Crystal Healing Jewelry Making 101: 3 eenvoudige manieren om uw kristallen te dragen

Kristalhealing is een oude vorm van zelfzorg die steeds populairder wordt. Dit komt omdat deze prachtige stenen ons in staat stellen om onszelf spiritueel en emotioneel te genezen. Ze helpen ons om ons opnieuw te verbinden met moeder natuur in deze hectische moderne wereld.

helende kristallen sieraden maken

Een briljante manier om kristallen te gebruiken voor genezing is met sieraden, en wat is een betere manier om jezelf uit te drukken door dingen te maken die je met edelstenen kunt dragen!

In dit artikel zal ik u stapsgewijze handleidingen geven voor het maken van kristallen helende sieraden. Deze kettingen en ringen zijn super eenvoudig te maken en laten je de voordelen van kristalgenezing voelen, waar je ook gaat.

Waarom kiezen voor helende kristallen voor het maken van sieraden?

Alle kristallen hebben specifieke helende energieën. Het zijn ongelooflijke hulpmiddelen en kunnen je op zoveel verschillende manieren helpen, van het verbeteren van je yogabeoefening tot het verlichten van angst!

De trillingen van edelstenen verbinden zich met je eigen energie en de energie om je heen. Ze komen van de aarde en verbinden je met de levende planeet en de elementen. Kristallen hebben metafysische eigenschappen die ons in staat stellen om positiviteit en overvloed in ons leven te vergroten.

Wat zijn de voordelen van het dragen van kristallen?

Er zijn veel manieren om helende kristallen te gebruiken, van meditatie tot feng shui. Een populaire manier om edelstenen te gebruiken voor spiritueel en emotioneel welzijn is echter om de stenen te dragen.

Dit betekent dat de trillingen en energie van de kristallen constant om je heen zijn en zich verbinden met je eigen energie.

diy edelsteen jewerly

Er zijn tal van opties die er zijn voor edelsteen sieraden en een aantal mooie producten in de aanbieding. Veel van deze kunnen echter erg duur zijn! Daarom wilde ik je kristal helende sieraden laten zien waar je eenvoudige, mooie stukken met een beperkt budget kunt maken.

Door je eigen doe-het-zelf edelsteenjuwelen te maken, kun je je ook volledig verbinden met de kristallen en hun helende en metafysische eigenschappen. Bij het maken van de sieraden ben je in staat om intenties te stellen en de stenen op te laden met je energie.

Ze maken ook geweldige geschenken voor vrienden en geliefden als ze een helpende hand van het universum nodig hebben.

Welke kristallen moet je gebruiken?

Als het gaat om het kiezen van welke edelsteen je wilt gebruiken voor het maken van kristallen helende sieraden, hoef je je alleen maar af te vragen wat je nodig hebt van het universum.

Als je gevoelig bent voor onzekerheden en stress, zal het maken van een diy kristallen ketting met rozenkwarts je op weg helpen naar zelfliefde.

Als je bescherming nodig hebt tegen negativiteit, zal het gebruik van zwarte toermalijn of obsidiaanstenen je geven wat je nodig hebt.

hoe kristal helende jewerly te maken

Als je nieuw bent in kristalgenezing, bekijk dan mijn edelsteengids die de negen beroemdste edelstenen beschrijft en hoe ze je zullen helpen.

DIY Crystal Ketting

Kettingen zijn een geweldige manier om kristallen te dragen, omdat je ze te allen tijde kunt dragen en ze indien nodig onder je kleding kunt verbergen. Kettingen zitten ook dicht bij onze keel- en hartchakra’s en daarom worden deze chakra’s in evenwicht gehouden door de kristallen.

Er zijn een paar verschillende manieren om edelstenen tot kettingen te maken en een heel eenvoudige manier is om ze in edelsteenkooien te plaatsen.

Je kunt edelsteenkooien heel goedkoop online of in ambachtelijke winkels ophalen, en je kunt de edelsteen er gewoon in doen en de ketting omdoen!

Ik ben dol op edelsteenkooien omdat het betekent dat je kunt veranderen welk kristal je aan de ketting hebt, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Laten we eens kijken naar een andere manier om kettingen met edelstenen te maken met behulp van sieradendraad. Deze zijn heel eenvoudig te doen en zien er ongelooflijk uit als ze eenmaal zijn gemaakt!

Wat heb ik nodig?

 • Een helend kristal, ongeveer twee of drie centimeter groot. Ik gebruik deze prachtige citriensteen om mijn ketting te maken.
 • Dunne draad voor het maken van sieraden. Ik gebruik 0,3 mm (28 gauge), maar misschien gebruik je liever 0,5 mm (24 gauge) omdat het een beetje sterker is!
 • Schaar of tang om de draad door te knippen.
 • Ketting ketting.
diy edelsteen ketting

Stap voor stap handleiding voor DIY Crystal Kettingen

1 – Draai twee lengtes draad aan elkaar

Snijd eerst twee lengtes draad van ongeveer 5 centimeter lang. Plaats vervolgens de draden over elkaar heen en raak ze in het midden en draai ze samen.

Vergeet niet dat het er niet perfect uit hoeft te zien! De schoonheid van het maken van kristallen helende sieraden is dat het persoonlijk en zelfgemaakt is.

ketting 1

2 – Plaats het kristal op de draad

Plaats het kristal dat je gebruikt op de draad, met het gedraaide gedeelte op de achterkant van de steen.

ketting 2

3 – Draai de draad samen aan de andere kant van het kristal

Dit is het lastige deel! Je wilt er zeker van zijn dat het kristal veilig is, dus wees voorzichtig en neem de tijd op het punt. Breng de twee onderste draden rond de steen en vorm een mandje. Trek de draden samen en draai ze net zoals je deed voor de andere kant van de steen.

ketting 3

4 – Zet het kristal op zijn plaats

Breng alle draad naar de bovenkant van de steen en draai ze allemaal samen, waardoor het kristal op zijn plaats wordt vastgezet. Zorg ervoor dat de draad strak zit, zodat de steen veilig is. Als u dunne draad gebruikt, zoals 0,3 mm, wees dan in dit stadium echt voorzichtig om de draad niet te klikken!

ketting 4

5 – Maak een hoepel met de draad

Draai het met de resterende draad rond in een hoepel boven het kristal. Knip de draad waar nodig bij en zorg ervoor dat alle uiteinden veilig zijn weggestopt.

ketting 5

6 – Bevestig een ketting

Breng ten slotte de ketting door de hoepel om van je kristal een ketting te maken! Nu is de DIY kristallen ketting klaar om te dragen of cadeau te geven.

citrien ketting

DIY Edelsteen Ring

Een ander idee voor het maken van kristallen helende sieraden zijn edelsteenringen. Deze prachtige stukken zijn geweldig omdat je meer dan één type kristal op de ring kunt plaatsen, zodat je precies kunt kiezen welke helende energieën je nodig hebt.

Welke WIll heb ik nodig?

 • Kristallen helende kralen. Je kunt deze vrij goedkoop bij Etsy of Amazon krijgen en komt vaak met gaten die er doorheen zijn geboord. Als je wilt, kun je zelf gaten boren door kleinere edelstenen als je het gereedschap hebt.
 • Sieraden maken draad. Ik gebruik 1 mm (18 gauge) omdat dit de perfecte maat is om door de kralen te passen en sterk genoeg is voor het maken van de ring.
 • Tangen of draadsnijders.
diy edelsteen ring

Stap voor stap handleiding voor DIY edelsteen ringen

1 – Knip de draad door en plaats je kristallen kralen op de draad

Knip eerst je draad door tot ongeveer 5 inch. Hierdoor heb je voldoende lengte voor de ring. Leg vervolgens de kristallen op de draad. Misschien wilt u slechts één kristal aanbrengen, afhankelijk van de grootte van de kralen. Voor deze edelsteenring gebruik ik één obsidiaankraal en vier carneoolkralen.

ring maken 1

2 – Omcirkel de draad rond

Omcirkel vervolgens de draad rond om de ringvorm te maken. Het is handig om iets te gebruiken om de draad omcirkelen, zodat je weet dat je de juiste maat hebt. Als u wilt, wilt u misschien een triblet kopen die de grootte van de ring meet. Elk buisvormig object is echter voldoende! Ik gebruik eigenlijk een tube mascara waar ik eerst een van mijn ringen op heb gedaan om te controleren of het de juiste maat was.

Het is ook vermeldenswaard dat je op dit punt altijd erg liberaal moet zijn en de ring een beetje groter moet maken dan je zou willen. Dit komt omdat het hoogstwaarschijnlijk kleiner zal worden tijdens het draaien van de draad.

ring maken 2

3 – Omcirkel de edelstenen met de draad

Draai vervolgens de draad aan weerszijden van de edelstenen omhoog om ze stevig op hun plaats te houden.

ring maken 3

4 -Wikkel de draad om de ring

Wikkel ten slotte de draad rond de ringdraad aan weerszijden van de edelstenen. Dit kan behoorlijk onhandig zijn, dus misschien wilt u eerst de draad bijsnijden en een tang gebruiken om de draaddraaiingen vast te zetten. Zorg ervoor dat de draadpunten veilig zijn weggestopt of geschuurd om de vingers niet te vangen tijdens het dragen.

Zodra de draad veilig is gedraaid en weggestopt, doe je de ring om om de pasvorm te controleren! Ik ben dol op deze kleine ringen, ze zijn super schattig en geweldig om mensen cadeau te doen.

helende kristallen ring

Tips en trucs voor het maken van kristallen helende sieraden

Crystal healing sieraden maken is super leuk en echt een geweldige activiteit om te leren en contact te maken met helende stenen. Je kunt mooie stukken maken zonder al te veel geld uit te geven.

Met deze ringen en kettingen kun je de energie van het universum altijd met je meedragen.s, het verspreiden van positieve vibes en het opsnuiven van de negativiteit!

Zelfs als je al jaren niet meer sluw bent en denkt dat je geen creatief type bent, probeer het dan uit en je zult misschien verrast zijn! Jezelf creatief uitdrukken is geweldig voor je mentale gezondheid en welzijn.

Dus wat zijn enkele tips en trucs voor het maken van kristallen helende sieraden?

Maak je geen zorgen als je het niet meteen onder de knie hebt!

Net als al het andere, kan het maken van DIY edelsteen sieraden tijd kosten om het onder de knie te krijgen. Maak je geen zorgen als je eerste paar kettingen en ringen er niet goed uitzien, blijf het proberen en je zult er komen!

Eigenlijk leidt dit me naar de volgende tip….

Ze zouden er niet perfect uit moeten zien!

Wat ik zo leuk vind aan het maken van kristallen helende sieraden, is dat het ding dat je uiteindelijk krijgt er zelfgemaakt uitziet. Elke ring en ketting is uniek omdat hij door jou is gemaakt! Het hoeft er niet perfect uit te zien, het ziet er fantastisch uit zoals je het hebt gemaakt.

Denk na over de kristallen die u wilt gebruiken

Het is super belangrijk om na te denken over de helende stenen die je wilt gebruiken en om welke redenen. Alle kristallen hebben specifieke energieën en helende eigenschappen, dus zorg ervoor dat je weet welke stenen je gebruikt en wat ze vertegenwoordigen.

Wat ik gebruik voor Crystal Healing Jewelry Making

Je kunt de meeste dingen kopen voor het maken van kristallen helende sieraden online of in ambachtelijke winkels. Hier zijn enkele ambachtelijke benodigdheden die ik gebruik bij het maken van mijn edelsteenringen en kettingen.

Spiraal kraal kooien

YGDZ Spiraal Kraal Kooien Hangers, 30 stks 3 Maten Verzilverde Spiraal Steen Houder...

YGDZ Spiraal Kraal Kooien Hangers, 30 stks 3 Maten Verzilverde Spiraal Steen Houder…

 • Jewelry Making Project: Spiraalvormige kraalkooien zijn perfect voor het maken van etherische olie diffuser kettingen,…
 • Meerdere toepassingen: 30pcs spiraal kraal sieraden kooien (3 maten, 10pcs per grootte). Perfecte kooi hanger fit…

Deze zijn perfect voor kleine en middelgrote kristallen om snel in te plaatsen en te dragen. Welk kristal je ook nodig hebt voor je dag die voor je ligt, je kunt het gewoon in deze kooien stoppen en je bent beschermd!

Helende Kristallen Kralen

Efivs Arts Edelsteen Kralen, 300 PCS Crystal Kralen voor Ring Het Maken van Stone Beads...

Efivs Arts Edelsteen Kralen, 300 PCS Crystal Kralen voor Ring Het Maken van Stone Beads…

 • INBEGREPEN: 10 kleur diverse edelstenen chips kralen en 1 herbruikbare plastic doos.
 • GROOTTE: 5-7mm (Alle stenen zijn uniek en kunnen afwijken van degene die op de foto wordt getoond.)

Deze edelsteenselectie bevat kleine, voorgeborduurde kristallen die perfect zijn voor het maken van ringen. Je krijgt heel veel kralen in deze knutseldoos die van tien verschillende edelstenen zijn.

Als dit niet de kristallen zijn die je nodig hebt, kijk dan rond op Amazon en Etsy, want ik weet zeker dat je een selectie met de juiste zult vinden!

Sieraden maken draad

RuiLing 3 Rollen 1mm Koperdraad DIY Craft Stijl Gevormde Kralendraad Kleurrijke...

RuiLing 3 Rollen 1mm Koperdraad DIY Craft Stijl Gevormde Kralendraad Kleurrijke…

 • Type: 3 Rollen Sieraden Kralen Koperdraad, Geschikt voor: DIY kunstprojecten, sieraden project, ambacht…
 • Draad diameter: 1mm, draad lengte: 2.5m/roll, kleur: goud, zilver, messing

Deze 1 mm sieraden-making draad is perfect voor DIY edelsteen ringen. De koperdraad wordt geleverd in goud, zilver en brons, wat betekent dat je een selectie van kleuren voor je ringen hebt. Koper is super eenvoudig te snijden, te draaien en te vormen, dus perfect voor beginners in het maken van kristallen helende sieraden!

Sieraden maken Tang

Sieraden Tang, SONGIN 3 Pack Sieraden Tang Set Tools Inclusief Naald Neus...

Sieraden Tang, SONGIN 3 Pack Sieraden Tang Set Tools Inclusief Naald Neus…

 • 【3 Pack Jewelry Tang Set】: Deze sieraden tang set bevat 3 pack sieraden tangen-naald neus…
 • 【Belangrijke sieraden maken gereedschappen】: Deze sieraden maken tang zijn gemaakt van hoogwaardig staal….

Het is echt belangrijk om een fatsoenlijke tang te hebben voor het maken van sieraden. Hiermee kunt u veilig werken, de draad gemakkelijk doorsnijden en vormgeven. Je kunt een tang vrij goedkoop kopen en ze gaan lang mee!

Ben je klaar om sluw te worden met crystal healing sieraden maken?

Ik hoop echt dat je genieted dit artikel en zijn geïnspireerd om je eigen DIY edelsteen sieraden te maken. Ik hoor graag van je en welke creaties je hebt gemaakt, dus laat een reactie achter als je hebt geknutseld!

Als je de knutselmicrobe hebt na het maken van kristallen helende sieraden, bekijk dan mijn artikel over het maken van kaarsen. Dit is weer een superleuke manier om creatief en spiritueel te worden en je kunt ze zelfs gebruiken voor wat kaarsmagie!