61 Beste Glennon Doyle Citaten over Dapper leven & prachtig

Search

Glennon Doyle is een auteur en activist die bekend staat om haar briljante wijsheid, dappere verhalen vertellen en gedurfd activisme. En als je ons kent bij Good Good Good, weet je dat we houden van een ongelooflijke verhalenverteller en activist die ons inspireert om het goede te vieren en nog meer goeds in de wereld te zetten.

Haar boeken ‘Love Warrior’, ‘Carry On, Warrior’ en ‘Untamed’ zijn krachtige manifesten geworden voor mensen over de hele wereld die door pijn en liefdesverdriet werken om vrijheid en empowerment te vinden – waaronder Oprah, Brené Brown, Adele en haar zeer coole vrouw, Abby Wambach.

Glennon runt ook een non-profitorganisatie genaamd Together Rising met haar zus, Amanda Doyle, en ze hebben miljoenen dollars ingezameld om vluchtelingen, immigrantenhereniging en gewone Amerikaanse mensen te ondersteunen die hulp nodig hebben van hun gemeenschappen.

Haar podcast “We Can Do Hard Things” combineert Glennon’s schijnbaar eindeloze inzicht met briljant onderzoek en geleefde ervaring van experts over onderwerpen als ontrouw, seksualiteit, creativiteit, grenzen en nog veel meer.

Lees hieronder enkele van Glennons vele inspirerende wijze woorden:

De beste Glennon Doyle Citaten

Beroemde citaten

“Ik ben geen puinhoop, maar een diep gevoelsmens in een rommelige wereld. Ik leg uit dat als iemand me nu vraagt waarom ik zo vaak huil, ik zeg: ‘Om dezelfde reden dat ik zo vaak lach – omdat ik oplet.’ Ik vertel hen dat we kunnen kiezen om perfect en bewonderd te zijn of om echt en geliefd te zijn. We moeten beslissen.”
– Glennon Doyle

“Wees rommelig en ingewikkeld en bang en kom toch opdagen.”
– Glennon Doyle

“Als je een vrouw vraagt wie ze is, zal ze je vertellen wie ze dient en soms wat ze doet. Maar dat is niet het hele verhaal.”
– Glennon Doyle

“Je bent hier niet om je tijd te verspillen aan het beslissen of mijn leven waar en mooi genoeg voor je is. Je bent hier om te beslissen of je leven, relaties en wereld waar en mooi genoeg voor je zijn.”
– Glennon Doyle

“Het bouwen van het ware en schone betekent de vernietiging van het goede genoeg.”
– Glennon Doyle

“Hier is de wereld. Er zullen mooie en vreselijke dingen gebeuren. Wees niet bang.”
– Glennon Doyle

“Wat als liefde niet het proces is van verdwijnen voor de geliefde, maar van opkomen voor de geliefde? Wat als de verantwoordelijkheid van een moeder is om haar kinderen te leren dat liefde de minnaar niet opsluit, maar haar bevrijdt? Wat als een verantwoordelijke moeder niet iemand is die haar kinderen laat zien hoe ze langzaam kunnen sterven, maar hoe ze wild in leven kunnen blijven tot de dag dat ze sterft? Wat als de roeping van het moederschap niet is om een martelaar te zijn, maar om een model te zijn?”
– Glennon Doyle

Over moeilijke dingen doen

“We kunnen moeilijke dingen doen.”
– Glennon Doyle

“Wat ik dacht dat me zou doden, deed dat niet. Elke keer als ik tegen mezelf zei: ik kan dit niet meer aan – ik had het mis. De waarheid was dat ik het allemaal kon en deed – en ik bleef overleven. Steeds weer overleven maakte me minder bang voor mezelf, voor andere mensen, voor het leven.”
– Glennon Doyle

“Ik heb geleerd dat als ik wil stijgen, ik eerst moet zinken. Ik heb to zoeken naar en afhankelijk zijn van de stem van innerlijke wijsheid in plaats van stemmen van uiterlijke goedkeuring.”
– Glennon Doyle

Over het leven

“Het leven is een gesprek. Maak er een goede van.”
– Glennon Doyle

“Hier is mijn voorgevoel – niemand is veilig en niemand heeft het gevoel dat ze er helemaal bij hoort. Die onzekerheden zijn gewoon baanrisico’s van het mens-zijn. Maar sommige mensen dansen toch, en die mensen hebben meer plezier.”
– Glennon Doyle

“Dit leven is van mij alleen. Dus ik ben gestopt met mensen de weg te vragen naar plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest.”
– Glennon Doyle

“Leven is in een voortdurende staat van revolutie verkeren. Of ik het nu leuk vind of niet, pijn is de brandstof van revolutie. Alles wat ik nodig heb om de vrouw te worden die ik moet zijn, zit in mijn gevoelens van nu. Het leven is alchemie en emoties zijn het vuur dat me in goud verandert.”
– Glennon Doyle

“We zijn hier om onszelf volledig voor te stellen, om onszelf en ideeën en gedachten en dromen aan de wereld op te leggen, waardoor het voor altijd veranderd is door wie we zijn en wat we uit onze diepten naar voren brengen. We kunnen onszelf dus niet verdraaien om in de zichtbare orde te passen. We moeten onszelf loslaten en toekijken hoe de wereld zichzelf voor onze ogen herschikt.”
– Glennon Doyle

“Het leven is moeilijk – niet omdat we het verkeerd doen, gewoon omdat het moeilijk is.”
– Glennon Doyle

Citaten uit Ongetemd

“Je bent hier om te beslissen of je leven, relaties en wereld waar en mooi genoeg voor je zijn. En als ze dat niet zijn en je durft toe te geven dat ze dat niet zijn, moet je beslissen of je het lef hebt, het recht – misschien zelfs de plicht – om tot de grond toe af te branden wat niet waar en mooi genoeg is en aan de slag te gaan met het bouwen van wat is. ”
– Glennon Doyle

“Hoe dapperder ik ben, hoe gelukkiger ik word.”
– Glennon Doyle

“Misschien is verbeelding niet waar we naartoe gaan om aan de realiteit te ontsnappen, maar waar we naartoe gaan om het te onthouden.”
– Glennon Doyle

“Hier is voor de Ongetemden: Mogen we ze kennen. Mogen we ze aan de orde stellen. Mogen we van ze houden. Mogen we ze lezen. Mogen we hen kiezen. Mogen wij hen zijn.”
– Glennon Doyle

Over liefde

“Ik denk aan liefde en huwelijk op dezelfde manier als ik planten doe – we hebben vaste planten en eenjarigen. De overblijvende plant bloeit, gaat weg en komt terug. De jaarlijkse bloeit slechts een seizoen, en dan komt de winter en haalt het voorgoed uit. Maar het heeft nog steeds de grond verrijkt voor de volgende bloem om te bloeien. Op dezelfde manier wordt er geen liefde verspild.”
– Glennon Doyle

“Mensen vertrouwen is angstaanjagend. Misschien als liefde niet een beetje eng is en buiten onze controle ligt, dan is het helemaal geen liefde. Het is wild om anderen wild te laten zijn.”
– Glennon Doyle

“Het enige zinvolle dat we elkaar kunnen bieden, is liefde. Geen advies, geen vragen over onze keuzes, geen suggesties voor de toekomst, gewoon liefde.”
– Glennon Doyle

“Voor mij gaat intimiteit over communicatie. Door het geschreven of gesproken of fysiek uitgedrukte woord, is communiceren hoe we in elkaars hart en geest komen. ”
– Glennon Doyle

“Want liefde is niet iets om naar te zoeken of te wachten of te hopen of te dromen. Het is gewoon iets om te doen.”
– Glennon Doyle

“Je hoeft het niet met me eens te zijn om van me te houden.”
– Glennon Doyle

“Verdriet is het souvenir van de liefde. Het is ons bewijs dat we ooit liefhadden. Verdriet is het bonnetje dat we in de lucht zwaaien en dat tegen de wereld zegt: ‘Kijk! Liefde was ooit van mij. Ik hou van goed. Hier is mijn bewijs dat ik de prijs heb betaald.'”

“Het verbazingwekkende van liefde en aandacht en aanmoediging en genade en succes en vreugde is dat deze dingen oneindig zijn. We krijgen elke ochtend een nieuwe voorraad en dus kunnen we die de hele dag weggeven. We hoeven nooit, maar dan ook nooit het aanbod van anderen in de gaten te houden of te grijpen of te hamsteren.”
– Glennon Doyle

Op Pain

“Pijn is verplicht voor ons allemaal. Het is wat ons leert. Lijden is wat optioneel is. Dat is wat er gebeurt als we de pijn proberen over te slaan.”
– Glennon Doyle

“Je kunt verbrijzeld worden, en dan kun je jezelf stukje bij beetje weer in elkaar zetten. Maar wat er in de loop van de tijd kan gebeuren, is dit: je wordt op een dag wakker en realiseert je dat je jezelf weer helemaal anders in elkaar hebt gezet. Dat je heel bent, eindelijk, en sterk – maar dat je nu een andere vorm hebt, een andere maat.”
– Glennon Doyle

“Als je je ongemakkelijk voelt – in diepe pijn, boos, verlangend, verward – heb je geen probleem, je hebt een leven. Mens zijn is niet moeilijk omdat je het verkeerd doet, het is moeilijk omdat je het goed doet.”
– Glennon Doyle

“Pijn is niet tragisch. Pijn is magie. Lijden is tragisch. Lijden is wat er gebeurt als we pijn vermijden en daardoor ons eigen worden missen. Dat is wat ik kan en moet vermijden – mijn eigen evolutie missen omdat ik te bang ben om me over te geven aan het proces. ”
– Glennon Doyle

Over Vriendschap

“Het is een zegen om een vrije vrouw te kennen. Soms komt ze langs en houdt ze je een spiegel voor. Ze zal je helpen herinneren wie je bent.”
– Glennon Doyle

“Ik ben een gevoelige, introverte vrouw, wat betekent dat ik van de mensheid hou, maar echte mensen zijn lastig voor mij. Ik hou van mensen, maar niet persoonlijk. Ik zou bijvoorbeeld voor je sterven, maar niet, zoals … ontmoet u voor koffie. Ik werd schrijver zodat ik alleen thuis kon blijven in mijn pyjama, lezend en schrijvend over het belang van menselijke verbinding en gemeenschap.”
– Glennon Doyle

“Mensen die pijn hebben, hebben geen vermijders, beschermers of fixers nodig. Wat we nodig hebben zijn geduldige, liefdevolle getuigen. Mensen om rustig te zitten en ruimte voor ons te houden. Mensen om behulpzaam te waken voor onze pijn.”
– Glennon Doyle

Over ouderschap

“Het leven is niet veilig en dus is het onze taak om onze kinderen niet te beloven dat er geen turbulentie zal zijn. Het is om hen ervan te verzekeren dat wanneer de turbulentie komt, we allemaal elkaars hand zullen vasthouden en er samen doorheen zullen komen.”
– Glennon Doyle

“Een vrouw wordt een verantwoordelijke ouder als ze ophoudt een gehoorzame dochter te zijn.”
– Glennon Doyle

“Een gebroken gezin is een gezin waarin elk lid zichzelf in stukken moet breken om erbij te horen. Een hele familie is er een waarin elk lid haar volledige zelf aan tafel kan brengen, wetende dat ze altijd zowel vastgehouden als vrij zal zijn.”
– Glennon Doyle

“Er is geen grotere last voor een kind dan het niet-geleefde leven van een ouder.”
– Glennon Doyle

“Mijn kinderen hebben mij niet nodig om ze te redden. Mijn kinderen moeten toekijken hoe ik mezelf red.”
– Glennon Doyle

“Wat als ouderschap minder zou gaan over het vertellen van onze kinderen wie ze zouden moeten zijn en meer over hen steeds opnieuw vragen wie ze al zijn? Dan, als ze het ons vertellen, zouden we vieren in plaats van toegeven. Het is niet: ik hou van je, ongeacht aan welke van mijn verwachtingen je voldoet of niet voldoet. Het is: Mijn enige verwachting is dat je jezelf wordt. Hoe dieper ik je ken, hoe mooier je voor me wordt.”
– Glennon Doyle

“Laat jezelf niet zo bezig houden met het opvoeden van een goed kind dat je vergeet dat je er al een hebt.”
– Glennon Doyle

Over Activisme

“Vrijheid is niet voor of tegen een ideaal zijn, maar je eigen bestaan vanuit het niets creëren.”
– Glennon Doyle

“Een activist is iedereen die, in zijn leven, familie of gemeenschap, iets ziet dat moet veranderen en ernaar handelt.”
– Glennon Doyle

“Als je zit met wat je pissig maakt en je hart breekt, zal dat een grote rode pijl zijn die je naar een doel wijst.”
– Glennon Doyle

“Vrijheid is niet voor of tegen een ideaal zijn, maar je eigen bestaan vanuit het niets creëren.”
– Glennon Doyle

“We zijn allemaal tweetalig. We spreken de taal van indoctrinatie, maar onze moedertaal is de taal van de verbeelding.”
– Glennon Doyle

“Ik stopte met een stille vredestichter te zijn en begon een luidruchtige vredestichter te zijn. Mijn woede was goed.”
– Glennon Doyle

“Verandering is incrementeel en het is soms stil. En het gebeurt. Ik beloof je dat het gebeurt.”
– Glennon Doyle

“Misschien hebben we vandaag niet alle antwoorden nodig. Misschien hoeven we vandaag alleen maar diep in onszelf te reiken, onze onmiskenbare waardigheid te zien en te bevestigen en een resoluut engagement te herbevestigen: we zullen nooit opgeven, we zullen nooit weggaan. ”
– Glennon Doyle

Misschien vind je dit ook interessant: De beste citaten over activisme – van activisten

Over Zelfliefde

“Je lichaam is niet je kunst – het is je penseel. Of je penseel een hoge kwast is of een dunne kwast of een gedrongen penseel of een bekraste kwast, is totaal irrelevant.”
– Glennon Doyle

“Ik zal niet blijven, nooit meer – in een kamer of gesprek of relatie of instelling die vereist dat ik mezelf in de steek laat.”
– Glennon Doyle

“Als vrouwen zichzelf verliezen, raakt de wereld de weg kwijt. We hebben niet meer onbaatzuchtige vrouwen nodig. Wat we nu nodig hebben, zijn meer vrouwen die zich zo volledig hebben ontgift van de verwachtingen van de wereld dat ze vol zitten met niets anders dan zichzelf. Wat we nodig hebben zijn vrouwen die vol van zichzelf zijn. Een vrouw die vol van zichzelf is, kent en vertrouwt zichzelf genoeg om te zeggen en te doen wat gedaan moet worden. De rest laat ze branden.”
– Glennon Doyle

“Wees voorzichtig met de verhalen die je over jezelf vertelt.”
– Glennon Doyle

“Het enige wat er ooit mis met me was, was mijn overtuiging dat er iets mis was met mij.”
– Glennon Doyle

“Ik heb mezelf ontmoet en ik ga fel voor haar zorgen.”
– Glennon Doyle