Collageenwater is de nieuwste TikTok-trend – hier zijn 3 door diëtisten goedgekeurde die nu moeten worden geprobeerd

Collageenwater is de nieuwste TikTok-trend - hier zijn 3 door diëtisten goedgekeurde die nu moeten worden geprobeerd

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Diëtist goedgekeurd collageenwater om nu te proberen

bodymindspirit Pasvorm / David Hattan


Collageenwater is precies hoe het klinkt – water met collageen erin gemengd. Het kan ook andere ingrediënten bevatten, zoals zoetstoffen en smaakstoffen, en andere voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en elektrolyten. Hoewel collageen het meest voorkomende eiwit in ons lichaam is, neemt de collageenproductie af naarmate we ouder worden, dus veel mensen wenden zich tot collageenpoeders, schoonheidsproducten en, meest recent, collageenwater. Collageensupplementen, waaronder dranken, kunnen de collageenproductie ondersteunen. Maar toegevoegd collageen is niet essentieel voor de gezondheid. Dus als collageen – dat alleen afkomstig is van dierlijke bronnen – niet in uw dieet of budget past, stress dan niet.

Als een collageensupplement goed bij u past, kan collageenwater een handige manier zijn om aan te vullen. “Voorgemengd collageenwater is een handige manier om gehydrateerd te blijven en een dosis collageeneiwit te krijgen, die beide belangrijk zijn voor gewrichten, huid, haar en nagels,” zegt Kelsey Lorencz, RDN. Het kan ook een handige manier zijn om uw eiwitinname te verhogen zonder een smoothie te hoeven mengen of een maaltijd te bereiden. “Het is voorgemengd of verpakt om je eigen te mixen, dus het is gemakkelijk om mee te nemen naar een training, werk, boodschappen doen of op elk moment van de dag, omdat het handiger is dan een poeder,” zegt Melissa Hooper, MS, RDN.

Bij het kiezen van welke collageenwateren aan te bevelen, interviewde onze voedingsexpert andere geregistreerde diëtisten over waar ze op moesten letten en enkele van hun favoriete producten. Ze beoordeelde verschillende producten op collageengehalte, aanwezigheid van zoetstoffen, smaak en andere ingrediënten.

Wanneer is collageenwater geen goed idee?

“Collageenwater is over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Als u echter een aandoening heeft waarbij u uw eiwitinname moet controleren, zoals chronische nierziekte, wilt u misschien collageenwater overslaan of het met voorzichtigheid drinken,” zegt Lorencz.

Collageenwater is niet geschikt voor iemand die een veganistisch of vegetarisch dieet volgt. Collageen is afkomstig van dierlijke bronnen – ofwel rund (koe), varkens (varken), zee (vis) of eierschaal. Runderen zijn het meest populaire type dat in water wordt gebruikt en er moet nog een vooraf gemengd water zijn dat eierschaal als bron gebruikt.

Veel collageenwater bevat ook toegevoegde zoetstoffen. Over het algemeen is het het beste om met suiker gezoete dranken en dranken met alternatieve zoetstoffen (zoals stevia, monniksfruit en kunstmatige zoetstoffen) te beperken, dus u moet zich bewust zijn van hoeveel collageenwater bijdraagt aan uw totale inname.

Hier zijn drie door de diëtist goedgekeurde collageenwateren.

Onze topkeuzes

Vital Proteins Vital Collagen Water bij Amazon
Voss+ Collagen bij Amazon
Circle Bev Sparkling Collagen Water bij Amazon

Vital Proteins Vital Collagen Water Citroenschijfje

Vital Proteins Vital Collagen Water Citroenschijfje

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Gopuff.com

Vital Proteins is een marktleider in producten op basis van collageen, dus het is geen verrassing dat hun collageenwater een favoriet van fans is (en een topkeuze voor zowel Lorencz als Hooper). Met 10 gram collageen per 12-ounces ondersteunt het hydratatie naast mogelijke voordelen van het consumeren van collageen in een gemakkelijk te consumeren drankje. Het bevat type I en III collageenpeptiden (een vorm die mogelijk beter opneembaar is dan ruw collageen) van runderhuid, waarvan wordt gezegd dat het huid, haar en nagels ondersteunt.

Het komt in vier smaken – citroenschijfje, aardbeien citroen, bramen hibiscus en citroengember – waarvan geen enkele toegevoegde suiker, kunstmatige kleuren of smaken bevat. Ze zijn ook allemaal glutenvrij en zuivelvrij. Drie van de smaken bevatten monniksfruitextract als zoetstof, maar als je dat liever niet consumeert, kun je het citroenschijfje proberen dat gewoon water, citroensap en collageenpeptiden is.

Prijs op het moment van publicatie: $ 27 per 12 pack ($ 2,25 per fles)

Voss+ Collageen

Voss+ Collageen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vosswater.com

Voor degenen die een f willengezouten collageenwater zonder toegevoegde zoetstoffen, Voss + Collagen Water is een goede keuze. Met slechts een vleugje bessensmaak is het een verfrissende manier om te hydrateren met een boost van eiwitten.

Het bevat 4 gram collageen per 12 ounces en 10 gram per 28-ounce fles. Het wordt verkocht in hun iconische hoge glazen fles gemaakt van gerecycled PET, waardoor het een duurzamere optie is dan die in plastic flessen (hoewel dit een veel hogere prijs heeft dan andere op de markt).

Prijs op het moment van publicatie: $ 87 per 12 pack ($ 7,25 per fles)

Cirkel Bev Bruisend Collageen Water

Cirkel Bev Bruisend Collageen Water

Amazone


Bekijk op Amazon

Als u de voorkeur geeft aan koolzuurhoudend water, geeft het bruisende water van Circle Bev u “Fizz with Benefits™” (zoals ze het noemen). Elk van hun vier smaken (watermeloentijm, citroenmunt, vanilleperen en frambozen hibiscus) bevat 20 gram collageenpeptiden, die 18 gram eiwit en slechts 3 gram toegevoegde suiker leveren.

Met zo’n hoge dosis eiwit kan het bruisende collageenwater van Circle Bev je zelfs helpen om je vol te voelen wanneer je het bij een maaltijd drinkt. Het kan je ook helpen om aan je eiwitbehoeften te voldoen terwijl je hydrateert. Omdat collageen echter slechts acht van de negen essentiële aminozuren bevat, wilt u er niet op vertrouwen als uw enige bron van eiwitten.

Deze sprankelende wateren komen in blikjes, die steeds opnieuw (en opnieuw) kunnen worden gerecycled. Dus, zolang ze worden gerecycled, zijn de bruisende waterblikken van Circle Bev een veel betere keuze, milieutechnisch gezien, dan opties voor plastic flessen.

Prijs op het moment van publicatie: ($ 35 per 12 pack, $ 2.92 per fles)

Potentiële voordelen van collageenwater

Het onderzoek naar collageensupplementen, waaronder dranken zoals water, evolueert. Kleine studies hebben gesuggereerd dat oraal collageen kan leiden tot verbeteringen in haar, huid, nagels en gewrichten, vooral naarmate we ouder worden en de productie afneemt.

Het is echter nuttig om te begrijpen dat het collageen dat u consumeert uit collageenwater of een ander supplement al dan niet kan worden gebruikt voor het resultaat dat u verwacht. Wanneer u collageen consumeert, is het vergelijkbaar met het consumeren van elk ander eiwit – uw lichaam breekt het af in individuele aminozuren, die worden gebruikt om verschillende soorten eiwitten te bouwen die ons lichaam nodig heeft, waaronder collageen. Ons lichaam produceert van nature collageen met behulp van aminozuren (die afkomstig kunnen zijn van eiwitrijk voedsel), zink, vitamine C en koper.

Mensen die niet voldoende eiwitten in hun dieet consumeren, kunnen collageenwater bijzonder gunstig vinden als een handige manier om de eiwitinname te stimuleren en de collageenproductie te ondersteunen, vooral omdat het gemakkelijk is om het onderweg in te nemen.

Hoewel meer onderzoek nodig is, kunnen collageensupplementen (inclusief water) de volgende voordelen bieden:

Verbeterd uiterlijk van de huid. Collageen is aangeprezen vanwege zijn vermogen om rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren, en dit is een van de meer veelbelovende gebieden als het gaat om het onderzoek. Kleine, kortetermijnstudies ondersteunen deze claims, vooral bij oudere vrouwen die vele jaren blootstelling aan de zon hebben gehad. Voor huidvoordelen wilt u op zoek naar collageentypen I of III.

Verhoogde haar- en nagelsterkte: De resultaten van studies op dit gebied zijn tegenstrijdig. Sommige studies suggereren dat oraal collageen broze nagels kan verbeteren, de nagelgroei kan verhogen en de haardikte kan vergroten. Andere studies hebben geen voordeel aangetoond.

Verminderde gewrichtspijn: Type II collageen kan de symptomen van artrose verminderen, vooral die ervaren tijdens het sporten.

Vul gaten voor mensen met verhoogde eiwitbehoeften. De meeste collageenwateren bieden tussen de 5 en 10 gram eiwit per portie, wat mensen kan helpen die grotere hoeveelheden eiwit moeten consumeren om aan hun behoeften te voldoen. Dit kunnen atleten of zeer actieve mensen zijn en degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Met name is er beperkt onderzoek naar de veiligheid van collageen tijdens de zwangerschap of borstvoeding, hoewel er geen bekende bijwerkingen zijn die zorgwekkend zijn voor deze populatie. Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement, inclusief collageenwater, aan uw dieet toevoegt.

Voor het grootste deel zijn menselijke studies klein en tonen bescheiden voordelen van het gebruik van oraal collageen. Het is ook belangrijk op te merken dat veel studies over collageen worden gefinancierd door organisaties die kunnen profiteren van positieve resultaten, dus bekijk uitkeringsclaims met een gezonde dosis scepsis.

Veelgestelde vragen


 • Kun je elke dag collageenwater drinken?

  Collageenwater is veilig voor de meeste mensen om dagelijks te drinken (tenzij je een reden hebt om eiwitten in je dieet te beperken). Collageenwater biedt echter, net als andere bronnen van collageen, niet alle negen essentiële aminozuren, dus u wilt er niet op vertrouwen als een primaire bron van eiwitten. Bovendien bevatten eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, gevogelte, soja-eiwitten, bonen en linzen, noten, zaden en zelfs sommige volle granen andere gezondheidsondersteunende voedingsstoffen die niet in collageenwater worden aangetroffen. Het is het beste om elke dag een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel te eten.


 • Hoe wordt collageenwater gemaakt?

  “Collageenwater wordt gemaakt door runder- of zeecollageen op te lossen in water. Sommige collageenwateren hebben ook andere smaken of voedingsstoffen toegevoegd om de voedingswaarde en smaak te verhogen,” zegt Lorencz. Het is een handige manier om collageen te consumeren, vooral als je onderweg bent.


 • Is collageenwater beter dan collageenpoeder?

  Zowel collageenwater als collageenpoeders kunnen collageen bijdragen aan uw dieet. Of het een betere optie voor u is, hangt af van uw doelen en individuele behoeften. Collageenwater kan voor sommige mensen handiger zijn dan poeders, omdat het voorgemengd is en in een kant-en-klare fles zit die je overal mee naartoe kunt nemen. Sommige wateren hebben echter toegevoegde suikers of alternatieve zoetstoffen, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

  Veel collageenpoeders bevatten meer collageen (en eiwitten) per portie en kunnen worden gemengd in een verscheidenheid aan dranken en voedingsmiddelen, waar sommige mensen de voorkeur aan geven. Collageenpoeders zijn afkomstig van verschillende bronnen, waaronder zee (vis), rund (koe), eierschaal en varkens (varken), terwijl de meeste wateren rundercollageen gebruiken. Collageenwater kan ook samengaan met extra vitamines, mineralen of andere ingrediënten, dus u wilt de etiketten zorgvuldig lezen om te bepalen of ze passen bij uw individuele behoeften en gezondheidsdoelen.