Brioche Brood Voedingsfeiten en Gezondheidsvoordelen

Brioche Brood Voedingsfeiten en Gezondheidsvoordelen
Brioche brood voeding feiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Brioche Brood Voeding Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Briochebrood is een lichtzoet brood met een lichte en luchtige textuur. Door de smaak en textuur van dit Franse gebakje gaat het zo goed samen met zowel zoete als hartige gerechten.

Misschien hou je van briochebrood voor het maken van wentelteefjes of om de smaken in je gastronomische burger in evenwicht te brengen. Hier is een blik op de voedingsfeiten, gezondheidsvoordelen en het gebruik van briochebrood.

Brioche Brood Voeding Feiten

Een portie briochebrood van 38 gram bevat 110 calorieën, 4 gram eiwit, 1,4 gram vet en 20 gram koolhydraten. Deze voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 110
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 200 mg
 • Koolhydraten: 20g
 • Vezel: 1,0 g
 • Suikers: 3g
 • Eiwit: 4g
 • Thiamine: 0,4 mg
 • Foliumzuur: 35mcg
 • Ijzer: 0,999 mg

Koolhydraten

Een portie briochebrood van 38 gram bevat 20 gram koolhydraten, 3 gram suiker en 1 gram vezels. De meeste calorieën in dit zoete brood komen uit koolhydraten, terwijl de suiker in het brood afkomstig is van toegevoegde suiker.

Vetten

Briochebrood heeft slechts 1,5 gram vet per portie van 38 gram. De bron van vet in het brood kan afhangen van het recept. Commerciële merken mogen plantaardige oliën gebruiken. De meeste zelfgemaakte recepten vragen echter om boter.

Plantaardige oliën bevatten enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd vet, terwijl boter verzadigd vet bevat. Hoewel commerciële gebakken goederen plantaardige oliën gebruiken als de bron van vet voor gebak zoals briochebrood, kunnen ze ook transvet bevatten. Volgens de voedingsfeiten van de USDA is briochebrood geen bron van transvet.

Eiwit

Eén portie briochebrood levert 4 gram eiwit.

Vitaminen en Mineralen

De meeste commerciële merken briochebrood gebruiken verrijkt meel. Verwerkt meel heeft voedingsstoffen toegevoegd die overeenkomen met of groter zijn dan de voedingsstoffen in het onbewerkte meel.

Een portie briochebrood van 38 gram voldoet aan meer dan 10% van de dagelijkse waarde voor thiamine, niacine en riboflavine. Het levert ook ongeveer 5% van de dagelijkse waarde voor ijzer en 9% van de dagelijkse waarde voor foliumzuur.

Ondanks de zoete smaak bevat briochebrood ook natrium met 200 milligram per portie van 38 gram. Hoewel het brood slechts 9% van de dagelijkse waarde levert, is het iets dat u in gedachten moet houden als u uw natriuminname probeert te beperken. Te veel natrium in uw dieet verhoogt de bloeddruk en uw risico op het ontwikkelen van andere gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen of nieraandoeningen.

Calorieën

Een portie briochebrood bevat 110 calorieën. Meer dan 70% van de calorieën in het zoete brood komt uit koolhydraten. De rest van de calorieën komen uit eiwitten en vetten.

Gezondheidsvoordelen

Veel mensen genieten van de veelzijdigheid en zoetheid van briochebrood. Bovendien zijn er enkele voordelen aan het eten ervan. Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen van het eten van briochebrood.

Levert energie

Hoewel veel rage diëten koolhydraten op de niet-eten-lijst plaatsen, voorzien koolhydraten je lichaam van energie. Wanneer je voedsel zoals briochebrood eet, breekt je lichaam de koolhydraten in het brood af tot glucose.

Glucose is de primaire brandstof voor alle cellen in je lichaam, vooral de hersenen. Je hersenen staan altijd aan, zelfs als je slaapt. In tegenstelling tot je spieren hebben je hersenen geen manier om glucose op te slaan voor later gebruik en hebben ze een constante toevoer nodig om op zijn best te functioneren. Hoewel je hersenen slechts ongeveer 2% van je lichaamsgewicht uitmaken, gebruikt het ongeveer 20% van de glucose die je elke dag eet.

Helpt te voldoen aan de behoeften aan voedingsstoffen

De meeste Amerikanen slagen er niet in om te voldoen aan hun dagelijkse behoeften van veel belangrijke vitamines en mineralen, waaronder ijzer en magnesium. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan dat de helft van uw graankeuzes afkomstig is van volle granen, zoals havermout en volkorenbrood.

Hoewel volle granen voedzaam zijn, zijn verrijkte geraffineerde granen zoals die worden gebruikt om briochebrood te maken een essentiële bron van de voedingsstoffen die veel Amerikanen mogelijk missen in hun dieet. Volgens een studie van september 2021 gepubliceerd in Grenzen in voeding, verrijktd en verrijkte voedingsmiddelen dragen positief bij aan het Amerikaanse dieet en helpen u te voldoen aan uw dagelijkse ijzer-, magnesium- en vitamine B-behoeften.

Briochebrood is misschien geen belangrijke bron van al deze voedingsstoffen, maar het kan u helpen aan uw dagelijkse behoeften te voldoen. Controleer natuurlijk de etiketten, want niet alle makers van briochebrood gebruiken verrijkt meel.

Biedt een gemakkelijk te verteren optie

Of u nu herstelt van de buikgriep of een snelle energiebron nodig heeft voor een training, u bent misschien op zoek naar gemakkelijk te verteren voedsel. Briochebrood is gemaakt van verrijkt geraffineerd meel, heeft zeer weinig vezels en is gemakkelijk te verteren. Dit maakt het een goede keuze voor iedereen die een vezelarm dieet moet volgen bij het herstellen van een gastro-intestinaal probleem.

De snel verteerbare koolhydraten maken het ook een goede keuze voor atleten die vóór hun training moeten tanken. De International Society of Sports Nutrition zegt dat je veilig koolhydraatrijk voedsel zoals briochebrood kunt consumeren tot 30 minuten voor je training. U moet echter experimenteren met voedingsmiddelen en maaltijdtiming om erachter te komen welke pre-workout snack het beste voor u werkt.

Hulpmiddelen bij de productie van rode bloedcellen

Verrijkt briochebrood voorziet je lichaam van ijzer en folaat. Beide voedingsstoffen ondersteunen de productie van rode bloedcellen. Je lichaam heeft ijzer nodig om hemoglobine te maken, een rode bloedcel die zuurstof door je lichaam vervoert.

Foliumzuur is een B-vitamine die helpt bij het maken van rode bloedcellen. Wanneer u niet genoeg foliumzuur in uw dieet krijgt, kunt u megaloblastaire anemie ontwikkelen, wat betekent dat uw rode bloedcellen te groot zijn. Je hebt ook folaat nodig om DNA te maken en voor een goede celdeling. Dit is de reden waarom de Food and Drug Administration (FDA) vereist dat brood en andere op graan gebaseerde producten worden verrijkt met foliumzuur om neurale buisdefecten bij baby’s te voorkomen.

Past bij sommige voedingsplannen

Vet is een essentiële voedingsstof, maar een geconcentreerde bron van calorieën. Veel mensen volgen vetarme diëten om gezondheidsproblemen te beheren of voor gewichtsbehoud. Briochebrood heeft slechts 1,5 gram vet per portie, waardoor het een goede keuze is voor degenen die hun vetinname controleren.

Allergieën

Een typisch recept voor briochebrood omvat tarwebloem, eieren, boter, gist en zout. Als u allergisch bent voor tarwe, eieren of zuivel, wilt u briochebrood vermijden. Briochebrood bevat ook gluten en is geen goede keuze voor mensen met coeliakie of die een glutenintolerantie of gevoeligheid hebben.

Opslag en voedselveiligheid

Het is het beste om je briochebrood op kamertemperatuur te bewaren. Het moet maximaal 2 weken houdbaar zijn in uw brooddoos of voorraadkast. Het bewaren van brood in de koelkast kan schimmelvorming voorkomen, maar het versnelt stalking. U kunt uw briochebrood maximaal 5 maanden in de vriezer bewaren, wat zowel schimmelvorming als stalvorming kan voorkomen.

Hoe zich voor te bereiden

Met zijn zoete smaak en lichte textuur past briochebrood goed bij de meeste voedingsmiddelen. Je kunt het brood gebruiken om wentelteefjes of gegrilde kaas te maken. Het lichtzoete brood combineert ook goed met hamburgers. Of gebruik je licht muffe briochebrood om broodpudding te maken.

 • Calorieën: 110
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 200 mg
 • Koolhydraten: 20g
 • Vezel: 1,0 g
 • Suikers: 3g
 • Eiwit: 4g
 • Thiamine: 0,4 mg
 • Foliumzuur: 35mcg
 • Ijzer: 0,999 mg