Coconut Yoghurt Voedingswaarden en voordelen voor de gezondheid

Coconut Yoghurt Voedingswaarden en voordelen voor de gezondheid
Kokosnoot Yoghurt

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Coconut Yoghurt Voedingswaarde Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Kokosnoot “yoghurt” is een populair zuivelvrij alternatief. Kokosnoot is van nature rijk aan verzadigde vetten en heeft consumenten en gezondheidsexperts laten discussiëren over de vraag of het een gezonde keuze is of niet. Verrijkte kokosproducten hebben veel van dezelfde micronutriënten als zuivel (inclusief calcium), hoewel de yoghurt niet zo veel eiwitten bevat. Hier is hoe kokosyoghurt zich opstapelt.

Coconut Yoghurt Voedingswaarde Feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor 1 kopje ongezoet kokosyoghurtalternatief.

 • Calorieën: 157
 • Vet: 8,6 g
 • Natrium: 51 mg
 • Koolhydraten: 19,5 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 18,1 g
 • Eiwit: 0,8 g

Koolhydraten

Kokosyoghurt alternatieven hebben iets minder dan 20 g koolhydraten per kopje, waarvan de meerderheid afkomstig is van suiker. Als u een gearomatiseerde of gezoete variëteit kiest (zoals vanille of aardbei), zal deze waarschijnlijk nog hoger in suiker zijn. De ingeblikte kokosroom die wordt gebruikt om dit product te maken, is gezoet en biedt de meeste koolhydraten.

Vetten

Kokosnoot is van nature een vetrijk voedsel. Een kopje kokosyoghurt heeft 8 tot 9 g totaal vet, waarvan het overgrote deel verzadigd is. Huidige aanbevelingen adviseren die een hoog cholesterolgehalte of hartaandoeningen om hun inname van verzadigde vetten en palmolie te minimaliseren.

Eiwit

In tegenstelling tot zuivelyoghurt zijn kokosyoghurts zeer eiwitarm, met minder dan 1 g per kopje.

Vitaminen en Mineralen

Kokosyoghurts die zijn verrijkt, bieden veel van dezelfde micronutriënten als zuivelyoghurt. Een kopje verrijkte kokosyoghurt heeft 416 mg calcium, dezelfde hoeveelheid die je zou vinden in zuivelyoghurt. Er is ook wat kalium, zink, selenium en B-vitamines.

Gezondheidsvoordelen

Kokosyoghurtalternatieven kunnen een gezonde zuivelvrije yoghurtoptie zijn voor diegenen die zuivelproducten nodig hebben of ervoor kiezen om zuivelproducten te vermijden. Hoewel Griekse yoghurt minder lactose bevat dan traditionele koemelkyoghurt, kunnen veel mensen met lactose-intolerantie zich comfortabeler voelen om het volledig te vermijden.

Versterkt botten

Calcium is essentieel voor de gezondheid van de botten, vooral omdat botten in eerste instantie groeien en zich ontwikkelen in onze jeugd. Als je geen zuivelproducten eet, is het nog steeds mogelijk om het calcium dat je nodig hebt te krijgen via verrijkte zuivelalternatieven, zoals kokosyoghurt.Controleer voedseletiketten om er zeker van te zijn dat het product dat u kiest verrijkt is, omdat kokosnoot alleen geen belangrijke bron van calcium is.

Verbetert het nachtzicht

Kokosnoot bevat van nature verschillende carotenen die dienen als voorlopers van vitamine A. Vitamine A is essentieel voor de gezondheid van het oog en een goed gezichtsvermogen.Bovendien maakt het hoge vetgehalte van kokosnoot het gemakkelijker voor je lichaam om vitamine A en andere vetoplosbare vitamines te absorberen. Als je bijvoorbeeld kokosyoghurt samen met pompoen of mango eet, zul je ook meer vitamine A uit deze voedingsmiddelen opnemen.

Vermindert de tailleomtrek

Visceraal vet, of het type lichaamsvet dat zich ophoopt rond de taille, wordt geassocieerd met hogere percentages hart- en vaatziekten en diabetes. Een klinische studie van 136 deelnemers wees uit dat het opnemen van 13 ml extra vierge kokosolie binnen een gezond dieet de tailleomtrek aanzienlijk verminderde. Deze resultaten ondersteunen vergelijkbare bevindingen in andere studies die hetzelfde voordeel suggereren.

Verbetert dementie symptomen

Er is veel recente interesse in het effect van middellange keten triglyceriden (MCT) op de gezondheid van de hersenen en de progressie van de ziekte van Alzheimer. Kokosnoten zijn van nature rijk aan MCT-olie.

Vertering van MCT’s produceert ketonlichamen, die een alternatieve bron van brandstof voor de hersenen zijn (versus glucose). Hoewel meer onderzoek nodig is, hebben experimentele onderzoeken met MCT’s cognitieve verbeteringen in geheugen en verwerkingssnelheid aangetoond voor Alzheimerpatiënten.

Kan de gezondheid van het hart beschermen

De jury is nog steeds uit op kokosolie, maar de meeste medische organisaties adviseren om kokosolie te vermijden, vooral voor hartpatiënten. Het is echter vermeldenswaard dat een voordeel van kokosnoot het positieve effect op HDL l isevels.HDL, of lipoproteïnen met hoge dichtheid, staan bekend als “goede cholesterol” omdat HDL beschermt tegen hartaandoeningen.

Hoewel kokosolie het totale cholesterolgehalte kan verhogen, helpt het onderweg een goed cholesterolgehalte te verhogen. Kokosnoot bevat ook vitamine E, een antioxidant geassocieerd met de gezondheid van het hart. Momenteel zouden de meeste artsen niet adviseren om uw inname van kokosproducten te verhogen. Niettemin is het mogelijk dat de aanbevelingen zullen veranderen naarmate er meer studies worden uitgevoerd.

Allergieën

Volgens de American Academy of Asthma, Allergy &Immunology zijn kokosallergieën zeer zeldzaam. Maar het is mogelijk dat een persoon met een andere notenallergie ook allergisch is voor kokosnoot.

Symptomen van kokosallergie kunnen mild zijn, zoals netelroos, huiduitslag of eczeem, of ernstiger, waaronder anafylaxie. Contactdermatitis is het meest waarschijnlijk. Raadpleeg een allergiespecialist als u een kokosallergie vermoedt. En zoals altijd, zoek onmiddellijk medische hulp als de symptomen ernstig zijn.

Bijwerkingen

Kokosyoghurt is een veilige keuze voor de meerderheid van de mensen, vooral als je over het algemeen een hart-gezond maaltijdplan volgt. Het drastisch verhogen van uw inname van kokosnoot zonder de mogelijke impact op uw cholesterolgehalte in het bloed te controleren, kan echter riskant zijn.

Bovendien, als u een aanzienlijk deel van de zuivelinname vervangt door zuivelalternatieven zoals kokosyoghurt, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat u voldoende calcium krijgt uit verrijkte voedingsmiddelen of voedingssupplementen. Raadpleeg een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige als u hulp nodig heeft bij het samenstellen van een uitgebreid maaltijdplan dat uw basisbehoeften dekt.

Variëteiten

Net als zuivelyoghurt zijn er verschillende kokosyoghurtproducten. U kunt items met fruitsmaak zien en items die zijn aangepast om meer of minder vetgehalte te hebben. Als u naar het Nutrition Facts Label kijkt, kunt u begrijpen wat er in het product zit dat u krijgt en verborgen suikers identificeren.

Opslag en voedselveiligheid

Behandel kokosyoghurt zoals je zuivelyoghurt zou behandelen. Dit betekent dat u het veilig moet bewaren in gekoelde temperaturen en het moet weggooien na de vervaldatum die op het product staat vermeld. Als u een ongewone geur of textuur opmerkt of als de productverpakking is gebroken, is het het beste om aan de veilige kant te blijven en deze weg te gooien.

Hoe zich voor te bereiden

Het is mogelijk om je eigen kokosmelkyoghurt te maken met behulp van een combinatie van ingeblikte kokosmelk en probiotica in poedervorm.Sommige recepten vereisen koken op de kookplaat of koken onder druk, terwijl andere dat niet doen.

De meeste recepten vragen om een activeringsperiode waarin yoghurt en bacteriën bij kamertemperatuur (meestal ongeveer 24 tot 48 uur) worden weggelaten om fermentatie mogelijk te maken. Het bereiden van yoghurt op deze manier vereist goed gesteriliseerde apparatuur om de groei van gist en ongewenste bacteriën te voorkomen, dus ga voorzichtig te werk.

Gebruik kokosyoghurt om een lekkere yoghurtparfait te bereiden. Je kunt experimenteren met kokosyoghurt in recepten die Griekse yoghurt gebruiken of ervan genieten, gegarneerd met fruit of noten.

 • Calorieën: 157
 • Vet: 8,6 g
 • Natrium: 51 mg
 • Koolhydraten: 19,5 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 18,1 g
 • Eiwit: 0,8 g