Beste post-workout supplementen en voedingsmiddelen van 2023

Beste post-workout supplementen en voedingsmiddelen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste post-workout supplementen en voedingsmiddelen

bodymindspirit / Amelia Manley


Eten na een training is essentieel voor spierherstel en algehele prestaties. Veel voedingsmiddelen en supplementen beweren de spiergroei te verbeteren en het herstel te bevorderen, maar niet alle producten voldoen aan de hype. “Na een wedstrijd of training richt je je op het krijgen van koolhydraten en eiwitten in je lichaam”, zegt Kate McGowan, MS, RDN, een sportdiëtist en voedingscommunicatieconsultant.

bodymindspirit Fit goedgekeurde post-workout voedingsmiddelen &supplementen

 • Beste overall: Horizon Organic Shelf-Stable Chocolate Milk heeft een verhouding van 3: 1 koolhydraten tot eiwitten, waarvan is aangetoond dat het helpt bij spierherstel en energievoorraden voor atleten aanvult. Het is ook rijk aan micronutriënten die bijdragen aan de algehele gezondheid.
 • Beste voor krachtsporters: Muscle Milk Genuine Protein Powder smaakt geweldig, heeft 32 gram eiwit per portie en toont met trots het NSF Certified for Sport-label.

McGowan legt uit dat het lichaam glycogeen (een opgeslagen vorm van koolhydraten uit de spieren) gebruikt voor energie. Ze zegt: “Het is essentieel om koolhydraatbevattend voedsel toe te voegen na de training om spierglycogeen aan te vullen.” Bovendien helpt het innemen van eiwitten na een training bij het herstellen van spierafbraak die optreedt tijdens het sporten en draagt het bij aan de spiereiwitsynthese. Post-workout elektrolyten, zoals natrium, magnesium en kalium, kunnen ook gunstig zijn om mineralen te vervangen die verloren zijn gegaan in zweet. Hiervan is natrium de belangrijkste.

Zoek naar koolhydraten, eiwitten en elektrolyten (vooral natrium) in een voedingsmiddel of supplement na de training, en als u een supplement kiest in plaats van een voedingsmiddel, raden we u aan er een te selecteren die door derden is geverifieerd. We raden aan om voedingsmiddelen en supplementen te kiezen waarvan je geniet – smaak was een topprioriteit toen we onze lijst maakten.

Zijn Post-Workout voedingsmiddelen & supplementen gunstig?

Iets eten na de training komt ten goede aan degenen die langer dan 10 minuten trainen. We raden een food-first benadering aan voor herstel na de training, omdat veel mensen kunnen herstellen van lichaamsbeweging door simpelweg een maaltijd of snack te eten binnen een uur na het voltooien van hun training. Voedingsmiddelen zoals een smoothie, een kalkoen of pindakaas sandwich, of fruit en yoghurt, samen met veel water, zijn geweldige opties na het sporten.

De gemaksvoeding en supplementen die in dit artikel worden aanbevolen, kunnen soms aantrekkelijker en handiger zijn dan vers voedsel, vooral voor personen die met hogere intensiteiten trainen en hogere hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en elektrolyten nodig hebben.

Koolhydraten aanvullen: Degenen die zich bezighouden met matige tot krachtige aerobe of op kracht gebaseerde training gebruiken koolhydraten in de voeding en de koolhydraatreserves van het lichaam (glycogeen genoemd) als de primaire brandstofbron voor lichaamsbeweging. Als gevolg hiervan is het herstellen van glycogeenniveaus een van de doelen van herstel na de training.

Eiwit aanvullen: Het consumeren van eiwitten na het sporten helpt je lichaam spiereiwit op te bouwen. Dit is vooral belangrijk voor op kracht gebaseerde oefeningen die een grote nadruk leggen op spierkracht. Aanbevelingen van experts omvatten het combineren van koolhydraten en eiwitten in een maaltijd na de training om glycogeen te vervangen en spierherstel te bevorderen.

Vocht en elektrolyten aanvullen: Ten slotte eindigen de meeste atleten de training met een vochttekort en moet rehydratatie vloeistof en elektrolyten bevatten om zweetverliezen te vervangen. Het belangrijkste elektrolyt om op te nemen is natrium.

Wie heeft misschien geen baat bij post-workout voedingsmiddelen &supplementen

Degenen die geen post-workout voeding of supplement nodig hebben, zijn onder meer:

Degenen die voor korte duur sporten: U kunt geen baat hebben bij een post-workout voeding of supplement als uw training kort is (60 minuten of minder).

Degenen die trainen met lage intensiteiten: Je hebt geen post-workout voeding of supplement nodig als je een oefening met lage intensiteit voltooit (bijvoorbeeld langzaam wandelen, zachte pilates of herstellende yoga), omdat je waarschijnlijk je glycogeenvoorraden niet hebt verminderd of veel spieren hebt afgebroken.

Het is echter nog steeds belangrijk om regelmatig maaltijden en snacks te eten, dus als de oefening zachtaardig is maar lang duurt, kan het daarna tijd zijn voor een maaltijd of snack.

In dit artikel

 • Zijn Post-Workout voedingsmiddelen & supplementen gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • Post-Workout Voeding &Supplement Dosering
 • Veelgestelde vragen
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Horizon Biologische Houdbare 1% Vetarme Chocolademelk

Horizon Biologische Houdbare 1% Vetarme Chocolademelk

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Bevat eiwitten, koolhydraten en elektrolyten

 • Ideale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten

 • Grab-and-go optie

Tegens

 • Niet geschikt voor mensen met lactose-intolerantie

Van de 3: 1 koolhydraat-eiwitverhouding in chocolademelk is aangetoond dat het helpt bij spierherstel en glycogeenresynthese, waardoor Horizon Organic Shelf-Stable 1% Lowfat Chocolate Milk onze topkeuze is. “De combinatie van koolhydraten en eiwitten in magere chocolademelk lijkt ‘precies goed’ te zijn voor het bijtanken van vermoeide spieren,” zegt Marie Spano, MS, RD, CSCS, CSSD, sportdiëtist en hoofdauteur van “Voeding voor sport, lichaamsbeweging en gezondheid.”

Eiwit is van nature aanwezig in melk en de koolhydraten komen uit de melksuiker (lactose) samen met wat toegevoegde suiker. “Dit is ook een meer betaalbare optie voor onderweg [as compared to supplements],” zegt Spano.

De biologische chocolademelk van Horizon hoeft niet gekoeld te worden, dus je kunt er een paar in je sporttas bewaren voor wanneer je ze nodig hebt. Ze zijn elk 8 gram, dus veel mensen zullen merken dat men de truc doet, terwijl trainingen met een hogere intensiteit twee dozen kunnen rechtvaardigen.

Melk is van nature rijk aan negen essentiële vitaminen en mineralen, waaronder calcium, vitamine D, vitamine A en meer. Een portie van 8 ounce Horizon’s Lowfat Chocolate Milk heeft 8 gram eiwit en 20 procent van de dagelijkse waarde van calcium. Het bevat ook water en 180 milligram natrium, de belangrijkste elektrolyt om op te focussen voor rehydratatie.

Prijs op het moment van publicatie: $36

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, calcium, natrium, fosfor, vitamine A, vitamine D, riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5) en cobalamine (B12) | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste voor krachtsporters

Spiermelk Genuine Protein Powder Vanilla Crème

Muscle Milk Genuine Protein Poeder Vanille Crème

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Rijk aan eiwitten

 • Getest door derden

 • Uitstekende bron van micronutriënten

Tegens

 • Niet geschikt voor lactose-intolerantie

Muscle Milk Genuine Protein Powder heeft 32 gram eiwit per portie, wat gunstig kan zijn voor degenen die krachttraining doen en spieren willen opbouwen. Het toont met trots het NSF Certified for Sport-label, dat ervoor zorgt dat de stof door derden is getest op meer dan 270 stoffen die door de meeste grote atletiekorganisaties zijn verboden. Gemaakt met wei-eiwitisolaat en melkeiwitisolaat, Muscle Milk Genuine Protein Powder is een uitstekende bron van calcium en vitamine A, C en D.

Spano verzekert atleten: “Dit is een van de best smakende eiwitpoeders die er zijn.” Hoewel het 21 gram koolhydraten per portie bevat, zullen veel atleten meer nodig hebben. “Voeg koolhydraten toe aan de zijkant (of meng het in 100 procent sap), en je hebt je post-workout eiwit plus koolhydraten om spieren op te bouwen en energievoorraden te vervangen,” zegt Spano.

Dit eiwitpoeder bevat wel wat natrium (135 milligram), maar als je op hogere intensiteiten traint, een zoute trui bent of in warme omstandigheden traint, heb je misschien meer zout nodig om verloren elektrolyten aan te vullen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 51 voor 4,94 pond

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vet, vitamine D, calcium, vitamine A, vitamine C, fosfor, magnesium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Organisch: Nee

Het beste voor duursporters

Skratch Labs Chocolade Sport Recovery Drink Mix

Skratch Labs Chocolade Sport Recovery Drink Mix

REI


Bekijk op REI
Bekijk op Skratchlabs.com
Pros

 • Geweldige smaak

 • Ideaal carb/eiwit verhouding

 • Kan geschikt zijn voor mensen die lactose-intolerant zijn

Tegens

 • Kosten

De Skratch Labs Sport Recovery Drink wordt gepromoot voor het bijtanken, hydrateren en opnieuw opbouwen van beschadigde spieren. Met 35 gram koolhydraten en 8 gram eiwit is het ontworpen voor diegenen die met hogere intensiteiten trainen en niet noodzakelijkerwijs voor degenen die voor een korte periode of met lage intensiteiten trainen.

Met een verhouding van 4: 1 koolhydraten tot eiwitten, werkt het om glycogeenvoorraden aan te vullen en te helpen bij spierherstel na een zware training, vooral een duurtrainingssessie zoals een lange run of fietstraining. In feite zijn de belangrijkste ingrediënten rietsuiker, koemelk en cacaopoeder, waardoor deze sportdrankmix erg lijkt op chocolademelk.

Het belangrijkste verschil tussen Skratch Labs Sport Recovery Drink en chocolademelk is de toevoeging van lactase, een enzym dat helpt bij de vertering van lactose. Daarom kunnen degenen die lactose-intolerant zijn deze mix mogelijk verdragen.

En omdat het is gemaakt van melk, bevat het ook elektrolyten die nodig zijn voor hydratatie met 270 milligram natrium, 20 procent van de dagelijkse waarde van calcium en 8 procent van de dagelijkse waarde van kalium. Als extra bonus bevat het ook 10 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. Ten slotte smaakt het geweldig – voeg gewoon water toe, schud en drink voor een snel en eenvoudig herstel.

Prijs op het moment van publicatie: $34

Belangrijkste voedingsstoffen: Koolhydraten, eiwitten, calcium, ijzer | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste eiwitreep

Clif Builders Protein Bars, Chocolade Pindakaas

Clif Builders Protein Bars, Chocolade Pindakaas

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Geweldige smaak

 • Rijk aan eiwitten

 • Plantaardig

Tegens

 • Langere ingrediëntenlijst

Clif Builders Protein heeft 20 gram plantaardig eiwit en 29 gram koolhydraten in elke reep. Clif Builders is gemaakt met meer eiwitten dan de traditionele energiereep en wordt aangeprezen als een herstelsnack na de training om te helpen bij spierherstel.

Een combinatie van soja-eiwitisolaat, rietsuiker en bruine rijstsiroop geeft deze reep eiwit en koolhydraten voor herstel na de training. Het bevat ook 330 milligram natrium, wat een hoge hoeveelheid is voor inactieve personen, maar gunstig kan zijn om elektrolyten opnieuw in balans te brengen na een intensieve training.

Vegetarische en menstruerende atleten kunnen baat hebben bij aanvullend ijzer, en deze Clif-reep heeft 20 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. Bovendien is het verkrijgbaar in meerdere smaken voor verschillende smaken en is het gemakkelijk om in je sporttas te gooien voor een grab-and-go snack.

Prijs op het moment van publicatie: $28

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vet, ijzer, fosfor | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste plantaardige

RX Bar PLANT Protein Bar, Chocolate Chip

RX Bar PLANT Protein Bar, Chocolate Chip

Rx-balk


Bekijk op Instacart.com
Bekijk op Rxbar.com
Pros

 • Geweldige smaak

 • Betaalbaar

 • Plantaardig

 • Bron van ijzer

Tegens

 • Niet geschikt voor mensen met een pinda-allergie

 • Lager in natrium

Er zijn een heleboel eiwitrepen om uit te kiezen, maar de RX Bar PLANT heeft een minimale plantaardige ingrediëntenlijst met geen toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. Gemaakt met echte pinda’s, glutenvrije haver, dadels en erwteneiwit, deze reep heeft 10 gram eiwit en 25 gram koolhydraten om te helpen bij spierherstel. Het heeft ook 15 procent van de dagelijkse waarde van ijzer.

Terwijl wei lang werd beschouwd als de gouden standaard van eiwitbronnen, is aangetoond dat erwteneiwit vergelijkbare wenselijke effecten produceert wanneer de vertakte keten aminozuurniveaus vergelijkbaar zijn. Een studie van vijftien mannen na een acht weken durend trainingsprogramma met hoge intensiteit wees uit dat wei- en erwteneiwit vergelijkbare resultaten opleveren bij metingen van lichaamssamenstelling, spierdikte, krachtproductie en atletische prestaties.

Een belangrijke opmerking is dat deze repen laag in natrium (50 mg per bar) zijn, wat geweldig is voor diegenen die hun natriuminname in de gaten houden, maar mwees niet genoeg om natrium aan te vullen dat verloren is gegaan in zweet voor degenen die trainen met matige of hoge intensiteiten.

Prijs op het moment van publicatie: $2

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, ijzer | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste Yoghurt

Chobani Complete Mixed Berry Vanille Shake

Chobani Complete Shake

Chobani


Bekijk op Amazon
Bekijk op Chobani.com
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Hoog eiwitgehalte

 • Lactosevrij

 • Goede bron van calcium

 • Bron van prebiotica en probiotica

Tegens

 • Bevat suikervervangers

 • Niet geschikt voor mensen met een melkallergie

De Chobani Complete-productlijn is speciaal geformuleerd om hoger te zijn in eiwitten, lager in toegevoegde suiker en lactosevrij. De Chobani Complete Mixed Berry Vanilla Shake staat bovenaan onze lijst voor beste yoghurt omdat het 25 gram compleet eiwit plus 18 gram koolhydraten bevat. De Chobani Complete shakes worden ook gemaakt zonder toegevoegde suiker, maar ze bevatten wel suikervervangers waaronder stevia en monniksfruit waarvan je al dan niet kunt genieten van de smaak.

Naast het leveren van zowel koolhydraten als eiwitten, zijn deze shakes een uitstekende bron van calcium met één portie die 25 procent van de dagelijkse waarde bevat. Ze bieden ook drie gram prebiotische vezels dankzij de toevoeging van cichoreiwortelvezel. In combinatie met de levende culturen uit de yoghurt biedt deze shake zowel prebiotica als probiotica voor de darmgezondheid.

Prijs op het moment van publicatie: $3

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, calcium, kalium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste allergievriendelijk

88 Hectare Bananenbrood Eiwitreep

88 Acres Bananenbrood

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op 88acres.com
Pros

 • Vrij van de negen belangrijkste allergenen

 • Uitstekende bron van ijzer

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

Tegens

 • 15 gram koolhydraten

88 Acres maakt een verscheidenheid aan op zaad gebaseerde producten, waaronder zaadboters, op zaad gebaseerde muesli en eiwitrepen. De 88 Acres eiwitrepen staan bovenaan onze lijst voor de beste snack na de training als je meerdere allergieën hebt, omdat ze zijn gemaakt in een speciale glutenvrije en allergievrije faciliteit.

De repen halen hun eiwitten uit pompoenpitten en zijn op smaak gebracht met een mix van fruit en kruiden. Eén portie heeft 12 gram eiwit en is een uitstekende bron van ijzer, een voedingsstof die een essentiële rol speelt bij het zuurstoftransport naar spieren en lichaamsweefsels. Vrouwelijke atleten, vooral degenen die een plantaardig dieet volgen, krijgen mogelijk niet genoeg ijzer binnen en kunnen baat hebben bij het verhogen van hun ijzerinname via voedsel of supplementen.

De 88 Acres-repen zijn veganistisch, gecertificeerd glutenvrij en hoewel ze toegevoegde suiker bevatten, is de Banana Bread-smaak lager in toegevoegde suiker dan veel andere eiwitrepen met slechts 4 gram per portie, waardoor ze een goede snackkeuze zijn.

Omdat elke reep 15 gram koolhydraten bevat, moet er mogelijk een extra koolhydraatbron worden toegevoegd met deze snack na de training. Je kunt deze reep ook ophalen in een Dark Chocolate Brownie-smaak als je geen bananenfan bent.

Prijs op het moment van publicatie: $29

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vetten, ijzer | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste zuivelvrije

Over Easy Breakfast Bars

Over Easy Apple Cinnamon Ontbijtrepen

Te gemakkelijk


Bekijk op Amazon
Bekijk op Overeasyfoods.com
Pros

 • Goede bron van eiwitten

 • Gemaakt met volle granen

 • Uitstekende bron van vezels

Tegens

 • Niet geschikt voor mensen met een ei- of notenallergie

 • Lager in natrium

Als u op zoek bent naar een zuivelvrije snack na de training, hoeft u niet verder te zoeken dan de Over Easy-ontbijtrepen. We houden van deze reep omdat het is gemaakt met eiwitten, een compleet eiwit, plus amandelen die zowel eiwitten als onverzadigde vetten bieden. Eén reep bevat 9 gram eiwit en is een uitstekende bron van vezels met 7 gram per portie.

De Appel kaneel smaak is gemaakt met een mix van amandelboter, gedroogde appels en kaneel en is gezoet met honing wat resulteert in de toevoeging van 6 gram toegevoegde suiker. Als u tijdens uw training aanzienlijke zweetverliezen ervaart, moet u een voedingsmiddel of supplement met een hoger natriumgehalte toevoegen, omdat deze reep een natriumarme optie is met alle smaken die minder dan 100 mg natrium per portie bevatten. Als je geen appelfan bent, kun je kiezen uit meerdere andere smaken, waaronder Pindakaas Pure Chocolade, Bananennoot, Pindakaas en Geroosterde Kokosnoot.

Prijs op het moment van publicatie: $33

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vezels | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste Frozen

Dole Boosted Blends Eiwit Smoothie

Dole Boosted Blends Smoothie

Instacart


Bekijk op Walmart
Bekijk op Dolesunshine.com
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Goede bron van eiwitten

 • Goede bron van vezels

 • Goede bron van micronutriënten

Tegens

 • Niet geschikt voor mensen met een melk- of notenallergie

 • Lager in natrium

Smoothies zijn een geweldige manier om koolhydraten en eiwitten te krijgen na een training. Dole Boosted Blends maken het gemakkelijk om snel een smoothie samen te stellen met een balans van beide voedingsstoffen. Voeg gewoon de blokjes plus je favoriete vloeistof toe aan een blender, mix en eet. Een portie van de Dole Boosted Blends blokjes heeft 10 gram eiwit en 25 gram koolhydraten. Bovendien zijn deze blokjes een goede bron van micronutriënten, waaronder vitamine C, vitamine B6 en vitamine K.

De blokjes zijn een natriumarme keuze, dus als je elektrolyten moet vervangen na aanzienlijke zweetverliezen tijdens je training, moet je een alternatieve natriumbron toevoegen aan je snack na de training. De blokjes bevatten echter wel 8 procent van de dagelijkse waarde voor kalium, een elektrolyt dat verloren gaat in zweet. Als extra bonus hebben de smoothieblokjes geen toegevoegde suiker en halen ze hun zoetheid uit fruit.

Prijs op het moment van publicatie: $12

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, kalium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Beste Sweet

Kodiak Power Cakes Flapjack &Wafel Mix

Kodiak Power Taarten

Kodiak


Bekijk op Amazon
Bekijk op Instacart.com
Bekijk op Kodiakcakes.com
Pros

 • Eiwitrijk &veelzijdig

 • Gemaakt met volle granen

 • Bevat aanzienlijk natrium ter vervanging van zweetverliezen

 • Niet geschikt voor mensen met een melk- of tarweallergie

Pannenkoeken zijn het perfecte antwoord als je zin hebt in iets zoets na een training. Kodiak Power Cakes zijn niet alleen een goede bron van koolhydraten uit volle granen (één portie heeft 30 gram koolhydraten), ze bevatten ook 14 gram eiwit per portie dankzij een combinatie van tarwe en wei-eiwit.

Eén portie heeft 380 mg natrium, wat helpt om natriumverliezen aan te vullen die optreden tijdens intensieve training of andere activiteiten die resulteren in aanzienlijk zweetverlies. Het heeft ook 1,7 mg ijzer – onthoud dat atleten mogelijk een hoger risico lopen op ijzertekort. Als extra bonus kan deze mix worden gebruikt voor wafels of pannenkoeken en kan deze worden bereid met water, melk of melk en ei, waarmee je een mix kunt maken die werkt voor de koolhydraten en eiwitten die je na de training nodig hebt.

Prijs op het moment van publicatie: $28

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vezels, natrium, calcium, ijzer | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Organisch: Nee

Eindoordeel

Horizon Organic Shelf-Stable Chocolate Milk heeft een hoge koolhydraat-eiwitverhouding, wat helpt bij het aanvullen van energievoorraden na trainingen. Muscle Milk Genuine Protein Powder heeft 32 gram eiwit per portie en is NSF-gecertificeerd voor sport.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van deree onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in Post-Workout Foods &supplementen

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Post-workout voedingsmiddelen en supplementen zijn er in vele vormen. De meeste supplementen na de training, zoals eiwitpoeders, zijn in poedervorm. Meng het poeder met water of je favoriete drankje en drink onmiddellijk. Post-workout voedingsmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals repen, drankjes en hele voedingsmiddelen.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Post-Workout Voeding &Supplement Dosering

Er is geen standaarddosis voor de meeste post-workout supplementen, hoewel er enkele waarden zijn om in gedachten te houden:

Koolhydraten: De dagelijkse aanbevelingen voor koolhydraten zijn gebaseerd op de activiteitsniveaus en grootte van een persoon. Personen die zich bezighouden met een algemeen fitnessprogramma en die niet noodzakelijkerwijs trainen om elk type prestatiedoel te bereiken, moeten ongeveer 45 tot 55 procent van de calorieën uit koolhydraten eten. Dat is ongeveer 3 tot 5 gram koolhydraten per kilogram (1,3 tot 2,2 gram per pond) lichaamsgewicht per dag. Voor een persoon van 150 pond is dat ongeveer 195 tot 330 gram koolhydraten per dag.

Atleten die betrokken zijn bij matige en intensieve training hebben echter grotere hoeveelheden koolhydraten in hun dieet nodig. Degenen die intensief trainen (1 tot 3 uur per dag intensieve training 5 tot 6 keer per week) moeten streven naar 5 tot 8 gram koolhydraten per kilogram (2,2 tot 3,6 gram per pond) lichaamsgewicht per dag. Voor dezelfde atleet van 150 pond staat dat gelijk aan ongeveer 330 tot 540 gram koolhydraten per dag.

Als uw trainingsvereisten hoog zijn – meer dan 3 uur in 1 tot 2 dagelijkse trainingen gedurende 5 tot 6 dagen per week – moet u mogelijk 8 tot 10 gram koolhydraten per kilogram (3,6 tot 4,5 gram per pond) lichaamsgewicht per dag eten. Om het eerdere voorbeeld nog eens te gebruiken, dat is 540 tot 675 dagelijkse gram koolhydraten voor een atleet van 150 pond.

Eiwit: De Dietary Reference Intake (DRI) voor eiwitten is 0,8 gram per kilogram (0,36 gram per pond) lichaamsgewicht per dag. Atleten kunnen echter overal van 1,2 tot 2,0 gram eiwit per kilogram (0,45 tot 0,9 gram per pond) lichaamsgewicht per dag nodig hebben. Sommige onderzoeken geven aan dat het consumeren van 1,6 gram per kilogram (0,72 gram per pond) per dag de sweet spot is voor sommige atleten.

Hoeveel is te veel?

Er is geen vaste bovengrens voor koolhydraten of eiwitten. Dat gezegd hebbende, het consumeren van te veel van een bepaalde voedingsstof kan tekorten aan andere voedingsstoffen veroorzaken. Sommige onderzoeken suggereren dat 20-40 gram doses eiwit na een training de maximale hoeveelheid is die in één keer kan worden opgenomen.

Veelgestelde vragen


 • Zijn pre- en post-workout supplementen nodig?

  Nee, pre- en post-workout supplementen zijn niet nodig. Je kunt alle voedingsstoffen die je nodig hebt alleen via voedsel binnenkrijgen. Maar als u bepaalde dieetbeperkingen heeft of voedingsstoffen in uw dieet mist, kunnen supplementen helpen het gat te vullen.


 • Wat is het beste post-workout supplement voor spieropbouw?

  Er is geen enkel supplement dat het beste werkt voor spieropbouw. Dat gezegd hebbende, er is voldoende onderzoek naar de voordelen van het consumeren van zowel koolhydraten als eiwitten na een training voor spiereiwitsynthese. Spieropbouw komt van weerstandstraining, en hoewel sommige eiwitsupplementen dit kunnen ondersteunen, zullen ze niet helpen bij het opbouwen van spieren als je niet deelneemt aan spieropbouwende oefeningen.


 • Is havermout een goede post-workout voeding?

  Ja, havermout is een goed post-workout voedsel omdat het zowel koolhydraten als eiwitten bevat. “Idealiter kies je na een zware training een voedsel dat rijk is aan een combinatie van hoogwaardige koolhydraten en eiwitten om bij te tanken,” zegt McGowan. “De koolhydraten in havermout zorgen voor langdurige energie en helpen bij het vervangen van koolhydraten die tijdens het sporten worden gebruikt,” zegt Spano.


 • Zijn bananen, eieren en yoghurt goed post-workout voedsel?

  Bananen, eieren en yoghurt zijn goede voedingsmiddelen na de training. Bananen bevatten koolhydraten en ook kalium, een elektrolyt dat verloren gaat in zweet. Het vervangen van koolhydraten helpt bij spierherstel en het vervangen van kaliumverliezen helpt je gehydrateerd te blijven. Yoghurt en eieren zijn goede bronnen van eiwitten voor spierherstel. Een groot ei heeft 6 gram eiwit. Eet eieren met een plak volkoren toast of een kant van fruit om ervoor te zorgen dat je zowel eiwitten als koolhydraten binnenkrijgt. Het eiwitgehalte van yoghurt varieert op basis van het type – Griekse yoghurt heeft meer eiwitten dan andere variëteiten.


 • Is een pre- of post-workout supplement belangrijker?

  Pre-workout en post-workout supplementen dienen verschillende doelen, maar beide zijn even belangrijk. “Een pre-workout supplement met koolhydraten kan helpen om de broodnodige energie te leveren om je training van brandstof te voorzien,” zegt Spano. Ze voegt er ook aan toe dat veel mensen naar pre-workout supplementen voor de cafeïne grijpen, wat de alertheid helpt verbeteren.

  McGowan is het ermee eens dat beide belangrijk zijn, maar zegt dat ze prioriteit zou geven aan herstelvoeding na de training als ze moest kiezen. “Als je traint, creëer je eigenlijk piepkleine, kleine scheurtjes in je spieren”, zegt McGowan. “Je lichaam gaat meteen aan de slag met het repareren en opnieuw opbouwen van die tranen, dus je hebt de nodige voeding nodig om te herstellen en opnieuw op te bouwen en je klaar te stomen voor succes voor je volgende training,” voegt ze eraan toe.

  Daarnaast merkt Spano op dat een supplement na de training het belangrijkst is voor iedereen die dezelfde dag opnieuw traint. “Wanneer je twee keer per dag traint, haal je het maximale uit je trainingen als je direct na je eerste training je koolhydraatvoorraden vervangt en genoeg eet voorafgaand aan je tweede trainingssessie”, zegt Spano.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Allison Knott, MS, RDN, CSSD is een geregistreerde diëtist en board-gecertificeerde specialist in sportdiëtetiek die uitgebreide ervaring heeft met het werken met atleten. Ze is de oprichter van Anew Well Nutrition, een virtuele voedingsadviespraktijk met een focus op fitness en prestatievoeding. Ze heeft expertise in het helpen van atleten om brandstof te geven voor lichaamsbeweging, of het nu voor, tijdens of na een training is.

Natalie Rizzo, MS, RD is een geregistreerde diëtist gespecialiseerd in sportvoeding en plantaardige voeding. Ze is de oprichter van Greenletes, een voedingsplatform dat duursporters helpt hun oefeningen met planten te voeden. Natalie heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College, Columbia University en heeft vele jaren ervaring in de media en als voedingswoordvoerder.

Autumn Rauchwerk, MS, RDN, RYT, CIEC is een geregistreerde diëtist, geregistreerde yogaleraar en gecertificeerde intuïtieve eetadviseur die zich richt op voeding en mythe-busting aanvult en mensen helpt hun relaties met voedsel en beweging te genezen. Ze is de senior commerce editor van voedings- en supplementinhoud voor dotdash Meredith’s gezondheidspublicaties en is de mede-eigenaar van een privépraktijk, mendinground nutrition en yoga. Autumn heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College, Columbia University.

 • Beste overall: Horizon Organic Shelf-Stable Chocolate Milk heeft een verhouding van 3: 1 koolhydraten tot eiwitten, waarvan is aangetoond dat het helpt bij spierherstel en energievoorraden voor atleten aanvult. Het is ook rijk aan micronutriënten die bijdragen aan de algehele gezondheid.
 • Beste voor krachtsporters: Muscle Milk Genuine Protein Powder smaakt geweldig, heeft 32 gram eiwit per portie en toont met trots het NSF Certified for Sport-label.

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, calcium, natrium, fosfor, vitamine A, vitamine D, riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5) en cobalamine (B12) | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vet, vitamine D, calcium, vitamine A, vitamine C, fosfor, magnesium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Koolhydraten, eiwitten, calcium, ijzer | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vet, ijzer, fosfor | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, ijzer | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, calcium, kalium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vetten, ijzer | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vezels | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, kalium | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Organisch: Nee

Belangrijkste voedingsstoffen: Eiwitten, koolhydraten, vezels, natrium, calcium, ijzer | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Organisch: Nee

Horizon Organic Shelf-Stable Chocolate Milk heeft een hoge koolhydraat-eiwitverhouding, wat helpt bij het aanvullen van energievoorraden na trainingen. Muscle Milk Genuine Protein Powder heeft 32 gram eiwit per portie en is NSF-gecertificeerd voor sport.