De 4 beste wandelstokken van 2023

De 4 beste wandelstokken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste wandelstokken

Heelwel / Chloe Jeong


Het gebruik van wandel- of wandelstokken kan stabiliteit en balans op paden bieden en extra trainingsvoordelen zoals bovenlichaamsoefeningen tijdens een wandeling. Fitness wandelstokken en nordic walking stokken zijn ontworpen voor lichaamsbeweging op straten, trottoirs en paden. Wandelstokken daarentegen zijn ontworpen voor gebruik op paden en oneffen terrein.

Beoordeeld & Goedgekeurd

De Keenfit Green 2-delige fitnesswandelstokken zijn onze beste algemene keuze omdat het stevige stokken zijn, aanpasbaar aan uw lengte. Als u op zoek bent naar een meer draagbare optie die gemakkelijk in te pakken is, zijn de York Nordic Ultralight Folding Walking Poles een goede keuze.

Wandelstokken kunnen verschillende tips hebben, afhankelijk van hun gebruik. Rubberen tips zorgen voor stabiliteit op trottoirs en trottoirs, en manden kunnen voorkomen dat palen in sneeuw zinken. We hebben wandelstokken beoordeeld op basis van het type handvatten en tips dat ze hebben, of ze verstelbaar zijn en duurzaamheid.

Hier zijn de beste wandelstokken op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Keenfit Fitness Wandelstokken bij Amazon

Beste voor Nordic Walking:

American Nordic Walking System Nordic Walking-stokken bij Amazon

Beste vouwen:

York Nordic Folding Wandelstokken bij Amazon

Beste houten:

Brazos Trekking Pole Wandelstok bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen

Beste overall

Keenfit Green 2-delige fitness wandelstokken

Keenfit Fitness Wandelstokken
Keenfit Fitness Wandelstokken.
Met dank aan Amazon.com
Bekijk op Amazon
Bekijk op Keenfit.com

Deze stokken hebben een palmriem in plaats van een demi-handschoen en ze worden geleverd met instructies in hun eigen paalwandeloefeningstechniek. Ze zijn in lengte verstelbaar. Ze worden geleverd met wegvoeten, trailvoeten en sneeuw / zandmanden.

Prijs op het moment van publicatie: $80

Beste voor Nordic Walking

Amerikaans Nordic Walking Systeem EXEL Urban Skier Nordic Walking Stokken

Exel

Amazone


Bekijk op Amazon

Exel Nordic Walker-stokken zijn ontworpen voor de nordic walking-techniek en dit bedrijf liep voorop in het populariseren van de sport in Europa. De techniek vereist dat de palen een halve handschoenriem hebben, zodat je de paal op de rugslag kunt loslaten en deze terug in je hand klikt terwijl je je arm naar voren beweegt. Deze lichtgewicht koolstofvezel palen uit één stuk hebben een poot om op straten en trottoirs te lopen en een spiketip voor paden. Je moet ze bestellen in de juiste maat voor jouw lengte en ze zijn niet instelbaar.

Beste vouwen

York Nordic Ultralight Opvouwbare Wandelstokken

Leki Speed Pacer Vario Palen
Leki Speed Pacer Vario Polen.
Met dank aan Amazon.com
Bekijk op Amazon

Deze nordic walking stokken zijn voorzien van de handschoen met een eenvoudige klikontgrendeling, zodat u de handschoen niet helemaal uit hoeft te doen wanneer u stopt. De grip is dikker dan veel van de traditionele nordic walking stokken. Ze vouwen voor reizen in plaats van telescopisch. Ze wegen slechts 8,6 gram per stuk en vouwen tot een lengte van 15,5 inch. Je krijgt ook rubberen voetjes, sneeuwmanden en een reisopbergtas. De hoogte is instelbaar van 43 tot 53 inch en de fabrikant heeft ook een aangepaste versie voor kortere mensen die u op verzoek kunt krijgen. De prijs is uitstekend.

Beste Houten

Brazos Trekking Pole Wandelstok

Brazos Fitness Wandelstokken
Brazos Fitness Wandelstokken.
Brazos
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Sommige mensen geven gewoon de voorkeur aan hout. Brazos Walking Sticks heeft een FitnessWalker design in as. De gebogen handgrepen kunnen werken voor het afduwen en ze hebben een koordriem om de palen te behouden. Zonder een halve handschoen zijn deze echter alleen geschikt voor de exerstriding- of trekkingtechnieken in plaats van de nordic walking-techniek. Ze zijn er in slechts drie lengtes en zijn niet-aangepastle, maar ze kunnen aangepaste lengtes maken naar uw verzoek. Voor het natuurlijke gevoel van hout zullen deze voor veel mensen de juiste pasvorm zijn.

Soorten wandelstokken of stokken

Enkele paal of personeel

Een enkele wandelstok, paal of staf kan u stabiliteit geven, vooral op los terrein of bij het oversteken van beken. Het kan ook de stress op de gewrichten verlichten. Een staf kan u ook een zekere mate van beveiliging geven, omdat aanvallers eerder iemand irriteren die geen stok heeft.

U kunt een verscheidenheid aan ontwerpen vinden voor enkele wandelstokken, waaronder die gemaakt van natuurlijk hout, evenals lichtgewicht aluminium stokken die telescoop of vouw voor het gemak van het inpakken wanneer u ze niet gebruikt. Je kunt enkele wandelstokken kopen in een openluchtwinkel of online. Je kunt ook sluw zijn en je eigen wandelstok maken.

Wandelstokken en trekkingstokken

Het gebruik van een paar wandel- of wandelstokken geeft je balans en neemt meer stress weg van de gewrichten van het onderlichaam. De handvatten en riemen zijn zo ontworpen dat je erop kunt duwen om je op het pad te helpen, maar ook voor snelle ontgrendeling als de paal vast komt te zitten tussen rotsen of wortels.

Fitness Walking en Nordic Walking Stokken

Met een paar fitnesswandelstokken kunt u meer calorieën verbranden terwijl u geen grotere inspanning voelt wanneer u op straten, trottoirs en paden loopt. Deze palen worden geleverd met handleidingen en vaak met video’s om u te helpen de juiste techniek te leren. Nordic walking-grepen zijn ontworpen voor die techniek, met een halve handschoen om de paal op de backswing goed los te laten. Ze worden geleverd met een verwijderbare rubberen punt voor het schakelen tussen harde en zachte oppervlakken.

Hoe te lopen met palen

Polen worden geleverd met geïllustreerde boekjes, video’s of links voor online instructies. Gebruik ze! Het kan oefening vergen totdat je palen ten volle gebruikt. Met nordic walking en trainingstechnieken voeg je krachtigere beweging toe aan je wandelen (wat extra calorieën verbrandt), terwijl je met de wandeltechniek stabiliteit toevoegt.

Waar te letten bij wandelstokken

Greep

De beste wandelstokgreep is er een met een positieve hoek, die stress en overmatig gebruik van het polsgewricht verlicht. Gripontwerpen verschillen voor fitnesswandelen en voor trekking – selecteer de paal die bij uw activiteit past. Retentiebanden verschillen ook, met een halve handschoen die wordt gebruikt voor fitnesswandelen en een eenvoudigere riem voor trekking. Een quick-release mechanisme voor de riem of handschoen is erg handig.

Adjustability

Stokken uit één stuk zijn lichter en stiller en zijn de beste keuze voor nordic walking. Voor trekkers geldt dat je door de lengte aan te passen terwijl je bergop en bergaf gaat, de juiste hoek kunt behouden. Voor reizigers en wandelaars zijn stokken die vouwen of telescoop om op te bergen of te dragen in uw bagage of in uw rugzak op het pad erg handig. Misschien wilt u ook een gewatteerde reistas voor vliegreizen met palen uit één stuk.

Vliegreizen met palen

Wandelstokken zijn mogelijk niet toegestaan in handbagage voor vliegreizen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zeggen dat ze ze officieel accepteren, maar in de praktijk zijn het de beveiligingsmedewerkers op de grond die bepalen of ze al dan niet mogen vliegen.

Paaltips, poten en manden

Stokken gemaakt voor fitnesswandelen hebben vaak een rubberen “poot” gemaakt om op asfalt te lopen, in de juiste hoek geplaatst om de stoep te raken. Anderen gebruiken een rubberen punt vergelijkbaar met een stokpunt, die ongelijkmatig slijt. Deze zijn afneembaar en er zit een hardmetalen punt onder voor het grijpen van natuurlijke paden. Voor het wandelen in zand, sneeuw of zachte paden, zorgen trekkingmanden ervoor dat je stokken niet in het zachte oppervlak zinken. Velen worden ook geleverd met sneeuwmanden, waarmee u ze kunt gebruiken voor sneeuwschoenwandelen.

Anti-shock systemen

Kurk in de palen kan werken om schokken te verminderen. Sommige palen gebruiken veren om als schokdempers te fungeren. Deze systemen voegen over het algemeen een beetje gewicht toe aan de palen, maar kunnen uw comfort bij het gebruik van de palen verhogen.

Veelgestelde vragen


 • Hoe gebruik je een wandelstok op de juiste manier?

  Houd een losse grip op je wandelstokken, zodat je ze gemakkelijk naar voren kunt bewegen voor elke stap. Grijp stevig vast als je meer stabiliteit nodig hebt, maar maak dan je grip weer los. Oefen druk uit met alleen je duim en wijsvinger.


 • Hoe weet ik welke maat wandelstok ik nodig heb?

  Wandelstokken zijn verstelbaar zodat ze passen bij de hoogtes van de meeste mensen. Bevestig de stokken zodat je staat met je ellebogen gebogen, alsof je loopt. Je moet ze inkorten als je bergop gaat en ze verlengen als je bergafwaarts gaat.


 • How lang gaan wandelstokken mee?

  Als je goed voor ze zorgt, kunnen wandelstokken in wezen voor altijd meegaan. Haal ze uit elkaar om schoon te maken en te drogen volgens de instructies van de fabrikant.


 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wandelstok?

  Het gebruik van wandelstokken heeft gunstige effecten op de gezondheid voor mensen met diabetes, coronaire hartziekten en chronische obstructieve longziekte (COPD). Regelmatig lopen met stokken leidt tot een betere gezondheid van het hart en een verbeterde kwaliteit van leven. Het kan zelfs helpen bij chronische pijn en door inspanning veroorzaakte angst, depressie en ademhalingsmoeilijkheden.


 • Is het beter om met één paal of twee te wandelen?

  Wandelen met twee stokken zorgt voor een betere stabiliteit en helpt voorkomen dat je valt. U kunt minder kniepijn ervaren bij het gebruik van twee palen, vooral wanneer u bergafwaarts loopt.

De Keenfit Green 2-delige fitnesswandelstokken zijn onze beste algemene keuze omdat het stevige stokken zijn, aanpasbaar aan uw lengte. Als u op zoek bent naar een meer draagbare optie die gemakkelijk in te pakken is, zijn de York Nordic Ultralight Folding Walking Poles een goede keuze.

Polen worden geleverd met geïllustreerde boekjes, video’s of links voor online instructies. Gebruik ze! Het kan oefening vergen totdat je palen ten volle gebruikt. Met nordic walking en trainingstechnieken voeg je krachtigere beweging toe aan je wandelen (wat extra calorieën verbrandt), terwijl je met de wandeltechniek stabiliteit toevoegt.

Wandelstokken zijn mogelijk niet toegestaan in handbagage voor vliegreizen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zeggen dat ze ze officieel accepteren, maar in de praktijk zijn het de beveiligingsmedewerkers op de grond die bepalen of ze al dan niet mogen vliegen.