9 Beste voorjaarsmarathons in de VS

9 Beste voorjaarsmarathons in de VS

Je hebt je doel al gesteld om een voorjaarsmarathon te lopen, dus nu komt de moeilijke vraag: welke kies je? Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring of een schilderachtige bestemming, bekijk deze lijst met top Amerikaanse voorjaarsmarathons.

Van het spotten van dieren in het wild op een pad tot het lopen van met palmbomen omzoomde cursussen, elk van deze 26,2 mijl lange routes maakt die maanden van marathontraining in winterweer de moeite waard.

Boston Marathon

Hardlopers in de buurt van de finishlijn op Boylston Street tijdens de 120e Boston Marathon op 18 april 2016 in Boston, Massachusetts

Mike Lawrie / Personeel / Getty Images


Waar: Boston (Massachusetts)

Boston, de grootvader van de marathons, is ’s werelds oudste jaarlijkse marathon en staat bekend als een van de meest prestigieuze wegwedstrijden ter wereld. Terwijl andere populaire races loterijen hebben, moet je moeilijke kwalificatietijden doorstaan of deelnemen aan een van hun liefdadigheidsprogramma’s om een nummer voor Boston te krijgen.

De point-to-point cursus begint in het landelijke stadje Hopkinton en eindigt op Boylston Street in Copley Square. Hoewel de Boston-baan bekend staat om zijn uitdagende heuvels, lijkt het haalbaar om te horen wat voelt alsof de hele stad voor je juicht, om de top van Heartbreak Hill te bereiken.

Big Sur Internationale Marathon

Big Sur Internationale Marathon

Big Sur Internationale Marathon


Waar: Big Sur (Californië)

Heel eenvoudig, Big Sur is de mooiste marathon van het land, mogelijk zelfs de wereld (afhankelijk van wie je het vraagt). Je geniet van vergezichten over de Stille Oceaan terwijl je langs Highway 1 van Big Sur naar Carmel rent.

De glooiende heuvels van de route kunnen een uitdaging zijn – je loopt hier misschien geen persoonlijk record – maar de sequoia’s en prachtige uitzichten maken het meer dan goed. Naast het ongelooflijke landschap, is een van de favoriete tradities op de baan de muzikant die een vleugel speelt op Bixby Bridge.

Stadsmarathon van Vermont

Waar: Burlington (Vermont)

Met zijn spectaculaire uitzichten en intieme omvang is de Vermont City Marathon de perfecte marathon voor kleine steden. Tegen de achtergrond van de Adirondack Mountains en Lake Champlain rennen deelnemers door de charmante stad Burlington.

Als je niet de hele marathon alleen wilt lopen, kun je een estafetteteam van twee tot vijf personen vormen. En als de sensatie van het voltooien van een marathon niet genoeg is, zullen het gratis Ben &Jerry’s-ijs en massages aan het einde je misschien naar de finish duwen.

St. Jude Rock ‘n’ Roll Nashville

Deelnemers lopen tijdens de St. Jude Rock 'n' Roll Nashville Marathon

Al Bello / Personeel / Getty Images


Waar: Nashville (Tennessee)

Met deze Nashville-marathon kun je de ultieme tour door Music City maken en je laten vermaken door live deuntjes op 28 podia. De route bevat historische bezienswaardigheden zoals nashville’s wereldberoemde Music Row en een finishlijnfestival buiten het stadion van de Tennessee Titans langs de Cumberland River.

Country-, rock-, jazz-, blues- en swingbands vermaken hardlopers op elke mijl van het parcours. Voor degenen die het feest tot in de avond willen voortzetten, is er een post-race concert in het centrum van Nashville dat de afgelopen jaren grote namen als The Band Perry heeft getrokken.

Yuengling Shamrock Marathon

Yuengling Shamrock Marathon

Yuengling Shamrock Marathon


Waar: Virginia Beach, Virginia

Ontworpen om samen te vallen met St. Patrick’s Day-festiviteiten in deze badplaats in Virginia, biedt de Yuengling Shamrock Marathon een vlak, snel parcours met een stuk langs de beroemde strandpromenade.

De route gaat ook langs historische bezienswaardigheden zoals de Vuurtoren van Cape Henry, een van de oudste van het land. De finishlijnviering biedt veel goede muziek, Ierse stoofpot en natuurlijk Yuengling Beer.

Rock-‘n-rollmarathon van San Diego

start van de marathon van San Diego

Kent Horner / Stringer / Getty Images


Waar: San Diego (Californië)

Als u op zoek bent naar een 26,2-mile-long party, sluit je aan bij ongeveer 27.000 hardlopers en wandelaars op met palmbomen omzoomde straten tijdens de San Diego Rock ‘n’ Roll Marathon.

Meer dan 40 bands vermaken deelnemers langs een parcours met hoogtepunten zoals Petco Park, het historische Gaslamp Quarter, Balboa Park en de haven van San Diego. Wat bijdraagt aan de opwinding zijn honderden lokale cheerleaders van de middelbare school die deelnemen aan de “Spirit on the Course” -competitie.

Cincinnati Vliegend Varken Marathon

Cincinnati Vliegend Varken Marathon

Cincinnati Vliegend Varken Marathon


Waar: Cincinnati ( Ohio )

Als je ooit hebt gezegd dat je een marathon zou lopen “wanneer varkens vliegen”, is dit de uitdaging voor jou. Een van de grootste races van het land, de Flying Pig Marathon krijgt altijd hoge cijfers van deelnemers als een leuke en goed georganiseerde race.

De cursus biedt een gevarieerde rondleiding door enkele van de beste buurten in de omgeving van Cincinnati terwijl het door de stad en nabijgelegen steden zoals Fairfax en Newport “vliegt”.

Onderweg vinden hardlopers meer dan 25 ondersteuningsstations die koekjes, kaas en gels uitdelen, plus meer dan 80 livemuziekacts om je op de been te houden. Als je nog niet klaar bent voor de hele marathon, kun je ook kiezen uit een halve marathon, 10K of 5K.

Burgemeestersmarathon

Waar: Anchorage (Alaska)

Waar anders zou je een eland langs een marathonparcours kunnen zien? Deze race is natuurlijk niet voor hardlopers die de race-ervaring in de grote stad wensen, maar als je op zoek bent naar iets buiten de gebaande paden (een deel van de race loopt op paden en fietspaden), kun je je aanmelden voor de Mayor’s Marathon.

Je wordt beloond met een ongelooflijk landschap, inclusief uitzicht op het Chugach-gebergte en Cook Inlet. Er is ook een optie om de wedstrijd als estafette te doen met een team van vier lopers.

Oma’s Marathon

Oma's Marathon

Oma’s Marathon


Waar: Duluth (Minnesota)

Als je op zoek bent naar een schilderachtige, middelgrote marathon (bijna 10.000 deelnemers), is Grandma’s Marathon een point-to-point parcours langs de prachtige noordoever van Lake Superior. Het stuk van 26,2 mijl begint op de schilderachtige Highway 61, net buiten Two Harbors, en eindigt in Duluth’s Canal Park.

De toegewijde vrijwilligers, enthousiaste toeschouwers en live entertainers van de race krijgen altijd lovende recensies van deelnemers. Marathonweekend omvat ook andere hardloopevenementen, waaronder een halve marathon, twee 5K’s, een 5-miler, de Minnesota Mile en verschillende “Whipper Snapper” -races voor kinderen van 14 jaar en jonger.