De 12 beste pre-workout voedingsmiddelen en supplementen van 2023, volgens een diëtist

De 12 beste pre-workout voedingsmiddelen en supplementen van 2023, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De 12 beste pre-workout voedingsmiddelen en supplementen van 2022, volgens een diëtist

VWT / Amazone


Pre-workout voeding en supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van training en prestaties door brandstof, hydratatie en andere potentieel heilzame ingrediënten zoals cafeïne te bieden. Wat en hoeveel je moet eten voor een training hangt af van verschillende factoren, waaronder het type training, je trainings- of prestatiedoelen, wanneer en wat je voor het laatst hebt gegeten en de hydratatiestatus.

“Over het algemeen moet een pre-workout supplement gemakkelijk te verteren koolhydraten bevatten, omdat ze de primaire brandstofbron zijn voor lichaamsbeweging. Een pre-workout supplement kan ook elektrolyten bevatten om te helpen met hydratatie en cafeïne om de prestaties te verbeteren, hoewel dit beide nice-to-haves zijn in plaats van benodigdheden,” zegt Natalie Rizzo, MS, RD, oprichter van Greenletes en auteur van Planted Performance. Het wordt ook aanbevolen om vet, vezels en, in sommige gevallen, eiwitten te beperken voor een training, omdat deze het risico op gastro-intestinale overstuur kunnen verhogen, vooral voor oefeningen met hoge intensiteit en uithoudingsvermogen.

Vezelarm koolhydraatrijk voedsel werkt goed voor de meeste mensen, hoewel supplementen voor sommigen een nuttige en handige optie kunnen zijn. Veel pre-workout supplementen bevatten echter onnodige en mogelijk zelfs schadelijke ingrediënten, dus het is het beste om te zoeken naar supplementen die door derden zijn getest en ingrediënten bevatten die door onderzoek worden ondersteund. Om de beste trainingsvoeding en supplementen te kiezen, gebruikte onze diëtist haar klinische ervaring en aanbevelingen van drie diëtisten die gespecialiseerd zijn in het werken met alle soorten atleten.

bodymindspirit Fit goedgekeurde pre-workout voeding en supplementen

 • Beste overall: Quaker Instant Oatmeal biedt de koolhydraten die je nodig hebt voor je training, is handig onderweg en kan worden aangepast aan je smaak- en voedingsvoorkeuren.
 • Beste met eiwitten: Stonyfield Organic Probiotic Protein Smoothie zorgt voor een goede balans van koolhydraten en eiwitten in een vloeibare vorm die voor een training kan worden ingenomen. Het levert 30 gram koolhydraten en 9 gram eiwit.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn pre-workout voeding en supplementen gunstig?

“Pre-workout brandstof is afhankelijk van de activiteit, het individu en de hoeveelheid tijd tussen het eten en het begin van de activiteit”, zegt Jennifer O’Donnel-Giles, MS, RD, CSSD, die met atleten werkt. De volgende groepen mensen zullen het meest profiteren van pre-workout voedingsmiddelen of supplementen.

 • Vroegochtend sporters. Als je ’s ochtends als eerste traint, kan het eten van iets met licht verteerbare koolhydraten je energie en prestaties verbeteren en de tijd tot vermoeidheid verminderen. Cafeïne kan ook de prestaties ondersteunen, vooral voor uithoudingsactiviteiten. “Je wilt nooit op een lege maag trainen, omdat voedsel de belangrijkste brandstofbron voor energie is”, zegt Rizzo.
 • Duursporters. Duursporters die de meeste dagen van de week 2-3 uur per dag trainen, hebben hogere koolhydraatbehoeften en het consumeren van extra koolhydraten voor een training kan zowel de training als het herstel verbeteren.
 • Atleten met een risico op een lage bloedsuikerspiegel. Als u vatbaar bent voor hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) of insuline, diabetesmedicijnen of andere medicijnen gebruikt om de bloedsuikerspiegel te beheersen, kan het consumeren van sommige koolhydraten vóór een training helpen om dalingen van de bloedsuikerspiegel te voorkomen die gevaarlijk kunnen zijn. Ook als u vatbaar bent voor hypoglykemie, kan het nuttig zijn om pre-workout koolhydraten dichter bij 15 minuten voor het sporten te consumeren.
 • Mensen die al enkele uren niet hebben gegeten. Als het meer dan een paar uur geleden is sinds je laatste maaltijd, kun je baat hebben bij een pre-workout snack of supplement om de koolhydraten te bieden die je nodig hebt voor je training, vooral als je al honger hebt.

Wie heeft mogelijk geen baat bij bepaalde pre-workout voeding en supplementen

“Elke atleet zou moeten tanken voor de training. Je lichaam is je motor en het heeft brandstof nodig, niet alleen om het werk te doen dat je wilt dat het doet, maar ook om spierbreuk te voorkomenbezit en bevorder herstel”, zegt O’Donnell-Giles. Als je echter de hele dag door voldoende calorieën en koolhydraten eet, heb je misschien niets extra’s nodig voorafgaand aan een training, vooral als je training minder dan 60 minuten duurt of een lage intensiteit heeft.

Bovendien bevatten veel supplementen die op de markt worden gebracht om pre-workout te eten of te drinken ingrediënten die niet goed worden ondersteund in het onderzoek om uw training daadwerkelijk ten goede te komen. Houd er rekening mee dat supplementen voor sommige mensen problematisch kunnen zijn of niet werken.

 • Mensen met onderliggende gezondheidsproblemen of het nemen van bepaalde medicijnen. Veel pre-workout supplementen bevatten ingrediënten – zoals greens poeder, antioxidanten of adaptogene kruiden – die kunnen interageren met sommige medicijnen. Als u een pre-workout supplement overweegt, praat dan altijd met uw zorgverlener om ervoor te zorgen dat het veilig voor u is.
 • Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne. Pre-workout supplementen die hoge doses cafeïne bevatten, kunnen bij sommige mensen de angst verhogen. Het kan ook de slaap onderbreken als het te laat op de dag wordt ingenomen.
 • Mensen met spijsverteringsproblemen. Sommige atleten, vooral voor sporten waar er meer verdringing kan zijn, zoals hardlopen en zwemmen, kunnen spijsverteringsstoornissen ervaren wanneer ze iets consumeren dat te dicht bij lichaamsbeweging ligt. Dit kan nog problematischer zijn bij mensen met spijsverteringsstoornissen. Hoewel brandstof nog steeds belangrijk is, kan het vinden van een voedingsmiddel of supplement dat voor u werkt, wat vallen en opstaan vergen. Als je moeite hebt om iets te vinden dat voor jou werkt, kan het nuttig zijn om nauw samen te werken met een geregistreerde diëtist die gespecialiseerd is in sportvoeding.

Hier zijn de beste pre-workout voedingsmiddelen en supplementen.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Quaker Oats Instant Oatmeal bij Amazon

Beste met eiwitten:

Stonyfield Organic Probiotic Protein Smoothie Peach bij Instacart.com

Beste budget:

Cheerios Honey Nut Cheerios bij Amazon

Beste Smoothie:

Splendid Spoon Carrot Ginger Smoothie bij Splendidspoon.com

Het beste voor onderweg:

Gogo Squeez Apple Apple bij Amazon

Beste voor duurtraining:

Dave’s Killer Bread Plain Awesome Bagels bij Walmart

Beste met cafeïne:

Brandstof voor Fire Fruit and Protein Smoothie Coffee bij Amazon

Beste poeder:

KLEAN Athlete Pre-workout bij Amazon

Beste met creatine:

Ladder Strawberry Lemonade Pre-Workout bij Amazon

Beste Energy Chew:

Skratch Labs Blueberry Sport Energy Chews bij Amazon

In dit artikel

 • Zijn pre-workout voeding en supplementen gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • Hoeveel is te veel?
 • Wat is pre-workout?
 • Producten die we niet aanbevelen en waarom
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit

Beste overall

Quaker Haver Instant Havermout

Quaker Haver instant haver

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Pros

 • Snel verteren van koolhydraten

 • Aanpasbaar voor smaakopties

 • Goede bron van ijzer

Tegens

 • Niet geschikt voor glutenvrij dieet vanwege mogelijke kruisbesmetting

Quaker Oats instant havermoutpakketten zijn onze beste keuze voor een pre-workout voedsel omdat ze snel verteerbare koolhydraten bevatten en handig, budgetvriendelijk, reisvriendelijk en een geweldige schone lei zijn om aan te passen aan uw exacte pre-workout behoeften. Als je minder dan een uur voor je training hebt, kunnen deze pakketten perfect zijn voor een snelle koolhydraatboost. Je hebt alleen wat heet water (of melk) nodig om met het pakje te mengen om havermout te maken. Als je een langere training gepland hebt, kun je een banaan en een beetje bruine suiker toevoegen voor extra koolhydraten. Als je een langere tijd hebt om je voedsel te verteren, wil je misschien een beetje notenboter of wat noten toevoegen voor langdurige energie.

Deze haver is ook een uitstekende bron van ijzer, met 7,8 milligram per portie. Atleten, vooral vrouwelijke atleten, lopen een hoger risico op ijzertekort dan niet-atleten, en we vinden het leuk dat Quaker-haver u kan helpen aan uw ijzerbehoeften te voldoen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 ($ 1,86 per portie)

Portiegrootte: 1 pakje (28 gram) | Calorieën: 100 | Eiwit: 4 gram | Koolhydraten: 18 gram | Vet: 2 gram | Vezel: 3 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Ijzer

Beste met eiwitten

Stonyfield Organisch Probiotische Eiwit Smoothie Peach

Stonyfield Organisch Probiotische Eiwit Smoothie Peach

Steenachtig


Bekijk op Instacart.com
Bekijk op Stonyfield.com
Pros

 • Bevat voldoende koolhydraten en matige eiwitten

 • USDA Biologische ingrediënten

 • Goed voor onderweg

Tegens

 • Niet geschikt voor mensen met een melkallergie of lactose-intolerantie

Stonyfield Organic Probiotic Protein Smoothies zijn een handige en heerlijke manier om de voedingsstoffen te krijgen die je nodig hebt om je training te ondersteunen. Met 30 gram koolhydraten per fles zijn ze een geweldige optie voor diegenen die een langere training plannen (60 minuten of meer) of voor sporters in de vroege ochtend die een licht verteerbaar mini-ontbijt nodig hebben voordat ze de deur uitgaan. Ze bevatten ook 9 gram eiwit, wat het herstel na de training kan ondersteunen en je energie stabiel kan houden tijdens je training.

Stonyfield Organische probiotische eiwit smoothies bieden ook andere belangrijke voedingsstoffen, waaronder calcium, vitamine D en kalium. Ze bevatten 135 milligram natrium, wat ook de elektrolytenbalans tijdens uw training kan ondersteunen. Zoals de naam al doet vermoeden, vinden we het ook leuk dat deze smoothie een bron van darm-gezonde probiotica biedt.

Hoewel ze 16 gram toegevoegde suiker bevatten, suggereert bewijs dat sommige toegevoegde suiker vóór een training de prestaties daadwerkelijk kan ondersteunen. Houd rekening met hoe het past in uw totale dagelijkse inname en voedingsbehoeften.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1,89 per portie

Portiegrootte: 1 | smoothie Calorieën: 180 | Eiwit: 9 gram | Koolhydraten: 30 gram | Vet: 3 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Calcium, vitamine D, kalium, natrium

Beste budget

Cheerios Honingnoot Cheerios

Honingnoot Cheerios

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Pros

 • Snel verteerbare koolhydraten

 • Vezelarm en vetarm

 • Glutenvrij

Tegens

 • Niet veganistisch

Pre-workout voedsel in het gangpad van de ontbijtgranen? Honey Nut Cheerios is een gemakkelijk toegankelijke, handige en budgetvriendelijke manier om je training op elk moment van de dag van brandstof te voorzien. Met 30 gram snel verteerde koolhydraten per kopje geeft een snelle kom of handvol Honey Nut Cheerios je de energie die je nodig hebt om te trainen. Omdat het vezelarm, vetarm en eiwitarm voedsel is, werkt Honey Nut Cheerios goed voor de meeste soorten oefeningen, van hardlopen of trainingen met hoge intensiteit tot krachttraining.

Een kopje Honey Nut Cheerios bevat ook 210 milligram natrium, wat nuttig kan zijn bij het handhaven van voldoende natriumniveaus tijdens het sporten, vooral voor langere inspanningen bij warmer weer. Eén portie bevat 12 gram toegevoegde suiker, die sommige mensen misschien liever beperken. Van suiker en geraffineerde koolhydraten is echter aangetoond dat ze nuttig zijn voor en tijdens het sporten, vooral voor duur- en ultra-duursporters. Als je de voorkeur geeft aan een versie zonder toegevoegde suiker, kan gewone Cheerios ook een goede optie zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 5 ($ 0,34 per portie)

Portiegrootte: 1 kop (28 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 3 gram | Koolhydraten: 30 gram | Vet: 2 gram | Vezel: 3 gram | Ander merkwaardig Voedingsstoffen: Ijzer, vitamine D, B-vitamines, zink

Beste Smoothie

Splendid Spoon Wortel Gember Smoothie

Splendid Spoon Wortel Gember Smoothie

Splendid Lepel


Bekijk op Splendidspoon.com
Pros

 • Gemaakt met hele voedingsmiddelen

 • Draagbaar

 • Allergeenvriendelijk

Tegens

 • Duur

 • Abonnementsservice

Fof ’s ochtends vroeg, of wanneer je vlak voor een training een kleine energieboost nodig hebt, kunnen Splendid Spoon Carrot Ginger Smoothies je geven wat je nodig hebt. De 18 gram koolhydraten per portie (of 35 gram per fles) zijn afkomstig van fruit, wortelsap en dadels. Erwteneiwit draagt een kleine hoeveelheid eiwit bij, wat de spijsvertering net genoeg kan vertragen om energie voor je training te behouden. Merk op dat het drinken van de hele fles 5 gram vezels bevat, wat voor sommigen gastro-intestinale overstuur kan veroorzaken wanneer ze dicht bij het begin van een duurtraining worden gedronken.

We vinden het ook leuk dat deze smoothie gember bevat. Een kleine studie suggereert dat wanneer gember vóór de training wordt geconsumeerd, pijn na de training kan verminderen. Het zit ook boordevol voedingsstoffen, waaronder kalium en natrium, die de elektrolytenbalans van zweetverlies kunnen ondersteunen en u kunnen helpen aan uw dagelijkse vitamine- en mineralenbehoeften te voldoen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 7-8 afhankelijk van maaltijdplan

Portiegrootte: 1 fles | Calorieën: 170 | Eiwit: 7 gram | Koolhydraten: 35 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 5 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Natrium, vitamine C, kalium

Het beste voor onderweg

Gogo Knijp Apple Apple

Gogo Knijp Apple Apple

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Snel verteerbare koolhydraten

 • Draagbaar

 • Veganistisch en allergievriendelijk

Tegens

 • Niet genoeg calorieën of koolhydraten voor langere trainingen

Appelmoeszakjes zijn niet alleen voor kinderen. Ze zijn een ongelooflijk handige bron van gemakkelijk verteerbare koolhydraten, perfect voor elke atleet onderweg. Omdat ze geen koeling nodig hebben, kunt u ze in uw tas, aan uw bureau of in uw voorraadkast bewaren voor snelle brandstof voor uw training.

Met 70 calorieën en 16 gram koolhydraten is het een goede optie in de 15 tot 30 minuten vlak voor een training voor een snelle energieboost. Als je langer dan een uur traint, heb je waarschijnlijk baat bij extra koolhydraten uit zoiets als een banaan of een handvol rozijnen.

Gogo Squeez komt ook in appelkaneelsmaak, en deze pakketten zijn veganistisch, allergievriendelijk en bevatten geen toegevoegde suikers.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 ($ 0,76 per portie)

Portiegrootte: 1 | zakje Calorieën: 70 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 16 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 3 gram | Ander merkwaardig Voedingsstoffen:Kalium

Het beste voor duurtraining

Dave’s Killer Bread Plain Awesome Bagels

Daveâs Killer Bread Plain Awesome Bagels

Walmart


Bekijk op Walmart
Bekijk op Instacart.com
Bekijk op Target
Pros

 • Hoger koolhydraatgehalte met matige eiwitten

 • USDA Biologische en niet-GMO ingrediënten

 • Gemaakt met volle granen

Tegens

 • Niet glutenvrij

Wanneer u een langere trainingssessie plant, kan het consumeren van een belangrijke bron van koolhydraten in combinatie met een matige hoeveelheid eiwit de prestaties verbeteren, de tijd tot vermoeidheid verkorten en het herstel verbeteren. Dave’s Killer Bread Plain Awesome Bagels zijn een topkeuze voor hun balans van koolhydraten en eiwitten (die afkomstig zijn van volle granen) zonder al te veel vezels of vet. Ze bevatten ook 410 milligram natrium, wat kan helpen het natrium te compenseren dat je tijdens je training in zweet zult verliezen.

Als je een beetje vet kunt verdragen voor een training (test het altijd tijdens de training), kun je je bagel aanvullen met een kleine hoeveelheid van je favoriete noten- of zaadboter. Of u kunt een magere roomkaas of jam gebruiken voor een topping die misschien iets gemakkelijker is voor het spijsverteringsstelsel. Als je liever iets met iets meer smaak hebt, zijn deze bagels ook in alles en kaneel rozijnensmaken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 5 ($ 0,97 per portie)

Portiegrootte: 1 bagel | Calorieën: 260 | Eiwit: 11 gram | Koolhydraten: 48 gram | Vet: 3 gram | Vezel: 3 gram | Andere opmerkelijke Voedingsstoffen: Natrium, ijzer

Beste met cafeïne

Brandstof voor Vuur Fruit en Eiwit Smoothie Koffie

Brandstof voor Vuur Fruit en Eiwit Smoothie Koffie

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Kroger.com
Bekijk op Thefeed.com
Pros

 • Bevat 70 milligram cafeïne per portie

 • Fruit is hoofdingrediënt

 • Geschikt voor glutenvrije, sojavrije en koosjere diëten

Tegens

 • Misschien niet genoeg koolhydraten voor sommige atleten

 • Niet geschikt voor zuivelvrije of veganistische diëten

Brandstof voor vuur Fruit en eiwitsmoothies zijn niet alleen een handige manier om koolhydraten en eiwitten te consumeren voor je training, maar de koffiesmaak is een geweldige optie voor diegenen die de voordelen van cafeïne willen, maar niet van koffie houden. Naast het bevatten van 17 gram koolhydraten uit bananen, bevat deze smoothie ook 10 gram eiwit uit wei-eiwitisolaat, een type eiwit waarvan bekend is dat het krachttraining ondersteunt.

Er zijn aanwijzingen dat cafeïne, vooral in combinatie met koolhydraten, de prestaties bij duurtraining kan verbeteren. De resultaten zijn gemengd over de vraag of het zal helpen voor krachttraining, maar een kleine energieboost kan voldoende zijn om je te helpen je sessie met meer energie door te komen. Deze smoothie bevat 70 milligram cafeïne per portie, wat meer is dan een kopje groene thee, maar minder dan een kopje koffie van 8 ounce.

Prijs op het moment van publicatie: $ 47 ($ 3,93 per portie)

Portiegrootte: 1 | zakje Calorieën: 110 | Eiwit: 10 gram | Koolhydraten: 17 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Kalium

Beste Poeder

KLEAN Atleet Pre-workout

KLEAN Atleet Pre-workout

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Nhc.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Bevat 75 milligram cafeïne

 • Bevat bietenextract

Tegens

 • Slechts 7 gram koolhydraten per schepje

 • Sommigen houden misschien niet van de smaak van stevia

KLEAN Athlete’s Pre-workout poeder voegt twee potentieel gunstige verbindingen toe aan uw pre-workout routine: bietenextract en cafeïne. Van bietenextract, dat nitraten uit bieten bevat, is aangetoond dat het de prestaties verbetert en de uitputtingstijd bij duursporters verkort. Het is echter vermeldenswaard dat de meeste bieten- en bewegingsstudies een kleine steekproefomvang hebben en alleen in een kort tijdsbestek worden bestudeerd. De beste timing van bietenextract voor – of na – oefening moet ook verder worden verduidelijkt.

Naast mogelijke voordelen van bietenextract bevat dit poeder ook cafeïne. “Cafeïne helpt bij spieruithoudingsvermogen, bewegingssnelheid en spierkracht, voornamelijk bij duurtraining”, zegt Jonathan Valdez, MBA, RDN, CDN, CCM, CDCES, ACE-CPT, eigenaar van Genki Nutrition. Als u gevoelig bent voor cafeïne, is dit supplement misschien niet de beste keuze voor uw behoeften.

Met slechts 7 gram koolhydraten per schep, kan dit pre-workout poeder de koolhydraten missen die je nodig hebt om de training te ondersteunen (dit is gebruikelijk bij pre-workout poeders). Je kunt het echter mengen in een smoothie met fruit voor extra koolhydraten of het drinken naast een ander koolhydraatrijk voedsel zoals toast of een banaan als je de afgelopen uren geen maaltijd hebt gegeten die koolhydraten bevat.

Het is NSF Certified for Sport, een strenge certificering van derden die ervoor zorgt dat het geen schadelijke verontreinigingen of verboden stoffen bevat en de ingrediënten bevat die op het etiket worden vermeld. Het is veganistisch, glutenvrij en vrij van kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Het is gezoet met stevia en sommigen houden misschien niet van de manier waarop deze zoetstof smaakt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 43 ($ 2,13 per portie)

Portiegrootte: 1 schepje | Calorieën: 30 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 1 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Vitamine C, natrium, nitraten

Beste met CreatIne

Ladder Aardbei Limonade Pre-Workout

Ladder Pre-Workout

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ladder.sport
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Geschikt voor veganistische en glutenvrije diëten

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Slechts 6 gram koolhydraten per schepje

 • Sommige ingrediënten hebben geen sterk onderzoek

Ladder pre-workout poeder is een NSF Certified for Sport poeder dat kan helpen bij het ondersteunen van uw training. Het bevat 5 gram creatine monohydraat. Van deze vorm van creatine is aangetoond dat het een veilig en effectief voedingssupplement is om de trainingsprestaties te verbeteren en de spiermassa te vergroten. Het bevat ook beta-alanine, wat ook de prestaties kan verbeteren. Beta-alanine wordt beschouwd als veilig voor de meeste gezonde mensen bij de aanbevolen dosis van 4 tot 6 gram per dag of minder. Bij hoge doses komt bèta-alanine met de mogelijke bijwerking van iets dat paresthesie wordt genoemd, wat een tintelend gevoel van de huid is. Het is ook belangrijk op te merken dat noch bèta-alanine noch creatine specifiek vóór een training hoeft te worden ingenomen om potentiële voordelen te ervaren.

Voor degenen die op zoek zijn naar een hogere dosis cafeïne, bevat Ladder pre-workout ook 200 milligram cafeïne (ongeveer de hoeveelheid in een 16-ounce kopje gezette koffie), wat ook de prestaties kan verbeteren. Als u echter gevoelig bent voor cafeïne, kunt u dit niveau van cafeïne in dit pre-workout poeder niet waarderen. Het is belangrijk op te merken ladder pre-workout bevat ook andere ingrediënten, zoals l-citrulline en l-theanine, en de potentiële voordelen van deze stoffen hebben gemengde resultaten in onderzoek laten zien.

Dit supplement is glutenvrij, veganistisch en bevat een kleine hoeveelheid (75 milligram) natrium, wat kan helpen bij de elektrolytenbalans. Net als andere pre-workout poeders, is het zeer laag in koolhydraten, met slechts 6 gram, wat niet genoeg is om uw trainingsbehoeften te ondersteunen, vooral voor langere duurtrainingen. In dit geval wilt u het misschien combineren met een andere bron van koolhydraten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 56 ($ 1,87 per portie)

Portiegrootte: 1 schepje | Calorieën: 60 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 6 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Geen

Beste Energie kauw

Skratch Labs Blueberry Sport Energie Kauwen

Skratch Labs Blueberry Sport Energie Kauwen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Skratchlabs.com
Pros

 • Draagbaar

 • Bevat 50 milligram cafeïne

 • Bevat licht verteerbare koolhydraten

Tegens

 • Misschien niet genoeg koolhydraten voor sommige atleten

Skratch Lab sport energie kauwen zijn een handige manier om koolhydraten en cafeïne te consumeren voor een training, vooral voor degenen die geen honger hebben of geen maaltijd kunnen verdragen. “Ik hou van Skratch Labs Energy Chews met cafeïne voor een intense activiteit, zoals een lange run of zwemmen. De extra boost van cafeïne helpt bij lange periodes van uithoudingsvermogen,” zegt Rizzo.

Vijf kauwen bevatten 19 gram koolhydraten, wat genoeg kan zijn voor een korte training met een matige intensiteit, hoewel je misschien meer nodig hebt voor langere, intensere trainingen. Elke verpakking bevat twee porties, zodat u uw dosis gemakkelijk kunt aanpassen als dat nodig is. Houd er rekening mee dat dit wat vallen en opstaan kan vergen om te bepalen welk bedrag het beste voor u werkt voor een training.

Prijs op het moment van publicatie: $ 24 ($ 1,20 per 5 kauwbeurt)

Portiegrootte: 5 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën: 80 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 19 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Natrium, cafeïne

Beste Bar

Kieskeurige Reep Gladde Caffeinator

Kieskeurige Reep Gladde Caffeinator

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pickybars.com
Bekijk op Thefeed.com
Pros

 • Voldoende koolhydraten en matige eiwitten

 • Eenllergen-vriendelijk

 • Veel smaakopties

 • Lager risico op maagklachten

Tegens

 • Lagere dosis cafeïne

Picky Bars zijn ontworpen voor atleten, door atleten. Met 24 gram koolhydraten uit een mix van dadels, gedroogd fruit en bruine rijstsiroop geven ze je de koolhydraten die je nodig hebt om je trainingen van brandstof te voorzien. Ze bevatten ook een matige hoeveelheid eiwit – 6 gram – die uw herstelbehoeften kunnen ondersteunen.

Picky Bars zijn er in verschillende overheerlijke smaken, maar de Smooth Caffeinator is onze keuze voor voor je training omdat het je een kleine dosis cafeïne (uit koffie) geeft. Deze hoeveelheid cafeïne is minder dan andere cafeïnehoudende opties, dus het kan het beste werken voor mensen die op zoek zijn naar een lagere hoeveelheid cafeïne. Deze repen zijn veganistisch, glutenvrij en sojavrij en zijn ontworpen met het doel om spijsverteringsproblemen tijdens het hardlopen te verminderen, waardoor ze een andere reden zijn waarom we van ze houden als een pre-workout optie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 27 ($ 2,70 per portie)

Portiegrootte: 1 bar (45 gram) | Calorieën: 180 | Eiwit: 6 gram | Koolhydraten: 24 gram | Vet: 8 gram | Vezel: 2 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Cafeïne, ijzer, kalium

Het beste voor vlak voor een training

Natuurlijke lekkernijen Verse Medjool Ontpitte Dadels

Natuurlijke lekkernijen Verse Medjool Ontpitte Dadels

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Draagbaar

 • Goede bron van licht verteerbare koolhydraten

 • Eenvoudig de dosis aanpassen

Tegens

 • Geen cafeïne of natrium

Heb je wat energie nodig vlak voordat je de deur uitgaat? Natural Delights verse Medjool dadels zijn een vezelarme bron van koolhydraten die minuten voordat u aan uw training begint, kunnen worden geconsumeerd. In feite consumeren veel atleten dadels tijdens de training omdat ze zo goed worden verdragen. Elke datum bevat ongeveer 15-20 gram koolhydraten (afhankelijk van de grootte), dus afhankelijk van hoe lang je van plan bent om te oefenen, wil je misschien ergens tussen de één en vier consumeren voordat je begint met sporten, afhankelijk van je behoeften. We vinden het ook leuk dat dadels sporenhoeveelheden vitamines en mineralen bieden, zoals ijzer, magnesium, B-vitamines, kalium en calcium.

Voor degenen die een beetje meer substantie nodig hebben of liever hebben, kun je ze “vullen” met een theelepel of twee noten- of zaadboter.

Prijs op het moment van publicatie: $ 10 ($ 1,43 per portie)

Portiegrootte: 2-3 dadels (46 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 1 gram | Koolhydraten: 33 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 4 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Calcium, ijzer, kalium

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.com.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar moet je op letten?

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om niet te gehun producten zijn getest door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Pre-workout supplementen zijn verkrijgbaar in vele vormen, zoals poeders, gels, kauwen, repen, hele voedingsmiddelen en dranken. De beste vorm is degene die het beste werkt voor uw voedingsbehoeften en wat u het beste kunt verdragen voor een training.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Er is geen definitie van wat een pre-workout supplement is, en ze kunnen een breed scala aan ingrediënten bevatten, waarvan er vele geen bewijs hebben om hun gebruik te ondersteunen. Er zijn ook ingrediënten die gebruikelijk zijn voor pre-workout supplementen die schadelijk kunnen zijn en moeten worden vermeden, waaronder:

 • Anabole steroïden. Anabole steroïden zijn gekoppeld aan levensbedreigende bijwerkingen, waaronder lever- en hormonale disfunctie, hoog cholesterol, verhoogd risico op hart- en vaatziekten en gedragsveranderingen. Veel van deze symptomen zijn onomkeerbaar. Anabole steroïden zijn verboden door de meeste sportorganisaties en moeten worden vermeden omdat de potentiële voordelen niet opwegen tegen de risico’s.
 • Prohormonen. Prohormonen zijn ook verboden door de meeste sportorganisaties, omdat ze zijn ontworpen om anabole hormonen te verhogen en zullen verschijnen als anabole hormonen op een drugstest.
 • Arginine. Onderzoek suggereert dat het zelfs een negatieve invloed kan hebben op kracht en prestaties.
 • MCT’s (middellange keten triglyceriden). Er lijkt geen voordeel te zijn aan het nemen van MCT’s voorafgaand aan de training, en er zijn aanwijzingen dat ze de trainingsprestaties negatief kunnen beïnvloeden en gastro-intestinale overstuur kunnen veroorzaken.

Competitieve atleten moeten altijd uiterst voorzichtig zijn met supplementen en degenen kiezen die NSF-gecertificeerd zijn voor sport of geïnformeerde sport gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze geen stoffen bevatten die door sport zijn verboden.

Pre-Workout Supplement Dosering

De hoeveelheid van elke voedingsstof die u nodig heeft, is sterk geïndividualiseerd op basis van uw leeftijd, grootte, geslacht, training, sport en de rest van uw dieet; de volgende richtlijnen kunnen echter worden gebruikt om de dosering voor u te bepalen.

Koolhydraten: De Academie voor Voeding en Diëtetiek beveelt één tot vier uur voor het sporten tussen de 1 en 4 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht aan. Hoeveel koolhydraten je precies nodig hebt voor de training hangt af van de lengte, het type oefening en wanneer je je laatste maaltijd of snack hebt gehad.

Cafeïne: De algemeen aanvaarde aanbeveling voor cafeïne pre-workout is 3 tot 6 milligram cafeïne per kilogram lichaamsgewicht. Opkomend onderzoek suggereert echter dat veel minder dan dat nog steeds voordelen kan bieden, en voor sommige mensen kan meer dan dat nuttig zijn. Iemand met een gewicht van 150 pond en streven naar 3 mg / kg zou ongeveer 200 milligram cafeïne willen consumeren, wat ongeveer de hoeveelheid is in een kleine (12-ounce) koffie.

Creatine monohydraat: De International Society for Sports Nutrition beveelt ongeveer 0,3 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag aan gedurende vijf tot zeven dagen en daarna 3 tot 5 gram per dag. Creatine wordt niet aanbevolen voor alle atleten – het komt meestal ten goede aan de trainingscapaciteit met hoge intensiteit en verhoogt de spiermassa. Met name hoeft creatine niet voorafgaand aan de training te worden ingenomen om de voordelen te plukken.

Beta-alanine: Het is het standpunt van de International Society of Sports Nutrition dat 4 tot 6 gram beta-alanine voor de meeste mensen een veilige en effectieve dosis kan zijn. Sommige mensen melden echter tintelingen als een bijwerking bij doses die zo hoog zijn. Het is ook niet nodig om beta-alanine te consumeren voorafgaand aan het sporten voor de mogelijke voordelen.

Hoeveel is te veel?

Er zijn geen vastgestelde bovengrenzen voor pre-workout supplementen of de ingredients gevonden in hen. U kunt het volgende overwegen:

Koolhydraten. Over het algemeen hebben atleten meer koolhydraten nodig dan degenen die niet regelmatig sporten. Het consumeren van te veel koolhydraten voorafgaand aan de training kan echter leiden tot gastro-intestinale overstuur. De bovengrens is sterk geïndividualiseerd.

Cafeïne. Cafeïnetolerantie varieert per individu. Er zijn aanwijzingen dat sommige mensen tot 9 mg / kg vóór het sporten kunnen verdragen. Doses van meer dan 9 mg/kg kunnen echter de dopingdrempels voor sommige sportorganisaties overschrijden. De NCAA beperkt bijvoorbeeld de hoeveelheid cafeïne die als acceptabel wordt beschouwd in de urine tot 15 ug / ml, wat overeenkomt met ongeveer 500 milligram cafeïne die binnen twee tot drie uur vóór een gebeurtenis wordt ingenomen.

Creatine. Creatine is veilig gebleken en wordt getolereerd in doses tot 30 gram per dag.

Beta-alanine. Doses hoger dan 800 milligram per dag hebben meer kans om tintelingen te verhogen als bijwerking. Meer onderzoek is nodig om extra potentiële nadelen te begrijpen, maar het wordt over het algemeen aanbevolen om de doses te beperken tot niet meer dan 4 tot 6 gram per dag. Van belang is dat er meer onderzoek nodig is om ook de mogelijke bijwerkingen van langdurig gebruik te begrijpen.

Wat is pre-workout?

Er is niet één definitie van een pre-workout supplement. Pre-workout supplementen kunnen een breed scala aan ingrediënten bevatten waarvan wordt aangenomen dat ze de prestaties verbeteren, hoewel er maar heel weinig worden ondersteund in het onderzoek. Dit kan van alles omvatten, van aminozuren tot stimulerende middelen (zoals cafeïne). Sommige komen met mogelijke bijwerkingen die levenslang kunnen zijn (zie Ingrediënten en potentiële interacties) en anderen kunnen door sport worden verboden voor competitieve atleten.

De meeste pre-workout supplementen missen eigenlijk het belangrijkste om je training te ondersteunen: koolhydraten. Dus als je een pre-workout supplement overweegt, zorg er dan voor dat je koolhydraten uit eten of drinken haalt om je spieren de energie te geven die ze nodig hebben om te presteren.

Producten die we niet aanbevelen en waarom

Enorme supplementen Wrecked Pre-workout Formule. Dit pre-workout poeder bevat 17 ingrediënten, waarvan er vele weinig tot geen bewijs hebben om de prestaties te ondersteunen, veiligheid is grotendeels onbekend en sommige kunnen schadelijk zijn. Belangrijk is dat het N-fenethyldimethylamine bevat, een stimulerend middel dat verboden is door het World Anti Doping Agency (WADA). Bovendien bevat het twee geconcentreerde bronnen van cafeïne, in totaal 350 milligram. De FDA waarschuwt tegen het consumeren van voedingssupplementen met pure en sterk geconcentreerde bronnen van cafeïne, zoals watervrije cafeïne, omdat het heel gemakkelijk is om er een overdosis van te nemen als je niet extreem voorzichtig bent met het meten van je schep. Bovendien, omdat dit supplement niet door derden is getest, is het mogelijk dat de hoeveelheid op het etiket niet nauwkeurig is en dat het nog grotere hoeveelheden kan bevatten.

Transparante Labs LEAN. Dit pre-workout poeder bevat verschillende ingrediënten die volgens de International Society for Sports Nutrition geen onderzoek hebben om het gebruik ervan te ondersteunen, waaronder L-citrulline en acetyl L-carnitine. Bovendien bevat het twee bronnen van geconcentreerde cafeïne (watervrije cafeïne en dicaffeïnemalaat), waarvoor de FDA waarschuwt tegen het innemen van supplementen. Het is ook niet door derden getest, dus we weten niet of het ingrediënten bevat die onveilig zijn, meer of minder dan wat er op het etiket staat, of die verboden zijn voor sport.

C4. C4 supplementen van Cellucor zijn een populaire pre-workout supplement lijn. Deze supplementen bevatten ingrediënten die niet worden aanbevolen door de International Society for Sports Nutrition, zoals arginine en carnitine. Bovendien bevatten ze ingrediënten waarvan niet goed is onderzocht of waarvan niet is aangetoond dat ze voordeel bieden. De meeste van hun supplementen zijn niet door derden getest, wat betekent dat ze schadelijke verontreinigingen of ingrediëntenhoeveelheden kunnen bevatten die verschillen van wat op het etiket staat, wat onveilig kan zijn, inclusief watervrije cafeïne.

Veelgestelde vragen


 • Is creatine een pre-workout supplement?

  Creatine wordt goed ondersteund door onderzoek om voordelen te bieden aan training. Het is aangetoond dat het de tolerantie voor intensieve oefeningen verhoogt en magere lichaamsmassa (spieren) opbouwt tijdens de training. “Het maakt eigenlijk niet uit of je het voor of na een training inneemt. Onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen van koolhydraten of koolhydraten en eiwitten aan creatine de spier kan helpen het verder te herstellen. Dus je kunt het voor of na een training innemen met pre-workout koolhydraten of post-workout koolhydraten en eiwitten,” zegt Rizzo.


 • Kunnen pre-workout supplementen je jeuken?

  Beta-alanine, dat wordt aangetroffen in veel pre-workout supplementen, kan de huid doen tintelen of zelfs jeuken. Er zijn aanwijzingen dat sommige mensen dit ervaren met doses tussen 4 en 6 gram, hoewel het waarschijnlijker is dat het gebeurt met doses hoger dan dat. Als een supplement je jeukt, is dit een teken dat je moet stoppen met dat supplement en met je zorgverlener moet praten.


 • Zijn pre-workout supplementen slecht voor je hart?

  Het is gebruikelijk dat pre-workout supplementen cafeïne bevatten, wat in hoge doses een gevoel van een kloppend hart kan veroorzaken, hoewel niet is aangetoond dat het schadelijk is.

  Pre-workout supplementen die anabole steroïden bevatten, kunnen gevaarlijk zijn voor uw hart en moeten worden vermeden. Als u niet zeker weet of een pre-workout supplement steroïden of hoge niveaus van cafeïne heeft, vraag het dan eerst aan een zorgverlener.


 • Hoe moet ik een pre-workout supplement nemen?

  Pre-workout supplementen zijn er in verschillende vormen, hoewel poeders het meest voorkomen. Poeders kunnen worden gemengd met water voor een snelle drank of je kunt ze toevoegen aan een smoothie voor iets voedzamer en smaakvoller. Voor degenen die uithoudingsactiviteiten doen, moet u mogelijk uw pre-workout supplement combineren met een bron van koolhydraten, omdat veel pre-workout supplementen weinig koolhydraten bevatten. Houd er rekening mee dat uw pre-workout voedingsbehoeften, zoals koolhydraten, gemakkelijk kunnen worden voldaan uit voedselbronnen en dat een poedersupplement mogelijk niet nodig is.

  De timing van een pre-workout supplement is ook sterk geïndividualiseerd op basis van wat u eet of drinkt, tijd voor de training, type en lengte van de oefening. Als u maagproblemen heeft tijdens het sporten na het nemen van een pre-workout voedsel of supplement, kan het werken met een sportdiëtist helpen om eventuele problemen aan te pakken.


 • Hoeveel cafeïne moeten pre-workout supplementen bevatten?

  De hoeveelheid cafeïne in pre-workout voedingsmiddelen en supplementen varieert van zo laag als 10 milligram tot meer dan 200 milligram per portie. De optimale dosis zal worden geïndividualiseerd, maar onderzoek suggereert dat 3-8 mg / kg lichaamsgewicht kan helpen bij het sparen van koolhydraatgebruik bij duurtraining, waardoor u voor langere tijd kunt trainen. Het onderzoek naar de vraag of cafeïne nuttig is bij krachtactiviteiten is gemengd en optimale hoeveelheden zijn niet bepaald.

Waarom Trust bodymindspirit

Sarah Anzlovar, MS, RDN, LDN, is een hardloopster en triatlete. Ze adviseert veel actieve mensen, van beginnende marathonlopers tot ultra-duursporters, in haar privépraktijk en helpt hen de beste brandstof te kiezen voor, tijdens en na trainingen om de prestaties en het herstel te verbeteren. Als hardloopster en triatleet is Sarah zich goed bewust van het belang van het vinden van voedsel en supplementen die goed voor je werken en heeft ze veel van de voedingsmiddelen gebruikt die hier in haar training te zien zijn.

 • Beste overall: Quaker Instant Oatmeal biedt de koolhydraten die je nodig hebt voor je training, is handig onderweg en kan worden aangepast aan je smaak- en voedingsvoorkeuren.
 • Beste met eiwitten: Stonyfield Organic Probiotic Protein Smoothie zorgt voor een goede balans van koolhydraten en eiwitten in een vloeibare vorm die voor een training kan worden ingenomen. Het levert 30 gram koolhydraten en 9 gram eiwit.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Portiegrootte: 1 pakje (28 gram) | Calorieën: 100 | Eiwit: 4 gram | Koolhydraten: 18 gram | Vet: 2 gram | Vezel: 3 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Ijzer

Portiegrootte: 1 | smoothie Calorieën: 180 | Eiwit: 9 gram | Koolhydraten: 30 gram | Vet: 3 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Calcium, vitamine D, kalium, natrium

Portiegrootte: 1 kop (28 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 3 gram | Koolhydraten: 30 gram | Vet: 2 gram | Vezel: 3 gram | Ander merkwaardig Voedingsstoffen: Ijzer, vitamine D, B-vitamines, zink

Portiegrootte: 1 fles | Calorieën: 170 | Eiwit: 7 gram | Koolhydraten: 35 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 5 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Natrium, vitamine C, kalium

Portiegrootte: 1 | zakje Calorieën: 70 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 16 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 3 gram | Ander merkwaardig Voedingsstoffen:Kalium

Portiegrootte: 1 bagel | Calorieën: 260 | Eiwit: 11 gram | Koolhydraten: 48 gram | Vet: 3 gram | Vezel: 3 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Natrium, ijzer

Portiegrootte: 1 | zakje Calorieën: 110 | Eiwit: 10 gram | Koolhydraten: 17 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Kalium

Portiegrootte: 1 schepje | Calorieën: 30 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 1 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Vitamine C, natrium, nitraten

Portiegrootte: 1 schepje | Calorieën: 60 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 6 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen:Geen

Portiegrootte: 5 kauwen | Porties per verpakking: 2 | Calorieën: 80 | Eiwit: 0 gram | Koolhydraten: 19 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 0 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Natrium, cafeïne

Portiegrootte: 1 bar (45 gram) | Calorieën: 180 | Eiwit: 6 gram | Koolhydraten: 24 gram | Vet: 8 gram | Vezel: 2 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Cafeïne, ijzer, kalium

Portiegrootte: 2-3 dadels (46 gram) | Calorieën: 140 | Eiwit: 1 gram | Koolhydraten: 33 gram | Vet: 0 gram | Vezel: 4 gram | Andere opmerkelijke voedingsstoffen: Calcium, ijzer, kalium