84 beste nationale parkcitaten voor je volgende avontuur (2023)

Search

Of je nu je eerste nationale parkreis plant of alle 423 federaal beschermde nationale parksites in de Verenigde Staten hebt bezocht – je weet al hoe mooi deze landschappen zijn.

Elk jaar bezoeken meer dan 297 miljoen mensen het National Park System – dat bestaat uit meer dan 84 miljoen hectare en genereus wordt verzorgd door meer dan 279.000 vrijwilligers!

Soms kunnen woorden (en zelfs foto’s) de schoonheid van een wandeling of avontuur door een nationaal park niet beschrijven – maar het is altijd de moeite waard om te proberen de ervaring toch vast te leggen.

Gelukkig hebben we de beste citaten over nationale parken samengesteld van natuurbeschermers, avonturiers, presidenten, parkwachters en zelfs Leslie Knope. We hopen dat als je deze citaten verkent, je je energiek voelt om een ander nationaal park te verkennen!

Misschien vind je dit ook interessant:

De beste citaten van het Nationaal Park

Beroemde citaten

“Er is niets zo Amerikaans als onze nationale parken… Het fundamentele idee achter de parken… is dat het land van de mensen is, dat het bezig is om te zorgen voor de verrijking van het leven van ons allemaal.”
– Franklin D. Roosevelt

“De parken behoren niet tot één staat of tot één sectie… De Yosemite, de Yellowstone, de Grand Canyon zijn nationale eigendommen waarin elke burger een gevestigd belang heeft; ze behoren evenzeer toe aan de man van Massachusetts, van Michigan, van Florida, als van de mensen van Californië, van Wyoming en van Arizona.”
– Stephen Mather, eerste directeur van de National Park Service

“Nationale parken en reservaten zijn een integraal aspect van intelligent gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het is de weg van wijsheid om een groot deel van onze natuurlijke hulpbronnen opzij te zetten als nationale parken en reservaten, en er zo voor te zorgen dat toekomstige generaties de majesteit van de aarde kunnen kennen zoals we die vandaag kennen. ”
– John F. Kennedy

“Als je naar bijvoorbeeld Shenandoah National Park of de Great Smoky Mountains rijdt, krijg je enige waardering voor de schaal en schoonheid van het buitenleven. Als je er in loopt, dan zie je het op een heel andere manier. Je ontdekt het op een veel langzamere, majestueuzere manier.”
– Bill Bryson

“Ik moedig iedereen aan om op Google te springen en ‘nationaal park’ in te typen in welke staat ze ook wonen en de schoonheid te zien die in hun eigen achtertuin ligt. Zo simpel is het.”
– Jordan Fisher

“Dat is alles waar de Nationale Parken over gaan. Gebruiken, maar geen kwaad doen.”
– Wallace Stegner

“Het is goed om te beseffen dat, als liefde en vrede op aarde kunnen zegevieren, en als we onze kinderen kunnen leren om de geschenken van de natuur te eren, de vreugden en schoonheden van het buitenleven hier voor altijd zullen zijn.”
– Jimmy Carter

“Ik moet buiten zijn. Ik moet in de wereld zijn en onthouden dat ik ervan ben.”
– John Green

Inspirerende citaten over nationale parken

“Als toekomstige generaties ons met dankbaarheid willen herinneren in plaats van minachting, moeten we hen iets meer nalaten dan de wonderen van technologie. We moeten hen een glimp van de wereld laten zien als het was in het begin, niet alleen nadat we er doorheen waren gekomen.”
– Lyndon B. Johnson

“Wie zal beweren dat de parken de hoogste mogelijkheden van nationale trots, nationale tevredenheid en nationale gezondheid bevatten? Een bezoek inspireert liefde voor het land; verwekt tevredenheid; wekt trots op bezit; bevat het tegengif voor nationale rusteloosheid…. Hij is een betere burger met een scherpere waardering voor het voorrecht om hier te wonen die de nationale parken heeft bezocht.”
– Stephen Mather, eerste directeur van de National Park Service

“Binnen nationale parken is ruimte – glorieuze kamer – ruimte om onszelf te vinden, om te denken en te hopen, om te dromen en te plannen, om te rusten en op te lossen.”
– Enos Molens

Over de schoonheid van nationale parken

“Een nationaal park is geen speeltuin. het is een toevluchtsoord voor de natuur en voor mensen die de natuur op de eigen voorwaarden van de natuur zullen accepteren.”
– Michael Frome

“Toen ik een jaar of vijftien was, ging ik werken in Yosemite National Park. Het heeft me voor altijd veranderd. De natuur had haar eigen beeldhouwwerk gemaakt en ik maakte er deel van uit, niet andersom.”
– Robert Redford

“De schilderachtige idealen die zelfs onze nationale parken omringen, zijn dragers van een nostalgie naar hemelse gelukzaligheid en eeuwige kalmte.”
– Robert Smithson

“Onze nationale parken zijn van ieder van ons, en het zijn natuurlijke plekken om te leren, te sporten, vrijwilligerswerk te doen, tijd door te brengen met familie en vrienden en te genieten van de prachtige schoonheid van ons geweldige land.”
– George W. Bush

“Als je op een uitkijkpunt stapt, word je uitgenodigd om contact te maken met een verbazingwekkend voorbeeld van enkele van de meest ongewone terreinen op deze planeet, waardoor je het gevoel krijgt dat je voet aan de rand van een andere wereld zet.”
― Stefanie Payne, Een jaar in de nationale parken: de grootste Amerikaanse roadtrip

“In een wereld die steeds virtueler wordt, blijven de parken plekken van viscerale schoonheid. Plaatsen waar we ons kunnen herinneren dat we maar een klein deel van het leven op deze planeet zijn, en dat het een echt prachtige planeet is en de enige die we hebben.”
– Nevada Barr

Op de wildernis

“Zonder wildernis zullen we uiteindelijk het vermogen verliezen om Amerika te begrijpen. Onze gedrevenheid, onze ruigheid, ons onblusbare optimisme en ijver en elan gaan terug naar de uitdagingen van de onbelemmerde wildernis.”
– Harvey Broome

“In de wildernis is het behoud van de wereld.”
– Henry David Thoreau

“Als het nationale park, zoals Lord Bryce suggereerde, het beste idee is dat Amerika ooit heeft gehad, is het behoud van de wildernis de hoogste verfijning van dat idee.”
– Wallace Stegner

“Ik ben blij dat ik niet jong zal zijn in een toekomst zonder wildernis.”
― Aldo Leopold

“Wildernis is een noodzaak… er moeten plaatsen zijn voor mensen om hun ziel te bevredigen.”
– John Muir

Door Ken Burns

“De Nationale Parken zijn de Onafhankelijkheidsverklaring die op het landschap wordt toegepast.”
– Ken Burns, in een interview met Farmers Almanac

“De parken trekken ons op een diep spirituele manier aan; ze zijn een plek waar zovelen van ons een transformatief moment hebben gehad; waar ons gevoel van plaats in het universum bevestigd werd, of waar we tenminste voor ontwaakt werden.”
– Ken Burns, in een interview met Farmers Almanac

“Ik denk dat we op een moment zijn dat we mensen herinneren aan de schatten die we gemeenschappelijk bezitten, vooral in een economische crisis, waar het misschien aangenaam is om te beseffen hoe rijk we eigenlijk zijn; dat u en ik eigenaar zijn van enkele van de meest spectaculaire eigendommen aan de oceaan; dat jij en ik samen enkele van de meest verbazingwekkende bergketens bezitten; de hoogste watervallen met vrije val op het continent; de meest spectaculaire verzameling geothermische functies op aarde; en de grootste canyon ter wereld – dat we deze samen bezitten.”
– Ken Burns, in een interview met Farmers Almanac

“De oorspronkelijke impuls voor de nationale parken vind ik spiritueel. De volgende impuls is behoud, de volgende is patriottisch, de volgende is een soort economische ontwikkeling. Het is pas onlangs dat we zijn begonnen met het toevoegen van de complexe ecologische en ecologische motivaties die deel uitmaken van ons gesprek van vandaag. ”
– Ken Burns, in een interview met National Parks Traveler

“In bijzonder moeilijke tijden vallen we terug op deze vragen over wie we zijn, waar komen we vandaan. De nationale parken zijn ons beste idee en daarom zijn het de plaatsen waar we de antwoorden op die vragen kunnen vinden.”
– Ken Burns, in een interview met Frommer’s

“Het is essentieel voor het voortbestaan van het land dat mensen hun parken gebruiken en uitoefenen. Zoals alles wat geen lichaamsbeweging krijgt, heeft het de neiging om te atrofiëren. We willen dat mensen naar buiten gaan en hun eigendom zien. Je bezit de grootste canyon ter wereld. Het enige wat je hoeft te doen is erop uit te gaan en het te bezoeken.”
– Ken Burns, in een interview met Frommer’s

Door Theodore Roosevelt

“Er kan niets mooiers in de wereld zijn dan de Yosemite, de bosjes van de mammoetbomen en sequoia’s, de Canyon van de Colorado, de Canyon van de Yellowstone, de Three Tetons; en ons volk moet ervoor zorgen dat ze voor altijd bewaard blijven voor hun kinderen en de kinderen van hun kinderen, met hun majestueuze schoonheid allemaal ongetrouwd.”
– Theodore Roosevelt

“Hoe verder men in de woestijn komt, hoe groter de aantrekkingskracht van zijn eenzame vrijheid is.”
– Theodore Roosevelt

“Er is een genot in het winterharde leven van de open lucht. Er zijn geen woorden die de verborgen geest van de wildernis kunnen vertellen die zijn mysterie, zijn melancholie en zijn charme kan onthullen. De natie gedraagt zich goed als het de natuurlijke hulpbronnen behandelt als activa die het moet overdragen aan de volgende generatie, verhoogd en niet aangetast in waarde. Behoud betekent net zo goed ontwikkeling als bescherming.”
– Theodore Roosevelt

Door Leslie Knope

“Er zijn maar heel weinig dingen waar ik om heb gevraagd in deze wereld. Om een nieuw park helemaal opnieuw te bouwen, om uiteindelijk president te worden en om op een dag een moord in een trein op te lossen.”
– Leslie Knope

“Het is mijn droom om een park aan te leggen… dat ik op een dag met mijn Witte Huis-personeel op mijn verjaardag bezoek. En ze zeggen president Knope, dit park is geweldig.”
– Leslie Knope

“Ik hou van parken. Ik weet niet of dat iets is wat ik al eerder heb gecommuniceerd.”
– Leslie Knope

“Ik heb altijd noodrantsoenen in mijn auto.”
– Leslie Knope

“Niemand bereikt iets alleen.”
– Leslie Knope

Door minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland

“Iedereen moet toegang hebben tot het buitenleven, ongeacht waar ze wonen, hoeveel geld ze hebben of wat hun achtergrond is.”
— Deb Haaland, in de beëdigingsceremonie van National Park Service Director “Chuck” Sams III

“Het National Park System is enorm – het omvat niet alleen de prachtige buitenruimtes die iedereen kent en waar iedereen van houdt, maar ook sites die het verhaal van ons land vertellen.”
– Deb Haaland, in een interview met het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken

“Nationale parken zijn voor iedereen en ze zijn overal – zelfs in stedelijke gebieden. We hebben allemaal het recht om ze te bezoeken en ervan te genieten.”
– Deb Haaland, in een interview met het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken

“We moeten allemaal onze openbare gronden respecteren, dus als je geniet van nationale parken, zorg er dan voor dat alles wat je meeneemt ook met je meegaat. Niets zegt dat je meer om je geeft dan een plek beter achter te laten dan je hem hebt gevonden.”
– Deb Haaland, in een interview met het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken

Door “Chuck” Sams III

“Gewoon kijken naar die enorme kloof [I recognize] de grandeur en de schoonheid en hoe klein we zijn, wat een grote, immense verantwoordelijkheid hebben we als Amerikaanse Indianen om rentmeesters van onze hulpbronnen te zijn.”
– “Chuck” Sams III, eerste Indiaanse directeur van de National Park Service, in een interview met OPB

“We zullen onze verantwoordelijkheden blijven vervullen om ervoor te zorgen dat het landschap niet alleen wordt beschermd, bewaard, maar ook wordt verbeterd op de manier waarop toekomstige mensen hier kunnen genieten en recreëren.”
– “Chuck” Sams III, eerste Indiaanse directeur van de National Park Service, in een interview met OPB

“We willen ervoor blijven zorgen dat er een bredere opleiding is, zodat er een grotere weerspiegeling is van elke Amerikaan binnen het nationale parksysteem.”
– “Chuck” Sams III, eerste Indiaanse directeur van de National Park Service, in een interview met USA TODAY

Door Betty Reid Soskin

“Als vrouw van kleur is mijn geschiedenis met het park een beetje anders. Mijn ervaring was niet als Rosie the Riveter; dat was meestal het verhaal van een witte vrouw. Zwarte vrouwen werkten al sinds de slavernij buitenshuis.”
– Betty Reid Soskin, oudste National Park Ranger in de Verenigde Staten

“Een primaire bron zijn in het delen van die geschiedenis – mijn geschiedenis – en vorm geven aan een nieuw nationaal park is opwindend en bevredigend geweest. Het heeft bewezen betekenis te geven aan mijn laatste jaren.”
– Betty Reid Soskin, oudste Nationale Park Ranger in de Verenigde Staten

Door Barack Obama

“De generatie van onze kinderen is zich meer bewust van hoe we niet altijd voor de planeet hebben gezorgd, en met klimaatverandering die alles beïnvloedt, eisen ze actie. De natuur is veerkrachtiger dan we denken, als we er bewust mee bezig zijn.”
– Barack Obama, in een interview met TODAY

“Een van de geweldige dingen van nationale parken is dat ze van iedereen zijn.”
– Barack Obama, in een interview met TODAY

“Ik hoop dat door onszelf eraan te herinneren hoe kostbaar deze hulpbronnen zijn, we iets gaan leren, niet alleen over hoe we nationale parken kunnen onderhouden, maar ook waarom het zo belangrijk is om om te gaan met problemen zoals klimaatverandering die de hele planeet bedreigen.”
– Barack Obama, in een interview met TODAY

“Het zijn niet alleen de iconische bergen en parken die we beschermen. Het zijn de bossen waar generaties families hebben gewandeld en gepicknickt en verbonden met de natuur.”
– Barack Obama

“Wilde ruimtes zijn waar we ons kunnen verbinden met onszelf, onze families en iets dat groter is dan wij”
– Barack Obama, in een video

“Als het gaat om een natuurwonder als Yosemite of Grand Canyon, dat ieders verhaal vertelt, het verhaal van de mensheid die verkent en ziet en verbaasd is.”
– Barack Obama, in een interview met National Geographic

Door Joe Biden

“De nationale parken van Amerika zijn onvervangbare schatten. Ze verbazen ons, inspireren ons, vervullen ons met trots en behoren ons allemaal in gelijke mate toe.”
– Joe Biden

“Bescherming van openbare gronden mag geen slinger worden die heen en weer zwaait afhankelijk van wie er in functie is. Het is geen partijpolitieke kwestie.”
– Joe Biden

“Rijksmonumenten en parken maken deel uit van onze identiteit als volk.  Ze zijn meer dan natuurlijke wonderen; ze zijn het geboorterecht dat we van generatie op generatie doorgeven – een geboorterecht van elke Amerikaan.”
– Joe Biden, in een toespraak over het herstellen van bescherming voor nationale monumenten

Door John Muir

John Muir speelde een belangrijke rol in de instandhoudingsinspanningen in Yosemite Valley en in het beschermen van Sequoia National Park. Hoewel zijn iconische citaten alomtegenwoordig zijn geworden in de wereld van nationale parken, is er onlangs meer aandacht besteed aan enkele van zijn andere woorden, namelijk zijn racistische opmerkingen en opvattingen. In de afgelopen jaren heeft de organisatie die Muir oprichtte, The Sierra Club, hem veroordeeld voor de racistische opmerkingen die hij maakte over zwarte en inheemse mensen.

Als u momenteel onderzoek doet naar citaten over bomen en het buitenleven, raden we u aan om twee keer na te denken over het gebruik van John Muir-citaten – of overweeg ook om citaten van zwarte en inheemse milieuactivisten op te nemen. (U kunt meer vinden in onze roundups van Earth Day citaten en boom citaten.) Het buitenleven heeft geen plaats voor racisme en vreemdelingenhaat – en we hebben allemaal een rol te spelen, zoals intersectionele milieuactivisten, om voor alle mensen te zorgen terwijl we de natuur vieren.

“Tussen elke twee pijnbomen is er een deur die leidt naar een nieuwe manier van leven.”
– John Muir

“Beklim de bergen en haal hun goede tijding. De rust van de natuur zal in je stromen als zonneschijn in bomen.”
– John Muir

“Er is een liefde voor de wilde natuur in iedereen, een oude moederliefde die zich laat zien, of ze nu herkend wordt of niet, en hoe.ver gedekt door zorgen en plichten”
– John Muir

“Iedereen heeft schoonheid nodig, evenals brood, plaatsen om in te spelen en te bidden, waar de natuur kan genezen en juichen en kracht kan geven aan lichaam en ziel. Deze natuurlijke schoonheidshonger manifesteert zich in de kleine vensterbanktuinen van de armen, hoewel misschien alleen een geraniumslip in een gebroken beker, evenals in de zorgvuldig onderhouden rozen- en lelietuinen van de rijken, de duizenden ruime stadsparken en botanische tuinen, en in onze prachtige nationale parken – de Yellowstone, Yosemite, Sequoia, etc. – De sublieme wonderlanden van de natuur, de bewondering en vreugde van de wereld.”
– John Muir

“Duizenden vermoeide, zenuwslopende, overbeschaafde mensen beginnen erachter te komen dat naar de bergen gaan naar huis is; dat wildheid een noodzaak is; en dat bergparken en reservaten niet alleen nuttig zijn als fonteinen van hout en irrigerende rivieren, maar ook als fonteinen van leven.”
– John Muir

Op specifieke nationale parken

Grand Canyon

“Er zal nooit een foto van de Grand Canyon zijn die de diepte, breedte en ware schoonheid adequaat kan beschrijven.”
– Stefanie Payne, Een jaar in de nationale parken: de grootste Amerikaanse roadtrip

“De wonderen van de Grand Canyon kunnen niet adequaat worden weergegeven in symbolen van spraak, noch door spraak zelf.”
– John Wesley Powell

“De glorie en de schoonheid van vorm, kleur en geluid verenigen zich in de Grand Canyon – vormen ongeëvenaard, zelfs door de bergen, kleuren die wedijveren met zonsondergangen en geluiden die de diapason overspannen van storm tot rinkelende regendruppel, van cataract tot borrelende fontein.”
– John Wesley Powell

“Ik kan me nog mijn eerste ervaring herinneren toen ik aan de rand van de Grand Canyon stond en ernaar keek. Het was zo geweldig, het vergde een behoorlijke hoeveelheid terughoudendheid om te voorkomen dat ik erin zou springen, omdat ik zeker wist dat ik kon vliegen.”
– Mark Goulston

“Ik geloof niet dat iemand het Grand Canyon-gebied zelf kan zien en niet weet dat we er alles aan moeten doen om het te beschermen voor toekomstige generaties.”
– Nolan Gould

“Het is alsof je probeert te beschrijven wat je voelt als je op de rand van de Grand Canyon staat of je eerste liefde of de geboorte van je kind herinnert. Je moet er zijn om echt te weten hoe het is.”
– Harrison Schmitt

Yosemite Nationaal Park

“Toen ik een jaar of vijftien was, ging ik werken in Yosemite National Park. Het heeft me voor altijd veranderd. De natuur had haar eigen beeldhouwwerk gemaakt en ik maakte er deel van uit, niet andersom.”
– Robert Redford

“Ik kende mijn lot toen ik Yosemite voor het eerst meemaakte.”
– Ansel Adams

“Yosemite Valley is voor mij altijd een zonsopgang, een glitter van groen en gouden wonder in een enorm gebouw van steen en ruimte.”
– Ansel Adams

“Yosemite Park is een plek van rust … Niemand kan aan zijn charmes ontsnappen. De natuurlijke schoonheid reinigt en verwarmt als een vuur, en je zult bereid zijn om voor altijd op één plek te blijven als een boom”
– John Muir

“Maar geen enkele tempel gemaakt met handen kan vergelijken met Yosemite. Elke rots in de muren lijkt te gloeien van het leven… alsof in dit ene berghuis de natuur haar uitverkoren schatten had verzameld.”
– John Muir

Bogen Nationaal Park

“Moeder Natuur is een meesterbeeldhouwer en op geen enkele plek is dat duidelijker dan in Arches National Park.”
– Stefanie Payne

“Terwijl ik daar sta, gapend naar dit monsterlijke en onmenselijke schouwspel van rots en wolk en lucht en ruimte, voel ik een belachelijke hebzucht en bezitterigheid over me heen komen. Ik wil het allemaal weten, alles poseren, de hele scène intiem, diep, helemaal omarmen…”
– Edward Abbey, Woestijn Solitaire

Yellowstone

“Yellowstone, van alle nationale parken, is de wildste en meest universele in zijn aantrekkingskracht … Dagelijks nieuw, altijd vreemd, altijd vol verandering, het is het wonderpark van de natuur. Het is het meest menselijke en het populairste van alle parken.”
– Susan Sessions Rugh, Are We There Yet?: De Gouden Eeuw van Amerikaanse familievakanties

“Je kunt wandelen in het backcountry van Yellowstone. Je kunt kamperen in het backcountry van Yellowstone. Je kunt eten meenemen naar het yellowstone-achterland en je wordt omringd door grizzlyberen. En dat is het – het is een zeer, zeer opwindende, eigenaardige situatie. Bij elk geluid dat je ’s nachts hoort, vraag je je af of dit een grizzlybeer is die mijn tent komt binnenscheuren?”
– David Quammen

Op de National Park Service

“De primaire taak van de National Park Service is om de nationale parken en nationale monumenten onder zijn jurisdictie te beschermen en ze zo dicht mogelijk in hun natuurlijke staat te houden als dit kan worden gedaan, gezien het feit dat toegang tot hen moet worden geboden om ze te kunnen gebruiken en genieten. Alle andere activiteiten van het bureau moeten ondergeschikt (maar niet bijkomstig) zijn aan deze fundamentele functie met betrekking tot zorg en bescherming van alle gebieden die onder zijn controle vallen.”
– Stephen Mather, eerste directeur van de National Park Service

“De National Park Service is vandaag de dag een voorbeeld van een van de hoogste tradities van openbare dienstverlening.”
– Stewart Udall

“De Amerikaanse manier van leven bestaat uit iets dat veel verder gaat dan het louter verkrijgen van de levensbehoeften. Als het iets betekent, betekent het dat Amerika zijn burgers een kans biedt om mentaal en spiritueel te groeien, evenals fysiek. Het National Park System en het werk van de National Park Service vormen een van de belangrijke bijdragen van de federale overheid aan die mogelijkheid. Samen maken ze het mogelijk voor alle Amerikanen – miljoenen van hen uit de eerste hand – om te genieten van ongerepte de grote schilderachtige plaatsen van de natie … Het National Park System biedt ook, via gebieden die belangrijk zijn in de geschiedenis en prehistorie, een fysieke en spirituele verbinding van hedendaagse Amerikanen met het verleden van hun land. ”
– Newton B. Drury

“De oprichting van de National Park Service wordt gerechtvaardigd door overwegingen van goed bestuur, van de waarde van natuurlijke schoonheid als nationaal goed, en van de effectiviteit van het buitenleven en recreatie bij de productie van goed burgerschap.”
– Theodore Roosevelt

Meer citaten over nationale parken

“Het niveau van comfort en vrede dat ik ervaar in de parken stroomt als een stroom door mijn hele leven, zodat het niet uitmaakt waar ik ben of wat ik ervaar, er is een kern van mij die niet kan worden verstoord. Het houdt me de hele tijd in balans.”
– Audrey Peterman

“Een van de mooie dingen van de Amerikaanse nationale parken is dat ze speciaal zijn gemaakt voor het plezier van alle mensen – in het begin, nu en voor de toekomst.”
– Stefanie Payne, The National Parks Journal: Plan Record Your Trips to the US National Parks

“Het idee om in een nationale groep dergelijke plekken van landschappelijke schoonheid en historisch geheugen te behouden, is hier in dit land ontstaan. In Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika hebben andere landen ons pioniersvoorbeeld gevolgd en hun mooiste natuurgebieden opzij gezet als nationale schatten voor het plezier van huidige en toekomstige generaties.”
– Dwight D. Eisenhower

“Het idee van het nationale park is gekoesterd door elke volgende generatie Amerikanen. Vandaag, in ons land, vertegenwoordigt het National Park System Amerika op zijn best. Elk park draagt bij aan een dieper begrip van de geschiedenis van de Verenigde Staten en onze manier van leven; van de natuurlijke processen die vorm hebben gegeven aan ons land, en aan de verrijking van de omgeving waarin we leven.”
– George B. Hartzog jr.

“We zijn nooit ziek geworden, niet één keer gedurende een jaar in de Amerikaanse nationale parken – misschien een bewijs van de therapeutische eigenschappen van onze natuurlijke wereld.”
– Stefanie Payne, Een jaar in de nationale parken