Camp Gladiator Review: de outdoor bootcamp-ervaring

Camp Gladiator Review: de outdoor bootcamp-ervaring
Camping Gladiator

Camping Gladiator

Nadat ik Camp Gladiator, een outdoor bootcamp, jarenlang in populariteit had zien stijgen, besloot ik het programma eens te proberen en me aan te melden voor een enkele sessie van het vier weken durende kamp van het programma. Het was een eye-opening ervaring. Dit is wat u moet weten voordat u zich aanmeldt voor een Camp Gladiator-kamp bij u in de buurt.

Kamp structuur

Kampen worden gehouden in parken, op scholen en op parkeerplaatsen in acht verschillende staten en meer dan 7.500 locaties. Het is een grote operatie en CG-trainers doorlopen meerdere try-outs om zich te kwalificeren voor een kamp. Elk kamp duurt vier weken en kampeerders mogen zoveel sessies bijwonen als ze willen op elke kamplocatie. Het bedrijf biedt ook elke week 2.500 online lesopties.

De trainingscyclus is opgesplitst per week:

 • Week 1: Uithoudingsvermogen: Richt zich op oefeningen die helpen bij het bepalen van de basisconditie en het ontwikkelen van een basis, zowel door middel van cardiovasculaire als spieruithoudingsvermogensoefeningen.
 • Week 2: Kracht & Behendigheid: Richt zich op oefeningen die balans, stabiliteit en coördinatie ontwikkelen terwijl ze kracht blijven ontwikkelen.
 • Week 3: Interval: Richt zich op oefeningen die de hartslag en werkcapaciteit verhogen door middel van intervaltraining met korte bursts.
 • Week 4: Piek: Richt zich op oefeningen die zijn ontworpen om je hard, snel en lang te laten gaan.
 • Week 5: Bold Week: Tijdens de gedurfde week worden speciale trainingen exclusief aangeboden aan de lopende Bold Members van het programma. Voor alle andere kampeerders is het een week vrij tussen de kampen

Kampeerders worden gevraagd om een mat, halters (8-20 pond), handdoek en waterfles mee te nemen naar elke training. Als er nog iets nodig is, biedt de trainer het.

Kamp communicatie

Het management heeft uitstekend werk verricht door een duidelijke structuur voor communicatie te creëren. Aanmeldingen zijn eenvoudig via hun online portal en e-mails naar ingeschrevenen worden regelmatig uitgerold, wat een efficiënte reeks stappen en richtlijnen biedt voor nieuwe en terugkerende kampeerders.

Camp Gladiator geeft ook een hoge prioriteit aan hun gemeenschap en moedigt kampeerders aan om deel te nemen en vriendschappen te ontwikkelen met de trainers en andere kampeerders. De organisatie organiseert een pre-camp informatiesessie voor nieuwe kampeerders en ze voorzien trainers ook van de telefoonnummers van hun camper, zodat ze kampeerders kunnen bereiken voordat een sessie begint. Vanaf het begin ontving ik regelmatig sms-berichten van mijn trainer met de vraag of ik vragen, opmerkingen of zorgen had. Hij was een parate en beschikbare bron, wat ik echt waardeerde.

Trainingen

Trainingen duren een uur en bevatten een mooie warming-up, gevolgd door een mix van interval-, kracht- en cardio-oefeningen. De laatste paar minuten van elke training omvatten stretchen en een groepsbijeenkomst om de dag uit te breken.

Over het algemeen waren de trainingen die ik bijwoonde zeer goed uitgevoerd, maar ik had wel wat zorgen over mijn trainer en locatie. Hier zijn de voor- en nadelen.

Workout Voordelen:

 • Dynamische warming-up. De dynamische warming-ups waren uitstekend. Door een mix van hardlopen, squats, planken, lunges, inchworms en andere full-body bewegingen te gebruiken, verminderen deelnemers hun kans op letsel tijdens het sporten.
 • Leuk partnerwerk. Camp Gladiator heeft activiteiten bedacht om interactie tussen kampeerders op leuke en inventieve manieren aan te moedigen. Je kunt bijvoorbeeld een partnersquat uitvoeren met een high-five met je buurman, of je kunt een zandzak tussen leden van je groep gooien. Elke training moedigt dit soort interactie tussen de camperplaatsen aan.
 • Vriendschappelijke competitie. Veel van de oefeningen zijn teamgericht met een extra dosis concurrentie. Elk individu krijgt de opdracht om in zijn of haar eigen tempo te werken, maar teams verzamelen punten op basis van de totale prestaties. De training kan bijvoorbeeld vereisen dat elk individu 15 squats, 30 fietscrunches en 40 supermans uitvoert voordat hij door een reeks kegeloefeningen loopt. Na afloop van het hele circuit pakt de deelnemer een ijslollystokje op voordat hij de hele serie opnieuw uitvoert. Aan het einde van een vooraf bepaalde periode (laten we zeggen vijf minuten) combineren de teams elk de ijslollystokjes van hun leden om te zien welk team het meest heeft verzameld.
 • Een goede mix van oefeningen en oefeningen. De training van een uur gaat snel voorbij omdat er zo’n grote verscheidenheid aan oefeningen en oefeningen is.

Workout Nadelen:

 • Ongemakkelijke locatie. Het kamp waar ik naartoe ging, lag op een ongemakkelijke locatie. Het bevond zich buiten een middelbare school onder een overdekte breezeway. De probleem was niet de school of de breezeway, het probleem was de ongemakkelijke helling van het gebied waar het kamp werd gehouden, evenals de zeer ruwe “veldruimte” eromheen. We voerden veel van de oefeningen uit op het hellende beton, waardoor basisprincipes zoals squats en push-ups onhandig waren om uit te voeren en springoefeningen potentieel gevaarlijker werden, vooral voor personen die niet bekend waren met de juiste spring- of landingsvorm. Het deel dat vooral verwarrend was, was dat de trainer ons liet samenkomen aan de kant van de breezeway met de grootste helling, in plaats van de plek naar de top van de heuvel die vlakker was. Ook was de veldruimte extreem ruw – oneffen terrein, gemengd terrein (vuil, gras en grind) en veel rotsen en divots. Ik was verrast dat de trainer ons nooit vertelde dat we op onze stap moesten letten om blessures te voorkomen, vooral tijdens hardloopoefeningen of achterwaarts lopende lunges waar we niet gemakkelijk konden zien waar we naartoe gingen. Wat ik niet weet, is of andere kampen in vergelijkbare ruimtes worden gehouden. Mijn advies zou zijn om zelf het terrein te controleren en je eigen veiligheidsmaatregelen te nemen.
 • Semi-verwarrende boren. Veel van de oefeningen en spellen waren niet meteen duidelijk bij de eerste uitleg. Dit is niet per se een deal-breaker, omdat de meeste games een beetje spelen vereisen voordat ze logisch zijn, maar ik zou zeggen, als je niet zeker weet wat je moet doen, vraag dan om opheldering.
 • Dode tijd om nieuwe oefeningen uit te leggen. Omdat er soms boren bij betrokken zijn, met veel bewegende delen, kan het even duren om ze uit te leggen. Dit snijdt in de training van een uur, waardoor de tijd die wordt besteed aan het trainen wordt verminderd. Ik weet zeker dat sommige kampeerders de pauzes leuk vinden, maar ik ben liever aan het werk. Toegegeven, onze trainer suggereerde meestal dat we staan en kalfsverhogingen doen of lage squats vasthouden terwijl hij dingen uitlegde, maar het voelde meer als “druk werk” dan het vlees van de routine.
 • Ongepaste oefeningen. Hoewel trainers 100% duidelijk zijn dat elke kampeerder in zijn of haar eigen tempo moet werken en alleen moet doen wat comfortabel voelt, waren er enkele oefeningen die niet geschikt waren voor beginners, en het was pas ver in de oefening dat een wijziging werd voorgesteld. Dit soort aanpassingen moeten onmiddellijk worden aangebracht om een veilig kamp te behouden.

De afhaalmaaltijden

Het management van Camp Gladiator heeft uitstekend werk verricht door een leuke cultuur te creëren die gericht is op zware trainingen, competitie en kameraadschap. Ik juich ze toe voor de groei die ze hebben doorgemaakt en ik vind wat ze doen fantastisch. Dat gezegd hebbende, de trainingen zijn misschien niet voor iedereen, en ze moeten zeker worden benaderd met een gezonde dosis zelfbewustzijn. Aangezien elk kamp wordt gerund door een trainer die min of meer functioneert als zijn of haar eigen franchise, zal uw individuele ervaring waarschijnlijk afhangen van de kennis en bekwaamheid van uw trainer. Wees niet bang om vragen te stellen over ervaring en training, en als je niet zeker weet of de trainer op jouw locatie geschikt voor je is, probeer dan alternatieve locaties of tijden te bekijken.

Voor wie is het: Iedereen die op zoek is naar een leuke, teamomgeving, een beetje competitie en een zware training.

Belangrijke herinnering: Wees verantwoordelijk voor je eigen blessurepreventie! Let op oneffen terrein om enkeldraaiingen te voorkomen en vraag om aanpassingen aan oefeningen als iets niet helemaal goed voelt. Je moet jezelf pushen tijdens je training, maar je moet jezelf geen pijn doen.