9 leuke manieren om internationale yogadag te vieren

9 leuke manieren om internationale yogadag te vieren

Eens per jaar vieren yogi’s over de hele wereld de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van Yoga (IDY) op 21 juni. Het is een dag om de voordelen van yoga te erkennen en erin te investeren – mentaal, fysiek en emotioneel – en om contact te maken met vrienden en leden van de gemeenschap over de gedeelde praktijk.

Annelise Lonidier, een eigenaar van drie yogastudio’s in de omgeving van Atlanta, benadrukt het belang van het delen van IDY met anderen. “Yoga betekent letterlijk ‘juk’ – het gaat om het creëren van eenheid,” zegt ze. Natuurlijk zijn er veel manieren om een eenheid te creëren met vrienden en je bredere gemeenschap, dus wanneer 21 juni rondrolt, wees dan voorbereid om te vieren en contact te maken met een van deze leuke ideeën.

1

Begin uw dag met een easy flow

yoga flow
Getty Images / Hero Afbeeldingen

Niets zal je in een betere hoofdruimte brengen om de dag te beginnen dan genieten van een ochtendtraining. Het hoeft niet lang te duren en je hoeft je pyjama niet uit te doen om aan de slag te gaan. Probeer gewoon een gratis YouTube-video van vijf minuten, zoals een van het Yoga with Adrienne-kanaal.

Of je kunt je gebruikelijke wekker helemaal weggooien en de Yoga Wake Up-app downloaden. Deze app maakt je letterlijk wakker met audio-aanwijzingen voor yogasequenties en meditaties, dus je hebt niet eens de mogelijkheid om je ochtendoefeningen over te slaan.

2

Draag je “Om” op je mouw

yoga T-shirts
Collage door Laura Williams

Een goede manier om in contact te komen met gelijkgestemde yogi’s? Adverteer je intentie met een grafisch yoga- of mantra-T-shirt. Cotopaxi’s Do Good T-shirt is bijvoorbeeld duidelijk afgestemd op de yoga-levensstijl en maakt de intentie glashelder.

Als je iets meer “yoga-y” wilt, zijn er veel leuke opties op Etsy, zoals deze Change Your View-top en Yoga Om muscle tee.

3

Geef uit aan een nieuwe mat of yogabroek

yoga broeken en matten
Flexi Lexi en Ideeën van Arianna

Deze gaat helemaal over een beetje persoonlijke verwennerij, maar in het proces steun je ook je favoriete yogamerk. Hier is het leuke deel: in plaats van de “praktische” of “standaard” mat of kledingitem te kopen, kies je iets dat je werkelijk zoals, maar je koopt meestal niet.

Denk bijvoorbeeld aan deze schattige watermeloen yogabroek van Flexi Lexi, of een brutale yogamat, zoals een Namaste Unicorn of Savasana Panda mat van Ideas by Arianna.

4

Verdeel je dag met Office Yoga

bureau yoga
Volgendedesk

Meestal valt Internationale Yogadag op een doordeweekse dag, wat betekent dat je waarschijnlijk een goede hoeveelheid tijd aan een bureau zult doorbrengen. Breek je dag op en houd jezelf gecentreerd door elk uur minstens één yogahouding aan je bureau te doen.

XDesk heeft bijvoorbeeld verschillende poses samengesteld die u gemakkelijk kunt opnemen, waaronder de aangepaste neerwaartse hondenschouderstrekking en de hierboven getoonde zittende draai.

5

Zoek gratis lessen (en geef de instructeur een fooi)

De week van Internationale Yogadag bieden veel instructeurs en studio’s gratis lessen en evenementen aan. Neem contact op met je favoriete lokale studio of je stad om lessen bij jou in de buurt te vinden en kies er een om met een vriend bij te wonen.

Geef na de les een fooi aan de instructeur of bied een donatie aan de studio aan. Het is niet verplicht, maar het is een geweldige manier om terug te geven aan de gemeenschap en het vooruit te betalen ter ondersteuning van het volgende gratis evenement.

6

Probeer een nieuwe yogastijl

backfly houding
Kendra Hitlijsten

Het is gemakkelijk om vast te lopen in een sleur op alle gebieden van het leven, inclusief je yogabeoefening. Wat ironisch is, aangezien yoga je aanmoedigt om je beperkingen uit te dagen.

Maar als je al maanden of jaren naar dezelfde studio gaat, dezelfde oefening doet, allemaal onder dezelfde instructeur, is het misschien tijd om iets nieuws te proberen. Gebruik de Internationale Dag van de Yoga als excuus om een andere lesstijl te vinden en te plannen.

Kendra Charts, een internationaal erkende yoga-instructeur, acrobatische yogaleraar en de mede-oprichter van More Than Dreaming, stelt bijvoorbeeld voor om slackline yoga, luchtyoga of acro yoga te proberen om nieuw leven in je praktijk te brengen.

Als je zelf een paar acro yoga-bewegingen wilt proberen, biedt Charts de volgende houdingen om aan de slag te gaan.

Pose 1: Piramide Schouder Stretch

Deze houding maakt both partners om spanning in hun schouders, bovenrug en nek los te laten.

Probeer het uit: Ga rechtop staan, tegenover elkaar en reik naar voren om je handpalmen tegen elkaar te drukken. Druk je heupen van elkaar af terwijl je tegelijkertijd je armen naar boven uitstrekt en je borsten naar elkaar toe beweegt, waardoor een soort “piramide” ontstaat met je armen en torso’s. Praat met elkaar als je meer of minder druk in de handen nodig hebt om de extensie te vinden. Om naar buiten te komen, loop je dichtbij totdat je rechtop staat.

Pose 2: Badakonasana met backbend

Verbeter je kwaliteit van adem en verbinding met elkaar.

Probeer het uit: Partner één zit rechtop en brengt de voetzolen bij elkaar, knieën naar buiten openend. Partner twee zit rug aan rug achter de eerste partner en plant zijn voeten op de grond, knieën gebogen. Partner twee leunt naar achteren, reikt zijn armen boven zijn hoofd, drukt partner één zachtjes naar voren en strekt zich uit in een ondersteunde backbend. Partner twee moet communiceren en gevoelig zijn voor hoe ver partner één kan gaan. Blijf 8 ademhalingen. Partner één keert langzaam terug naar de uitgangspositie en begeleidt partner twee naar zitten. Wissel van rol.

Pose 3: Backfly

In deze backbend (afgebeeld) moet de flyer de controle volledig overdragen aan de basis en de zwaartekracht.

Probeer het uit:

Flyer (top persoon): Kijk weg van de voeten van je basis en houd de enkels van de basis vast met je vingers die naar de middellijn wijzen. Ontspan je rug in een backbend. Houd je benen zwaar naar de grond toe. Geef je over terwijl je partner je ondersteunt tijdens de oefening. Om uit de houding te komen, pak je de enkels van de basis vast en plaats je je voeten op de aarde terwijl de basis je langzaam naar beneden laat zakken.

Basis (onderste persoon): Ga op je rug liggen en strek beide voeten verticaal naar het plafond (zoals het nummer 11) met je tenen iets boven de tailleband van de flyer. Laat de flyer achterover leunen op je voeten, zodat je haar steunt. Buig beide knieën en trek ze naar je borst om de vlieger een diepere backbend te geven. Wanneer je allebei klaar bent, druk je door je hielen om je benen recht te strekken en de flyer van de grond te tillen. Lijn je benen verticaal uit over je heupen in een hoek van 90 graden. Houd je core bezig om je benen te stabiliseren.

Gebruik een spotter om te helpen als je je zorgen maakt over de balans tijdens de houding.

7

Investeer in een once-in-a-lifetime yoga-ervaring

Heliyoga Grenzeloos
Maverick Helikopters

Als je hebt gespeeld met het idee om uit te geven aan een yogaretraite of vakantie, wat is dan een beter moment om de kogel te bijten en de verbintenis aan te gaan dan op Internationale Yogadag? Er zijn talloze mogelijkheden om een pose aan te nemen op bergtoppen of tropische stranden, maar hier zijn een paar bijzonder coole ervaringen die je misschien wilt proberen (enigszins verrassend, veel van hen zijn in Las Vegas):

  • Heliyoga Grenzeloos: Maverick Helicopters, een charter helikopter bedrijf in Las Vegas, biedt een luxe helikoptervlucht en yoga-ervaring met een landing op afstand in Valley of Fire State Park in een gebied alleen bereikbaar per chopper. Zodra jij en maximaal vijf van je beste vrienden zijn gearriveerd, geniet je van een privé yogasessie van 75 minuten met een instructeur van Silent Savasana. Tijdens de les draag je elk een draadloze hoofdtelefoon die een aangepaste afspeellijst en instructies verzendt, zodat je mee kunt volgen terwijl je geniet van de adembenemende rode rotsformaties. Natuurlijk kost het hele ding een aardige cent – enkele duizenden dollars voor de twee en een half uur durende ervaring.
  • Camelbak Pursuit Serie: Als je het buitentype bent dat met de natuur wil communiceren terwijl je je buitenkennis verdiept, dan is de Camelbak Pursuit Series de juiste optie voor jou. Deze drie- tot vierdaagse evenementen bieden ochtendmeditaties en dagelijkse yogalessen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Je kunt ook deelnemen aan alles, van trailrunning tot paddleboarding, kajakken, rotsklimmen en surfen, allemaal tijdens het kamperen, het ontmoeten van nieuwe vrienden en het vieren in de vrije natuur. Tickets voor de hele she-bang kosten ongeveer $ 400, exclusief maaltijden of accommodatie, hoewel kamperen op het terrein slechts ongeveer $ 50 per dag kost.
  • Yoga onder de dolfijnen: Een andere Las Vegas-ervaring die je minstens één keer moet proberen, is The Mirage’s Yoga Among the Dolphins, waar de hele yogales wordt gehouden in de onderwaterobservatieruimte van de Secret Garden &Dolphin Habitat. Met andere woorden, je yogales van $ 50 omringt je met sereen blauw water en prachtige zeedieren. Is er een betere manier om een dag lang te doen alsof je een zeemeermin bent?
  • Yoga Surf Nutrition Retraite: Ga ten zuiden van de grens naar Rancho Pescadero in Todos Santos, Mexico voor de ultieme yoga wellness retraite. Dit vierdaagse evenement omvat twee dagelijkse yogasessies, twee surflessen, kook- en voedingslessen, een massage van 60 minuten en al uw eten en drinken tijdens uw verblijf. Natuurlijk kost het een paar duizend dollar, exclusief vluchten of vervoer naar de retraite, maar het is moeilijk om de ontspanning en voorzieningen te verslaan als je eenmaal aankomt.
8

Voeg een beetje yoga toe aan je huis

yoga homegoods
Ongebruikelijke goederen

Een mandala ketting of een goed geplaatste wandhanger die je eraan herinnert om kalm te blijven en je centrum te vinden, is een geweldige manier om yoga onderdeel te maken van je levensstijl. En je hoeft geen tonnen geld neer te leggen om yoga hier en daar in je hele huis op te nemen.

Kleine snuisterijen en leuke huisraad zijn een geweldige optie tegen een redelijke prijs. Bekijk bijvoorbeeld deze yoga pose onderzetters, Yoga Joes speelgoedsoldaten en yoga pose voedselsnijders, allemaal van UncommonGoods. Ze zijn een goede herinnering dat het leven, en yoga, niet zo serieus hoeven te zijn.

9

Instagram je avonturen

Als je je yoga-avonturen niet instagramt, zijn ze dan echt gebeurd? Natuurlijk deden ze dat. Maar Lonidier wijst erop: “Yoga is groot op Instagram en er zal zeker een #internationalyogaday hashtag zijn. Maak een foto van jezelf in een houding waar je momenteel aan werkt en tag hem.”

Instagrammen is niet alleen een goede manier om in contact te komen met andere yogi’s van over de hele wereld, het is zelfs een goede manier om je voortgang in de loop van de tijd bij te houden. “Maak volgend jaar een foto van jezelf in dezelfde houding en vergelijk. Kijk hoe je praktijk is gevorderd. Het is een coole manier om je harde werk te eren en om precies te zien tot hoeveel je in staat bent als je je zinnen ergens op zet,” zegt Lonidier.