9 leuke en unieke zomermarathons in de VS

9 leuke en unieke zomermarathons in de VS

Veel hardlopers hebben in de zomermaanden meer tijd om naar racebestemmingen te reizen. Maar er zijn niet zoveel marathonraces in juli, augustus en begin september. Lente en herfst zijn populairdere seizoenen voor Amerikaanse marathonlopers, omdat het weer comfortabeler is voor afstandslopen.

Maar als warmweer hardlopen jouw ding is, heb je nog steeds genoeg races om uit te kiezen. Leuke zomermarathons zijn er, vooral als je bereid en in staat bent om te reizen. Overweeg deze unieke en opwindende plaatsen om in de zomer 26,2 mijl te rennen of te lopen.

Missoula Marathon

Hardloper in Missoula

Aurora Foto’s / Getty Images


Waar: Missoula, Montana
Wanneer: Eind juni
Waarom deze zomermarathon lopen: De Missoula Marathon begint vroeg, dus deelnemers kunnen een spectaculaire zonsopgang van achter de bergen bekijken terwijl ze door het schilderachtige platteland van Montana rennen. De cursus eindigt in het prachtige, historische centrum van Missoula.

Met een limiet van 1.300 deelnemers is deze race perfect voor hardlopers die op zoek zijn naar een landelijke, door de gemeenschap ondersteunde marathon met een prachtig landschap. En met een cursuslimiet van 7,5 uur is het ook wandelvriendelijk.

San Francisco Marathon

marathon over brug
Marty Honig / Getty Afbeeldingen

Waar: San Francisco (Californië)
Wanneer: Eind juli
Waarom zou je het doen: De San Francisco Marathon neemt racedeelnemers mee op een mooie tour door de natuurlijke schoonheid en beroemde bezienswaardigheden van de stad, van de Embarcadero en Fisherman’s Wharf tot het prachtige Golden Gate Park, de wijk Haight-Ashbury en het AT &T Park van de San Francisco Giants. Een hoogtepunt voor de meeste hardlopers is het oversteken van de beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco.

Natuurlijk zijn er enkele heuvels, maar je zult geen van de belachelijk steile heuvels lopen waar de stad bekend om staat. San Francisco is de perfecte bestemming voor een zomermarathon, omdat het typische juliweer van de stad meestal warm, mild en droog is.

Krater Lake Rim Marathon

Kratermeer

Bruce Shippee / EyeEm / Getty Afbeeldingen


Waar: Crater Lake Nationaal Park, Oregon
Wanneer: Begin tot half augustus
Waarom zou je het doen: Een van de meest pittoreske marathonparcoursen in de VS, de Crater Lake Rim Marathon, wordt gelopen langs de rand van majestueuze Crater Lake. Je wordt uitgedaagd door de ruige bergen, met hoogtes variërend van 5.980 tot 7.850 voet boven de zeespiegel, maar je wordt ook serieus beloond met adembenemende uitzichten.

Snoeken Peak Marathon

Manitou Bronnen

Transcendentale Graphics / Getty Images


Waar: Manitou Springs, Colorado
Wanneer: Eind augustus
Waarom zou je het doen: Als je ervan uitgaat dat de Pikes Peak Marathon moeilijk is op basis van zijn naam, heb je helemaal gelijk. De race is zo fysiek uitdagend dat de organisatoren van de race het niet zomaar door iemand laten proberen.

Om je te kwalificeren, moet je een halve marathon of langere race hebben voltooid in minder dan 2:25:00 uur of een marathon of langere race in minder dan 6:00:00 uur.

Als je de cut haalt en klaar bent voor de uitdaging, zijn de moeilijke klim naar de top en het rennen op grote hoogte de adembenemende (letterlijke) uitzichten waard. Je zult een unieke ervaring hebben en een leven lang opscheppen.

De race begint en eindigt in Manitou Springs, maar het grootste deel van het parcours wordt gelopen op Barr Trail in Pike National Forest. De eerste helft van de baan heeft een hoogteverschil (start naar de top) van 7.815 voet. Zodra de lopers de top van Pikes Peak bereiken, draaien ze zich om en gaan ze terug naar de finish.

Santa Rosa Marathon

Santa Rosa

John Elk / Getty Afbeeldingen


Waar: Santa Rosa, Californië
Wanneer
: Eind augustus
Waarom zou je het doen: De Santa Rosa Marathon stelt hardlopers in staat om alle schoonheid van het Californische wijnland te ervaren op een vlak, snel parcours. Deelnemers starten en finishen op het Old Courthouse Square in het centrum van Santa Rosa. De pret gaat door met een post-race festival op het Santa Rose Beer Fest, compleet met pannenkoeken en een gratis bierproeverij, plus verkopers en livemuziek.

Sioux Falls Marathon

Sioux Falls (South Dakota)

DenisTangneyJr / Getty Afbeeldingen


Waar: Sioux Falls (South Dakota)
Wanneer: Eind augustus of begin september
Waarom zou je het doen: De Sioux Falls Marathon-route is een lusparcours dat je meeneemt op een schilderachtige reis van 26,2 mijl rond Sioux Falls. Je ervaart het historische centrum van de stad, Falls Park, de Sioux Falls River Greenway en een bekroond pad langs de oevers van de Big Sioux River.

Marathon van de luchtmacht

Dayton OH

Erik Lykins / Getty Afbeeldingen


Waar: Dayton (Ohio)
Wanneer: Midden tot eind september
Waarom zou je het doen: Als je op zoek bent naar een kleinere, snelle en goed georganiseerde marathon met onderweg veel inspiratie en ondersteuning, dan is de Air Force Marathon misschien iets voor jou. Van het pre-race pastadiner in het Air Force Museum tot het rennen door een luchtmachtbasis tot het luchtmachtpersoneel dat medailles uitdeelt aan de finishlijn, de race biedt tal van mogelijkheden om het leger te waarderen en te eren.

Quad Steden Marathon

Moline

Ken Ilio / Getty Afbeeldingen


Waar: Moline (Illinois)
Wanneer: Eind september
Waarom zou je het doen: De Quad Cities Marathon-baan biedt een van de mooiste uitzichten op de rivier in het land. Het omvat vier steden, drie bruggen, twee staten en een eiland, allemaal langs de machtige rivier de Mississippi.

Raceweekend biedt voor ieder wat wils. Samen met de marathon is er een halve marathon, marathon estafette, 5K, Pump-N-Run, een wandeling van een mijl en zelfs een micromarathon voor de kinderen.

Om je te kwalificeren, moet je een halve marathon of langere race hebben voltooid in minder dan 2:25:00 uur of een marathon of langere race in minder dan 6:00:00 uur.