Amazon Halo Review: specificaties, functies, lidmaatschapsgegevens

Amazon Halo Review: specificaties, functies, lidmaatschapsgegevens
Amazon's nieuwe fitness wearable, Halo, en een telefoonscherm geopend voor de Halo-app.

Amazone


Belangrijkste afhaalmaaltijden

  • Amazon heeft de Amazon Halo uitgebracht, een wearable voor gezondheid en fitness.
  • Het kost $ 99 en vereist een maandelijks lidmaatschap.
  • Twee functies leiden tot bezorgdheid over privacy en discriminatie.

Amazon bracht in augustus 2020 de Amazon Halo uit, een AI-aangedreven gezondheids- en fitness-wearable. Het om de pols gedragen apparaat belichaamt alles wat consumenten hebben leren kennen en waarderen over activity trackers.

Amazon Halo is de poging van de retailgigant om zijn claim op onze polsen te zetten en zijn brede push naar gezondheidszorg, fitness en wellness te bevorderen. De Halo zou kunnen stijgen naar de gelederen van Apple Watch en Fitbit – het is zeker krachtig genoeg om de massa aan te spreken.

Consumenten en experts op het gebied van gegevensprivacy hebben echter hun bezorgdheid geuit over een paar Amazon Halo-functies, waardoor ze zich zorgen maken dat Amazon te ver is gegaan. Lees hier alles over de Amazon Halo, inclusief vergelijkingen met topconcurrenten.

De markt voor fitness wearables is al erg verzadigd, met slechts een handvol merken die de overgrote meerderheid van de sector uitmaken. Amazon’s Halo zou kunnen concurreren met Huawei, Xiaomi, Apple, Fitbit en Garmin (de top vijf bedrijven in de wearable-markt) en zichzelf in de top van nog een andere industrie kunnen plaatsen.

Amazon Halo-kosten

De Amazon Halo kost $ 99,99 plus een lidmaatschap van $ 3,99 per maand, waarmee je toegang hebt tot alle functies van het apparaat en de Halo-app. Het lidmaatschap is zes maanden gratis en dan wordt u elke maand automatisch gefactureerd voor $ 3,99 plus belastingen.

Halo is momenteel te koop voor $ 64,99 als onderdeel van een early access-promotie. U kunt vroege toegang aanvragen door de Amazon Halo Early Access Survey in te vullen.

Amazon Halo: belangrijkste kenmerken

Amazon Halo-activiteitenband om de pols van een persoon.

Het schermloze ontwerp kan voor sommige consumenten als een schok komen. Tegoed: Amazon.

Geen scherm

Het schermloze ontwerp van Halo kan wat wenkbrauwen doen fronsen. De meeste mensen zijn gewend aan activity trackers met schermen en op duurdere apparaten kunnen deze schermen alles doen wat je smartphone kan. Amazon nam echter een “geen afleiding” -benadering met de Halo en ontwierp deze zo dat je alleen gegevens kunt zien via de Halo-app.

Activiteiten bijhouden

Net als andere fitness wearables houdt Halo je activiteit bij. Amazon nam deze basisfunctie en verbeterde deze enigszins: Halo houdt de intensiteit van je oefening bij in plaats van alleen de duur. U kunt kiezen uit een aantal activiteitstypen, zoals wordt verwacht van een moderne activity tracker. De activiteitsfunctie geeft je punten voor alle oefeningen, maar je krijgt extra punten voor intensievere oefeningen. Het trekt ook punten af voor lange stukken sedentaire tijd.

Slaap bijhouden

Halo volgt en analyseert je slaap, grotendeels met behulp van temperatuursensoren, een functie die verder gaat dan de meeste basisgezondheidstrackers. Halo legt elke nacht een algemeen beeld vast van je slaap, evenals de tijd die je in verschillende slaapfasen doorbrengt.

De temperatuurregistratiefunctie is vergelijkbaar met de Oura-ring, omdat deze geen precieze temperatuur biedt, maar u in plaats daarvan meer een “warm-warm-koud” -afbraak laat zien. Toch is het interessant om te zien, en het kan je helpen patronen te lokaliseren.

Een smartphone met een scherm voor een fitnesstracking-app.

Het startscherm van Halo. Tegoed: Amazon.

Labs

Amazon lijkt veel aandacht te hebben besteed aan samenwerkingen met andere gezondheids-, fitness- en wellnessbedrijven voor Halo en noemt deze partnerschappen ‘Labs’. Labs zijn korte uitdagingen, zoals meditaties, diepe ademhalingsoefeningen en trainingen die Halo-leden aanmoedigen om gezonde gewoonten op te pikken en te experimenteren met verschillende manieren om hun gezondheid te verbeteren.

Merken zoals Aaptiv, Orangetheory, de American Heart Association en Headspace verschijnen allemaal in het gedeelte Labs van de Halo-app.

Integraties van derden

Halo integreert met een paar apps en services van derden, met name WW (voorheen Weight Watchers), een partnerschap waarbij WW-leden hun accounts aan Halo kunnen koppelen en hun Halo-activiteit kunnen delen om FitPoints te verdienen.

Er is echter geen Google- of Apple-integratie, wat op het eerste gezicht een slimme zet lijkt, maar Halo met een groot nadeel voor mensen die al gebruik maken van Apple Health of Google Fit.

Twee twijfelachtige functies

De Amazon Halo heeft twee functies die ongelooflijk krachtig of ongemakkelijk overdreven kunnen zijn, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt.

Toon

Een persoon die een smartphone vasthoudt met een interface van de activiteitsapp.

Amazon Halo Tone-functie. Tegoed: Amazon.

Deze functie volgt de toon van je stem, wat inderdaad betekent dat Amazon Halo je gesprekken moet afluisteren. Toon is een optionele functie en u kunt uw microfoon op elk gewenst moment dempen. Amazon beweert dat er nergens gesprekken worden opgeslagen die met de Tone-functie zijn geanalyseerd, maar dat weerhoudt mensen er niet van zich af te vragen.

Deze functie biedt niet alleen zorgen over privacy en uitbuiting, maar AI heeft ook een lange geschiedenis van raciale en gendervooroordelen. Een eerdere AI-tool van Amazon discrimineerde bijvoorbeeld vrouwen en andere tools hebben zwarte mensen gediscrimineerd. Bovendien erkent Amazon dat de tool mogelijk niet zo goed werkt voor niet-Amerikaanse Engelstaligen.

Het is dus niet moeilijk om je af te vragen of deze nieuwe spraakherkenningsfunctie mensen zou kunnen labelen als verward, agressief of iets anders dat ze eigenlijk niet zijn, alleen op basis van stem. De bedoeling achter de tool is om de gezondheid van relaties te ondersteunen, wat in theorie indrukwekkend klinkt, maar in de praktijk misschien niet goed vertaalt. Alleen de tijd zal leren of het averechts werkt.

Lichaam

Een persoon met een smartphone die een 3D-lichaamssamenstellingsscan toont.

Amazon Halo Body-functie. Tegoed: Amazon.

Halo’s Body-functie gebruikt foto’s van je lichaam om je vetvrije massa en vetmassa te analyseren en biedt suggesties voor verbetering op basis van je foto’s. Net als de Tone-functie heeft Body aanleiding gegeven tot privacyproblemen, omdat naakt of in “strakke, minimale kleding” worden gefotografeerd, zoals Amazon suggereert, nogal kwetsbaar aanvoelt.

Deze functie is ook optioneel en Amazon zegt dat het deze foto’s niet in de cloud opslaat nadat ze zijn verwerkt. Toch is er bezorgdheid in overvloed, en dat wil niet eens iets zeggen over potentiële AI-vooroordelen tegen verschillende lichaamstypen of problemen met het lichaamsbeeld waar veel mensen mee te maken hebben.

De functie zorgt ervoor dat je vanuit verschillende hoeken foto’s van jezelf maakt en deze vervolgens scant in een 3D-weergave van je lichaam. Dit kan schadelijk zijn voor mensen die al worstelen met het zelfvertrouwen van het lichaam en kan ongezond gedrag versterken. Amazon heeft op zijn minst een leeftijdsbeperking voor de functie ingeschakeld – je moet 18 jaar of ouder zijn om lichaamsscans te maken.

Deze functies hebben geleid tot enige pushback in het veld, waaronder enkele waarschuwende woorden van Will Ahmed, CEO van WHOOP, een concurrerende activity tracker:

Andere functies

De Amazon Halo heeft geen GPS, mobiele radio of WiFi-connectiviteit, wat een beetje vreemd is, aangezien die functies tegenwoordig vrij standaard zijn in activity trackers. Misschien is het in lijn met de no-distractions-benadering.

Amazon Halo Specificaties

De technische details over Halo zijn vrij eenvoudig wat wearables betreft.

Gereedschap: Halo bevat een versnellingsmeter, hartslagmeter, temperatuursensor, twee microfoons, een mute-knop voor de microfoons en een LED-indicatielampje. Niet alle tools zijn beschikbaar zonder het maandelijkse lidmaatschap.

Batterijleven: Halo duurt maximaal zeven dagen als Tone is uitgeschakeld, of maximaal twee dagen als Tone is ingeschakeld. Het duurt ongeveer 90 minuten om een volledige lading te krijgen van een lege batterij.

Waterbestendig: Waterbestendig tot 50 meter. Je kunt Halo veilig dragen tijdens het douchen en tijdens het zwemmen.

Garantie: Een jaar beperkte garantie.

Amazon Halo versus Apple Watch versus Fitbit

Amazon Halo accessoirebanden op een witte achtergrond/

Accessoirebandjes voor Halo lijken veel op Apple Watch-bandjes. Tegoed: Amazon.

Halo heeft enkele overeenkomsten met zowel Apple Watch als Fitbit. De siliconenbandjes voor de Halo lijken bijvoorbeeld behoorlijk op Apple Watch-bandjes. Halo heeft net als de ring op Apple Watch een activiteitsring, maar omdat Halo geen scherm heeft, kun je deze alleen in de app zien.

Het gedeelte Labs in de Halo-app lijkt veel op de Premium-service van Fitbit, die verzamelingen fitness- en voedingsuitdagingen heeft waaraan gebruikers kunnen deelnemen. Halo’s slaapvolginterface lijkt ook op die van Fitbit. De abonnementsbenadering lijkt erop dat Amazon plannen heeft om chet herschrijven van nieuwe inhoud om abonnees te behouden – het zou niet verrassend zijn om de volgende trainingsvideo’s of virtuele trainingslessen te zien.

Over het algemeen lijkt het erop dat Halo, Fitbit en Apple Watch veel vergelijkbare functies en kwaliteiten hebben, hoewel de functies van Halo alleen beschikbaar zijn met een lidmaatschap. Die-hard Apple Watch- of Fitbit-fans zien misschien geen reden om over te schakelen naar de Halo.

Amazon Halo’s nauwe gelijkenis met WHOOP

Drie draagbare fitnessapparaten tegen een witte achtergrond.

Halo heeft een schermloos ontwerp, alleen lke de WHOOP-riem. Bron: WHOOP.

Misschien onverwacht lijkt de nieuwe wearable van Amazon niet veel op twee van de topspelers op de wearable-markt. In plaats daarvan is de Halo bijna identiek aan WHOOP, een draagbaar bedrijf dat vooral CrossFit-atleten en functionele fitnessliefhebbers aanspreekt.

De schermloze Halo lijkt qua ontwerp en functie sterk op WHOOP. Niet alleen zien de twee apparaten er hetzelfde uit, maar Halo is de enige andere om de pols gedragen activity tracker die een maandelijks lidmaatschap gebruikt (exclusief premium services, zoals die van Fitbit). Dit heeft Ahmed en WHOOP-toegewijden ertoe gebracht om de nieuwe wearable van Amazon onder de loep te nemen.

Wat dit voor u betekent

Als je van alles houdt wat met Amazon te maken heeft, kan de Halo een geweldige nieuwe tool zijn om aan je verzameling toe te voegen.

Het is echter de moeite waard om alle functies van de nieuwe Amazon-wearable te onderzoeken, omdat, zoals eerder vermeld, privacy- en discriminatieproblemen naar de oppervlakte zijn gekomen, ondanks de toewijding van Amazon aan privacy. Alleen jij kunt beslissen of je het goed vindt dat de Halo je gesprekken controleert en foto’s van je maakt.

  • Amazon heeft de Amazon Halo uitgebracht, een wearable voor gezondheid en fitness.
  • Het kost $ 99 en vereist een maandelijks lidmaatschap.
  • Twee functies leiden tot bezorgdheid over privacy en discriminatie.

De markt voor fitness wearables is al erg verzadigd, met slechts een handvol merken die de overgrote meerderheid van de sector uitmaken. Amazon’s Halo zou kunnen concurreren met Huawei, Xiaomi, Apple, Fitbit en Garmin (de top vijf bedrijven in de wearable-markt) en zichzelf in de top van nog een andere industrie kunnen plaatsen.

Als je van alles houdt wat met Amazon te maken heeft, kan de Halo een geweldige nieuwe tool zijn om aan je verzameling toe te voegen.

Het is echter de moeite waard om alle functies van de nieuwe Amazon-wearable te onderzoeken, omdat, zoals eerder vermeld, privacy- en discriminatieproblemen naar de oppervlakte zijn gekomen, ondanks de toewijding van Amazon aan privacy. Alleen jij kunt beslissen of je het goed vindt dat de Halo je gesprekken controleert en foto’s van je maakt.