chinese horoscoop tijger

Chinese horoscoop tijger betekenis

Wanneer we denken aan de Chinese cultuur, denken we vaak aan de kalender die eeuwenoud is en door de oude keizers werd gebruikt om feestdagen te bepalen. Maar de Chinese kalender wordt ook gebruikt om de dierenriem te bepalen. De Chinese dierenriem bestaat, zoals we weten, uit twaalf dieren en elk dier heeft zijn eigen betekenis, eigenschappen en kenmerken. In dit artikel gaan we verder in op de tijger in de Chinese horoscoop en zijn betekenis.

De tijger, die in het Chinees “虎” (hǔ) wordt genoemd, is de derde in de reeks van twaalf dieren in de Chinese dierenriem. De tijger is een sterk en majestueus dier dat bekend staat om zijn moed en kracht. In de Chinese cultuur wordt de tijger gezien als een beschermer en symbool van het gezag en het geluk.

Eigenschappen van de tijger in de Chinese horoscoop

Als we kijken naar de eigenschappen van de tijger in de Chinese horoscoop, zien we dat de tijger wordt gekenmerkt door zijn moedige en onafhankelijke aard. De tijger staat ook bekend om zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Mensen die in het jaar van de tijger zijn geboren, worden beschouwd als zeer zelfverzekerd en ambitieus.

Tijgers zijn ook vaak rebels en worden soms gezien als onafhankelijk tot op het punt van opstandigheid. Dit kan echter juist zijn omdat ze vaak hun eigen pad willen volgen. Ze houden er over het algemeen niet van om gecontroleerd te worden en hebben de neiging om zichzelf in bepaalde situaties te plaatsen waarin ze meer controle hebben over wat er gebeurt.

Positieve eigenschappen van de tijger

Hieronder enkele positieve eigenschappen van de tijger:

– Moedig: Tijgers zijn zeer moedig en staan altijd klaar om zichzelf te verdedigen of anderen te beschermen. Wanneer de tijger in een situatie komt waarin hij zich bedreigd voelt, zal hij vechten tot het einde om zichzelf of zijn dierbaren te beschermen.
– Vastberaden: Als de tijger iets wil bereiken, zal hij daar hard voor werken en zal hij niet stoppen tot hij dat heeft bereikt. Dit maakt hem erg vastberaden en volhardend.
– Onafhankelijk: De tijger houdt van zijn onafhankelijkheid en heeft de neiging om zijn eigen gang te gaan. Dit betekent niet dat ze anti-sociaal of zelfzuchtig zijn, maar ze zijn wel zelfvoorzienend en hebben ruimte nodig om te doen wat ze willen.
– Avontuurlijk: Tijgers zijn erg avontuurlijk en houden van het verkennen van nieuwe dingen en het nemen van risico’s. Dit maakt hen zeer dynamisch en opwindend om mee om te gaan.

Negatieve eigenschappen van de tijger

Enkele negatieve eigenschappen van de tijger zijn:

– Impulsief: Omdat tijgers vaak ingaan tegen de eerste reacties, kunnen ze impulsief zijn. Dit kan leiden tot ondoordachte beslissingen die later spijt krijgen.
– Onstuimig: Tijgers brengt veel energie met zich mee, wat hen soms luid en onstuimig kan maken.
– Dominant: Tijgers zijn erg ambitieus en hebben vaak de behoefte om de leiding te nemen. Dit kan soms leiden tot egoïstisch gedrag, waardoor ze te dominant en autoritair worden.

Liefde en relaties voor de tijger

Als we kijken naar de tijger in liefde en relaties, zien we dat ze zeer gepassioneerd zijn en soms overweldigend kunnen zijn voor hun partner. Ze houden ervan om de leiding te nemen en laten vaak hun emoties spreken. Tijgers houden ook van avontuur en kunnen verveling snel verdragen, wat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwheid in hun relaties en verliefdheid.

Carriere en werk voor de tijger

Mensen die in het jaar van de tijger zijn geboren, zijn vaak zeer ambitieus en hebben de neiging om goed te presteren op hun werk en in hun carrières. Ze zijn vaak vastberaden en volhardend en zullen hun energie en vaardigheden inzetten om hun doelen te bereiken. Tijgers zijn ook zeer creatief en hebben vaak talenten en vaardigheden in verschillende gebieden.

FAQ

1. Is de tijger een goed teken in de Chinese cultuur?
Ja, de tijger wordt beschouwd als een sterk en beschermend symbool in de Chinese cultuur.

2. Welke andere dieren zijn er nog meer in de Chinese dierenriem?
Er zijn twaalf dieren in de Chinese dierenriem, waaronder de rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.

3. Wat zijn enkele positieve eigenschappen van de tijger?
De tijger is een zeer moedig, vastberaden en onafhankelijk dier dat houdt van avontuur.

4. Welke carriere past het beste bij de tijger?
Mensen die in het jaar van de tijger zijn geboren, hebben vaak talenten en vaardigheden in verschillende gebieden, waaronder creativiteit en vastberadenheid, wat hen in staat stelt om te slagen in verschillende soorten carrières.

5. Is het mogelijk om de Ying en de Yang in de Chinese cultuur terug te vinden bij de tijger?
Ja, het evenwicht tussen Ying en Yang kan worden gevonden in de kenmerken van de tijger, die zowel moed, vastberadenheid en avontuurlijkheid vertegenwoordigt als de wens naar onafhankelijkheid en controle.