7 Beste Himalaya zoutlampen met zijn voordelen en toepassingen

Hier is een harde waarheid. Ik heb het uiterlijk van Himalaya zoutlampen nooit echt leuk gevonden. Veel mensen kopen ze als decoratieve stukken, maar ik ben nooit een ‘roze’ persoon geweest en vond ze er altijd onhandig uitzien.

Gelukkig liet ik me niet tegenhouden door de uiterlijke blik om er een te bezitten en de voordelen te plukken die een zoutlamp vele jaren met zich meebrengt.

Himalaya zout lamp review

Dat brengt me bij het doel van dit artikel. Ik wil je enkele weinig bekende geheimen over zoutlampen vertellen en waarom je er een zou moeten kopen. Het is belangrijk om te weten dat alle zout Himalaya lampen niet gelijk zijn gemaakt.

Daarom zal ik beginnen met tips over het kiezen van een zoutlamp en een lijst die ik heb gemaakt met de beste lampen op de markt, zodat je je geld niet verspilt aan de verkeerde steen. Daarna vertel ik je alles over de voordelen van Himalaya zoutlampen.

Hoe een zoutlamp van hoge kwaliteit te kiezen

Alle zoutlampen zijn niet gelijk gemaakt! Dat is een feit. Zoals ik hieronder vermeld, moet je ervoor zorgen dat je een product kiest dat daadwerkelijk is gemaakt van 100 miljoen jaar oud roze zout, niet van rommel die in een fabriek is gemaakt.

Ik heb geprobeerd dit proces pijnloos te maken door het onderzoek voor u te doen en hier een solide lijst op te nemen. Als je liever eerst zelf wat onderzoek doet, zorg er dan voor dat de volgende punten afvinken voordat je daadwerkelijk een aankoop doet:

  • Rotsbron moet legitiem zijn (d.w.z. Pakistan of Nepal)
  • Een Himalaya zoutlamp met een timer is geweldig als je niet wilt dat hij de hele nacht draait
  • Zoek er een met een garantie indien mogelijk
  • Zorg ervoor dat wat u ook koopt, comfortabel in uw ruimte past

Aan het einde van de dag moet de lamp die u kiest goed voor u aanvoelen. Het is een stuk waarmee je op persoonlijk niveau contact wilt maken, dus het is een aankoop die met je hart moet worden gedaan.

De beste Himalaya zoutlampen

Zoals ik in de inleiding al zei, ben ik nooit een ‘roze’ persoon geweest en vond ik Himalaya zoutlampen er altijd onhandig uitzien. In de loop der jaren ben ik de look echter echt leuk gaan vinden en kan ik mijn interieur niet meer bedenken zonder de zoutlampen.

Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete Himalaya zoutlampen en zoals je kunt zien zijn ze tegenwoordig in alle verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Dus zelfs als je niet van de onhandige look van de originele zoutlamp houdt, zijn er nog steeds genoeg opties om uit te kiezen!

Zorg er wel voor dat je een hoogwaardige bron kiest en geen ‘nepmineralen’ die niet dezelfde chemische samenstelling hebben als die in Azië, zodat je geniet van alle voordelen die een zoutlamp met zich meebrengt (scroll naar beneden om meer te lezen over alle voordelen).

1. De essentiële Himalaya zoutlamp

beste Himalaya zoutlamp

BEKIJK PRIJS

Ik beschouw deze Pink Himalayan Salt Lamp van WBM Himalayan Glow als “de originele gangster Himalayan Salt Lamp” en blijf hem kopen voor mijn vrienden, familie en mezelf, gezien de geweldige prijs/kwaliteitsverhouding. En het lijkt erop dat ik niet de enige ben, gezien de 12000+ reviews op Amazon en een 4+-rating.

De lamp is gemaakt van met de hand gesneden Himalaya steenzout uit Pakistan en heeft een 100% natuurlijke houten basis en dimmerschakelaar om de helderheid aan te passen van zeer helder tot superzwam. Maar zelfs als deze niet is ingeschakeld, is de kleuring van deze lamp gewoon prachtig met een mooie zachte tint en strepen donkerder roze!

Ik heb een van deze lampen in mijn slaapkamer en in de super schemerige standaard heeft dit geen invloed op mijn vermogen om in slaap te vallen. In de ochtend draai ik het op en het verlicht de hele kamer met een zacht warm licht.

Afgezien van het geweldige licht, lijkt de lucht in mijn slaapkamer schoner, is ademen gemakkelijker (vooral door mijn neus) en als ik wakker word, heb ik minder gezwollen / slaperige ogen. Wat is een betere manier om zo wakker te worden!

2. De moderne zoutlamp

Beste Roze Himalaya Zoutlamp

BEKIJK PRIJS

Als je een fan bent van Himalaya zoutlampen, maar niet de ruwe natuurlijke look wilt die de meeste van hen hebben, zul je zeker dol zijn op deze vierkante! Het geeft een zachte, rustgevende gloed af en heeft een dimmerschakelaar, zodat u de hoeveelheid licht die het uitzendt kunt aanpassen. Dit maakt het de perfecte lamp voor je slaapkamer, kantoor, woonkamer of zelfs een yogastudio.

De lamp is gemaakt van 250 miljoen jaar oud zout uit het Himalaya-gebergte dat zijn werk doet om de lucht in de kamers te zuiveren. Na slechts één dag gebruik begon ik de resultaten op te merken. De lucht voelde schoner aan en mijn handen smaakten zout (ik weet dat dit raar klinkt).

Kortom, als je op zoek bent naar een slanke en moderne Himalaya zoutlamp, zou ik deze zeker aanraden!

3. Het perfecte cadeau

Himalaya Zout Lamp Gift

BEKIJK PRIJS

Deze Himalaya zoutlampen van Crystal Decor zijn perfect als je van plan bent om in elke (slaap)kamer in je huis een zoutlamp te gebruiken of een lamp voor jezelf en eentje cadeau wilt doen. Net als de WBM Himalayan Glow hebben de lampen een houten voet en een eenvoudig te gebruiken dimmerschakelaar.

Ik gebruik deze lamp bijna 10 uur per dag, zonder een significante warmteopbouw op te merken. Bovendien is het licht warm en geruststellend. Ik heb de kleine 6-inch lamp op mijn bureau en ik voel me rustiger en vrolijker. Naast de 6-inch is er ook een 7-inch en 11-inch variant.

4. De Himalaya zoutlamp bowl

Himalaya Zout Lamp Bowl

BEKIJK PRIJS

Ik heb deze niet persoonlijk geprobeerd, maar met een 4.8-rating op Amazon, denk ik niet dat dit een slechte koop is. Vooral als je graag een persoonlijk tintje geeft aan je Himalaya zoutlamp, kun je de zoutstukken in deze Himalaya zoutlamp bowl zo veel herschikken als je wilt.

Niet alleen zijn mensen enthousiast over hoe mooi deze kom eruit ziet, maar ook dat het zout zijn werk doet en dat ze een verschil in de lucht merken. Dus ik denk dat het zeker het proberen waard is!

5. De O Zo GROTE en mooie zoutlamp

Mooie Himalaya zoutlamp

BEKIJK PRIJS

Geloof je dat Big beter is? Als dat zo is, is deze lamp van 140-160 lbs waarschijnlijk wat u zoekt! Met een geschat effectief gebied van 725 – 800 vierkante voet is het niet alleen een prachtig kunstwerk, maar ook effectief.

Wanneer het licht wordt ingeschakeld, is het absoluut adembenemend! Het is warm, rustgevend en geruststellend en zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt!

De lamp is een beetje aan de dure kant, vooral omdat hij geen extra functies heeft zoals een dimmer of timer. Als je het echter als een meubelstuk beschouwt, is het gemakkelijker om het kopen van dit “grote” kunstwerk te rechtvaardigen!

6. Het ontwerp Himalaya zoutlamp

Design Himalaya Zoutlamp

BEKIJK PRIJS

Ik was aangenaam verrast toen ik de Levoit Ezra Himalaya zoutlamp ontving! Allereerst was de lamp uitermate goed verpakt in een sterke, mooie rode doos met (ongebroken:)) afdichtingen.

De lamp zelf ziet er ook mooi en stijlvol uit, werpt een prachtige gloed en ik ben echt dol op de dimmerfunctie. Over het algemeen beschouw ik dit als een mooie “upscale” verandering naar de standaard large-chunk-of-salt-versie.

7. Het beste Himalaya zout nachtlampje

Himalaya Zout Nachtlampje

BEKIJK PRIJS

Ben je op zoek naar een nachtlampje dat er natuurlijk en eenvoudig uitziet en geen helder wit licht uitstraalt? Gemaakt van zeer zuiver kristalzout uit het Himalaya-gebergte, is dit handgemaakte nachtlampje klein, maar geeft het nog steeds een zachte, warme gloed af om je stress te kalmeren en de slaap te verbeteren. Toch is de lamp die erbij wordt geleverd helder, dus ik heb hem vervangen door een zachte witte lamp.

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Gesneden uit mineraalrijke roze zoutkristallen (haliet) gevonden in de buurt van het Himalaya-gebergte in Pakistan, worden Himalaya zoutlampen gebruikt door mensen over de hele wereld die hun algehele welzijn willen verbeteren en hun omgeving willen zuiveren.

roze himalaya zoutlamp

Hoewel geen enkele grote studie alle voordelen die ik hieronder zal opsommen stevig heeft bevestigd, wisten onze voorouders al honderden jaren van de krachten van roze zout voordat recente generaties besloten er een bol in te steken.

Waarom is een Himalaya zoutlamp roze?

Ooit bekend als ‘het zout van het leven’ of ‘wit goud’, was roze Himalayazout ooit gereserveerd voor de rijken. Net als dinosaurussen, goud en varens dateert het begin van het Himalaya-gebergte 200 miljoen jaar terug tot de Jurrasische periode. Fast forward 100 miljoen jaar, en deze bergen waren niet op dezelfde plaats als ze waren.

Dicht bij de evenaar zorgde de intense hitte ervoor dat een oude waterweg, de Tethyszee, opdroogde. Achtergelaten lagen enorme bedden van gefossiliseerde kristallen waaruit we nu roze Himalayazout putten.

roze himalaya zout

Vanwege de unieke manier waarop het is gemaakt, de samenstelling van dit steenzout lijkt erg op ons eigen bloed. Dit leidde ertoe dat zout door vroege alchemisten het 5e element werd genoemd.

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat dit wonder vergelijkbaar is met table zout. Hoewel het een vergelijkbare samenstelling heeft, bevat het ook meer dan 80 andere sporenelementen / mineralen zoals zink en magnesium. Het is vanwege deze ingrediënten dat Himalayazout zijn amberachtige kleur heeft. Wanneer ze door licht worden vergroot, zenden ze een roze gloed.

Wat doet een Himalaya zoutlamp?

Toen ik mijn onderzoek voor dit artikel deed, kwam ik een trending post tegen die beweert dat je in elke kamer een roze zoutlamp moet houden. Eerlijk gezegd lachte ik een beetje, alleen al denkend aan het hebben van een gloeiende rots in elke kamer van mijn huis. Maar toen dacht ik aan de voordelen daarvan. Toen ik er wat meer over nadacht, begon ik te denken dat de auteur misschien iets aan het doen was.

Verhoog de zuurstofverzadiging in het bloed

De meeste van de voordelen van het gebruik van een roze zoutlamp worden beschouwd als de effecten van luchtionisatie. Wanneer ionisatie optreedt, komen negatieve ionen vrij in de lucht. Negatieve ionen zijn moleculen die een elektron hebben gewonnen terwijl ze een verandering doormaken.

Het resultaat van het inademen van negatieve ionen is een toename van zuurstof in het bloed. Het verhogen van de zuurstofverzadiging in het bloed kan helpen bij de ademhaling (natuurlijk), coördinatie en algehele gezondheid.

Van deze negatieve ionen wordt ook gezegd dat ze enkele van de effecten van elektromagnetische straling te verminderen dat wordt voortdurend geproduceerd door onze mobiele telefoons en andere elektronische apparaten.

Maak de ruimte vrij van negatieve energie

Een andere gedachtegang is dat verontreinigende stoffen die in de lucht zweven, worden aangetrokken door Himalaya-zoutlampen, dus het helpt om er een in een kamer te hebben maak de ruimte vrij van negatieve energie. Studies hebben nog geen van deze theorieën bewezen, maar dat lijkt gelovigen er niet van te weerhouden hun voordelen aan te prijzen.

In wezen, waar een Himalaya zoutlamp zich ook bevindt, dit is waar resultaten zullen worden gevonden. Dus meer dan één kopen is echt niet zo’n vreemd idee.

Himalaya Zout Lamp Voordelen

Er zijn tal van voordelen aan het kopen en gebruiken van een Himalaya zoutlamp die niets te maken hebben met decoratie of ambiance. Hier zijn vijf voordelen van het hebben van een Himalaya zoutlamp in uw huis in plaats van een met een traditionele kap.

1. Je lucht wordt schoner

Dit werd hierboven vermeld, maar het is de moeite waard om opnieuw te schrijven, omdat het hebben van frisse en frisse lucht in je huis zoveel extra boosts biedt voor je algehele gezondheid. In de oudheid (en zelfs vandaag de dag) verkenden mensen Halotherapie – een alternatieve geneeskundepraktijk waarbij zoute lucht wordt ingeademd. Hoewel dit met voorzichtigheid en onder begeleiding van een expert moet worden gedaan.

voordelen van himalaya zoutlamp

Himalaya zoutlampen zijn een veel veiliger alternatief dan een zoutkamer. Ze filteren verontreinigende stoffen zoals huidschilfers van huisdieren, schimmels en meeldauw en helpen ook allergieën en aanvallen van astma te verminderen.

Ze kunnen ook helpen bij andere gezondheidsproblemen zoals cystische fibrose, bronchitis, hoesten en zelfs verkoudheid. Natuurlijk worden ze niet beschouwd als een vervanging voor adequate medische zorg.

2. Je stressniveau zal kelderen

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen watervallen en stranden zo rustgevend vinden? Het antwoord: ionen. Je denkt misschien, “niet weer met de negatieve ionen praten”, maar het is waar. De meeste dingen die we stressverlagend vinden in de natuur zijn gekoppeld aan dit proces.

Hetzelfde geldt voor warm water en stoom geproduceerd door uw douche. Toen ik voor het eerst van deze wetenschappelijke verklaring hoorde, was ik verbaasd! Tot slot verklaart dit waarom een warm bad met Epson zout een van mijn favoriete bezigheden is, vooral in de winter.

Hoewel Himalaya zoutlampen niet zoveel negatieve ionen produceren als een waterval, kan hun invloed nog steeds aanzienlijk zijn. Wanneer angst wordt verminderd, kunnen andere fysieke problemen zoals hoge bloeddruk en paniekaanvallen gemakkelijk verdwijnen.

3. Je zult een boost in je energie zien

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen. Hoewel ik geen zoutlamp voor energiedoeleinden kocht, merkte ik al snel hoe het me voelde na slechts een paar dagen gebruik.

reden om himalaya zoutlamp te kopen

Er wordt gedacht dat dit gebeurt vanwege verhoogde serotonineniveaus in de hersenen veroorzaakt door de speciale eigenschappen van het Himalayazout. Deze verhoogde neurotransmitters zorgen ervoor dat men zich gelukkiger en positiever voelt. Meer dan alleen een vrolijke houding verhoogde serotonineniveaus kunnen helpen bij verbeterde slaap, eetlust en depressie.

4. Je slaapt beter

Jarenlang hebben artsen ons gewaarschuwd about de negatieve effecten van overmatige blootstelling aan bepaalde soorten licht in de slaapkamer. Dit is een van de redenen waarom experts aanbevelen om van je slaapruimte een ‘schermvrije’ zone te maken.

Als je ’s nachts moeite hebt met slapen, denk je misschien dat pikzwart het beste is. Voor sommige mensen werkt dit, maar velen van ons blijven schapen tellen, zelfs in het donker.

hoe himalaya zoutlamp te gebruiken

Als je het allemaal hebt geprobeerd als het gaat om slapen en op zoek bent naar een natuurlijke oplossing, leg dan de melatonine neer en sluit in plaats daarvan een Himalaya zoutlamp aan. Terwijl je de gezuiverde lucht inademt die wordt gecreëerd door de door zout beïnvloede ionen, zal de zuurstoftoevoer naar de hersenen worden verbeterd en zullen negatieve slaappatronen worden omgekeerd.

De gedimde verlichting zorgt er ook voor dat je veel sneller slaapt, vooral als ze worden gebruikt in combinatie met een ontspanningsoefening zoals meditatie.

5. Ze ondersteunen kleurentherapie

Kleurentherapie is een alternatieve geneeskunde praktijk die dateert uit het oude Egypte. Het is gebaseerd op het idee dat kleuren elektrische impulsen uitschakelen die we absorberen, waardoor ze ons energie kunnen geven of kalmeren. Hoewel dit misschien vergezocht lijkt, versieren veel mensen hun huizen op basis van kleuren.

himalaya zout lamp kleurentherapie

De meeste slaapkamers schilderen bijvoorbeeld wat we ‘kalmerende kleuren’ noemen, zoals grijs, blauw en groen. Je zult zelden een slaapgedeelte vinden met muren die felgeel, rood of oranje zijn, omdat deze kleuren de neiging hebben om de energie van een persoon te stimuleren.

Himalaya Zout Lamp Lamp Kleuren

Degenen die Himalaya zoutlampen gebruiken in verband met kleurentherapie veranderen de bollen in verschillende kleuren om het gewenste effect te krijgen. Hier zijn een paar veel voorkomende kleuren die worden gebruikt:

  • Rood kan worden gebruikt om u op te warmen in de winter of als u lijdt aan een laag ijzergehalte (bloedarmoede) of een laag vitamine B12-gehalte.
  • Blauw zou helpen bij artritis, psychische problemen en problemen met de schildklier. Net als de oceaan creëert het een kalmerend effect en helpt het ook bij hoofdpijn en spierkrampen.
  • Wil je je intuïtie en verbinding met je hogere zelf vergroten? Gebruik indigo in combinatie met je Himalaya zoutlamp. Deze kleur is ook effectief voor het verbeteren van de slaap en het verlichten van oog/ oorproblemen. Sommigen koppelen indigo zelfs aan gedragsverbeteringen bij degenen die worstelen met impulscontrole.
  • Groen is een kleur die helpt bij tal van medische problemen, evenals concentratie en geheugen. Wat lichamelijke ziekten betreft, kan groen licht mensen helpen herstellen van ademhalingsproblemen, ontstekingen en diabetes. Als je de vruchtbaarheid wilt verbeteren of zwanger bent, overweeg dan om een groene gloeilamp in je Himalaya zoutlamp te gebruiken.
  • Gele gloeilampen brengen tonnen positiviteit naar een omgeving. Het kan helpen bij algehele verjonging, energie en genezingsproblemen met de huid. Worstelt u met spijsverteringsproblemen? Steek een gele lamp in je zoutlamp. Het hebben van zonachtige verlichting kan helpen het moreel te verhogen en vreugde te brengen in een anders saaie kamer.

Himalaya zout lamp voordelen: worden ze ondersteund door de wetenschap?

De informatie die ik noemde over negatieve ionen en hun effecten zijn wetenschappelijk onderbouwd en goedgekeurd. Er zijn veel studies uitgevoerd die upping negatieve ionen koppelen aan het wegwerken van SAD (Seasonal Affective Disorder).

Helaas is informatie die direct gekoppeld is aan lampen een stuk lastiger te vinden. Omdat er weinig belangrijke onderzoeken zijn gedaan naar Himalaya zoutlampen, is er niet veel wetenschap om de beweringen van mensen die geloven in de voordelen van het gebruik van roze zout te ondersteunen.

Je roze gloed erop krijgen!

Hoewel dit misschien een beetje ontmoedigend lijkt, vind ik het feit dat deze lampen zo redelijk geprijsd zijn, het het proberen waard. Ik heb zeker geen spijt van mijn aankoop. In plaats van je alleen te concentreren op de voordelen van een zoutlamp voor de gezondheid, stel ik voor om te kijken naar de ‘zeker’ dingen die je kunt krijgen door een Himalaya zoutlamp te gebruiken, zoals lichtdiffusie en een gezellig gevoel.

Himalaya zout lamp hoax

U wilt er gewoon zeker van zijn dat u een bron van hoge kwaliteit kiest. Geen ‘nepmineralen’ die niet dezelfde chemische samenstelling hebben als die in Azië.