Candy Nutrition Feiten: Snoep en hogere calorie snoepjes

Candy Nutrition Feiten: Snoep en hogere calorie snoepjes
Diverse snoepjes

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Lege calorieën in snoep
 • Snoepjes met minder calorieën
 • Medium Calorie Snoepjes
 • Snoepjes met een hoger caloriegehalte
 • Genieten met mate

Snoep is heerlijk en heerlijk. Helaas zit het ook vol met suiker en ontbreekt het aan voeding. Maar is snoep eten altijd slecht voor je? Kun je genieten van wat snoep terwijl je ook streeft naar het verbeteren van je dieet en het handhaven van een gezond gewicht? Zeker.

De lege calorieën in snoep

Laten we eerlijk zijn: snoepcalorieën zijn lege calorieën – calorieën die weinig of geen voedingsvoordeel bieden. Niet veel mensen eten echter snoep voor voedingsvoordeel. Integendeel, het doel van snoep is gewoon om te genieten van een zoete traktatie, die deel kan uitmaken van een gezond dieet.

Sommige voedingsdeskundigen beweren zelfs dat af en toe een traktatie je kan helpen je minder beroofd en positiever te voelen over je relatie met voedsel, wat je kan helpen gezonde eetgewoonten te behouden.

Voedsel gaat niet alleen over brandstof – soms is het gewoon voor puur plezier. Voedingsdeskundigen begrijpen dit, daarom hebben ze richtlijnen ontwikkeld voor de consumptie van lege calorieën (zoals in snoep) om u te helpen ze verantwoord te eten.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft normen om u te helpen het aantal lege calorieën te meten waarvan u elke dag kunt genieten als onderdeel van een gezond dieet. Elke aanbeveling gaat ervan uit dat lege calorieën extra calorieën die worden geconsumeerd nadat u uw aanbevolen inname van andere belangrijke voedingsstoffen en voedselgroepen hebt bereikt.

De aanbevolen limieten van de USDA zijn gebaseerd op leeftijd en geslacht.

 • Jonge kinderen (2-8 jaar oud): 120 calorieën per dag
 • Oudere kinderen (9-13 jaar): 120-250 calorieën per dag
 • Meisjes (14-18 jaar): 120-250 calorieën per dag
 • Jongens (14-18 jaar): 160-330 calorieën per dag
 • Volwassen vrouwen: 120-250 calorieën per dag
 • Volwassen mannen: 160-330 calorieën per dag

Je kunt zeker genieten van een traktatie of twee zonder een verder gezond dieet te “verpesten”. De sleutel is matiging.

Onderzoek bewijst zelfs dat het genieten van een zoete traktatie je geluksniveau kan verhogen, maar het toont ook aan dat je hetzelfde plezier kunt halen uit het eten van verse groenten en fruit.Het kan dus de moeite waard zijn om te overwegen om een kom sappige bessen, wortelstokjes of mangoschijfjes onder uw dessertopties te plaatsen wanneer u overweegt welke zoete traktatie u wilt genieten.

Maar begrijp ons niet verkeerd, we houden ook van af en toe een snoepverwennerij. Om u te helpen weloverwogen keuzes te maken over het snoep dat u eet, hebben we voedings- en calorie-informatie verzameld over een reeks caloriearme, gemiddelde en calorierijke snoepopties.

Snoepjes met minder calorieën

Geen snoep is echt “gezond”, maar als je wilt genieten van in de winkel gekochte snoepjes, zijn er veel caloriearme snoepjes om uit te kiezen. Deze opties bevatten een behoorlijke hoeveelheid suiker, maar bevatten weinig vet en bevatten allemaal minder dan 100 calorieën per portie.

De meeste gummy en harde snoepjes passen in deze categorie en zullen, wanneer ze met mate worden gegeten, de minste invloed hebben op uw lege calorie-inname. Hier is een greep uit caloriearme snoepopties:

 • Een single Werther’s Originele Karamel Hard Candy levert 23 calorieën, minder dan 1 gram vet en ongeveer 4 gram suiker. (Let op, een enkele portie wordt vermeld als drie snoepjes op het nutrition facts-etiket.)
 • Een single Tootsie Pop levert 60 calorieën, 15 gram koolhydraten en 11 gram suiker.
 • Een “fun-size” pakket van Skittles (ongeveer 20g) levert 81 calorieën en 18 gram koolhydraten (waarvan 15 gram suiker).
 • Zuurstok calorieën zijn laag, met één (13 g) zuurstok met slechts 50 calorieën en 12 gram koolhydraten (waarvan 10 gram suiker).
 • Een kleine, 1-ounce (28g) zak van suikerspin levert ongeveer 110 calorieën en 28 gram koolhydraten (die allemaal suiker zijn).
 • Starburst bevat iets minder dan 20 calorieën per fruitkauw en slechts 4 gram koolhydraten.
 • De calorieën in een marshmallow afhankelijk van de grootte die je verbruikt. Een marshmallow van normale grootte of 10 mini-marshmallows levert 22 calorieën en 6 gram koolhydraten (waarvan ongeveer 4 gram suiker).

Veel merken ademmuntjes bevatten ook weinig calorieën. Bijvoorbeeld een enkele Tic Tac bevat minder dan 2 calorieën per munt. Een single Certificaten wintergroene munt bevat slechts 5 calorieën. Mentos geef 10 calorieën per munt. En IJsbrekers suikervrije pepermuntjes bevatten slechts 5 calorieën per munt.

Medium Calorie Snoepjes

Als geen van de bovenstaande caloriearme snoepkeuzes je zin heeft, overweeg dan de onderstaande opties met gemiddelde calorieën. Deze snoepjes zijn allemaal onder de 200 calorieën.

 • Een 4-delige portie Twizzlers Aardbei Twists levert 157 calorieën, 1 gram vet, 36 gram koolhydraten en 18 gram suiker.
 • Een York Pepermunt Pattie levert 165 calorieën, 3 gram vet, 35 gram koolhydraten en 27 gram suiker.
 • Een 7-delige portie zoutwater taffy levert 160 calorieën, 2 gram vet, 38 gram koolhydraten en 23 gram suiker.

Snoepjes met een hoger caloriegehalte

Veel van de calorierijke snoepjes bevatten een grote hoeveelheid suiker, maar ook meer vet (en vaak een beetje eiwit). Deze omvatten chocoladerepen en ander snoep gemaakt met chocolade. Maar wanhoop niet als chocolade je favoriet is. Je kunt nog steeds genieten, beperk gewoon de hoeveelheid die je eet. Hieronder staan enkele veel voorkomende snoepjes met een hoger caloriegehalte:

 • Een full-size (1.45 oz) Hershey’s Melk Chocolade Reep met amandelen levert 210 calorieën, 14 gram vet (waarvan 7 gram verzadigd vet), 22 gram koolhydraten en 19 gram suiker.
 • Een normale grootte (1,5 oz) Kit Kat waferreep levert 218 calorieën, 11 gram vet, 27 gram koolhydraten, 20 gram suiker en 2,7 gram eiwit.
 • Een standaard-size (2 oz) Snickers reep levert 280 calorieën, 14 gram vet, 35 gram koolhydraten, 20 gram suiker en 4,3 gram eiwit.
 • Eén standaardverpakking van Twix (2 repen) levert 286 calorieën, 14 gram vet, 37 gram koolhydraten, 28 gram suiker en bijna 3 gram eiwit.
 • Een standaardformaat (2 oz) Butterfinger reep levert 275 calorieën, 11 gram vet, 44 gram koolhydraten, 28 gram suiker en ongeveer 3 gram eiwit.
 • Een standaardformaat (2 oz) Melkweg reep levert 264 calorieën, 10 gram vet, 41 gram koolhydraten, 35 gram suiker en 2,3 gram eiwit.

Genieten van snoep met mate

Hoewel calorieën een stukje van de puzzel zijn, gaat het periodiek genieten van snoep met behoud van een algeheel gezond dieet niet zozeer over het aantal calorieën van het specifieke snoep als over uw portiegrootte. Met dat in gedachten kan het vermijden van alles wat supergroot, “kingsize” of niet individueel verpakt is, helpen om je zoete traktatie onder controle te houden, zodat je er met mate van kunt genieten.

Bijvoorbeeld, terwijl een portie van de “medium calorie” snoepopties hierboven minder dan 200 calorieën bevat, kan het gemakkelijk zijn om veel meer te eten als je te maken hebt met kleine, individuele stukjes. En die kleine snoepcalorieën kunnen snel oplopen, vooral wanneer je zoete traktatie een normale gewoonte wordt. Als je merkt dat je in de verleiding komt om meer dan één portie te eten, koop dan je snoep naar keuze in een enkele portieverpakking of portie je traktatie voor (en bewaar of deel de rest), zodat je precies weet hoeveel je consumeert en kunt genieten.

Een woord van bodymindspirit

Snoep is niet per se alle slecht voor je – voedselkeuzes zijn zelden zwart-wit. Wat snoep mist in voedingswaarde, het biedt plezierige zoetheid, en de meesten zullen het erover eens zijn dat het een van de kleine geneugten van het leven kan zijn. Maar zoals met de meeste dingen, is matiging de sleutel. Geniet van een beetje van je favoriete snoep als een periodieke zoete traktatie, in plaats van een vast onderdeel van je dieet, om je gezonde eet- en welzijnsplan op schema te houden.

Voedsel gaat niet alleen over brandstof – soms is het gewoon voor puur plezier. Voedingsdeskundigen begrijpen dit, daarom hebben ze richtlijnen ontwikkeld voor de consumptie van lege calorieën (zoals in snoep) om u te helpen ze verantwoord te eten.

Je kunt zeker genieten van een traktatie of twee zonder een verder gezond dieet te “verpesten”. De sleutel is matiging.