8 beste milieuvriendelijke bedframes voor betere rust (2022)

Search

Meubels kopen is geen sinecure, zeker niet als dat meubel de basis is van je nachtrust. Als je op zoek bent naar een nieuw bedframe, heb je ongetwijfeld een hele takenlijst.

Van het meten van afmetingen in uw slaapkamer, de beste ondersteuning voor uw matras, het vasthouden aan een budget en het proberen een ethische, milieuvriendelijke aankoop te doen, moet u mogelijk Furniture Aficionado aan uw cv toevoegen.

Maak je nooit zorgen; we zijn experts geworden, zodat u dat niet hoeft te doen!

We zijn gepassioneerd over het vinden van producten die goed voor u zijn, goed voor uw portemonnee, goed voor de mensen die ze maken en goed voor de planeet. Natuurlijk is tweedehands of gerecyclede goederen kopen de meest duurzame manier om te gaan, maar als u op zoek bent naar iets specifieks of een stuk wilt kopen dat jaren meegaat, willen we u helpen.

In feite hebben we onlangs onze favoriete milieuvriendelijke matrassen gedeeld en we weten dat het hebben van een slimme slaapopstelling de sleutel is tot een goede nachtrust. Naast deze handige gids voor duurzame bedframes, bent u klaar voor de beste slaap van uw leven.

Voordat we erop ingaan, laten we iets meer leren over duurzaamheid in de bedframemarkt.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Wat maakt een bedframe milieuvriendelijk?

Net als elk milieuvriendelijk product, maken de materialen in een bedframe het een duurzame aankoop. In vergelijking met andere “snelle meubel” retailers, zullen bedrijven die duurzaam gemaakte bedden verkopen stevigere en veiligere materialen gebruiken, die materialen zorgvuldig inkopen en waarschijnlijk de mensen die ze maken betalen met hogere lonen en eerlijkere arbeidsomstandigheden bieden.

Een bedframe dat langer meegaat zonder te breken, zorgt ervoor dat je niet te snel een nieuwe hoeft te kopen. Als u nu wat meer uitgeeft aan een stuk van hoge kwaliteit, bespaart u op de lange termijn geld (en ondersteunt u de planeet).

Bij het winkelen voor een milieuvriendelijk bedframe, is het belangrijk om te zoeken naar een paar specifieke indicatoren: wat de materialen zijn en hoe ze zijn verkregen, speciale branchecertificeringen en hoe het bedrijf duurzaamheid als geheel ondersteunt.

Veel standaard bedframes die niet milieuvriendelijk zijn gemaakt van dunne materialen zoals bewerkt hout of vervaardigd multiplex. Het is heel gebruikelijk dat bedden worden gemaakt met harsen, vernissen, verven, vlekken, lijmen en lijmen die vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde en aceton bevatten.

Deze chemicaliën zullen na verloop van tijd langzaam in de lucht lekken en dat is niet goed voor je gezondheid. En als dat bedframe jaren later wordt weggegooid? Het is ook niet goed voor de gezondheid van de planeet. Bovendien worden veel van deze harsen en lijmen ook gemaakt met behulp van energie-inefficiënte processen (we kijken naar u, de ruwe olie-industrie).

Daarom is het beter voor u en de planeet wanneer u bedframes koopt die zijn gemaakt van natuurlijke, veilige materialen. Omdat de meeste bedframes van hout zijn gemaakt, kunt u erachter komen wat voor soort hout wordt gebruikt bij de productie, evenals de soorten vlekken of vernissen die bij het proces betrokken zijn. Zoek ook naar weinig tot geen lijmen!

Milieuvriendelijke bedframes zijn gecertificeerd door vertrouwde onafhankelijke organisaties die strenge tests en voorschriften bieden, zoals Greenguard of de Forest Stewardship Council (FSC).

Onze favoriete duurzame bedframes voor een goede snooze

De merken die u hier ziet, hebben leden van ons team een bedframe gestuurd om te beoordelen voor dit artikel. (Onze beoordelingen zijn altijd eerlijk. Het ontvangen van gratis producten om te testen heeft nooit invloed op ons schrijven – en merken krijgen geen invloed op ons redactionele proces.) We hebben onze beoordelingen opgesplitst op basis van de verpakking, esthetiek, montage en kwaliteit van het bedframe om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw lichaam, uw slaapkamer en Moeder Aarde.

Savvy Rest’s natuurlijke platformbed

Savvy Rest’s Afton platform bed / Foto door Johnathan Huang voor Good Good Good Good

Wat is goed: Savvy Rest is een meubelbedrijf dat zich toelegt op waarden van duurzaamheid en gemeenschap en biedt veilige, natuurlijke en comfortabele producten die zijn gecertificeerd door onafhankelijke derden. Het hout dat in de bedframes wordt gebruikt, is gecertificeerd door de Appalachian Hardwood Manufacturers en het bedrijf als geheel is lid van Green America, is een gecertificeerd B-corp en doneert aan Carbon Fund, een non-profitorganisatie die zich inzet om bedrijven en individuen te helpen hun klimaatimpact te verminderen. Savvy Rest is ook een bedrijf dat eigendom is van werknemers.

Savvy Rest’s Afton platform bed / Foto door Johnathan Huang voor Good Good Good Good

Bijzonderheden: Johnathan kreeg een full-size Afton platformbed met een walnoot afwerking. Dit bed is met de hand gemaakt in Virginia door bekwame houtbewerkers, met behulp van esdoornhout voor de basis en populierenhout voor de lamellen – en nul-VOC-oliën en -vlekken. Er is geen gereedschap nodig bij de montage, omdat het bed is voorzien van losjes verdeelde lamellen die op hun plaats vergrendelen en beugels gemaakt van massief staal.

Savvy Rest’s Afton platform bed / Foto door Johnathan Huang voor Good Good Good Good

Prijs: Begint bij $ 999 voor een koningin (controleer de huidige prijs + u kunt de code gebruiken GOED20 voor 20% korting op uw bestelling)

Johnathan’s gedachten:

 • Verpakking: Het hele bed arriveerde in slechts twee dozen die ik alleen twee trappen naar mijn appartement kon dragen (hoewel het erg zwaar was en ik zou aanraden om een vriend te krijgen om te helpen). Het was zeer georganiseerd en gedempt met rubberschuim aan de uiteinden, dus er werden geen hoeken of randen van de houten stukken beschadigd tijdens het transport, hoewel een deel van de buitenkant van een kartonnen doos begon te scheuren.
Verpakking voor Savvy Rest’s Afton Platform Bed / Foto door Johnathan Huang for Good Good Good
 • Esthetisch: Dit bed heeft een perfecte minimale uitstraling en de houtbeits (zonder lakken of vernissen) is egaal en mat. Er is nu een hoop ruimte onder mijn bed, waardoor mijn kamer optisch groter lijkt. Het is een supereenvoudig ontwerp, maar het ziet er verre van goedkoop uit. Het uitstekende vakmanschap draagt door in de algehele esthetische look en feel, en het ziet er echt mooi uit.
 • Vergadering: Dit bedframe vereist geen gereedschap om te monteren, omdat alles voorgesneden sleuven en hardware al bevat voor een eenvoudige montage. Ik was in staat om het volledig alleen in een kwestie van 15 minuten in elkaar te zetten. De horizontale matraslatten waren iets moeilijker in hun inkepingen te schuiven, maar ik denk dat die knusheid het bed zo stevig maakt.
 • Kwaliteit: Alle stukken zijn massief hout, waardoor het een zeer stevig aanvoelend bed is. Elk stuk van het bed past perfect in elkaar zoals ze bedoeld waren, en het is heel duidelijk dat Savvy Rest vakmanschap en hoogwaardige materialen waardeert om hun ontwerp te verheffen.
Savvy Rest’s Afton platform bed / Foto door Johnathan Huang voor Good Good Good Good
 • Andere opmerkingen: Ik heb alleen bedframes van IKEA gehad, en het systeem dat ze gebruiken met de lamellen waar het matras bovenop zit, is vrij typisch, maar ze glijden en raken elkaar als je op en van het bed stapt.

  Bij de Afton, omdat alle lamellen zo perfect en knus op hun plekken passen, en omdat het hout stevig en fors is, is er helemaal geen geluid als je op of van het matras stapt. En dat is voor mij persoonlijk zo’n klein ding geweest dat zo’n groot verschil heeft gemaakt.
Latten zijn op hun plaats opgesloten op Savvy Rest’s Afton Platform Bed / Foto door Johnathan Huang for Good Good Good

→ Winkel De Afton van Savvy Rest en gebruik de code GOOD20 voor 20% korting

Floyd’s aanpasbare bedframe

Het aanpasbare Floyd Bed Frame
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Wat is goed: In 2022 beloofde Floyd een koolstofneutraal meubelmerk te worden, wat betekent dat uw aankoop geen netto koolstofuitstoot zal zijn. Daarnaast zet Floyd zich in voor een lange levensduur, door een wederverkoopprogramma en aanpasbare elementen aan te bieden om reeds bestaande stukken langer mee te laten gaan. Dit is ingebakken in het ontwerpethos van het bedrijf, dat prioriteit geeft aan toegankelijkheid en noodzaak boven franje en afval.

Ten slotte deelt Floyd een 5-delig duurzaamheidsdoelenplan voor 2025, inclusief doelen voor het verzamelen van materialen uit hernieuwbare of gerecyclede bronnen, het minimaliseren van verpakkingen en meer.

Een volledig opgemaakt bed op het Floyd bedframe
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Bijzonderheden: Floyd’s aanpasbare platformbedframe is een mooi en utilitair stuk voor elke slaapkamer. Het wordt geleverd in berken, eiken en walnootopties en heeft de mogelijkheid om een hoofdeinde en opbergcomponenten onderbed toe te voegen of op te nemen. U kunt ook de grootte van uw bedframe wijzigen als u een groter matras zou krijgen, en het enige wat u hoeft te doen is een uitbreidingspakket kopen om dit te doen.

Alle bedframes zijn gemaakt met natuurlijke, hernieuwbare materialen (zoals berken multiplex, hout eiken hardhout of duurzaam geproduceerd walnootfineer), wat betekent dat de natuurlijke variatie en zelfs de geur van echt hout belangrijke spelers zijn in de ervaring van dit meubilair. Alle panelen zijn gecertificeerd om extreem lage lijmemissies te garanderen en Floyd biedt een grote duurzaamheid en sterkte.

Alle bedsteunen zijn gemaakt van gepoedercoat staal uit een serie van 8 bochten van een enkel stuk staal, waardoor afval in de productie wordt verminderd. Ten slotte wordt het bedsysteem aangevuld met nylon ratelbanden om panelen vast te zetten zonder gereedschap of schroeven.

Een volledig opgemaakt bed op het Floyd bedframe
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Prijs: Vanaf $ 1.075 voor een Queen (controleer de huidige prijs)

Branden’s Gedachten:

 • Verpakking: Het Floyd bedframe wordt geleverd in een volledig kartonnen/papieren verpakking. Er is veel aandacht besteed aan de manier waarop alles aankomt en het voelt bijna als het uitpakken van een Apple-product.
Vooraanzicht van het Floyd bedframe
Foto door Branden Harvey for Good Good Good
 • Esthetisch: Ik hou absoluut van de esthetiek van een minimalistisch platformbed – en Floyd was precies wat ik zocht. Hoewel het hoofdeinde een optionele add-on is, ben ik echt blij dat ik het vanuit een esthetisch en functioneel oogpunt heb gekregen.
Rode handleiding voor het Floyd bedframe
Floyd’s Handleiding / Foto door Branden Harvey for Good Good Good
 • Vergadering: Ik vond dit bedframe ongelooflijk eenvoudig in elkaar te zetten. Om eerlijk te zijn, het voelde een beetje plezier — zoals iets bouwen met lego. Bovendien zijn er geen schroeven, spijkers, etc. bij betrokken. Hoewel het instructieboekje nuttig was, koos ik ervoor om hun korte video “Het floydbed opzetten” te bekijken. Alles is echt intuïtief, met als enige lastige het riem- en ratelsysteem.
Zicht op onder het Floyd bedframe en het riem- en ratelsysteem
Een blik op onder het Floyd bed, en zijn riem en ratelsysteem / Foto door Branden Harvey for Good Good Good
 • Kwaliteit: Ik heb de kwaliteit fantastisch gevonden. Het bed verschuift of kraakt niet. Het enige geluid dat ik ervoer, waren de riemen die tegen de metalen voeten trokken – maar na een paar dagen nestelden ze zich op hun plaats en hoorde ik ze niet langer buigen.

  Ik vind het geweldig dat het frame modulair is, omdat het betekent dat als een van de onderdelen ooit faalt, ik gewoon een nieuw onderdeel kan bestellen. Ik hoef niet het hele systeem te vervangen.

  Het enige waar je op moet letten: omdat het platformbed meer uitsteekt dan een traditioneel bedframe (en de stukken bedoeld zijn om zichtbaar te zijn), heb je iets meer kans om er tegenaan te botsen, en na verloop van tijd zal het hout waarschijnlijk kleine deuken en slijtage krijgen. Het is geen enorme deal, maar het vermelden waard.

Zijaanzicht van Floyd bedframe met hoofdeinde
Foto door Branden Harvey for Good Good Good
 • Andere opmerkingen: Ik heb dit bedframe eigenlijk uit eigen zak betaald. Toen we eindelijk mijn bedframe van meer dan 8 jaar moesten vervangen, probeerden mijn partner en ik te beslissen aan welk bedframe we ons de komende 8+ jaar zouden committeren.

  We kozen voor het aanbod van Floyd vanwege hoe aanpasbaar het is. Als we ooit naar een groter appartement verhuizen, kunnen we een extra houten paneel kopen om ons queensize bed om te zetten in een kingsize bed. Als we ooit besluiten om een ander bedframe te krijgen, kunnen we altijd één paneel verwijderen om dit om te zetten in een twin-size frame voor een kind. En nogmaals, als een onderdeel van het frame ooit breekt, kunnen we dat deel gewoon vervangen in plaats van het hele frame.

  Het aanpassingsvermogen van dit frame maakt het een grote financiële investering en een van de meest duurzame aanbiedingen op deze lijst.

→ Winkel Het bedframe door Floyd

Mijn Groene Platform Bed

Foto door Megan Burns for Good Good Good

Wat is goed: My Green Mattress is opgericht als een bedrijf om mensen een gezondere, groenere optie te bieden om te slapen. Het bedrijf werkt samen met 1% for the Planet om één procent van zijn totale omzet te doneren aan milieuorganisaties die werken aan het creëren van een gezondere planeet voor iedereen. Naast gecertificeerde groene matrassen creëert het bedrijf slaapoplossingen die Greenguard Gold-gecertificeerd zijn en gemaakt van niet-giftige materialen.

Bijzonderheden: Het My Green Platform Bed is gemaakt van onbehandeld, duurzaam Amerikaans populierenhout en is vrij van houtbeits, lijmen en andere giftige chemicaliën. De stukken worden gefreesd in Ohio en worden verpakt en verzonden naar uw huis vanuit de My Green Mattress-fabriek. De latten van het bed zijn drie centimeter uit elkaar en het zit acht centimeter van de vloer om een consistente luchtstroom te creëren voor een diepe, gezonde slaap.

Prijs: $ 549 voor een queensize bed (controleer de huidige prijs)

Foto door Megan Burns for Good Good Good

Megan’s gedachten:

 • Verpakking: My Green Mattress maakt gebruik van indrukwekkend minimale verpakkingen end materialen om dit bedframe te verzenden. Er was een buitendoos en slechts een paar stroken plastic krimpfolie om de stukjes bij elkaar te houden. Toen de doos eenmaal was afgebroken, was de hoeveelheid verpakkingsafval super minimaal en was alles behalve het beetje plastic verpakking (dat in één handvol paste) recyclebaar.
Een stapel kartonnen verpakkingen met een kleine hoeveelheid plastic
Foto door Megan Burns for Good Good Good
 • Esthetisch: Het populierenhout dat voor dit bedframe wordt gebruikt, is perfect voor een minimalist die een afgezwakte natuurlijke houttint bekleedt, dus het mengt goed als je andere tinten of kleuren in de kamer hebt. Het heeft niet veel knopen en is een zeer neutrale kleur (geen funky ondertonen). Dit bed is erg ingetogen en zorgt er echt voor dat uw beddengoed of inrichting de ster van de show is.
 • Vergadering: Montage gebeurt meestal met een inbussleutel, met een paar schroeven. De instructies zeiden dat de schroeven konden worden aangedreven met slechts een schroevendraaier, maar ik zou aanraden om een boormachine bij de hand te hebben, omdat ze extreem moeilijk met de hand te schroeven waren.
Alle houten onderdelen liggen op een rode loper
Foto door Megan Burns for Good Good Good
 • Kwaliteit: Naast het feit dat het een zeer esthetisch aantrekkelijke houttint is, is het frame zelf, eenmaal volledig gemonteerd, extreem stevig. Het kraakt, wiebelt of voelt helemaal niet instabiel aan.
 • Andere opmerkingen: Ik was niet zo zeker van de stabiliteit van de dunnere beenplanken op dit bedframe (ik heb alleen vierkante poten op platformbedden gezien), maar ik was aangenaam verrast om te zien dat ze net zo goed standhielden.

→ Shop de Mijn Groene Platform Bed van My Green Mattress

Andere milieuvriendelijke bedframemerken voor duurzaam slapen

Parachute’s Horizon Bed Frame

Parachute's Horizon Bed Frame met hoofdeinde
Foto met dank aan Parachute

Wat is goed: Parachute is een klimaatneutraal gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat het circulaire programma’s implementeert om zijn koolstofvoetafdruk en emissies te compenseren. De materialen zijn ook ethisch en verantwoord ingekocht en werken samen met Fair Trade- en GOTS-gecertificeerde fabrikanten. Het bedrijf neemt ook deel aan een aantal koolstofcompensatieprojecten en schetst langetermijndoelen voor duurzaamheid en rechtvaardigheid.

Bijzonderheden: Parachute’s Horizon bedframe is het duurste op onze lijst, maar het is zeker mooi! Geïnspireerd door tijdloze natuurlijke designelementen en gemaakt om perfect te combineren met de Eco Comfort Matras, is de Horizon ontwikkeld in een Amerikaanse fabriek en gemaakt om lang mee te gaan.

Dit bedframe is gemaakt met ovengedroogd hardhout en insteek- en tenonverbindingen die zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Het bevat een subtiele massief strandhouten poot en het stuk is aanpasbaar met comfortabele en natuurlijke linnen katoenen stoffen. Het is ook gemaakt zonder schadelijke chemicaliën en voldoet aan de vereisten van de staat.

Prijs: $ 2.700 voor een queensize bed (controleer de huidige prijs)

→ Shop De Horizon Bed Frame door Parachute

Houten bedframe van Helix

Houten bedframe van Helix
Foto met dank aan Helix

Wat is goed: Helix werkt om ervoor te zorgen dat uw aankoop de juiste is, met behulp van duurzame en organische materialen in zowel matrassen als bedframemeubels. Alle Helix-items zijn 100% gemaakt in de VS en met de hand geassembleerd, en het houten frame is niet anders, het betrekt gecertificeerde materialen van duurzame locaties voor een betrouwbare en milieuvriendelijke slaap.

Bijzonderheden: Helix’s Wood Frame (dat wordt geleverd in witte en natuurlijke houtkleuren) is een eenvoudig en modern platformbed. Gemaakt met Appalachian hardhouten bedrails, Southern Yellow Pine latten en Appalacian Maple poten, alle houtmaterialen komen van Forest Stewardship Council-gecertificeerde locaties en zijn afkomstig van duurzame houtsoorten.

Alle houtafwerkingen zijn op water- en UV-basis met nul VOS te vinden. Het houtskelet is gemaakt van duurzame houtmaterialen en is eenvoudig te bouwen met gereedschapsvrije montage.

Prijs: Begint bij $ 499 voor een queensize bed (controleer de huidige prijs)

→ Shop de Helix Wit Hout Bed Frame

Avocado Malibu Bed

Avocado Malibu Bed met hoofdeinde
Foto met dank aan Avocado

Wat is goed: Avocado’s missie is om een van ’s werelds meest duurzame merken’ te zijn. Al haar producten zijn zeer gecertificeerd en de fabrieken en houtwinkels in Los Angeles worden volledig aangedreven door hernieuwbare energie. Bovendien is Avocado ’s werelds enige klimaatneutraal gecertificeerde beddengoedmerk en één procent van alle inkomsten gaan naar milieu-non-profitorganisaties met de hulp van 1% For The Planet.
Avocado is ook een gecertificeerde B-Corp, waardoor het bedrijf wettelijk verplicht is om rekening te houden met de impact van zijn beslissingen op werknemers, klanten, leveranciers, de gemeenschap en het milieu.

Bijzonderheden: Hun Malibu platform bedframe gemaakt van hoogwaardig esdoorn hardhout. Dit ontwerp is ook verkrijgbaar in walnoothout en er worden geen giftige lijmen of afwerkingen gebruikt in beide stijlen. Avocado biedt ook een optioneel 41-inch of 46-inch hoofdeinde dat perfect past bij elk van de matrassen van het merk.

Elk bedframe wordt gemaakt in Avocado’s FSC-gecertificeerde fsc-gecertificeerde faciliteit in Los Angeles, waarbij vakmanschap wordt gecombineerd met innovatieve klimaatverantwoordelijkheid.

Prijs: Begint bij $ 1.699 voor een Queen (controleer de huidige prijs)

→ Shop De Malibu Platform Bed Frame van Avocado

Naturepedic’s Organic Foundation

Naturepedic's Organic Foundation
Foto met dank aan Naturepedic

Wat is goed: De milieu-initiatieven van Naturepedic werken om zowel de slaapomgeving in onze huizen als de grotere omgeving van onze levende planeet te beschermen. Dit omvat de inkoop van organisch materiaal, waakzame testnormen en certificeringen en doelgerichte bedrijfspraktijken, zoals het gebruik van hernieuwbare energie, de inkoop van gerecyclede materialen, het bepleiten van sociale doelen en meer.

Naturepedic is erkend door meer dan 30 onafhankelijke organisaties voor zijn inzet voor duurzaam ondernemen en is lid van 1% voor onder andere de Planet, Mattress Recycling Council en het American Sustainable Business Network. Bekijk voor meer informatie het meest recente duurzaamheidsverslag van Naturepedic.

Bijzonderheden: Naturpedic’s Organic Bed Foundation is gemaakt van Noord-Amerikaans hout, biologisch katoen en extra lamellen voor extra sterkte en gebruikt geen schadelijke chemicaliën of vlamvertragers voor een comfortabel, stevig bedframe. Door doordachte materialen te kopen en een bed met extra sterkte te bouwen, voegt dit frame jaren toe aan de levensduur van uw bed voor voortdurende duurzaamheid.

De schepen van de bedfundering stortten in voor eenvoudig transport en montage. Het wordt ook onderschreven door GOTS, Greenguard en MadeSafe.

Prijs: Vanaf $ 599 voor een Queen (controleer de huidige prijs)

→ Shop de Organic Deluxe Matras Foundation door Naturepedic

EcoSleep’s Reclaimed Railroad Track Bed Frame

EcoSleep's Reclaimed Railroad Track Bed Frame
Foto met dank aan EcoSleep

Wat is goed: EcoSleep, een bedrijf van Brooklyn Bedding, biedt duurzame oplossingen voor slaapkamermeubilair. De matrassen en beddengoedaccessoires zijn zeer gecertificeerd en gebruiken hoogwaardige, biologische materialen voor een betere nachtrust.

Bijzonderheden: Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs, betaalbaars en unieks, dan is dit bedframe van EcoSleep iets voor u. Gemaakt met teruggewonnen spoorlijnen (ja, je leest het goed), dit bed biedt een duurzaam ontwerp en nul scherpe randen of bewegingsoverdracht die je zou kunnen ervaren met andere metalen ontwerpen.

Methaangas dat wordt opgevangen van nabijgelegen stortplaatsen biedt een schonere bron van brandstof om de spoorlijnen om te zetten in hoekijzer, waardoor bouwers gehard staal en zorgvuldig gegoten harsen kunnen gebruiken om het bed te vervaardigen. Het is compatibel met elk matras en de meeste hoofdborden (hoewel het wel een boxspring of foundation vereist). EcoSleep belooft ook een gereedschapsvrije montage.

Prijs: $ 175 voor een queensize bed (controleer de huidige prijs)

→ Winkel Het bedframe van EcoSleep

Het bed van Thuma

The Bed by Thuma — met hoofdeinde van kussens
Foto met dank aan Thuma

Wat is goed: Thuma gebruikt milieuvriendelijk, geüpcycled en hergebruikt rubberhout van bomen in de buurt van ambachtslieden en fabrieken. Door gebruik te maken van efficiënte materiaalinkoop minimaliseert Thuma de behoefte aan transport en emissies.

Bovendien zijn alle producten verpakt in gerecycled karton en beschermd met een strategisch ontwerp om de noodzaak van piepschuimverpakkingen te elimineren. Ten slotte werkt Thuma samen met 1% voor de planeet om ervoor te zorgen dat één verkocht bed resulteert in één geplante boom.

Bijzonderheden: The Bed by Thuma is een eenvoudig en strak platformontwerp met handgemaakt, hergebruikt hout. Kies uit walnoot- of natuurlijke houtkleuren zonder MDF of fineer. Het bed beschikt ook over een PillowBoard, een alternatief voor het hoofdeinde gemaakt met gecertificeerd schuim en een linnen geweven hoes.

De latten van het bed zijn gemaakt met eco-fi vilt made van gerecyclede kunststoffen en vergrendelen op hun plaats met behulp van Japanse ambachtelijke technieken om overtollige metalen hardware te voorkomen. Eenvoudig samen te stellen en met een voorgewatteerde bodem voor vloerbescherming biedt dit bed comfort en ondersteuning zonder het milieu te beschadigen. (Het bed is Greenguard Gold Gecertificeerd!)

Prijs: Begint bij $ 1.095 voor een Queen (controleer de huidige prijs)

→ Winkel Het bed van Thuma

Doe je best om je slaapkamer duurzaam te maken door onze gidsen te bekijken voor duurzame huishoudelijke artikelen, milieuvriendelijke vloerkledenen milieuvriendelijke matrassen.