8 Gezonde gewichtstoenamemethoden voor vrouwen

8 Gezonde gewichtstoenamemethoden voor vrouwen
Anonieme Afro-Amerikaanse vrouw die een smoothie in een glas giet

 • Verhoog uw calorie-inname
 • Eet vaker
 • Probeer Smoothies en Shakes
 • Maak elke hap calorierijk
 • Maak uw maaltijden af met extra’s
 • Vul geen vloeistoffen
 • Dessert toevoegen
 • Oefening
 • Veelgestelde vragen

Er zijn een aantal redenen waarom iemand misschien wil of moet aankomen. Ondergewicht kan een aantal gezondheidsproblemen opleveren. Zelfs degenen die niet klinisch ondergewicht hebben of een gezondheidstoestand beheren, willen misschien om andere redenen aankomen.

Het niet consumeren van voldoende voeding kan leiden tot ongezond gewichtsverlies en leiden tot vitamine- en mineralentekorten, slechte botmineraaldichtheid, verminderde immuunfunctie, onregelmatige menstruatiecyclus bij personen die menstrueren en broze huid, haar, nagels en tanden.

Als u op zoek bent om aan te komen, is het belangrijk om dit op een evenwichtige en duurzame manier te doen. Hier zijn relatief eenvoudige strategieën voor gewichtstoename die zich richten op het leven van een gezonde levensstijl en het eten van een uitgebalanceerd dieet. Neem altijd contact op met een zorgverlener, zoals een geregistreerde diëtist, voor individuele aanbevelingen en een streefgewicht.

Verhoog uw calorie-inname

Een sleutel tot gewichtstoename is het creëren van een calorieoverschot, wat betekent dat je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven. U kunt uw behoeften bepalen met behulp van een caloriecalculator. Voor langzame en gestage gewichtstoename, probeer je calorieën met 300 tot 500 per dag te verhogen. Deze methode zal sterk variëren bij individuen omdat gewichtstoename kan worden beïnvloed door genetica, metabolisme, activiteitsniveau en onderliggende gezondheidsproblemen.

Om meer calorieën aan je dag toe te voegen, probeer je een calorierijke snack, voeg je een extra portie toe aan je maaltijden of voeg je meer calorierijk voedsel toe.

Eet vaker

Als het een uitdaging is om calorieën te verhogen door meer voedsel aan maaltijden toe te voegen, kan het nuttig zijn om gedurende de dag vaker kleinere maaltijden te eten. Bovendien, als je ondergewicht hebt, kan je maag kleiner zijn en zul je je sneller vol voelen. Probeer dagelijks vijf tot zes calorierijke, kleinere maaltijden te eten in plaats van twee tot drie grote maaltijden.

Probeer Smoothies en Shakes

Het drinken van calorieën kan een efficiënte manier zijn om zowel de caloriedichtheid als de voedingswaarde van uw dieet te verhogen. Bepaalde medische aandoeningen kunnen vereisen dat calorieën worden gegeven via vloeibare of vloeibare calorieën kunnen beter worden verdragen dan vast voedsel. Maak of koop smoothies en shakes vol met volvette koemelk of een vergelijkbare plantaardige drank, zoals sojamelk, Griekse yoghurt, vers of bevroren fruit, notenboter en zaden voor een eiwitrijke en vetrijke voedingsbron.

Maak elke hap calorierijk

Maximaliseer uw maaltijden door zoveel mogelijk calorierijk voedsel op te nemen om de meeste waar voor uw geld te krijgen. Vul niet met caloriearm voedsel. Maak ruimte voor eiwitten, complexe koolhydraten en vetten. Voeg notenpasta’s, noten, avocado en kaas toe aan je maaltijden en snack op trailmix, kaas en crackers, gedroogd fruit, avocadotoast en boterhammen met pindakaas en gelei.

Maak uw maaltijden af met extra’s

Het toevoegen van extra’s in en bovenop uw maaltijden is een goede manier om calorieën te verhogen zonder het volume van uw maaltijden aanzienlijk te verhogen. Je kunt meer calorieën binnenkrijgen zonder het gevoel te hebben dat je aanzienlijk meer eet. Dit is vooral handig als je vroeg verzadigd bent en je maag is gekrompen. Beleg je pasta, soepen en eieren met kaas, meng boter en zure room door aardappelen en dip groenten in een calorierijke dip zoals hummus of guacamole.

Vul geen vloeistoffen

Sommige mensen vinden dat het drinken van water voor of tijdens de maaltijd hen te veel vult en niet genoeg ruimte laat voor voedsel. Bovendien is bekend dat cafeïne de eetlust vermindert en de maaglediging vertraagt. Houd er rekening mee hoe vloeistoffen uw eetlust beïnvloeden en uw vermogen om voldoende voedsel te consumeren. misschien wilt u proberen te drinken na een maaltijd in plaats van tijdens of nippen aan calorierijke dranken samen met een maaltijd.

Dessert toevoegen

Neem regelmatig het dessert op. Desserts kunnen een eenvoudige en heerlijke manier zijn om meer calorieën aan uw dieet toe te voegen. Probeer gewoon volle melkijs, kokosijsrepen, chocolate chip muffins of een paar pindakaas cookies.

Oefening

Hoewel te veel lichaamsbeweging het effect van gewichtsverlies kan hebben, kan sommige oefeningen, vooral krachttraining, gewichtstoename bevorderen door spieren op te bouwen. Merk op dat deze studie werd uitgevoerd op topsporters, maar dit onderzoek suggereert dat krachttraining de vetvrije massa kan verhogen en spieren kan opbouwen. Oefening kan ook helpen om uw eetlust te stimuleren, waardoor het verhogen van calorieën gemakkelijker wordt. Neem altijd contact op met uw zorgverlener om ervoor te zorgen dat u veilig bent om te oefenen.

Een woord van bodymindspirit

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom een persoon misschien wil of moet aankomen. Deze omvatten gezondheidsproblemen zoals een eetstoornis, zwangerschap of aandoeningen zoals kanker of gastro-intestinale aandoeningen. Anderen zonder een medische aandoening willen misschien ook aankomen. Het is belangrijk om het op een langzame en duurzame manier te doen door vaker te eten gedurende de dag, calorierijk voedsel aan je maaltijden toe te voegen en aan te vullen met smoothies en shakes.

Het is belangrijk om uw zorgverlener en een geregistreerde diëtist te raadplegen om geïndividualiseerde doelen en aanbevelingen voor uw gezondheidsproblemen en voedingsbehoeften te ontvangen.

Veelgestelde vragen


 • Wat wordt beschouwd als gezonde gewichtstoename?

  Gezonde en duurzame gewichtstoename is ongeveer 1-2 pond per week. Dit kan worden gedaan door de calorie-inname te verhogen en spiermassa op te bouwen.


 • Waarom zou iemand moeten aankomen?

  Iemand kan moeten aankomen als ze onbedoeld zijn afgevallen als gevolg van een medische aandoening, een eetstoornis hebben, onder een gezond gewicht zitten of spiermassa willen opbouwen.