Brooks Ariel 20 is een stijlvolle en comfortabele schoen voor overpronators

Brooks Ariel 20 is een stijlvolle en comfortabele schoen voor overpronators

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

brooks ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Wat we leuk vinden

 • Goede demping

 • Sterke schokdemping

 • Lichtgewicht

 • Geen inbraakperiode nodig

Wat we niet leuk vinden

 • Smal lopen

 • Ondiepe teenbox

 • Pasvorm kan voor sommigen te nauwsluitend zijn

Waar het op neer komt

De Brooks Women’s Ariel 20 is een schoen van hoge kwaliteit die uitstekend comfort, demping en stabiliteit biedt voor wandelaars en hardlopers die overproneren, allemaal in één slanke sneaker.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Brooksrunning.com
4.9


Brooks Dames Ariel ’20 Hardloopschoenen

brooks ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Brooksrunning.com

We kochten de Brooks Women’s Ariel 20 zodat onze recensent ze op de proef kon stellen voor buitenwandelen. Blijf lezen voor onze volledige beoordeling.

Brooks is een leider in de hardloopschoenenmarkt en staat bekend om het maken van hoogwaardige, comfortabele schoenen. De Brooks Women’s Ariel – een stabiliteitsschoen ontworpen voor overpronators – is geen uitzondering. Overpronatie, of overmatig naar binnen rollen van de voet en enkel, kan leiden tot voetvermoeidheid, pijn, verwondingen en een verschuiving in uw loop- en looppatroon. Stabiliteitsschoenen, waaronder de Women’s Ariel, zijn ontworpen om die innerlijke beweging tegen te gaan door extra ondersteuning en kussen te bieden in de boog en hiel van de schoen.

De Brooks Women’s Ariel is technisch gezien een hardloopschoen, maar kan ook als wandelschoen gedragen worden. Sommigen geven er misschien de voorkeur aan boven traditionele wandelschoenen die de neiging hebben zwaarder, stijver en minder stijlvol te zijn. Omdat ik een overpronator ben, wilde ik deze schoenen (en hun demping) op de proef stellen. Ik liep 11 mijl in deze schoenen op drie verschillende soorten wandelingen – een korte, gemakkelijke wandeling, een langere wandeling van 5 mijl en een stevige wandeling.

Voor wie het is

De Brooks Women’s Ariel is voor wandelaars en hardlopers die overproneren. Overpronatie komt vaak voor bij mensen met platvoeten, maar veel andere wandelaars en hardlopers kunnen het ook ervaren. Deze sneaker biedt extra stabiliteit om de beweging in de voet en enkel te beheersen, waardoor de hoeveelheid die ze naar binnen rollen wanneer de voet de grond raakt, wordt verminderd.

Het is gebouwd met functies om pronatie te verminderen, maar een van de beste eigenschappen is de forse, positieve hielval van 12 millimeter. “Dit is handig voor hardlopers met een beperkte beweging die bekend staat als enkelgewricht dorsiflexie (de opwaartse flexie van de voet). De hielval stelt de gebruiker in staat om goed te functioneren in het licht van een dergelijke beperking, terwijl hij niet compenseert met het middelste deel van de voet,” zegt Lorreta Logan, DPM, MPH, universitair hoofddocent en voorzitter, afdeling Orthopedie en Kindergeneeskunde aan het New York College of Podiatric Medicine.

Als je een neutrale loopgang hebt of supineert (het tegenovergestelde van pronate, waarbij je voet en enkel naar buiten rollen), kan een schoen zoals de Brooks Ariel 20 te stijf voor je zijn.

Na meer dan vijf mijl bleef ik deze schoenen de hele dag dragen terwijl ik met mijn kinderen rondrende en ik voelde me nooit moe.

Brooks Ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Demping: pluche en ondersteunend

Toen ik de Brooks Women’s Ariel aantrok, voelde ik meteen de pluche demping in de enkelboei, door de hiel en zelfs helemaal tot aan de tenen. Het voelde bijna alsof de schoen mijn voet omhelsde. Hoewel de demping zacht en kussenachtig is, was de schoen nog steeds ongelooflijk ondersteunend, waardoor mijn voet niet kon bewegen terwijl ik liep.

Responsiviteit: zet een veer in je stap

In tegenstelling tot veel motion control-schoenen, stuwde de Brooks Women’s Ariel me eigenlijk vooruit bij elke stap. Met een beetje flexibiliteit bood het een verende, maar toch stevige rit. Vanwege het vermogen om op je pas te reageren, raakten mijn voeten niet snel moe, zoals bij zwaardere motion control-wandelschoenen.

Dit was duidelijk op zowel stevige als langere wandelingen. Ik had het gevoel dat ik gemakkelijk het tempo kon opvoeren en kilometers lang kon doorgaan. Na meer dan vijf mijl bleef ik deze schoenen de hele dag dragen terwijl ik met mijn kinderen rondrende en ik voelde me nooit moe.

Ze zitten goed in de hiel en middenvoet, bieden ondersteuning en comfort en geen ongewensteted beweging of wrijving die kan leiden tot blaren.

Bovencomfort: Flexibel en ademend

Het teken van een geweldig paar sneakers? Comfort bij de eerste vetersluiting. Een van de eerste dingen die me opviel was hoe geweldig deze schoenen aanvoelden in de eerste paar stappen. Ze hadden geen inbraakperiode nodig. Het bovenste mesh-ontwerp maakt ze zacht en ademend, zodat je voeten niet oververhit raken, zelfs tijdens langere wandelingen op warme dagen.

brooks ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Pasvorm: Knus en een beetje smal

De Brooks Ariel past trouw aan de hardloopschoenmaat, die meestal een halve maat hoger is dan je standaard schoenmaat. Ze zitten goed in de hiel en middenvoet, bieden ondersteuning en comfort en geen ongewenste beweging of wrijving die tot blaren kan leiden. Het kussen bij de hiel en enkelkraag biedt wat extra comfort voor wandelaars en hardlopers.

Ik merkte wel dat de schoen strak zat en mijn voet helemaal omhelsde, en de teenbox was een beetje ondiep en smal (ik testte de gemiddelde breedte). Dit kan problematisch zijn voor mensen die een dikkere voet of eeltknobbels hebben. “Het zou ook een probleem zijn voor iemand die misvormingen van hamer / klauwteen heeft,” zegt Logan. De schoen wordt echter geleverd in een brede breedte, wat voor sommigen kan helpen de pasvorm te verbeteren.

Mijn voeten bleven koel en comfortabel, zelfs op een warme dag, en ik merkte geen drukpunten of wrijvingsgebieden op tijdens mijn wandelingen.

Laterale stabiliteit: ondersteunend zonder te stijf te zijn

Een van de dingen die opvalt bij de Brooks Ariel is dat ze geweldige zijdelingse ondersteuning bieden, maar ze zijn niet overdreven stijf of zwaar zoals andere motion control-schoenen. Als een gematigde overpronator had ik het gevoel dat ze de innerlijke beweging van mijn voeten corrigeerden terwijl ze nog steeds flexibel en veerkrachtig aanvoelden.

Blisterbescherming: een bijna naadloos ontwerp biedt ultieme bescherming

Brooks’ Ariel schoenen zijn gemaakt van lichtgewicht mesh en zeer weinig naden, twee dingen die de kans op het ontwikkelen van blaren verminderen. Mijn voeten bleven koel en comfortabel, zelfs op een warme dag, en ik merkte geen drukpunten of wrijvingsgebieden op tijdens mijn wandelingen.

brooks ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica Juliao


Hoe we hebben getest

Ik heb deze schoen getest op drie verschillende wandelingen – een gemakkelijke wandeling van 3 mijl, een stevige wandeling van 3 mijl en een langere wandeling van 5 mijl van in totaal meer dan 11 mijl lopen in de loop van een week. Na elke wandeling beoordeelde ik de demping, responsiviteit, bovencomfort, pasvorm, laterale stabiliteit en ondersteuning, blaarbescherming en waarde van de schoen.

Ik droeg de schoenen ook overdag voor activiteiten met mijn jonge kinderen. Het is vermeldenswaard dat ik de schoenen alleen heb getest tijdens het lopen en het doen van dagelijkse activiteiten, niet tijdens het hardlopen.

Prijs

Met kwaliteit komt een hoog prijskaartje, en veel motion control schoenen zijn vergelijkbaar geprijsd. Brooks-liefhebbers zijn gewend om te betalen voor hardloopschoenen, omdat de prijs in lijn is met veel van hun andere schoenen.

Als het gaat om comfort en ondersteuning van uw voeten, is het de investering waard om het risico op pijn en verwondingen te verminderen. Brooks staat ook bekend om hun lange levensduur – wandel- en hardloopschoenen moeten honderden kilometers meegaan.

De concurrentie: vergelijkbare functie en stabiliteit, maar stijver en langer om in te breken

Brooks is niet voor niets een leider in de hardloop- en wandelschoenenmarkt. De Brooks Ariel combineert stabiliteit met comfort en kussen dat net zo goed is als, zo niet beter dan, vergelijkbaar geprijsde schoenen die zijn ontworpen voor overpronatie.

De Brooks Ariel biedt vergelijkbare stabiliteit en ondersteuning als de New Balance Women’s 1540v3, een andere sterke kanshebber op de markt. In een eerdere test merkte ik echter op dat de 1540v3 stijf was bij de eerste slijtage (hoewel hij na een paar wandelingen loskwam), zwaar en niet zo responsief.

Wandelaars die maximale ondersteuning en stabiliteit nodig hebben, geven misschien de voorkeur aan een meer traditionele wandelschoen, zoals de Vionic Women’s Walker of Brooks Addiction Walker. Maar voor de extra stabiliteit offert u flexibiliteit, reactievermogen en gewicht op.

Brooks Ariel 20 recensie

bodymindspirit Fit / Jessica JuliaoEindoordeel

Ja, koop het als je een overpronator bent die op zoek is naar een geweldige stabiliteitsschoen.

De Brooks Women’s Ariel is een hoogwaardige motion control schoen die een goede optie is om te wandelen of hardlopen. Het is de perfecte combinatie van ondersteuning, stabiliteit, flexibiliteit, reactievermogen en comfort. Zorg ervoor dat je een halve maat groter bestelt dan je traditionele schoenmaat. En als je bredere voeten, eeltknobbels of hamertenen hebt, wil je het misschien proberen de brede breedte.

Specs

 • Productnaam

  Dames Ariel ’20 Hardloopschoenen

 • Product merk

  Brooks

 • SKU

  1203151b ( 1203151b )

 • Gewicht

  10,7 oz.

 • Kleur

  Oester/Legering/Druif, Zwart/Blauw, Legering/Zwartgeblakerde Parel/Groen

 • Materiaal

  Rubberen buitenzool, bovenwerk van mesh

 • Garantie

  Risicovrije proefperiode van 90 dagen (via Brooks website)

 • Wat is inbegrepen

  Schoenen, veters

De Brooks Women’s Ariel 20 is een schoen van hoge kwaliteit die uitstekend comfort, demping en stabiliteit biedt voor wandelaars en hardlopers die overproneren, allemaal in één slanke sneaker.

Na meer dan vijf mijl bleef ik deze schoenen de hele dag dragen terwijl ik met mijn kinderen rondrende en ik voelde me nooit moe.

Ze zitten goed in de hiel en middenvoet, bieden ondersteuning en comfort en geen ongewenste beweging of wrijving die tot blaren kan leiden.

Mijn voeten bleven koel en comfortabel, zelfs op een warme dag, en ik merkte geen drukpunten of wrijvingsgebieden op tijdens mijn wandelingen.

Ja, koop het als je een overpronator bent die op zoek is naar een geweldige stabiliteitsschoen.

De Brooks Women’s Ariel is een hoogwaardige motion control schoen die een goede optie is om te wandelen of hardlopen. Het is de perfecte combinatie van ondersteuning, stabiliteit, flexibiliteit, reactievermogen en comfort. Zorg ervoor dat je een halve maat groter bestelt dan je traditionele schoenmaat. En als je bredere voeten, eeltknobbels of hamertenen hebt, wil je misschien de brede breedte proberen.