De 4 beste hardloopschoenen op blote voeten voor mannen van 2023

De 4 beste hardloopschoenen op blote voeten voor mannen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Actieve mensen omarmen hardloopschoenen op blote voeten voor veel verschillende doeleinden, van het aanmoedigen van een meer natuurlijke loopstijl en het opbouwen van voetkracht tot het werken aan voetgreep en flexibiliteit voor krachttraining, CrossFit en andere activiteiten. Hardloopschoenen op blote voeten, ook bekend als minimalistische schoenen, hebben minimale demping en zijn laag bij de grond om een schoenloze ervaring te simuleren terwijl je je voeten nog steeds beschermt tegen rotsen, hete bestrating en andere gevaren.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze beste algemene keuze is de Vibram KSO EVO Cross Training Shoes voor hun individuele teensleuven waarmee je voeten op natuurlijke wijze kunnen spelen voor een comfortabele run. Als je op zoek bent naar minimalistische schoenen die specifiek zijn voor trailrunning, is de Vibram V Trail Runner een goede keuze.

Om het maximale voordeel te halen uit minimalistische schoenen, moet u ervoor zorgen dat ze goed passend en licht zijn om het meeste grondcontact te bieden. Voor onze roundup hebben we hardloopschoenen op blote voeten voor mannen geëvalueerd op basis van het totale gewicht, hoeveel voetbescherming ze bieden en de flexibiliteit van de schoen.

Hier zijn de beste hardloopschoenen op blote voeten voor mannen.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Vibram KSO EVO Cross Training Shoe bij Amazon

Beste voor hardlopen op de weg:

Vibram V-Run Hardloopschoen bij Amazon

Beste voor trailrunning:

Vibram V Trail Runner bij Amazon

Het beste voor cross-training:

Vibram V-Train Cross-Trainer Shoe bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Vibram KSO EVO Cross Trainingsschoen

4.7


Vibram KSO EVO Cross Trainingsschoen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos

De Vibram FiveFingers KSO EVO hardloopschoen op blote voeten krijgt onze toppositie voor zijn comfort, betaalbaarheid en prestaties. Een veelzijdige en flexibele hardloopschoen op blote voeten, hij kan op de weg of op paden worden gedragen, maar werkt ook goed voor crosstraining, wandelen en andere activiteiten. Met de juiste balans tussen responsiviteit en bescherming kunt u met de KSO EVO de grond onder uw voeten voelen, terwijl ze toch beschermd blijven tegen vuil. Het FiveFingers-ontwerp heeft individuele teensleuven waarmee je tenen kunnen slingeren, wat een enorm pluspunt is voor hardlopers die zich vaak gepropt voelen in traditionele hardloopschoenen.

Met een zool die minder dan 5 millimeter dik is, moedigt deze schoen een natuurlijke stijl van hardlopen aan, maar biedt nog steeds voldoende tractie en duurzaamheid om je voeten te beschermen. De KSO EVO beschikt ook over een ademend en flexibel bovenwerk en een vetersysteem dat het snel en gemakkelijk maakt om ze aan en uit te krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, waaronder zwart, grijs/zwart, blauw/zwart en zwart/rood.

Prijs op het moment van publicatie: $ 105 voor zwart / rood in maat 5.5-6

Het beste voor hardlopen op de weg

Vibram V-Run Hardloopschoen

Vibram V-Run Hardloopschoen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Een andere FiveFingers-optie van Vibram, de V-Run-schoen heeft een 8 mm dikke zool en biedt de juiste hoeveelheid demping en bescherming voor hardlopen op de stoep. Het is ook een solide optie voor hardlopers die gewend zijn aan traditionele hardloopschoenen en willen overstappen naar hardloopschoenen op blote voeten. Je voeten blijven koel en droog, dankzij de polyester Lycra stretch mesh stof. Deze lichtgewicht schoenen zijn ontworpen om op blote voeten te worden gedragen, maar zijn ook geschikt voor teensokken tijdens het hardlopen bij kouder weer.

Prijs op het moment van publicatie: $ 140 voor zwart geel in maat 9

Het beste voor trailrunning

Vibram V Trailloper

Vibram FiveFingers V-Trail 2.0 Trail Running Schoenen voor Heren

Met dank aan Dick’s Sporting Goods


Bekijk op Amazon

Als je van plan bent om de paden op te gaan in hardloopschoenen op blote voeten, heb je een schoen nodig die de juiste hoeveelheid bescherming biedt tegen rotsen en ander vuil. De Vibram FiveFingers V-Trail hardloopschoen op blote voeten levert op dat gebied, en biedt ook voldoende grondgevoel voor een minimalistische hardloopexplosieerience. Het heeft een verlengd rotsbeschermingsgaas onder de zool dat helpt de schok te verminderen wanneer u over stenen of wortels rent. Met vulling rond de hiel, teenbumpers aan het einde van de tenen en een agressief loopvlakontwerp, houden deze schoenen je voeten comfortabel en beschermd op de paden.

Prijs op het moment van publicatie: $135 voor zwart geel in maat 15

Het beste voor cross-training

Vibram V-Train Cross-Trainer Schoen

Vibram FiveFingers V-Trein

Met dank aan Zappos


Bekijk op Amazon

Als je op zoek bent naar een hardloopschoen op blote voeten voor cross-trainingsactiviteiten zoals tillen, yoga of Cross Fit, is de Vibram FiveFingers V-Train een solide keuze. Deze schoenen hebben het gevoel en de flexibiliteit van blotevoetenschoenen, maar hebben iets meer structuur en bescherming. Ze bieden uitstekende tractie, zelfs in natte omstandigheden, en de nokpatronen van de schoen bieden extra grip die ideaal is voor touwklimmen of zijwaartse bewegingen. Een zeer veelzijdige schoen, je kunt deze schoenen gebruiken in de sportschool, op de paden of op het strand voor watersporten. Het speed vetersysteem van de schoen en de veilige klittenbandsluiting maken het gemakkelijk om er in en uit te stappen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 107 voor Black Out in maat 13-14

Eindoordeel

Voor optimaal comfort en prestaties kun je niet fout gaan met de Vibram FiveFingers KSO EVO crosstrainer. Het ontwerp van de schoen zorgt voor de juiste balans tussen responsiviteit en bescherming, waardoor je voeten beschermd blijven terwijl je toch een goed grondgevoel behoudt. Met een betaalbaar prijskaartje is het een duurzame, veelzijdige keuze voor weg- of trailrunning, evenals crosstraining en andere activiteiten.

Waar te letten bij hardloopschoenen op blote voeten voor mannen

Kwaliteit

Goede kwaliteit en constructie zijn essentieel bij hardloopschoenen op blote voeten, omdat je jezelf kunt verwonden als je schoenen niet goed zijn gemaakt. Zoek naar blotevoetenschoenen die licht van gewicht zijn en een hoge mate van grondgevoel hebben zonder waardevolle voetbescherming op te offeren.

Hiel-tot-teen drop

De hiel-tot-teen drop heeft betrekking op de dempingshoogte; het is een meting van het verschil tussen de hoogte bij de hiel en de voorvoet en kan variëren van nul tot 12 millimeter. De hiel-tot-teen daling in blote voeten schoenen is nul. Als je verwondingen aan de onderste ledematen hebt, kan een daling van de onderste hiel tot teen (zoals wat je vindt in blotevoetenschoenen) meer stress op je knieën, enkels en voeten leggen.

In een onderzoek naar hiel-tot-teenval ontdekten onderzoekers dat een lagere hiel-tot-teenval inderdaad geassocieerd was met een hoger blessurerisico bij reguliere hardlopers. Als u blessuregevoelig bent, zorg er dan voor dat u een kwaliteitsproduct voor hardlopen op blote voeten koopt om verdere problemen beter te voorkomen. Of sla de minimalistische schoenen over ten gunste van iets met meer demping.

Flexibiliteit

Hardloopschoenen op blote voeten mogen niet stijf aanvoelen. Wanneer je een paar probeert, buig je je voeten en voel je hoe de schoenen op zichzelf terugbuigen – ze moeten gemakkelijk bewegen en draaien. De boogsteun mag ook niet stijf aanvoelen. Te veel stijfheid kan natuurlijke loopbewegingen voorkomen.

Veelgestelde vragen


 • Wat zijn de voordelen van hardloopschoenen op blote voeten?

  Er zijn tal van voordelen van hardloopschoenen op blote voeten, waarvan er verschillende worden ondersteund door onderzoek.

  • Hardloopschoenen op blote voeten kunnen hardloopgerelateerde overbelastingsblessures helpen, en de schoenen bevorderen een zachte voorvoetslag en snellere passen.
  • Blotevoetenschoenen zijn lager bij de grond en lichter, wat zorgt voor een puurdere hardloopervaring.
  • Hardloopschoenen op blote voeten kunnen minder grondabsorptie bij de knie hebben, minder voet- en enkelbuigingen bij contact met de grond en minder contacttijd met de grond. Ze kunnen ook een kortere paslengte en een verhoogde pasfrequentie creëren.


 • Hoe lang gaan hardloopschoenen op blote voeten mee?

  Blotevoeten hardloopschoenen kunnen ongeveer net zo lang meegaan als andere sportschoenen, van één tot drie jaar of 300 tot 500 mijl hardlopen. Inspecteer uw schoenen op slijtage na meer dan 100 mijlen en periodiek daarna totdat u ze vervangt.


 • Hoe maak je hardloopschoenen op blote voeten schoon?

  Je kunt hardloopschoenen op blote voeten reinigen met bacteriële doekjes over de hele binnen- en buitenkant van de schoenen. Je kunt het interieur ook besproeien met ontsmettingsmiddel. In een onderzoek naar het ontsmetten van sportschoenen ontdekten onderzoekers dat het ontsmetten van schoenen de bacteriële en schimmelbesmetting van het schoeisel aanzienlijk verminderde.


 • Kun je sneller rennen in hardloopschoenen op blote voeten?

  Misschien ben je able om sneller te lopen in hardloopschoenen op blote voeten. al zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Als je tevreden bent met je conventionele schoenen, blijf er dan bij.

  Als je echter op blote voeten hardloopschoenen wilt proberen, een studie van de Tijdschrift voor Sportwetenschap en Geneeskunde suggereert dat minimalistische schoenen je hardloopeconomie kunnen verbeteren door een grondiger bewegingsbereik in de voeten mogelijk te maken dan traditionele schoenen.


 • Hoe versterkt hardlopen op blote voeten de spieren?

  Zonder enige demping van traditionele sportschoenen, moeten je voeten harder werken en een snellere slagsnelheid hebben, waardoor de spieren in je onderste ledematen worden opgebouwd. Je achillespees moet ook harder werken om zowel je boven- als onderlichaam goed te ondersteunen tijdens het hardlopen.

  Uw ervaring kan echter variëren. Hardlopen op blote voeten kan leiden tot blessures, vooral als je gevoelig bent voor voet- en enkelblessures.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als fitnessschrijver, outdoorliefhebber en moeder van een tiener en een tween, heeft Christine Luff vele uren besteed aan het onderzoeken en testen van buitenuitrusting en sportuitrusting.

Onze beste algemene keuze is de Vibram KSO EVO Cross Training Shoes voor hun individuele teensleuven waarmee je voeten op natuurlijke wijze kunnen spelen voor een comfortabele run. Als je op zoek bent naar minimalistische schoenen die specifiek zijn voor trailrunning, is de Vibram V Trail Runner een goede keuze.

Voor optimaal comfort en prestaties kun je niet fout gaan met de Vibram FiveFingers KSO EVO crosstrainer. Het ontwerp van de schoen zorgt voor de juiste balans tussen responsiviteit en bescherming, waardoor je voeten beschermd blijven terwijl je toch een goed grondgevoel behoudt. Met een betaalbaar prijskaartje is het een duurzame, veelzijdige keuze voor weg- of trailrunning, evenals crosstraining en andere activiteiten.