Beste ADHD-bronnen op internet: podcasts, blogs, TikToks

Search

Oké, het lijkt er dus op dat iedereen en zijn hond de diagnose krijgt van iets op TikTok. Ik ben een van hen! Ik kwam in contact met een psychologische nurse practitioner nadat een paar te veel video’s met ADHD-symptomen bij volwassen vrouwen op mijn For You-pagina verschenen.

Spoiler alert: ik neem nu elke ochtend een stimulerend middel en het heeft mijn leven veranderd.

Natuurlijk waarschuwen gezondheidswerkers voor de gevaren van zelfdiagnose.

Hoewel het belangrijk is om voorzichtig en doordacht te zijn over het pathologiseren van ons gedrag (Dr. Google en ik zijn een paar keer in de buurt geweest), is het ook belangrijk op te merken dat er een genderkloof is bij het diagnosticeren van ADHD. Symptomen manifesteren zich vaak anders bij vrouwen en meisjes dan bij jongens en mannen, en worden in de adolescentie ten onrechte behandeld als angst of depressie.

Studies wijzen ook op raciale en etnische verschillen in deze diagnoses, waardoor BIPOC-kinderen niet in staat zijn om de broodnodige behandeling en vroege interventie te krijgen.

Het is dan ook niet meer dan eerlijk dat het internet een zeer nuttige en meer toegankelijke plek is geworden om echte, authentieke informatie te vinden over het zijn van een neurodivergente volwassene.

Hoewel er een broodnodige systemische verschuiving komt in de medische gemeenschap, is het geen schande om iets meer over jezelf te leren door de lens van een aantal geweldige ADHD-makers.

De sleutel is gewoon weten waar je moet kijken.

We hebben de beste bronnen verzameld om u te helpen uw ADHD te beheren en meer te leren! Bekijk deze blogs, Nieuwsbrieven, sociale media-accountsen podcasts:

De beste ADHD-blogs om u te helpen uw hersenen te begrijpen

“Zwart meisje, verloren sleutels” door René Brooks

Wie is René Brooks - Black Girl Lost Keys - ADHD blog

René Brooks is een adhd-succesverhaal uit het late leven en kanaliseert haar ervaring in het ondersteunen van andere zwarte vrouwen in hun reis naar een goed leven met ADHD. Haar blog beschrijft persoonlijke verhalen over haar ervaringen, evenals tips voor het creëren van een routine, het gebruik van gadgets in je voordeel en het starten van gesprekken over cultuur en behandeling van geestelijke gezondheid.

Brooks biedt ook coachingdiensten aan en is een frequente (en echt geweldige) Tweeter.

Marla Cummins’ Volwassen ADHD Blog

Marla Cummins ADHD Blog - Begeleiden en ondersteunen van volwassenen met ADHD om hun doelen te bereiken

Marla Cummins is een ADHD- en productiviteitscoach die gespecialiseerd is in het geven van creatieve oplossingen aan volwassenen met ADHD om hun uitdagingen te minimaliseren. Haar blog deelt nuttige bronnen over onderwerpen als zelfpraat, het opbouwen van gewoontes, het verminderen van afleiding en herkauwen, en nog veel meer.

Cummins host ook een podcast en heeft een productiviteitsboek ontwikkeld voor volwassenen die worstelen met ADHD.

“Glitter Brein” door Liz Cordeiro

Glitter Hersenen ADHD Blog

Liz Cordeiro is een schrijfster die niet bang is om ‘open te zijn over de icky dingen’. Ze schrijft over ADHD, nuchterheid, angst en depressie.

“Glitter Brain” is gevuld met een verscheidenheid aan inhoud, zoals het vragen om accommodaties op het werk, het ondersteunen van een kind met ADHD, het online vinden van neurodiverse vrienden, het loslaten van neurotypische normen en zelfs nuttige manieren om klusjes aan te pakken.

Cordeiro biedt ook deelt haar dagelijkse ervaringen op Twitter, het creëren van een sprankelende ADHD-gemeenschap online.

De beste ADHD-nieuwsbrieven voor al uw neurodivergente behoeften

Volwassen worden met ADHD

De Adulting with ADHD Substack webpagina bevindt zich bovenop een verloopachtergrond

Adulting With ADHD is een nieuwsbrief geschreven door Rach Idowu, een in Londen gevestigde ADHD’er die op 26-jarige leeftijd werd gediagnosticeerd. Ze heeft zich gevormd een community op Twitter, ook, en heeft ADHD-flashcards gemaakt voor mensen om de aandoening beter te begrijpen.

Haar nieuwsbrief is een verzameling van haar opmerkingen en wijsheid met betrekking tot ADHD en zaken als het bedriegerssyndroom, perfectionisme, neurodivergentie op de werkplek, late diagnoses en meer.

Extra Focus

De webpagina Extra focus bevindt zich bovenop een verloopachtergrond.

Extra Focus is een nieuwsbrief geschreven door Jesse J. Anderson, waar abonnees elke dinsdag ADHD-tips en -strategieën leren, zodat ze “kunnen leren hoe ze met de unieke bedrading van je hersenen kunnen werken, in plaats van ertegen.”

Anderson werkt ook aan een aankomend boek dat zal dienen als een ‘ADHD-startersgids’.

Op zoek naar meer hebzuchtbij nieuwsbrieven? Bekijk onze samengestelde lijst van de beste nieuwsbrieven over geestelijke gezondheid *en* onze lijst van de beste nieuwsbrieven op internet.

De ADHD-makers van inhoud waar we geen genoeg van kunnen krijgen

Profielfoto's van elke vermelde ADHD-inhoudsmaker zitten bovenop een verloopachtergrond.
Profielfoto’s van onze favoriete ADHD-contentmakers, van links naar rechts. TOP: Pina Varnel, Jessica McCabe, Dani Donovan. BODEM: Lina Fang, Kristen Bandy

Pina Varnel van ADHD Alien – Twitter

Pina Varnel is een tekenaar die buitenaardse strips maakt over haar ervaringen met ADHD. Haar kunststijl is schattig en inclusief en helpt mensen te informeren over de ervaringen, emoties en soorten ADHD. Haar strips zijn ook gewoon, zoals, echt herkenbaar.

Ze zit op Patreon en werkt ook aan een graphic novel!

Jessica McCabe van Hoe ADHD – YouTube

Jessica McCabe is een YouTuber die haar publiek helpt bij het bouwen van een ADHD-toolbox. Ze maakt video’s die onderwijzen en onderwijzen, evenals commentaar geven op zaken als ADHD-afbeeldingen in de media, het overleven van belangrijke levensovergangen en het omgaan met negatieve gedachten en afwijzingsgevoeligheid.

Ze is eigenlijk de decaan van ‘Neurodiversity University’.

McCabe deelt ook een aantal geweldige memes.

ADHD-kunstenaar en maker Dani Donovan – Instagram

Dani Donovan is een ADHD-memekoningin die je misschien op TikTok hebt gevonden (ze heeft meer dan 600.000 volgers), of Sjilpen, waar ze een aantal ADHD-gerelateerde onderwerpen verkent, van fascinerende therapiedoorbraken tot gekke, herkenbare ervaringen met een neurodivergent brein.

Ze is ook striptekenaar en spreker in het openbaar.

Lina Fang van @ndwellness – TikTok

Lina Fang is een TikTok-maker die leeft met ADHD en autisme. Ze deelt nuttige bronnen en speelt verschillende scenario’s uit die haar ervaringen met overlappende neurodivergente aandoeningen beschrijven.

Of ze nu sensorische problemen uitlegt, haar uitdagingen met burn-out deelt of kijkers helpt een autistische geliefde te ondersteunen, de inhoud van Fang is een grote hulp voor neurodivergente mensen overal ter wereld.

Kristen Bandy van @youradhdmom – TikTok

Kristen Bandy noemt zichzelf een “toevallige ADHD-advocaat” na een late diagnose op 37-jarige leeftijd. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen met ADHD en confronteert onderwerpen als ADHD-ouderschap, eenvoudige make-up- en garderobetips als ADHD’er, ADHD op de werkplek en alledaagse verhalen vanuit een neurodivers perspectief.

Ze erkent dat haar ervaringen geen diagnostische criteria zijn, maar toch volwassen ADHD’ers een plek geven om zich gezien en begrepen te voelen.

De beste ADHD-podcasts om aan uw wachtrij toe te voegen

Faster Than Normal Podcast, Catie en Erik's Infinite Quest - Een ADHD-avontuur en ADHD-podcast vertalen
Podcastlogo’s van onze favoriete ADHD-podcasts, van links naar rechts. TOP: Sneller dan normaal met Peter Shankman; Catie en Erik’s Infinite Quest. ONDER: ADHD vertalen

ADHD vertalen verhuurd door Cameron Gott & Shelly Collins

Cameron Gott en Shelly Collins zijn beide ervaren ADHD-coaches die hun eigen ervaringen met ADHD gebruiken om hun afleveringen te informeren. Op hun website zeggen Gott en Collins dat ze luisteraars de tools willen bieden om hun ADHD te “begrijpen, bezitten en vertalen”. Afleveringen confronteren onderwerpen zoals relaties met ADHD, luisteren naar grote signaalemoties, het navigeren door barrières en natuurlijk nog veel meer.

Sneller dan normaal verhuurd door Peter Shankman

Peter Shankman zegt dat het grappige van ADD en ADHD is dat “het de enige aandoening is die je echt slimmer en sneller maakt dan alle anderen, terwijl je er tegelijkertijd van overtuigd wordt dat je ongelooflijk dom bent en niets verdomds kunt doen.” Daarom maakte hij de Podcast Sneller Dan Normaal.

In de show interviewt hij ADHD’ers uit alle industrieën en achtergronden en leert hij over hun creatieve en functionele processen.

Catie en Erik’s Infinite Quest: Een ADHD-avontuur

TikTok-makers Cate Osborn (@catieosaurus) en Erik Gude (@heygude) combineren hun twee grootste liefdes: praten over ADHD en Dungeons &Dragons. Op de pod praten ze over de uitdagingen van het navigeren door het leven als neurodivergente volwassenen – allemaal tijdens het spelen van DND.

Deze unieke draai nodigt luisteraars uit om te genieten van een leuke verhalende zoektocht, terwijl ze in contact komen met hosts die kwetsbare en relevante informatie delenrmation over ADHD. Het is een win-win!

Misschien vind je dit ook interessant: Een overzicht van de beste podcasts over geestelijke gezondheid om naar te luisteren

De beste random adult ADHD-bronnen

We weten; we hebben een behoorlijk goede smaak in internetbronnen. Maar deze lijst is niet uitgebreid, en er zijn veel andere coole willekeurige bronnen, verkooppunten, steungroepen en gemeenschappen die ADHD’ers hebben geholpen hun mensen te vinden.

Om ons af te maken, is hier een lijst met enkele stukjes en beetjes die ons zijn bijgebleven! We hopen dat deze items ervoor zorgen dat je je gezien, gesteund en omarmd voelt op je ADHD-reis.

ADHD Babes

ADHD Babes is een digitale steungroep van zwarte vrouwen en non-binaire mensen die leven met ADHD. Ze plannen persoonlijke evenementen, sturen een nieuwsbrief en hebben een Discord-server voor leden.

Live Coworking

@ADHDdesigner (Shannon) is een freelance ontwerper gevestigd in Londen. Ze host live coworkingstreams op Twitch, waar mensen van over de hele wereld naast elkaar kunnen bestaan en elkaar kunnen helpen op het goede spoor te blijven.

De ADHD Subreddit

We houden van Reddit. r / ADHD is een geweldige plek voor ADHD-forums, gemeenschapsopbouw en bronnen. Het zal je het gevoel geven dat je gezien en begrepen wordt.

Neurodivergente professionals

Neurodivergent Professionals (@ndprofessionals) is een Twitter- en Discord-community voor neurodivergente mensen die in verschillende sectoren werken.

FindCenter

FindCenter is een groei- en ontwikkelingsplatform met een grote bibliotheek met bronnen over een groot aantal onderwerpen die verband houden met richting en doel. Door een gratis account aan te maken, kunnen gebruikers hun ervaring aanpassen om verschillende bronnen te vinden die aansluiten bij hun identiteit; of dat nu leeftijd, genderidentiteit, ras en meer is.

FindCenter heeft ook een nieuwe sectie op de site voor mensen die zich identificeren als neurodivergent, en stelt een lijst samen met podcasts, artikelen, video’s en boeken over gebieden zoals communicatieproblemen, werkuitdagingen, geestelijke gezondheid, leerstijlen, ouderschap en meer.

Dit is een geweldige gratis bron voor onze ADHD’er-vrienden die op zoek zijn naar nog meer selecties over ADHD-informatie.

Bronnen voor geestelijke gezondheid

Aangezien al deze middelen geen vervanging zijn voor professionele of klinische hulp, willen we ervoor zorgen dat u ook weet waar en hoe u een therapeut of zorgverlener kunt vinden! In het verleden hebben we een aantal bronnen voor geestelijke gezondheid verzameld, waaronder bronnen om een therapeut te vinden.