8 beste milieuvriendelijke vakantiekaarten om te verzenden (2022)

Search
Dit artikel is gepresenteerd in samenwerking met Minted

Zoals het vakantieseizoen uitnodigt tot koeler weer, warme pepermuntdranken en feestelijke feesten, zo nodigt het ook de jaarlijkse traditie uit om vakantiekaarten te verzenden. Maar als je je bewust bent van de middelen die worden gebruikt om deze traditie levend te houden, weet je dat het een grote hoeveelheid kostbare middelen vereist.

Stanford-onderzoekers ontdekten zelfs dat Amerikanen 25% meer afval weggooien tijdens de Thanksgiving tot nieuwjaarsvakantieperiode dan enig ander moment van het jaar. De 2,65 miljard kerstkaarten die naar verluidt elk jaar in de VS worden verkocht, kunnen een voetbalveld van 10 verdiepingen hoog vullen.

Dus, hoe kunnen we een geliefde traditie en milieubewuste waarden in evenwicht brengen?

Als je graag wat vakantiekaarten, briefpapier of zelfs huwelijksuitnodigingen wilt verzenden (zonder de toegevoegde schuld van je papier- of energieverbruik), zijn er tal van geweldige duurzame opties die er zijn.

We hebben wat nuttige informatie verzameld en uw zoektocht naar de meest milieuvriendelijke vakantiekaarten op de markt beperkt – hopelijk wordt het voor u een beetje gemakkelijker om uw meest doordachte en duurzame vakantiekaarten ooit te verzenden.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Weinig tijd? Hier zijn onze top 3 keuzes voor milieuvriendelijke vakantiekaarten:

  • Geslagen: Maakt gebruik van FSC-gecertificeerd gerecycled papier met veelzijdige ontwerpen van onafhankelijke kunstenaars en aangedreven door hernieuwbare windenergie.
  • Artefact Opstand: Maakt gebruik van hoogwaardig 100% gerecycled papier en wordt aangedreven door hernieuwbare windenergie.
  • Papier cultuur: Elke kaart en envelop is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled papier; voor elke bestelling plant het bedrijf een boom.

Zijn papierproducten eigenlijk slecht voor het milieu?

Tussen januari 2022 en oktober 2022 produceerde de wereld meer dan 333.000.000 ton papier
Tussen januari 2022 en oktober 2022 produceerde de wereld meer dan 333.000.000 ton papier / Graphic met dank aan The World Counts

We durven te wedden dat het niet de eerste keer is dat iemand papiergebruik gelijkstelt aan ‘bomen doden’. Hoewel velen de milieubewuste keuze hebben gemaakt om te kiezen voor digitale alternatieven, hoe slecht zijn papieren producten (zoals vakantiekaarten) eigenlijk?

Volgens The World Counts produceren we wereldwijd jaarlijks 420.000.000 ton papier en karton – dat zijn twee stukjes papier voor iedereen op aarde per uur. Dat is veel papier. Zoals, heel veel.

Helaas doodt ons papiergebruik inderdaad bomen – maar het beïnvloedt veel meer dan dat. Papierproductie draagt bij aan milieukwesties, zoals lucht- en watervervuiling, landbouwafval en broeikasgasemissies, en de (vaak over het hoofd geziene) verplaatsing van landelijke en inheemse gemeenschappen.

In feite is de papierindustrie goed voor ongeveer 26% van het totale afval op stortplaatsen en is de grootste industriële verbruiker van water in westerse landen.

We proberen je echter niet te overtuigen om papier weg te gooien! (We houden ervan als papier verantwoord wordt afgedrukt … Ik bedoel, ons team werkt hard om toch duurzaam een maandelijkse fysieke goednieuwskrant te produceren!)

Het goede nieuws is dat papier recyclebaar is en op verantwoorde wijze kan worden ingekocht en geproduceerd.

Volgens The World Counts kan elke ton gerecycled papier het gebruik van:

  • 17 bomen
  • 1.440 liter olie
  • 2,3 kubieke meter stortruimte
  • 4.000 kilowatt energie
  • 26.500 liter water

Dus, kunnen we het er allemaal over eens zijn dat het kiezen voor gerecycled papier bij het winkelen voor de perfecte koelkastwaardige vakantiekaart een must is als we dit jaar proberen milieubewust te zijn!

Wat maakt een kaart milieuvriendelijk?

Eerst en vooral is de meest milieuvriendelijke optie degene die je al bezit! Kijk rond in je huis, inventariseer wat je hebt (zoals bouw- en plakboekpapier) en ga er handig mee aan de slag om zelf een nieuwe kaart te maken.

Maar als u dit jaar fysieke kaarten wilt verzenden, zijn hier een paar dingen om te overwegen:

Boomvrij

Boomvrij

Kijk uit voor vakantiekaarten gemaakt van 100% post-consumer papier (ook bekend als gerecycled papier). Alternatieve materialen zoals zaadpapier, katoen, suikerriet, hennep of linnen duiken ook op als alternatieve boomvrije opties. Hoewel bamboe een andere populaire keuze is, kun je zuchtent komen over, velen debatteren over de duurzaamheid ervan.

Verfraaiingsvrij

Verfraaiingsvrij

De meest milieuvriendelijke vakantiekaarten worden gedrukt op 100% gerecycled papier zonder versieringen (ook bekend als alle mooie afwerkingen zoals foiling en embossing). Kiezen voor de minste hoeveelheid versieringen maakt het gemakkelijker om uw kaarten te recyclen wanneer u, of uw dierbaren, klaar zijn om ze weg te gooien.

Verantwoord productieproces

Verantwoord productieproces

U zult waarschijnlijk “FSC-gecertificeerd” zien tijdens uw milieuvriendelijke vakantiekaartzoektocht; dat is een goed uitgangspunt. Forest Stewardship Council-certificeringen (of FSC-gecertificeerde) papierproducten hebben minder impact op het milieu door gebruik te maken van duurzame inkoop of post-consumer afval.

De FSC is een wereldwijd netwerk van meer dan 1.000 individuen en lidorganisaties die in een democratisch systeem werken aan oplossingen om gezonde, veerkrachtige bossen over de hele wereld te beschermen.

Hoewel het te maken heeft gehad met terechte kritiek, vinden we het certificeringsproces nuttig voor het begrijpen van de bedachtzaamheid van merken met betrekking tot hun papieren inkoop.

Bedrijfsachtergrond en initiatieven

Bedrijfsachtergrond en initiatieven

Hoewel dit geen vereiste is voor bedrijven, is het een extra bonus wanneer een merk zijn klanten niet alleen milieuvriendelijke opties biedt, maar ook organisaties ondersteunt die zich richten op het aanpakken van klimaatverandering.

Sommige wenskaartbedrijven doen geweldig werk door te wijzen op hun toewijding aan duurzaamheid door hun gebruik van zonne- of windenergie, recyclingprogramma’s of arbeidspraktijken. Als dit allemaal belangrijk voor u is, duik dan in het beleid van een bedrijf – vaak te vinden op de pagina’s “Over” of “Veelgestelde vragen” van de website.

Het gebruik van onze vakantiekaartaankopen als excuus om bedrijven en organisaties te ondersteunen die voor mensen en onze planeet zorgen, is zeker goed, goed, goed.

Low-impact inkt

Low-impact inkt

Een andere factor om te overwegen is het type inkt dat wordt gebruikt om uw kaarten te maken. Veel bedrijven bieden nu algen-, soja- en andere plantaardige inkten aan – die minder schadelijk zijn voor het milieu dan de standaard op aardolie gebaseerde inkten.

Beste milieuvriendelijke vakantiekaartopties dit seizoen

Geslagen

Verschillende rode vakantiekaarten met foto's erop
Een voorbeeld van vakantiekaarten van Minted / Foto met dank aan Minted

Dit artikel wordt gepresenteerd en ondersteund door Minted – en als onderdeel daarvan konden we de Minted-winkelervaring en vakantiekaarten testen om een korte beoordeling aan deze specifieke sectie toe te voegen. Alles in dit artikel is onafhankelijk en eerlijk geschreven door het Good Good Good team. Bedankt!

Wat is goed: Minted is een marktplaats met unieke ontwerpen van onafhankelijke kunstenaars. Het bedrijf gebruikt 100% recyclebare verpakkingen die zijn gemaakt van meer dan 80% gerecycled, post-consumer afval of plantaardige materialen.

De vakantiekaarten van Minted zijn verkrijgbaar met opties voor gerecycled papier, gemaakt met FCS-gecertificeerd 100% post-consumer afval voor een gladde matte afwerking en zijn allemaal vervaardigd met windenergie! Het is het coolste om te weten dat zoiets simpels als een jaarkaart die aan onze koelkasten hangt, uitsluitend met duurzame grondstoffen kan worden geproduceerd.

Of u nu op zoek bent naar vakantiekaarten, professioneel briefpapier voor uw eigen bedrijf of uitnodigingen voor een aankomend kerstfeest, u kunt gerecyclede opties van Minted kiezen en ze bewust verzenden.

In feite zijn alle opties voor gerecycled papier geoptimaliseerd voor de hoogste afdrukkwaliteit, zodat u zich goed kunt voelen over het visuele aspect van uw aankoop, ongeacht wat u kiest.

Als u van premium opties houdt, biedt Minted ook waszegels, aangepaste folie voor gepersonaliseerde namen en echte folie-enveloppen en envelopvoeringen. Je kunt ook dingen digitaal maken en de app van Minted gebruiken om je enveloppen gemakkelijk te adresseren of zelfs een vakantiekaartwebsite maken om video’s, brieven en meer foto’s te delen met een gratis QR-code op de achterkant van je kaarten.

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Aangepaste vakantiekaart met een hond, met de woorden "Dit is Vreugde"
Ik heb een aangepaste vakantiekaart gemaakt, met mijn vrolijke hond Duffy, via de eenvoudige website van Minted / Foto met dank aan Amanda R. Martinez for Good Good Good

Amanda’s gedachten: Ik moet toegeven, ik ben nooit een soort vakantiekaart geweest. Maar ik was oprecht zo verrast door hoe eenvoudig en leuk het was om dit proces te doorlopen.

De template die ik koos was “THIS” van Lauren Chism – die kleur- en lettertypeaanpassingen mogelijk maakte. Ik vond het geweldig dat deze kaart was ontworpen door een onafhankelijke kunstenaar, een milieuvriendelijke optie bood en het vervelende werk deed om mijn enveloppen (gratis) voor me te adresseren!

Als je besluiteloos bent (zoals ik), biedt Minted een “Find it Fast” -functie waarmee je tegelijkertijd je foto in elk vakantiekaartontwerp kunt zien. Je kunt je foto ook sms’en naar CARDS (22737) en een Minted Design Associate stuurt je terug met vijf kaartopties!

Shop Minted’s Vakantiekaarten

Artefact Opstand

Een unieke fotogerichte vakantiegroetkaart
/Een voorbeeld van vakantiekaarten van Artifact Uprising / Foto met dank aan Artifact Uprising

Wat is goed: Wat Artifact Uprising zo opwindend maakt, is dat hetzelfde bedrijf dat Pinterest-waardige, hoogwaardige afdrukken en fotoboeken maakt, ook hetzelfde bedrijf is dat prachtig ontworpen milieuvriendelijke papierwaren maakt (zoals vakantiekaarten).

Elke kaart is gedrukt op premium kwaliteit, 100% gerecycled papier, met een gerecyclede kraft envelop optie. Alle elektriciteit die wordt gebruikt om het papier te produceren, wordt gekoppeld aan hernieuwbare door wind opgewekte elektriciteit. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat deze kaarten… blaas je geliefden weg (sorry).

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Artifact Uprising’s Vakantiekaarten

Papier cultuur

Kerstfotokaarten in unieke brede vormen
/hcarEen voorbeeld van vakantiekaarten van Paper Culture / Foto met dank aan Paper Culture

Wat is goed: Paper Culture is uw one-stop-shop voor moderne, milieuvriendelijke papierwaren die ook iets teruggeven. Elke kaart en envelop is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled papier; voor elke bestelling plant het bedrijf namens u een boom. Tot nu toe heeft Paper Culture meer dan 1 miljoen bomen geplant (en dat worden er steeds meer).

Paper Culture werkt ook samen met nationale en internationale organisaties om te helpen bij herbebossing en haar koolstofvoetafdruk te compenseren door middel van koolstofkredieten. Het Environmental Protection Agency heeft de milieu-inspanningen van het bedrijf erkend als een Top 10 Climate Leader en Certified California Green Business.

Ook kost het het versturen van je vakantiekaarten van je bord!

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop de vakantiekaarten van Paper Culture

Botanische Papierwerken

Een zaadpapieren kaartje met de tekst 'Ik wens je een bloeiperiode'
Een voorbeeld van vakantiekaarten van Botanical Paperworks / Foto met dank aan Botanical Paperworks

Wat is goed: Natuurlijk is recycling geweldig, maar wat als uw jaarlijkse vakantiekaarten uw dierbaren kunnen helpen hun eigen tuinen te laten groeien? Botanical Paperworks, een bedrijf dat eigendom is van een vrouw, biedt een verzameling vakantiekaartzaadpapier dat uitgroeit tot wilde bloemen, kruiden of groenten – allemaal getest om ervoor te zorgen dat het vrij is van onkruid en invasieve soorten.

De producten van het bedrijf (die ook huwelijksuitnodigingen, gunsten en confetti bevatten) zijn goedgekeurd door het Canadese voedselinspectiebureau en het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor het planten in de VS, Canada, de Europese Unie en andere plaatsen over de hele wereld.

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Botanical Paperworks’ Vakantiekaarten

Boomvrij

Verschillende voorbeelden van kleurrijke geïllustreerde vakantiekaarten, gericht op Kerstmis en vrede op aarde
Een voorbeeld van vakantiekaarten van Tree-Free / Foto met dank aan Tree-Free

Wat is goed: Tree-Free’s idee van goede tijdingen? Goed zijn voor de planeet. Elke kaart is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled papier, gedrukt vrij van vluchtige organische stoffen (ook bekend als VOC-vrije) inkten, 100% aangedreven door zonne-energie en gemaakt in de VS.

Jaarlijkse boomvrije aankopen besparen meer dan 3.000 volwassen bomen, 1,5 miljoen liter water en 210.000 pond broeikasgassen. Het bedrijf doneert ook 25% van zijn inkomsten aan doelen die onze planeet beschermen.

Kies je favoriete kaart, personaliseer je bericht en laat het mailinggedeelte aan hen over!

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Tree Free’s Vakantiekaarten

ForeverFiances

Een familiefotokaart voor Oud en Nieuw
Eén example van vakantiekaarten van ForeverFiances / Foto met dank aan ForeverFiances

Wat is goed: ForeverFiances biedt een selectie van premium, plantbare, zaad-embedded vakantie wenskaarten en 100% gerecycled papier. Het bedrijf is FSC-gecertificeerd, wat een goede indicator is dat zijn producten op verantwoorde wijze afkomstig zijn uit bossen die ecologische, sociale en economische voordelen bieden.

ForeverFiances heeft ook 1% van zijn inkomsten toegezegd aan non-profitorganisaties die milieudoelen ondersteunen, waaronder Sea Shepherd Conservation Society en liefdadigheid: water.

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Koop de vakantiekaarten van ForeverFiances

Papierloze post

Een geïllustreerde vakantiekaart met de tekst Falalalala
/hcarEen voorbeeld van vakantiekaarten van Paperless Post / Foto met dank aan Paperless Post

Wat is goed: We kunnen niet praten over milieuvriendelijke opties zonder de olifant in de kamer te noemen: papierloze digitale uitnodigingen! Paperless Post was een van de vroege pioniers in deze ruimte die de waarde zag in het opnieuw uitvinden van uitnodigingen en kaarten – ook wel bekend als het vinden van manieren om ons leven een beetje gemakkelijker te maken.

Tegenwoordig biedt het twee verschillende digitale opties: kaarten en flyers. De kaarten zijn geïnspireerd op het klassieke stationaire ontwerp waarmee we bekend zijn – behalve dat klanten ze binnen enkele minuten kunnen verzenden via e-mail, sms of een deelbare link. De flyers zijn meer casual (geanimeerde!) uitnodigingen die je ook binnen enkele minuten kunt verzenden – met honderden gratis ontwerpen.

Om de behoefte aan papier helemaal te elimineren, geeft Paperless Post degenen die van een goede traditionele kaart houden of een moderne manier uitnodigen om hun geliefden te bereiken – om nog maar te zwijgen van het feit dat het een geweldige manier is om die vervelende RSVP’s te volgen!

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop de vakantiekaarten van Paperless Post

Groenvelope

Een familiefotokaart met de tekst Merry Christmas
Een voorbeeld van vakantiekaarten van Greenvelope / Foto met dank aan Greenvelope

Greenvelope is een in Seattle gevestigd bedrijf met een missie om papier te besparen en de schoonheid van de Pacific Northwest te behouden. Greenvelope is in de kern milieuvriendelijk en is opgericht om digitale uitnodigingen te maken die al het plezier van traditionele kaarten zouden bieden zonder het afval dat ermee gepaard gaat.

De online briefpapiersjablonen van het bedrijf worden met de hand geselecteerd door het interne ontwerpteam, dat samenwerkt met de wereldwijde Greenvelope-gemeenschap van stationers, illustratoren, kalligrafen, grafische kunstenaars en schilders.

Door partnerschappen met de National Forest Foundation, Mountains to Sound, de National Park Foundation en 1% for the Planet, doet deze online kaart- en uitnodigingsservice meer dan papier besparen.

(Ontdek meer producten die iets teruggeven aan onze nationale parken in onze Nationale Parken Cadeaugids)

Opties voor vakantiekaarten:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Greenvelope’s Vakantiekaarten

Andere kerstkaart- en wenskaartideeën

Als je nog niet bent begonnen met het oppikken van alle geweldige opties die we vandaag hebben, dachten we dat we er een paar andere zouden toevoegen die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien of onderbenut.

Etsy-nl

Verschillende geïllustreerde duurzame vakantiekaarten
Een voorbeeld van duurzame vakantiekaarten beschikbaar op Etsy / Foto met dank aan Etsy verkoper ‘ADaytoRememberStudio’

Als je geniet van je deel van online winkelen voor kleine bedrijven, heb je je in het verleden meer dan waarschijnlijk tot Etsy gewend voor een beetje begeleiding. Met zijn schijnbaar eindeloze hoeveelheid kleine bedrijven, kunt u enkele van de mooiste en meest creatieve milieuvriendelijke vakantiekaarten en e-cards vinden.

Het is ook een geweldige plek om nichekaarten te vinden, zoals dit kattenvariëteitenpakket gemaakt van gerecycled materiaal en geproduceerd met behulp van windenergie en deze Sasquatch-vakantiekaart die een boom plant voor elke 10 verkochte ansichtkaarten.

Het voordeel van winkelen via deze marktplaats is de grote verscheidenheid aan ontwerpen en waardespecifieke opties waarop elke individuele verkoper zich richt.

Stuur geen kaart

Ja, je leest het goed: stuur dit jaar geen kaartje! Hoewel we graag ongelooflijke bedrijven en ontwerpers ondersteunen die de grenzen verleggen als het gaat om het bieden van duurzame opties aan consumenten, is een andere optie die u ook kunt overwegen gewoon niet het versturen van een vakantiekaart o.!ut.

Er is veel interne en externe druk verbonden aan het verzenden van deze jaarlijkse updates, maar als je niet de capaciteit hebt om ze te verzenden, geef jezelf dan toestemming om de traditie over te slaan. (Dit spreekt voor zich, deze optie bespaart u de meeste tijd, geld en papier.)

Post op sociale media

Het kanaliseren van je vakantiekaartgeest in een bericht op sociale media is misschien een voor de hand liggend idee, maar we zien het vaak over het hoofd (of geven het niet genoeg gewicht). Bespaar jezelf de stress en breng je geliefden in de feeststemming door leuke foto’s en een lief bericht te delen via je sociale media-account.

Tweedehands kopen

Oh, je zou verrast zijn door de hoeveelheid ongeopende (of geopende maar nooit gebruikte) dozen met vakantiekaarten die in kringloopwinkels of tweedehands online marktplaatsen (zoals Facebook en eBay) staan. Ongeacht wat voor soort papier, inkt of productieprocessen werden gebruikt, u kunt zich op uw gemak voelen dat uw beslissing om tweedehands te kopen hen heeft afgeleid van het gaan naar een stortplaats.