Acht van Pentakels Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Acht van Pentakels Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Acht is het getal van meesterschap en prestatie. Het is dus geen verrassing dat beide woorden de Acht van Pentakels.

Een interessant ding over het Pentakels Pak is dat wat de line-up betreft, de Zeven van Pentakels kaart gaat over beloning en het nummer acht met hard werken. In zekere zin lijkt het erop dat deze twee moeten worden geflipt.

Echter
er was een verborgen symbool gevonden in de Zeven van Pentakels dat velen niet kiezen
omhoog — bergen in de verte. De betekenis?

Voltooiing van de ene prestatie is slechts het begin van een andere droom. De Acht van Pentakels ondersteunt deze conclusie en stuurt een andere boodschap – middelmatigheid doodt en toewijding, zelfs nadat de beloning is gegeven, is niet alleen heilzaam, het is vereist.

Acht van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde betekenis van de Acht van Pentakels, hebben we de belangrijkste woorden opgeschreven die door deze Kleine Arcana-kaart worden vertegenwoordigd.

Rechtop Ambitie, ijver, meesterschap, ambachten en talenten, perfectionisme
Omgekeerd Gebrek aan kwaliteit, workaholic, middelmatigheid, doodlopende wegen
Ja of nee Ja
Numerologie 8
Element Aarde
Planeet Kwik
Astrologisch teken Maagd

Acht van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de acht van Pentakels tarotkaart betekenis volledig te begrijpen, zullen we eerst een kijkje nemen naar de illustratie, de kleuren en symboliek.

acht van pentakels tarotkaart

Als de man afgebeeld in de Acht van Pentakels een vrouw had, was ze waarschijnlijk een zeer eenzame vrouw. Zowel de goede als de slechte kant van ambitie en perfectionisme worden in één beeld gepresenteerd.

Het is er een waarin een jonge arbeider een pentakel etst in een van de acht munten die voor en achter hem zijn uitgespreid.

De zeven voltooide pentakels betekenen voltooiing. Die voor hem laat zien dat het werk nog niet af is.

Uitsluitend gericht op de taak die voor handen is, is het gemakkelijk om te zien dat de jonge vakman zowel bekwaam als toegewijd is.

Acht van Pentakels Tarotkaart Betekenis

De Acht van Pentakels is representatief voor een ‘work in progress’ dat binnenkort een voltooid meesterwerk zal worden.

Er zijn veel overeenkomsten tussen deze kaart en de Drie van Pentakels, die een leerling afbeeldt die aan de structuur van een kathedraal werkt. Hier hebben we echter te maken met een doorgewinterde arbeider die duidelijk ijverig en succesvol is.

De Acht van Pentakels duidt op een periode van toewijding, hard werken, focus en ambitie. Net als de arbeider werk je hard om je vaardigheden te verbeteren en een nieuw niveau van meesterschap te bereiken.

Je bent je ervan bewust dat dit veel focus en toewijding vereist, maar je bent klaar om er uren in te steken en aandacht te besteden aan de details.

Je weet dat je niet binnen een dag een meester in deze vaardigheden zult worden, maar je bent voorbereid op de reis die komen gaat en klaar om door te zetten.

Geld en carrière betekenis

Hoewel geld
vaak een noodzakelijk onderdeel van het bereiken van onze doelen, het geeft ons leven niet
betekenis.

Als je deze kaart hebt ontvangen in een financiële of carrièrebetekenis, duidt dit op de noodzaak van een doel. Is het werk dat je doet zinvol?

Zo niet, dan moet je het pad vinden dat ertoe leidt dat je geniet van wat je doet. Dit kan inhouden dat je naar de handelsschool gaat, een carrièreswitch maakt of je eigen bedrijf start.

Het ‘wat’ doet er niet toe, zolang de inzet en inzet er maar zijn.  Alles waar je je bloed, zweet, in tranen in steekt, zal een flinke financiële beloning oogsten.

Vertrouw echter niet op geluk of snel rijk worden-schema’s. Zorg ervoor dat u uw geld verstandig investeert als het komt. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in jezelf! Je zelfvertrouwen zal samenwerken met je vaardigheden en financiële beloningen opleveren.

Liefde en relaties Betekenis

Verstoort de werklast van jou of je partner je relatie? Als het gaat om liefde, spoort de Acht van Pentakels je aan om een balans te vinden tussen je werk en je romantische leven.

Het is goed om ambitieus en carrièregericht te zijn, maar het zijn de persoonlijke relaties met familie, vrienden en anderen waar we van houden die het leven de moeite waard maken. Maak er een punt van om tijd door te brengen met je partner, zelfs als de plicht belt.

Als je single bent maar op zoek bent, zorg er dan voor dat je toewijding aan je werk of andere levensverantwoordelijkheden je er niet van weerhoudt om een partner te vinden (of te houden).

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De Acht van Pentakels presenteert zich vaak als een ‘goede baan’ als reactie op de vooruitgang die men heeft geboekt met fysiek herstel of emotionele genezing.

Als je moeite hebt gedaan om sterker te zijn of spiritueel te groeien, blijf dan op koers.

Als je op dit moment te maken hebt met een gezondheidsprobleem, pas dan op dat je jezelf niet als onbekwaam of een slachtoffer van omstandigheden beschouwt.

Hoewel je misschien niet in staat bent om de uitkomst te beheersen, ben je de baas over je inspanning en je vooruitzichten. Alleen al het veranderen van je houding naar een houding die positief is, kan een wereld van verschil maken.

Acht van pentakels omgekeerde betekenis

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Acht van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

acht van pentakels omgekeerd

Iedereen die de Tarot bestudeert zal je vertellen dat er echt geen ‘goede’ of ‘slechte’ kaart is. Wat in de lezing van de ene persoon als positief naar voren komt, kan een vreselijke aanvulling zijn op die van iemand anders.

Over het algemeen staat de Acht van Pentakels voor gedreven en volledig gefocust zijn. Het vertegenwoordigt ook intelligentie en bekwaamheid.

Terwijl deze
zijn zeker goede kwaliteiten om te hebben, alles in overmaat heeft het potentieel om
word een belemmering en geen hulp.

Het hebben van te veel verantwoordelijkheden kan leiden tot overweldigende emoties en onzorgvuldige fouten.

Zorg ervoor dat alle beslissingen geïnformeerd zijn en dat je volledig bezig bent met zelfcorrectie, niet met arrogantie. Leer balanceren!

Acht pentakels: Ja of Nee

De Acht van Pentakels is een ja-kaart, vooral wanneer deze verbonden is met een vraag die betrekking heeft op leren of verbetering van welke aard dan ook.

Vraagt u zich af of uw financiën of werksituaties zullen verbeteren? Maak je je zorgen over het verbeteren van een relatie? Dingen zullen zeker verbeteren – als je klaar bent om een beetje moeite te doen.

Acht van Pentakels en Astrologie

Deze kaart is gekoppeld aan de planeet Mercurius, heerser van het sterrenbeeld Maagd. Maagd staat bekend als een plichtsgetrouw persoon die graag anderen van dienst is.

Dit teken is ook niet bang om alleen op pad te gaan op zoek naar wijsheid. De Acht van Pentakels is ambitieus en wil zijn kennis en wijsheid uitbreiden en dat geldt ook voor Maagd.

Belangrijke kaartcombinaties

De Acht van Pentakels is de kaart van ambitie, ijver, meesterschap en hard werken. Deze betekenis kan enigszins veranderen in combinatie met andere kaarten. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Acht van Pentakels.

Acht van Pentakels en de Magiër

Hocus pocus, focus. Hoewel de meeste goochelaars je focus proberen af te leiden met behulp van trucs, moedigt deze tovenaar je aan om je concentratie te verhogen.

Hoewel dit vergelijkbaar is met de algemene boodschap van de Acht van Pentakels, suggereert deze kaartcombinatie dat oplettendheid belangrijker is dan ooit.

Welke afleidingen kunnen je ervan weerhouden om de kritieke taken uit te voeren? Elimineer die en je zult niet te stoppen zijn.

Acht van Pentakels en de Hierofant of De Kluizenaar

Het Pak van Pentakels wordt beschouwd als carrière en geld gebaseerd. De Acht van Pentakels is meestal een werkgerichte kaart, maar niet in combinatie met de Hierofant. In plaats van zich te concentreren op het einddoel, pleit deze combinatie ervoor om onderwijs en spirituele oefening een prioriteit te maken.

Misschien wilde je naar school, een bepaalde vaardigheid leren of je kennis over een bepaald onderwerp vergroten. Als het de kluizenaar is die je in de Combo hebt ontvangen, richt je dan op het leren van een autodidactische vaardigheid uit boeken of video’s. De timing staat in de rij om dit te doen.

Acht van Pentakels en De Gehangene

Ben je een uitvinder in hart en nieren? Wat je in de nabije toekomst ook ontwerpt of produceert, heeft een zeer goede kans van slagen. De Gehangene stelt voor om de tijd te nemen voor je creatie en ook grondig te zijn. Het onderzoek zal u goed van pas komen, evenals een solide plan.

Acht van Pentakels en de Twee van Pentakels

Vergeet niet dat al het werk en geen spel zorgt voor een vermoeiend leven. Deze twee Pentakels werpen licht op het belang van de tijd nemen om te investeren in dingen waar je van houdt buiten je werk. Het hebben van leuke hobby’s om tijd aan te besteden kan het leven veel aangenamer maken.

Bowlen, make-up leren doen, zwemmen, schilderen en doe-het-zelfprojecten zijn slechts een paar opties. Er zijn talloze lijsten online die u kunt googlen zoeken als u niet zeker weet waar u moet beginnen.

De Acht van Pentakels: enkele laatste woorden

Dat is alles voor de Acht van Pentakels tarotkaart betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Leer tarot lezen in deze Tarot Beginners Gids of lees hier meer over de andere grote arcana kaarten.

Als je de Acht van Pentakels tarotkaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?