De 5 beste hennepproteïnepoeders beschikbaar, aanbevolen door een diëtist

De 5 beste hennepproteïnepoeders beschikbaar, aanbevolen door een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste hennepproteïnepoeders

bodymindspirit / Danie Drankwalter


Hennepproteïnepoeder is een voedzaam en allergievriendelijk plantaardig eiwitpoeder. Naast het leveren van alle essentiële aminozuren, is het een geweldige bron van vezels, hart-gezonde vetten en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Het kan een gunstige aanvulling op het dieet zijn voor mensen die hun vezel- en eiwitinname willen verhogen, met name mensen met verhoogde eiwitbehoeften, zoals vegetarische en veganistische atleten of actieve personen, en degenen die moeite hebben om aan hun eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel.

Bij het zoeken naar een hennepproteïnepoeder, zegt geregistreerde diëtist en voormalig professioneel basketbalspeler Briana Butler, MCN, RDN, LD: “Mijn criteria voor de meeste supplementen zijn om te zoeken naar iets dat door derden is getest, maar omdat dit een opkomend plantaardig alternatief is, zie je misschien niet het normale herkenbare zegel. Als alternatief moet je op zoek gaan naar merken die een solide reputatie hebben voor het uitbrengen van betrouwbare producten en andere, meer goed onderzochte producten hebben die door derden zijn getest. ”

Bij het kiezen van onze aanbevelingen voor hennepproteïnepoeder, heeft onze diëtist die gecertificeerd is in sportvoeding rekening gehouden met ingrediënten, smaak, textuur en voedingswaarde, inclusief de hoeveelheid vezels en eiwitten. We hebben gekeken naar 100 procent hennepeiwitopties en plantaardige eiwitmengsels die hennepeiwit bevatten in combinatie met andere plantaardige eiwitbronnen.

bodymindspirit Fit goedgekeurd hennepproteïnepoeder

 • Beste overall: Nutiva Organic Hemp Protein Powder verdient onze toppositie dankzij de uitzonderlijke kwaliteit, het enkele ingrediënt, de waarde en de veelzijdigheid.
 • Beste budget: Manitoba Harvest Biologische Hennep! Ja Organic Max Fiber is een betaalbare, niet-bulkoptie die gecertificeerd biologisch is en 9 gram vezels per portie bevat.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Is hennepproteïnepoeder gunstig?

Hennep eiwit poeder is gemaakt van hennep zaden die afkomstig zijn van de cannabis sativa | plant. Hennep is een bron van essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, vetten en koolhydraten, evenals andere vitamines en mineralen zoals magnesium, calcium en vitamine E.

In december 2018 gaf de Food and Drug Administration (FDA) hennep zijn Algemeen erkende als veilig (GRAS) -status, die hennepzaden, hennepeiwitpoeder en hennepolie als veilig voor menselijke consumptie verklaarde.

Hennepproteïnepoeder heeft een paar voordelen, waardoor het een goede optie is als u op zoek bent naar een plantaardig eiwitpoeder. Enkele voordelen van het kiezen van een hennepproteïnepoeder zijn:

Allergievriendelijk: Hennep is niet een van de negen belangrijkste allergenen zoals gedefinieerd door de FDA, waardoor het een allergievriendelijke optie is. Butler zegt: “Hennepeiwit kan gunstiger zijn dan soja- of erwteneiwit voor personen die een allergie of gevoeligheid voor een van beide producten kunnen hebben of als ze gewoon de smaak verkiezen en nog steeds een plantaardig eiwitpoeder willen gebruiken.”

Goede bron van vezels: Eiwitpoeder bevat meestal geen vezels, omdat de meeste poeders worden verwerkt om alleen eiwitten te bevatten. Veel henneppoeders bevatten daarentegen voedingsvezels uit hennepzaden. Het dagelijks eten van voldoende vezels wordt geassocieerd met meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder het behoud van gezonde bloedlipidenniveaus, verbeteringen in de spijsvertering en regelmaat, en het potentieel voor verbeterde verzadiging bij maaltijden.

Veelzijdig: Hennepproteïnepoeder is een veelzijdig plantaardig eiwit dat kan worden toegevoegd aan smoothies, gebakken producten, soepen, havermout en meer. Veel hennepproteïnepoedermerken bevatten één ingrediënt, 100% hennepeiwit, waardoor het zich onderscheidt van vele andere eiwitpoeders die vaak additieven bevatten zoals kunstmatige zoetstoffen, kleuren en smaken. Omdat zoveel hennepproteïnepoeders slechts één ingrediënt bevatten, zijn ze gemakkelijk te gebruiken in bijna elk recept.

Goede bron van eiwitten: Hennepproteïnepoeder wordt beschouwd als een compleet eiwit omdat het alle essentiële aminozuren bevat, maar de hoeveelheid essentiële aminozuren ligt onder de drempel voor aminozuurvereisten zoals vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie / Voedsel eene Landbouwvereniging van de Verenigde Naties/Universiteit van de Verenigde Naties (WHO/FAO/UNU). Bij het volgen van een plantaardig dieet is het belangrijk om een breed scala aan plantaardige eiwitbronnen te consumeren om een adequate inname van alle essentiële aminozuren te garanderen.

Voedzaam: Hennepzaden zijn een voedzaam voedsel dat rijk is aan magnesium, ijzer, zink, fosfor en meerdere B-vitamines. Een portie van 3 eetlepels (30 gram) gepelde hennepzaden heeft ongeveer 170 calorieën, 15 gram totaal vet, 9,5 gram eiwit en 1 gram vezels. Hennepproteïnepoeder is afgeleid van hennepzaden en biedt veel van dezelfde voedingsstoffen, waaronder gezondheidsbevorderende vetzuren, eiwitten en vezels. Hennep is een uitstekende bron van linolzuur en alfa-linoleenzuur, onverzadigde vetzuren die de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen.

Wie heeft misschien geen baat bij hennepproteïnepoeder

Ondanks de vele voordelen, zijn er enkele overwegingen waarmee u rekening moet houden voordat u hennepproteïnepoeder aan uw dieet toevoegt.

Professionele atleten of degenen die onderworpen zijn aan antidopingtests

Hennep is aangewezen als Algemeen Erkend als Veilig (GRAS) en volgens de FDA is het onwaarschijnlijk dat het een significante hoeveelheid THC bevat.

Volgens Butler: “Hennepzaad is afgeleid van dezelfde plantensoort. [as marijuana] en hoewel de zaden zelf geen THC mogen bevatten, kunnen er sporen van THC zijn die in wezen kunnen leiden tot een positieve drugstest. Er zijn bepaalde profsportcompetities die hier een soepeler beleid op hebben, maar sporters moeten nog steeds voorzichtig zijn!”

Omdat veel eiwitpoeders niet door derden zijn getest om potentie en zuiverheid te garanderen, is het het beste om contact op te nemen met uw bestuursorgaan en een sportdiëtist of andere zorgverlener om te bepalen of hennepeiwitpoeder een acceptabel en veilig supplement is om aan uw dieet toe te voegen.

Mensen met gevoeligheden voor hoge doses vezels

Het toevoegen van vezels aan uw dieet, vooral in hoeveelheden die u misschien niet gewend bent te eten, kan bij sommige mensen leiden tot gastro-intestinale overstuur. Het kan nuttig zijn om vezels geleidelijk te verhogen en ervoor te zorgen dat u voldoende gehydrateerd blijft wanneer u vezels aan uw dieet toevoegt. Als u merkt dat de maag overstuur is met veel vezels tegelijk, kunt u er baat bij hebben om in het begin een kleinere portie hennepeiwitpoeder te gebruiken of een hennepeiwitpoeder te kiezen met een meer gematigde dosis vezels, zoals Nutiva Organic Hemp Protein Powder Peak Protein. U kunt ook kiezen voor een niet-hennep eiwitpoederoptie, zoals erwt of wei.

In dit artikel

 • Is hennepproteïnepoeder gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Nutiva Hennepzaad Eiwit Poeder

5


Hennep eiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Gecertificeerd biologisch, veganistisch en glutenvrij

 • 15 gram eiwit per portie

 • ConsumerLab topkeuze

 • Bulkopties zijn goedkoop

Tegens

 • Enigszins korrelig als het niet goed gemengd is

Nutiva Organic Hemp Protein Powder Peak Protein verdient onze toppositie dankzij de uitzonderlijke kwaliteit, het enkele ingrediënt en de veelzijdigheid. Als u een van de grotere hoeveelheden koopt, is het ook een van de meer betaalbare opties voor hennepeiwitpoeder die er zijn. Gemaakt van biologische, duurzaam geteelde hennepzaden, wordt het poeder gemaakt met behulp van een olie-uitdrijverproces dat vervolgens koud wordt gemalen. U kunt kiezen uit twee verschillende formuleringen – Peak Protein en Fiber Plus – elk met verschillende niveaus van eiwitten en vezels.

Een portie van de Peak Protein-formulering bevat 15 gram eiwit met 6 gram vezels. Bovendien biedt een enkele portie 60 procent van de dagelijkse waarde van magnesium en 25 procent van de dagelijkse waarde van ijzer en zink.

Hennepproteïnepoeders bevatten vaak voedingsvezels, waardoor ze zich onderscheiden van andere eiwitpoeders. Sommige hennepproteïnepoeders bevatten echter zeer veel vezels, wat voor sommige mensen kan leiden tot spijsverteringsstoornissen. De Nutiva Peak Protein-formulering bevat zes gram vezels per portie, wat een optimale hoeveelheid is, vooral als u van plan bent het poeder te mengen met vezelrijk fruit zoals bessen of andere vezelrijke bronnen.

Dit is een van de weinige (zo niet de enige) hennepeiwitpoeders die door derden is getest door een van onze top drie organisaties, en niet alleen dat, het heeft een topkeuze verdiend van ConsumerLab.com in hun eiwitpoederbeoordeling.

Net als andere hennep protein poeders, Nutiva’s Hemp Protein Powder heeft een uitgesproken, nootachtige smaak. Het is misschien vermeldenswaard dat het een beetje een korrelige textuur heeft als je het gewoon in water of melk probeert te mengen. We raden aan om het te mengen in een smoothie of shake of het als ingrediënt te gebruiken bij het maken van muffins, brood of andere gebakken goederen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 33 ($ 0,73 per portie)

Ingrediënten: Biologische hennepzaadeiwit | Portiegrootte: 4 eetlepels (30 g) | Calorieën: 110 | Eiwit: 15 gram | Vezel: 6 gram | Smaken: niet-gearomatiseerd

Beste reisgrootte

Bob’s Red Mill Hennep Eiwit Poeder

Bob's Protein Hennep Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Rijk aan vezels

 • 100% werknemersbedrijf

 • Verkrijgbaar in grote supermarktketens

 • Kleine, hersluitbare verpakking

Tegens

 • Vervaardigd in een faciliteit die ook potentiële allergenen verwerkt: noten, soja, tarwe en melk

 • Slechts één smaakoptie

Bob’s Red Mill Hemp Protein Powder is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief maar betaalbaar plantaardig eiwitpoeder. Net als andere hennepproteïnepoeders is dit een geweldige keuze als u een vegetarisch of veganistisch dieet volgt of als u een allergievriendelijk eiwitpoeder moet kiezen. Dit merk is echter niet glutenvrij gecertificeerd, omdat de faciliteit ook tarwe verwerkt, dus het is mogelijk niet geschikt voor diegenen die een strikt glutenvrij dieet moeten volgen.

Dit hennepeiwitpoeder heeft een matige hoeveelheid eiwit, in vergelijking met anderen op deze lijst, met 12 gram per portie. Eén portie biedt ook 40% van de dagelijkse waarde voor ijzer, wat hoger is dan veel andere hennepproteïnepoeders.

Het hoge vezelgehalte maakt het een goede keuze als u op zoek bent naar een vezelboost, omdat één portie 11 gram vezels bevat, of bijna 40 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor sommige mensen kan deze hoeveelheid vezels echter spijsverteringsproblemen veroorzaken. Als de vezelrijke vezel te veel voor u is, overweeg dan om de portiegrootte te verkleinen en een alternatief type eiwitpoeder toe te voegen dat minder vezels bevat of een andere eiwitbron zoals Griekse yoghurt om u te helpen uw eiwitdoel te bereiken.

Eén portie bevat ook 35 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. Bob’s Red Mill raadt aan om hennepproteïnepoeder te gebruiken om 25 procent van het meel in gebakken recepten te vervangen, waardoor het een geweldige optie is om toe te voegen aan je favoriete producten zoals pannenkoeken, snelle broden of muffins.

Prijs op het moment van publicatie: $ 16 ($ 1,07 per portie)

Ingrediënten: Hennep eiwit poeder | Portiegrootte: 1/4 portie (31 gram) | Calorieën: 120 | Eiwit: 12 gram | Vezel: 11 gram | Smaken: Niet gearomatiseerd

Beste gearomatiseerde blend

Huel Compleet Eiwit

Huel Compleet Eiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Huel.com
Pros

 • 20 gram eiwit per portie

 • Verkrijgbaar in vijf smaken

 • Glutenvrij

Tegens

 • Bevat kunstmatige zoetstoffen, verdikkingsmiddelen en toegevoegde vezelingrediënten

 • Relatief duur

 • Niet biologisch gecertificeerd

Huel Complete Protein is gemaakt van een combinatie van hennep, faba erwt en erwteneiwit, een mengsel dat een grote hoeveelheid essentiële aminozuren biedt. Deze eiwitmix staat bovenaan onze lijst voor de best gearomatiseerde mix omdat het is geformuleerd met een combinatie van plantaardige eiwitten die 20 gram eiwit per portie biedt met een aantal verschillende overheerlijke smaakopties.

Huel is er in vijf smaken: Chocolate Fudge Brownie, Vanilla Caramel, Strawberry Shortcake, Salted Caramel, Banana Pudding en een ongezoete, niet-gearomatiseerde optie. Eén portie bevat meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde voor veel essentiële vitamines en mineralen, waaronder ijzer, zink, calcium, vitamine D en anderen, evenals meer dan 20 procent van de dagelijkse waarde voor biotine en koper. Het is minder vezels dan andere hennepeiwitvariëteiten met 2 gram per portie, waardoor het een geschikte optie is voor mensen die gevoelig zijn voor hoge innames van vezels.

De gearomatiseerde variëteiten van deze mix bevatten kunstmatige zoetstoffen, wat misschien niet de beste keuze is als u suikervervangers zoals sucralose wilt vermijden. Als dat het geval is, kies dan voor de Unflavored &Unsweetened variëteit. Bovendien bevatten alle smaakvariëteiten de toevoeging van vezels, probiotica, verdikkingsmiddelen en andere additieven die niet in veel andere hennepeiwitpoeders worden aangetroffen. Sommige van deze ingrediënten zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met bepaalde spijsverteringsaandoeningen of als u al supplementen gebruikt die een of meer van deze ingrediënten bevatten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 44 ($ 1,69 per portie)

Ingrediënten: Mix van faba erwteneiwitisolaat, erwteneiwit, hennepzaadeiwitpoeder plus andere vitamines en mineralen | Portiegrootte: 1 lepel (29 gram) | Calorieën: 110 | Eiwit: 20 gram | Vezel: 2 gram | Smaken: Chocolade Fudge Brownie, Vanille Karamel, Strawberry Shortcake, Salted Caramel, Banana Pudding, Ongezoet/Niet gearomatiseerd

Beste budget

Manitoba Harvest Hennep Ja! Organisch Max Protein Protein Powder

4.5


Manitoba Harvest Hennep Ja!

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Pros

 • Vezelrijk

 • Goedkoop

 • Gecertificeerd biologisch

Tegens

 • Minder eiwitten

 • Bevat toegevoegde suiker

Manitoba Harvest’s Hennep Yeah! Max Fiber Protein Powder is een gecertificeerd biologisch eiwitpoeder dat verkrijgbaar is in vanille, chocolade en een ongezoete smaak. Als u op zoek bent naar een hoogwaardige gearomatiseerde optie, worden zowel de chocolade- als de vanillesmaken gezoet zonder kunstmatige zoetstoffen of smaken. Dit wint onze beste budgetkeuze omdat het minder dan $ 1 per portie is, zelfs zonder in bulk te kopen.

Dit hennepproteïnepoeder bevat een goede balans van eiwitten en vezels met respectievelijk 8 gram en 9 gram per portie, maar het eiwit per portie is iets lager dan andere hennepeiwitpoeders. Eén portie bevat ook 60 procent van de dagelijkse waarde van koper, 20 procent van de dagelijkse waarde van ijzer en 30 procent van de dagelijkse waarde van magnesium.

Als je de voorkeur geeft aan een hennepproteïnepoeder met meer eiwitten per portie, probeer dan de Hennep ja! Balanced Protein + Fiber mix, die 15 gram eiwit per portie van 30 gram biedt. Merk op dat de mix met meer eiwitten niet biologisch gecertificeerd is en alleen beschikbaar is in de ongezoete smaak.

Prijs op het moment van publicatie: $ 12 ($ 0,80 per portie)

Ingrediënten (chocoladesmaak): Biologisch hennepproteïnepoeder, biologische kokossuiker, biologische fairtrade cacaopoeder | Portiegrootte: 4 eetlepels (30 gram) | Calorieën: 110 | Eiwit: 8 gram | Vezel: 9 gram | Smaken: Chocolade, Vanille, Ongezoet

Beste eiwitrijke

NU Sport Plantaardig Eiwit Complex

Plantaardig eiwitcomplex

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Nowfoods.com
Pros

 • 22 gram eiwit per portie

 • Meerdere smaakopties

 • Glutenvrij

Tegens

 • Bevat 0 tot 1 gram vezels per portie

 • Bevat suikeralcoholen

NOW Sports Plant Protein Complex is een eiwitmengsel gemaakt met erwten-, hennep- en quinoa-eiwitten. Eén portie bevat 22 gram eiwit, wat hoger is dan andere hennepeiwitpoeders op deze lijst. In tegenstelling tot andere producten op de lijst, bevat deze eiwitmix minimale vezels (1 gram per portie in de Chocolate Mocha en 0 gram per portie in de Creamy Vanilla), die geschikt kan zijn voor degenen die geen hoge doses vezels verdragen. Als je de vezels wilt stimuleren, kun je dit poeder mengen in een smoothie met vezelrijk voedsel zoals fruit, groenten of volle granen en chiazaden toevoegen.

Een enkele portie bevat 6 procent van de dagelijkse waarde van ijzer en 2 procent van de dagelijkse waarde van kalium en calcium, wat lager is dan veel andere hennepeiwitpoeders. Overweeg dit in de context van uw volledige dieet, omdat het geen belangrijke bron van deze voedingsstoffen is. Dit is vooral belangrijk voor veganisten en vegetariërs om op te merken, omdat voldoende ijzerinname kan ontbreken in sommige plantaardige diëten.

Het komt in twee smaken – Romige vanille en Chocolade Mokka – die elk zijn gezoet met xylitol en stevia. Xylitol is een suikeralcohol die bij sommige mensen kan leiden tot spijsverteringsstoornissen, en stevia is een suikervervanger gemaakt van de extracten van dee stevia blad. Deze mix wordt niet aangeboden in een ongezoete smaak, dus misschien wilt u het overslaan als suikeralcoholen een zorg voor u zijn.

De mix is gemaakt zonder gluten en is soja-, ei- en zuivelvrij, waardoor het een goede optie is voor mensen met allergieoverwegingen. We vinden het ook geweldig dat NOW uitgebreide interne tests uitvoert om de inhoud en zuiverheid van zijn supplementen te verifiëren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 27 ($ 1,17 per portie)

Ingrediënten: Mix van geel erwteneiwitisolaat, quinoa-eiwit, hennepeiwit, plus andere vitamines en mineralen | Portiegrootte: 1 lepel (40 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 22 gram | Vezel: 0-1 gram | Smaken: Romige Vanille, Chocolade Mokka

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.com.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in een hennepproteïnepoeder

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Van eiwitpoeders is aangetoond dat ze zware metalen bevatten en plantaardige eiwitpoeders kunnen hoger zijn in zware metalen dan dierlijke poeders uit het water in de grond waarin de planten worden gekweekt. Recente studies suggereren echter dat de hoeveelheid zware metalen in eiwitpoeders waarschijnlijk niet schadelijk is wanneer ze met mate worden geconsumeerd (tot drie porties per dag).

Bovendien is hennep gecategoriseerd als algemeen erkend als veilig (GRAS) door de Food and Drug Administration (FDA). Deze status geeft aan dat hennep als veilig wordt beschouwd voor menselijke consumptie. Eiwitpoeders zijn echter gecategoriseerd als voedingssupplementen volgens de FDA en worden niet op dezelfde manier gereguleerd als voedingsmiddelen. Daarom is het belangrijk om testen van derden te overwegen, indien beschikbaar, en om te kopen van gerenommeerde merken.

Butler zegt: “Zoals met elk supplement, is niets 100% veilig. Bovendien is er tot op heden nog steeds een behoorlijke hoeveelheid grijs gebied rond op hennep gebaseerde producten, en het maakt het een beetje moeilijker als er niet veel of geen door derden geteste opties zijn. Dat gezegd hebbende, praat met een erkende professional om uw persoonlijke behoeften te bespreken en zorg ervoor dat u duidelijk bent over eventuele risico’s voordat u een aankoop doet. ”

Formulier

Veel hennepproteïnepoeders bevatten maar één ingrediënt: hennepeiwit. Kies een hennepeiwit dat alleen ingrediënten bevat die passen binnen de context van uw dieet. U kunt bijvoorbeeld hennepeiwitpoeders met extra vitamines en mineralen vermijden of beperken als u al voedsel eet en / of supplementen gebruikt die aan uw behoeften voldoen.

Overweeg hoe het hennepeiwitpoeder dat u kiest binnen uw dieetpatroon als geheel past en onthoud dat meer niet al ismanieren beter. Overweeg bovendien de kwaliteit, sourcing en andere certificeringen, zoals gecertificeerd glutenvrij of gecertificeerd biologisch, als die belangrijk voor u zijn.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Sommige hennepproteïnepoeders bevatten alleen hennepeiwit, terwijl andere extra ingrediënten, vitamines en mineralen bevatten. Er is beperkt onderzoek naar de mogelijke interacties van hennepzaad, inclusief hennepeiwitpoeder, op medicijnen. Een dierstudie wees uit dat hennepzaadeiwit de bloeddruk kan verlagen, wat een probleem kan zijn bij het nemen van bloeddrukmedicatie. Er is echter meer onderzoek nodig om dit effect bij mensen aan te tonen. Begrijp het verschil tussen verschillende hennepproteïnepoedersupplementen en de voedingsstoffen die ze bieden voordat u een hennepeiwitpoeder aan uw dieet toevoegt.

Hennep Eiwit Poeder Dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor eiwitten is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Onderzoek heeft echter het voordeel aangetoond van een verhoogde dagelijkse eiwitinname in bepaalde populaties, waaronder degenen die fysiek actief zijn en / of de spiermassa willen vergroten. In die populaties kan de aanbevolen dagelijkse eiwitinname overal van 1,2 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag zijn.

Hennep eiwitpoeder heeft enkele beperkingen, ondanks dat het als een compleet eiwit wordt beschouwd. Butler legt uit: “Hennep wordt beschouwd als een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat die ons lichaam nodig heeft om uit voedsel te halen. Het heeft echter wel een beperkend aminozuur [an essential amino acid of the lowest quantity], lysine, dus het kan een goed idee zijn om dit te combineren met andere plantaardige eiwitten om het algehele profiel te verbeteren.”

Hoewel onderzoek geen aanbevolen dosering voor hennepeiwitpoeder specifiek instelt, moet u de ADH voor eiwitten overwegen en hoe hennepeiwitpoeder in de context van uw dieet past om de optimale hoeveelheid te bepalen om te consumeren. Bovendien, als u een hennepeiwitpoeder kiest dat extra vitamines en mineralen bevat, houd daar dan rekening mee bij het bepalen van de dosering. Het is het beste om met een geregistreerde diëtist te werken om te begrijpen hoe u hennepeiwitpoeder in uw dagelijkse voeding kunt inpassen.

Hoeveel is te veel?

Er is onvoldoende onderzoek om een aanvaardbaar bovenste innameniveau voor eiwitten vast te stellen. Om deze reden is er geen onderzoek om aan te geven hoeveel hennepeiwitpoeder te veel is.

Een uitgebalanceerd dieet bevat een mix van koolhydraten, vet en eiwitten binnen de Acceptable Macronutrient Distribution Ranges (AMDR). Deze reeksen helpen ervoor te zorgen dat het dieet voldoende inname van andere essentiële voedingsstoffen bevat, zoals vezels, vetzuren, vitamines en mineralen. De AMDR voor eiwitten is een bereik van 10 tot 35% van de totale calorieën uit eiwitten. Meer dan de bovenste inname van 35% van de totale calorieën uit eiwitten kan resulteren in onvoldoende inname van andere macronutriënten en daarom essentiële voedingsstoffen.

Veelgestelde vragen


 • Is hennep een compleet eiwit?

  Ja, hennep is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat. Het percentage essentiële aminozuren in hennep is echter lager in vergelijking met dierlijke eiwitten en sommige plantaardige eiwitten. Specifiek, lysine, een essentieel aminozuur, is een beperkend aminozuur in hennep.


 • Zal het consumeren van hennepeiwit ervoor zorgen dat ik niet zak voor een drugstest?

  Volgens de Food and Drug Administration zijn hennepzaden van nature vrij van THC, de verbinding die, indien aanwezig, zou resulteren in een positieve drugstest. Hennepverwerking kan echter leiden tot kruiscontact met THC. Desondanks heeft onderzoek aangetoond dat de hoeveelheid THC in hennepproducten niet significant genoeg is om te resulteren in een positieve drugstest. Als u op zoek bent naar een hennepeiwitpoeder dat is getest om ervoor te zorgen dat THC niet aanwezig is, is Nutiva Organic Hemp Protein Powder misschien uw beste keuze.


 • Is hennepeiwit veilig tijdens de zwangerschap?

  Ja, volgens de Food and Drug Administration zijn hennepzaden veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap. Het wordt echter aanbevolen dat u een zorgverlener raadpleegt voordat u een supplement aan uw dieet toevoegt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.


 • Hoe should Ik gebruik hennepproteïne?

  Hennepeiwit is een veelzijdig plantaardig eiwit dat kan worden gebruikt als gedeeltelijke meelvervanger in gebakken producten zoals muffins, pannenkoeken en koekjes. Het is ook ideaal voor het toevoegen aan smoothies en shakes en voor het mengen in hete granen zoals havermout.


 • Is hennepeiwit beter dan wei-eiwit?

  Voor spiereiwitsynthese (MPS) is wei superieur aan hennepeiwit, deels omdat hennepeiwit niet de noodzakelijke concentratie essentiële aminozuren bevat waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het MPS ten goede komt. Een mix van hennepeiwit met een ander type plantaardig eiwit zoals soja maakt een completer eiwit dat de spiereiwitsynthese ten goede komt. Wei is afgeleid van melk, dus hennepeiwit kan een goede keuze zijn voor degenen die geen melkproducten consumeren. Hennepproteïne is ook rijk aan eiwitten, vezels en een aantal essentiële micronutriënten, en het wordt beschouwd als een compleet eiwit. Het is ook een allergievriendelijke optie voor degenen die zuivel moeten vermijden.


 • Hoeveel kost hennepeiwit?

  Hennepproteïnepoeder is over het algemeen goedkoop voor zover eiwitpoeders komen. Het kost slechts $ 12 voor sommige 15-portie containers met minimaal verwerkt hennepeiwit en dichter bij $ 50 voor wat meer boetiekplanteiwitmengsels met hennep als ingrediënt, met meer gematigde opties die rond $ 25 komen.

  Prijs weerspiegelt de grootte van de container en het merk. Houd er rekening mee dat de duurste producten vaak niet van hogere kwaliteit zijn. De goedkoopste opties zijn meestal voor kleinere containers (ongeveer 15 porties), en veel zijn geweldige keuzes. Het kopen van een kleinere zak of container is handig als je het voor de eerste keer probeert, en bulkopties zijn goed als je weet dat je het poeder lekker vindt en het regelmatig zult gebruiken.

  Onze beste overall, Nutiva Organic Hemp Protein Powder, is ook een geweldige aankoop vanuit een kostenperspectief. Het heeft verschillende prijsopties, afhankelijk van de grootte van de container die u koopt. Probeer hun 3-pond tas met 45 porties als je weet dat je ervan houdt voor ongeveer $ 33 op Amazon, of probeer hun 28-portie of 15-portie optie als je het voor de eerste keer probeert en niet helemaal zeker weet hoe vaak je het zult gebruiken.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Allison Knott MS, RDN, CSSD, CDN is een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en board-gecertificeerde specialist in sportdiëtetiek met een masterdiploma in voedingscommunicatie van Tufts University Friedman School of Nutrition Science and Policy. Ze is de oprichter van Anew Well Nutrition, een virtuele voedingsadviespraktijk met een focus op fitness en prestatievoeding.

 • Beste overall: Nutiva Organic Hemp Protein Powder verdient onze toppositie dankzij de uitzonderlijke kwaliteit, het enkele ingrediënt, de waarde en de veelzijdigheid.
 • Beste budget: Manitoba Harvest Biologische Hennep! Ja Organic Max Fiber is een betaalbare, niet-bulkoptie die gecertificeerd biologisch is en 9 gram vezels per portie bevat.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Ingrediënten: Biologische hennepzaadeiwit | Portiegrootte: 4 eetlepels (30 g) | Calorieën: 110 | Eiwit: 15 gram | Vezel: 6 gram | Smaken: niet-gearomatiseerd

Ingrediënten: Hennep eiwit poeder | Portiegrootte: 1/4 portie (31 gram) | Calorieën: 120 | Eiwit: 12 gram | Vezel: 11 gram | Smaken: Niet gearomatiseerd

Ingrediënten: Mix van faba erwteneiwitisolaat, erwteneiwit, hennepzaadeiwitpoeder plus andere vitamines en mineralen | Portiegrootte: 1 lepel (29 gram) | Calorieën: 110 | Eiwit: 20 gram | Vezel: 2 gram | Smaken: Chocolade Fudge Brownie, Vanille Karamel, Strawberry Shortcake, Salted Caramel, Banana Pudding, Ongezoet/Niet gearomatiseerd

Ingrediënten (chocoladesmaak): Biologisch hennepproteïnepoeder, biologische kokossuiker, biologische fairtrade cacaopoeder | Portiegrootte: 4 eetlepels (30 gram) | Calorieën: 110 | Eiwit: 8 gram | Vezel: 9 gram | Smaken: Chocolade, Vanille, Ongezoet

Ingrediënten: Mix van geel erwteneiwitisolaat, quinoa-eiwit, hennepeiwit, plus andere vitamines en mineralen | Portiegrootte: 1 lepel (40 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 22 gram | Vezel: 0-1 gram | Smaken: Romige Vanille, Chocolade Mokka