8 Apps voor geestelijke gezondheid en bronnen ter ondersteuning van zwarte Amerikanen

Search

Op het snijvlak van ras en geestelijke gezondheid ervaren veel BIPOC-gemeenschappen – vooral zwarte gemeenschappen – barrières zoals een gebrek aan ziektekostenverzekering, verhoogd stigma en systemisch racisme.

Volgens een onderzoek uit 2018 van Mental Health America meldden meer dan zeven miljoen mensen die zich identificeren als zwart of Afro-Amerikaans het afgelopen jaar een psychische aandoening te hebben gehad. Dat zijn meer mensen dan de totale bevolking van Chicago, Houston en Philadelphia Gecombineerd.

Verwerking door individueel trauma is al uitdagend genoeg, maar het toevoegen van massatrauma zoals COVID-19, politiegeweld en het huidige verdeeldheid zaaiende politieke landschap creëert een nog grotere behoefte aan de zwarte gemeenschap om toegang te hebben tot professionele raad.

Historisch gezien – en niet verrassend – is racisme een probleem geweest op het gebied van psychologie, met de meeste psychologische oriëntaties gericht op de witte, Europese, mannelijke ervaring – wat een probleem vormt bij het bedienen van diverse bevolkingsgroepen.

Gegevens uit een rapport van de American Psychological Association uit 2015 delen dat 86% van de psychologen in de VS blank was, terwijl slechts 5% Aziatisch, 5% Spaans, 4% zwart en 1% multiraciaal was.

Ja… je leest het goed. Maar we hebben goed nieuws!

Er zijn een groeiend aantal black-owned organisaties en apps die eersteklas bronnen en cultureel competente professionals bieden.

Als u deel uitmaakt van de zwarte gemeenschap, hopen we dat u de middelen kunt vinden waarnaar u op zoek bent om voor uw mentale welzijn te zorgen. Als je je identificeert als wit, hopen we dat je dit deelt met vrienden van kleur die deze bronnen misschien nuttig vinden.

We willen ook voorstellen om een lidmaatschap te doneren of te sponsoren voor degenen die financieel geen toegang hebben tot deze services.

Zwarte geestelijke gezondheid is belangrijk. Ieder. Ongetrouwd. Dag.

Black Mental Health Resources en Therapie

Stichting Loveland

Stichting Loveland

De Loveland Foundation, opgericht door Rachel Cargle, heeft sinds 2018 therapieondersteuning geboden aan meer dan 10.000 zwarte vrouwen, meisjes en gender non-binaire personen.

Ze bieden middelen en samenwerkingsinitiatieven die prioriteit geven aan kansen, toegang, validatie en genezing tussen gemeenschappen van kleur – met een focus op zwarte vrouwen en meisjes. Door middel van dit werk proberen ze bij te dragen aan de empowerment en de bevrijding van gemeenschappen in de VS.

Omdat financiën een belangrijke barrière vormen voor het zoeken naar geestelijke gezondheidszorg, biedt het Loveland Therapy Fund specifiek financiële hulp aan zwarte vrouwen en meisjes in de VS.

Via hun strategische partnerschappen hebben ontvangers toegang tot uitgebreide lijsten van professionals in de geestelijke gezondheidszorg die hoogwaardige, cultureel competente diensten bieden.

Naast haar partnerschappen biedt The Loveland Foundation beurzen, residentieprogramma’s, luistertours en nog veel meer!

Therapie voor zwarte meisjes

Therapie voor zwarte meisjes

Wat begon als een Google Drive Directory van zwarte therapeuten is sindsdien uitgegroeid tot een grote gemeenschap van zwarte vrouwen en meisjes die gepassioneerd zijn over het destigmatiseren van de geestelijke gezondheid.

Oprichter Dr. Joy Harden Bradford, Ph.D.  is een gediplomeerd psycholoog, spreker en de gastheer van de razend populaire podcast over geestelijke gezondheid, Therapy for Black Girls.

Via haar organisatie zijn zwarte vrouwen verbonden met vertrouwde, cultureel gekwalificeerde therapeuten die de onderscheidende ervaringen van zwarte vrouwen begrijpen.

Therapy for Black Girls werkt ook aan het destigmatiseren van geestelijke gezondheid en therapie in de zwarte gemeenschap door relevante en toegankelijke informatie te creëren om te illustreren wat vaak jargonrijke psychologische concepten zijn.

Therapie voor zwarte mannen

Therapie voor zwarte mannen

Mental Health America meldt dat zwarte mannen zich vooral zorgen maken over stigma.

Het goede nieuws is echter dat het gesprek verschuift voor zwarte mannen. In 2016 sprak muzikant Kid Cudi openlijk over zijn depressie op sociale media.

Als reactie op zijn kwetsbaarheid maakte het internet er een punt van om te praten over de geestelijke gezondheid van zwarte mannen met de hashtag #YouGoodMan.

Deze online beweging creëerde een platform om zwarte mannen aan te moedigen om collectief meer over hun geestelijke gezondheid te praten.

Andere belangrijke publieke figuren zoals Kanye West, Jay-Z en Logic zijn enkele van de velen die het gesprek over geestelijke gezondheid hebben voortgezet.

Dit is waar de organisatie, Therapy for Black Men, binnenkomt en erop gericht is het bestaande stigma te doorbreken.

Met een snel groeiende directory van meer dan 200 licentiesed therapeuten en 40 coaches in de VS, bieden ze een oordeelvrije, multicultureel ervaren service aan zwarte mannen.

Hun aanwezigheid op sociale media alleen al geeft ons hoop dat deze organisatie helpt bij het creëren van een veilige ruimte voor zwarte mannen om hun geestelijke gezondheid aan te pakken.

National Queer en Trans Therapeuten van Color Network (NQTTCN)

National Queer and Trans Therapists of Color Network (NQTTCN) logo

Diverse gender- en rassenvertegenwoordiging in de geestelijke gezondheidszorg is nodig. Het goede nieuws is dat organisaties als NQTTCN er iets aan doen.

NQTTCN startte een oproep voor queer, gender non-conforme en transgender professionals in de geestelijke gezondheidszorg van kleur om elkaar te vestigen en te ondersteunen als clinici en genezers.

Deze organisatie biedt hulpmiddelen voor geestelijke gezondheid voor zowel praktiserende als aspirant-beoefenaars die geworteld zijn in sociale rechtvaardigheid en bevrijding.

MeisjeTrek

MeisjeTrek

GirlTrek is de grootste non-profitorganisatie voor de volksgezondheid voor zwarte vrouwen en meisjes in de VS.

Met 1 miljoen leden moedigt GirlTrek vrouwen aan om te lopen als een praktische eerste stap om gezond leven, gezinnen en gemeenschappen te inspireren.

GirlTrek-leden ondersteunen ook lokaal en nationaal beleid gericht op het verbeteren van de toegang tot veilige plaatsen om te lopen en het verbeteren van de beloopbaarheid in 50 gemeenschappen met hoge nood in de VS.

“Dit is geen fitnessorganisatie, dit is een campagne voor genezing”, verkondigt de site van GirlTrek trots. “We lopen om ons lichaam te genezen, onze families te inspireren en de straten van onze buurten terug te winnen.”

Een van hun meest opvallende programma’s is de Black History Bootcamp Podcast, een 21-daagse wandelmeditatieserie geïnspireerd door pioniers op het gebied van burgerrechten.

Zwarte apps voor geestelijke gezondheid

Shine-app

Schijnen

De Shine-app is op een missie om de zorg voor mentale en emotionele gezondheid toegankelijker, representatiever en inclusiever te maken.

Opgericht door twee BIPOC-vrouwen, is deze app gebouwd om het grimmige representatieprobleem in de geestelijke gezondheidszorg aan te pakken.

Met dagelijkse meditaties, zelfzorgcursussen en een virtuele gemeenschap waarmee je contact kunt maken, biedt deze app zijn gebruikers praktische workshops en professionele ondersteuning van zijn inclusieve netwerk.

De Shine-app werd ook gekenmerkt als Best of 2020 door de App Store &2019 Webby Award Winner voor Best Lifestyle App.

Ayana

Ayana Therapie

Ayana is een virtuele therapie-app die mensen uit gemarginaliseerde gemeenschappen helpt een therapeut te vinden waarmee ze zich kunnen identificeren.

De app werd gestart door voormalig investeringsbankier en modeondernemer Eric Coly, toen hij zich realiseerde hoe moeilijk het voor zijn vriend was om een therapeut te vinden die haar unieke ervaringen als vrouw van kleur zou begrijpen.

Gebruikers kunnen anoniem inloggen en via deze app een gedetailleerde – cultuurgevoelige – vragenlijst invullen.

Dit omvat belangrijke overwegingen zoals iemands ras, etniciteit, geslacht en seksuele geaardheid. Bovendien bevatte Coly acht opties voor ras en etniciteit, met subkoppen voor elk.

Eenmaal voltooid, worden gebruikers gekoppeld aan een gelicentieerde professional om hun reis naar geestelijke gezondheid te beginnen.

De veilige plek

De veilige plek

The Safe Place is een gratis app voor geestelijke gezondheid die specifiek gericht is op het dienen van de zwarte gemeenschap.

De oprichter, Jasmin Pierre, is een auteur en pleitbezorger voor geestelijke gezondheid die gemotiveerd was om haar eigen herstel van de geestelijke gezondheid te transformeren in het creëren van een praktische bron die bewustzijn, onderwijs en hoop biedt voor een zeer ernstig probleem.

Gegevens verzameld in 2019, door de CDC, boden een nauwkeurige vergelijking van de geestelijke gezondheidstoestand van Amerika van vóór de pandemie tot juni 2020 – rond de tijd van de moord op George Floyd en massale wereldwijde protesten.

Dat onderzoek toonde aan hoe de percentages van angst en depressie in zo’n korte tijd omhoog schoten, vooral in de zwarte gemeenschap.

The Root meldde dat Jasmin haar gratis app voortdurend uitbreidt om de huidige dringende behoeften van de zwarte gemeenschap te weerspiegelen – vooral jonge zwarte Amerikanen.

De Safe Place-app bevat belangrijke zwarte onderwerpen over geestelijke gezondheid, zoals Beschrijvingen van psychische aandoeningen, Zelfzorg tijdens politiegeweld, Wanneer familie het niet begrijpt, en meer!

Voor onmiddellijke hulp

Als u of iemand die u kent zelfmoordgedachten heeft, kan een preventiehotline u helpen. De National Suicide Prevention Lifeline is 24 uur per dag beschikbaar op 800-273-8255.

Of sms HOME naar 741741 om een getrainde cri te sms’ensis counselor van de Crisis Text Line gratis 24/7.

Tijdens een crisis kunnen slechthorenden gebruik maken van hun favoriete relaisservice of 711 bellen en vervolgens 800-273-8255.

Wilt u meer informatie? Ga naar onze pagina met bronnen voor geestelijke gezondheid!

Opmerkelijke vermeldingen