American Cheese Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid

American Cheese Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid
Amerikaanse kaas voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • American Cheese Nutrition Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Opslag en voedselveiligheid

Is Amerikaanse kaas eigenlijk wel echte kaas? De officiële naam is “gepasteuriseerd verwerkt kaasvoedsel” volgens de Food and Drug Administration (FDA).

Maar er zit wel echte kaas in, ook al is het verwerkt. Amerikaanse kaas wordt gemaakt door kaas, kruiden en soms zelfs kleur te mengen om kaasvoedsel te creëren.

Dit type kaas wordt vaak verkocht als “singles” of kan worden gesneden en komt in wit of geel. Amerikaanse kaas is een goede bron van eiwitten, voedingsvetten, calcium en vitamine D. Dit is wat u moet weten over Amerikaanse kaas.

American Cheese Nutrition Feiten

Deze voedingsinformatie, voor één plak (20,6 gram) Amerikaanse kaas, wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 75
 • Vet: 6,3 g
 • Natrium: 342 mg
 • Koolhydraten: 1,1 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,5 g
 • Eiwit: 3,7 g

Koolhydraten

Eén plakJe Amerikaanse kaas levert 1,1 gram koolhydraten. De helft van het koolhydraatgehalte van Amerikaanse kaas is afkomstig van suiker, met name lactose, de suiker die van nature in melk voorkomt.

Vetten

Voedingsvetten vormen 68% van de calorieën in één plak (20,6 gram) Amerikaanse kaas. Van de 6,3 gram totale vetten is 3,73 gram afkomstig van verzadigde vetten en de rest zijn onverzadigde vetten.

Eiwit

Eén plakje (20,6 gram) Amerikaanse kaas levert 3,7 gram eiwit. Het eiwit in Amerikaanse kaas is afkomstig van de melkeiwitten wei en caseïne. Zowel wei als caseïne zijn hoogwaardige eiwitten en bevatten alle negen essentiële aminozuren.

Aminozuren zijn nodig voor belangrijke lichaamsfuncties zoals het opbouwen van spieren, het produceren van energie en het fungeren als voorlopers voor neurotransmitters. Aminozuren moeten worden verkregen via uw dieet.

Vitaminen en Mineralen

Amerikaanse kaas is een goede bron van calcium. Eén plakje (20,6 gram) Amerikaanse kaas levert 178 milligram calcium, wat 17% is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Dit kaasvoer is ook een goede bron van fosfor (16% van de ADH) en vitamine D (10% van de ADH). Calcium, vitamine D en fosfor zijn allemaal belangrijk voor sterke botten en tanden.

Calorieën

Er zitten ongeveer 75 calorieën in één plakje (20,6 gram) Amerikaanse kaas.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Amerikaanse kaas soms rijk is aan natrium en vet, afhankelijk van het merk, biedt Amerikaanse kaas enkele voordelen dankzij de voedingscomponenten. Hier is een overzicht van de potentiële gezondheidsvoordelen van Amerikaanse kaas.

Ondersteunt de gezondheid van de botten

Fosfor is net zo belangrijk voor de gezondheid van de botten als calcium. Zowel calcium als fosfor zijn verantwoordelijk voor wat de materie vormt die kracht geeft aan botten.

De meeste mensen hebben geen probleem om voldoende fosfor uit hun dieet te halen. Als u echter een hoge dosis calcium aanvult, kan het fosfor op basis van voedsel binden, waardoor het minder beschikbaar is voor absorptie.

Wanneer calcium en fosfor op de juiste manier aan elkaar worden gekoppeld, zoals die van zuivelproducten, vertonen ze positieve effecten op botvorming en -onderhoud.

Ondersteuning voor het immuunsysteem

Amerikaanse kaas is een goede bron van vitamine D en vitamine D speelt een cruciale rol in de reactie van het immuunsysteem. Het werkt als zowel een ontstekingsremmend als immunoregulerend middel.

Wanneer een virale dreiging hoog is, kunnen lage niveaus van vitamine D u vatbaarder maken om ziek te worden. Zorgen voor voldoende vitamine D-spiegels kan ook de ernst van de ziekte verminderen in het geval u ziek wordt.

Helpt bij de opname van vitaminen en mineralen

Vetoplosbare vitamines A, D, E en K vereisen voedingsvetten voor transport en opname in de bloedbaan. Zonder voldoende vet in uw dieet, kunt u belangrijke voedingsstoffen missen. Eén plakje (20,6 gram) Amerikaanse kaas biedt bijna 6 gram voedingsvet dat helpt om essentiële vetoplosbare vitamines te verplaatsen waar ze naartoe moeten.

Amerikaanse kaas is ook een geweldige bron van calcium. Maar zonder vitamine D ontbreekt calciumabsorptie. De vitamine D in Amerikaanse kaas bevordert de opname van calcium en handhaaft calciumspiegels voor normaal botonderhoud en om spierspasmen te voorkomen.

Kwaliteit Eiwitbron

Zuivelproducten zoals Amerikaanse kaas bieden hoogwaardige eiwitten voor mensen met een vleesvrij dieet. Eén plak (20,6 gram) Amerikaanse kaas levert 4 gram eiwit, wat bijdraagt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht, per dag.

De eiwitten in Amerikaanse kaas zijn de zuiveleiwitten caseïne en wei, die beide alle negen essentiële aminozuren leveren die je uit je dieet moet halen. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zijn nodig voor verschillende belangrijke lichaamsprocessen, waaronder stikstofbalans en groei. Een eiwittekort kan leiden tot ernstige ondervoeding. Maar eiwittekort is zeldzaam.

Amerikaanse kaas wordt beschouwd als een koolhydraatarm of koolhydraatarm voedsel met slechts 1 gram koolhydraten per portie (20,6 gram). Het opnemen van kaas in een koolhydraatarm dieet zou hoogwaardige eiwitten, voedingsvetten, variëteit en verzadiging bieden.

Allergieën

Als je een melkallergie hebt, kun je waarschijnlijk geen Amerikaanse kaas eten. Allergieën voor koemelk zijn de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen en jonge kinderen. En hoewel de meeste kinderen uiteindelijk hun allergieën ontgroeien, zijn melkallergieën ook nog steeds de meest voorkomende voedselallergieën bij volwassenen.

Soms kunnen mensen die allergisch zijn voor melk nog steeds producten verdragen met gebakken melk erin. In feite kan ongeveer 70% van de kinderen met een koemelkallergie gebakken melk eten omdat de eiwitten in de koemelk worden verstoord door bakken. Praat met een zorgverlener voordat u voedingsmiddelen met gebakken melk probeert om te bepalen of ze veilig voor u zijn.

Amerikaanse kaas bevat ook melksuiker, lactose. Bijgevolg kunnen mensen die lactose-intolerant zijn mogelijk geen Amerikaanse kaas eten.

Bijwerkingen

Een plak (20,6 gram) Amerikaanse kaas heeft 342 milligram natrium waardoor het een natriumrijk voedsel is. Mensen met hoge bloeddruk willen misschien Amerikaanse kaas beperken of natriumarme variëteiten kiezen. Praat met een zorgverlener of geregistreerde diëtist om te zien of Amerikaanse kaas overeenkomt met uw voedingsdoelen.

Opslag en voedselveiligheid

Bewaar Amerikaanse kaas in een afgesloten bakje of zak in de koelkast voor maximaal 2 tot 3 weken. Als de kaas schimmel, een afwijkende geur, smaak of uiterlijk ontwikkelt, moet deze worden weggegooid.

 • Calorieën: 75
 • Vet: 6,3 g
 • Natrium: 342 mg
 • Koolhydraten: 1,1 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,5 g
 • Eiwit: 3,7 g