Activist voor gehandicaptenrechten stierf nadat luchtvaartmaatschappij rolstoel vernietigde – hier is hoe te helpen

Op 31 oktober 2021 overleed gehandicaptenrechtenactiviste Engracia Figueroa als gevolg van complicaties veroorzaakt door schade aan haar rolstoel door United Airlines.

Afgelopen juli werd de rolstoel van Engracia, die speciaal was ontworpen om haar dwarslaesie en amputatie van haar linkerbeen te ondersteunen, vernietigd door United Airlines. Engracia’s rolstoel was van cruciaal belang voor haar onafhankelijkheid en essentieel voor het behoud van haar gezondheid.

In plaats van de rolstoel te vervangen, stond United erop dat ze alleen zouden betalen om het te laten repareren.

Wat niet-gehandicapten vaak niet begrijpen, is dat een gemotoriseerde rolstoel die zoveel schade heeft ondergaan, een ernstig risico op brand vormt en onveilig is voor de gebruiker.

United zorgde voor een leenstoel die slecht paste bij Engracia, wat haar verwondingen verder verergerde.

Uiteindelijk stemde United Airlines ermee in om de stoel van Engracia ter waarde van $ 30.000 volledig te vervangen. De maanden waarin ze tegen de vervanger vochten, eisten echter hun tol van haar lichaam.

Omdat de leenstoel die United verstrekte niet goed op haar lichaam was afgestemd, leed Engracia aan spierspasmen, zweertjes, ernstig oedeem en een onvermogen om te eten, evenals twee extra ziekenhuisopnames.

Haar zweren raakten geïnfecteerd en de infectie bereikte uiteindelijk haar heupbot, waardoor een spoedoperatie nodig was om het geïnfecteerde bot en weefsel te verwijderen. Deze complicaties veroorzaakten direct de dood van Figueroa.

Luchtvaartmaatschappijen breken voortdurend rolstoelen en slagen er niet in om mensen met een handicap te ondersteunen

Hoewel schokkend en verwoestend, zijn verhalen zoals die van Engracia niet zeldzaam. Het Bureau for Transportation meldt dat 3,9 miljoen mensen rolstoelen gebruiken en The Air Travel Consumer Report stelt dat alleen al in juli 2021 834 rolstoelen werden beschadigd door US Airlines en dat luchtvaartmaatschappijen 29 rolstoelen per dag beschadigen of vernietigen.

Engracia zei in meerdere interviews: “Mobiliteitsapparaten zijn een verlengstuk van ons lichaam. Wanneer ze beschadigd of vernietigd worden, worden we opnieuw uitgeschakeld. Totdat de luchtvaartmaatschappijen leren hoe ze onze apparaten moeten behandelen met de zorg en het respect dat ze verdienen, blijft vliegen ontoegankelijk.”

Vliegreizen met een rolstoel zijn ongelooflijk ontoegankelijk en onmogelijk voor de miljoenen rolstoelgebruikers over de hele wereld.

Veel rolstoelgebruikers reizen helemaal niet per vliegtuig vanwege de frequentie van beschadigde rolstoelen, waarbij de vervangingskosten ten minste $ 20.000 bedragen, afhankelijk van het model, en worden alleen om de 5 jaar gedekt door Medicaid of een verzekering.

Hoe de strijd van de gehandicaptengemeenschap voor veilig vliegreizen te ondersteunen:

Wanneer je deze verhalen hoort, heb je misschien het gevoel dat je niets kunt doen om een verschil te maken of verandering binnen deze enorme bedrijven te beïnvloeden – maar dat is niet waar.

Wanneer we allemaal samenkomen om onze stem te gebruiken en verandering te eisen, luisteren bedrijven. Als hun klanten zijn ze verantwoording verschuldigd aan ieder van ons. Je hebt de kracht om een verschil te maken.

Hier zijn enkele manieren waarop u kunt helpen:

1. Teken de petitie om United Airlines verantwoordelijk te houden voor de dood van Engracia Figueroa

In situaties als deze is gerechtigheid niet mogelijk omdat gerechtigheid zou betekenen dat Engracia hier bij ons is.

Terwijl we rouwen om het verlies van deze ongelooflijke activiste, kunnen we haar erfenis van belangenbehartiging voortzetten door te vechten voor de burgerrechten van mensen met een handicap.

Een van de meest eenvoudige manieren om dat te doen, is door deze petitie te ondertekenen die door haar organisatie en anderen is georganiseerd om United verantwoordelijk te houden voor hun acties en passiviteit die hebben geleid tot de dood van Engracia.

2. Vertel United Airlines (en andere luchtvaartmaatschappijen) dat ze de manier waarop ze omgaan met rolstoelen en handicaps moeten veranderen

We weten dat wanneer consumenten spreken, merken luisteren. Wanneer we samenkomen en onze stem gebruiken om ons uit te spreken over kwesties waar we om geven, moeten bedrijven draaien en het beter doen.

Neem contact op met United Airlines (en andere luchtvaartmaatschappijen) via Sjilpen en klantenservice – om te eisen dat United Airlines mensen met een handicap en experts inhuurt om hun werknemers van bovenaf te trainen in het accommoderen voor passagiers met een handicap en goed voor rolstoelen te zorgen.

De kreet van de beweging voor gehandicaptenrecht heeft altijd “Nothing About Us Without Us!” citerend dat mensen met een handicap altijd aanwezig moeten zijn wanneer beslissingen en beleid worden genomen over ons welzijn.

Wanneer u uw sociale platforms gebruikt om uw zorgen over dit verwoestende verhaal te verhogen, moet u ervoor zorgen dat u mensen met een handicap en hun expertise in uw bereik centreert.

Some belangrijke gesprekspunten kunnen zijn:

een. Luchtvaartmaatschappijen moeten experts inhuren om personeel te leren hoe ze goed voor rolstoelen kunnen zorgen

Rolstoelgebruikers en hun zorgteams weten hoe ze voor rolstoelen moeten zorgen omdat ze om dat te doen. Deze apparaten kosten $ 20.000 + en worden meestal alleen om de 5 jaar gedekt door een verzekering, dus de noodzaak om elektrische rolstoelen met zorg te behandelen is noodzakelijk voor hun onafhankelijkheid.

Door mensen met een handicap in te huren om deze trainingen te leiden, kunnen ze teamleden helpen begrijpen hoe ze rolstoelen moeten hanteren, vervoeren en opslaan, terwijl ze het risico beperken en de kans op schade aan het apparaat elimineren.

b. Luchtvaartmaatschappijen moeten luisteren naar experts op het gebied van veiligheid voor gehandicapten

We hebben uitgezocht hoe we elektrische rolstoelen op stadsbussen, metrosystemen en boten over de hele wereld kunnen brengen – waarom is dit dan zo’n mysterie voor commerciële luchtvaartmaatschappijen?

Organisaties zoals All Wheels Up hebben oplossingen voor luchtvaartmaatschappijen ontwikkeld en getest, zodat mensen met een handicap in hun rolstoel kunnen blijven, zodat hun rolstoelen niet alleen niet kapot gaan, maar dat de individuen ook een veiligere en comfortabelere ervaring hebben tijdens het vliegen.

c. Luchtvaartmaatschappijen moeten gehandicapte teamleden inhuren om handicapgerelateerde problemen aan te pakken

United heeft hun verantwoordelijkheid erkend voor de schade van engracia’s stoel, maar de schade van haar stoel is niet wat uiteindelijk tot haar dood heeft geleid.

De weigering van United om naar mensen met een handicap te luisteren wanneer ze zeggen dat hun voorgestelde oplossingen niet zullen werken vanwege veiligheidsvoorschriften, is wat Ervoor zorgde dat Engracia maanden van ontberingen, zweren en ziekte doorstond die uiteindelijk tot haar dood leidden.

Door een team van gehandicapten en rolstoelgebruikers te hebben die de complexiteit van het gebruik van elektrische rolstoelen zouden hebben begrepen, had het catastrofale einde van dit verhaal voorkomen kunnen worden.

3. Kies ervoor om geen geld uit te geven aan merken die niet aansluiten bij jouw waarden

U kunt een duidelijke boodschap sturen dat dit een prioriteit voor u is door te stemmen met uw dollar.

Maak een bewuste beslissing om niet met United Airlines te vliegen totdat ze met een plan komen om ervoor te zorgen dat de burger- en mensenrechten van alle passagiers met een handicap prioriteit krijgen door experts met een handicap in dienst te nemen om toezicht te houden op deze programma’s.

Het openbaar plaatsen tijdens het boeken van uw vakantiereis waarom u prioriteit geeft aan andere luchtvaartmaatschappijen boven United, zal hen eraan blijven herinneren dat dit doorlopend werk is waaraan ze zich moeten committeren.

4. Leer jezelf en steun de gehandicaptengemeenschap 24/7

Als u nieuw bent in het onderwerp van disability justice of de disability civil rights movement, kan veel hiervan gloednieuwe informatie voor u zijn. Welkom bij het team, we zijn blij dat je er bent!

Een op de vijf mensen heeft een handicap, maar een handicap is de minst vertegenwoordigde gemarginaliseerde gemeenschap in media, marketing en entertainment.

Dit laat veel mensen denken dat handicap zeldzaam of obscuur is, maar de realiteit is dat we niet alleen ’s werelds grootste minderheidsgroep zijn, maar we zijn ook de enige gemarginaliseerde gemeenschap die je kon op elk moment meedoen.

Op een bepaald moment in je leven zal jij of iemand van wie je houdt wees gehandicapt, dus proactief leren over handicaps zal je helpen een betere burger en bondgenoot te zijn voor alle mensen nu.

Enkele geweldige activisten en accounts om te volgen om uw kennisbasis van gehandicaptenrechtenkwesties uit te breiden, zijn Imani Barbarin, Ashley Harris Whaley, Cripple Media, Alice Wong en Judy Heumann.

Uitgelichte afbeeldingsfoto door Shayan Asgharnia, © 2021