54 beste LGBTQ + Pride-citaten om te vieren (2023)

Search

Deze maand is het LGBTQ + Pride Month, een tijd om de vooruitgang te vieren die is geboekt door en voor de LGBTQ-gemeenschap, terwijl ook wordt erkend dat er nog veel werk te doen is.

Als we nadenken over de vooruitgang die is geboekt, is het belangrijk om de stemmen te onthouden van degenen die voor ons voor gelijkheid hebben gevochten.

Ter ere van LGBTQ Pride Month, hier zijn enkele van de beste citaten van beroemde LGBTQ-voorstanders en bondgenoten:

Vergeet niet om onze artikelen over hoe je Pride Month zorgvuldig kunt vierende top LGBTQ+ influencers die het goed doenen al onze LGBTQ+ goednieuwsverhalen.

Inspirerende LGBTQ + -citaten voor Pride Month en daarna

Populaire LGBTQ + Pride Quotes

“We verdienen het om liefde volledig, gelijk, zonder schaamte en zonder compromissen te ervaren.”
– Elliot Pagina

“We zijn machtig omdat we het hebben overleefd.”
– Audre Lorde

“Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen. Het is ons onvermogen om die verschillen te herkennen, te accepteren en te vieren.”
– Audre Lorde

“Je moet gaan zoals je bloed klopt. Als je niet het enige leven leeft dat je hebt, zul je geen ander leven leiden, je zult helemaal geen leven leiden.”
– James Baldwin

“We zijn niet wat andere mensen zeggen dat we zijn. We zijn wie we weten dat we zijn en we zijn waar we van houden. Dat is niet erg.”
– Laverne Cox

Over Coming Out

“Openheid ontwapent vooroordelen misschien niet helemaal, maar het is een goede plek om te beginnen.”
– Jason Collins

“Ik kan iemand geen draaiboek geven over hoe je uit de kast kunt komen, maar ik kan wel helpen een veilige ruimte te creëren voor anderen om gehoord te worden en zich geliefd te voelen – net als degene die mijn moeder voor mij heeft verstrekt. Ik weet wie ik ben. Ik heb de afgelopen 27 jaar in dit lichaam geleefd en ik heb veel vertrouwen in de kracht die ik heb.”
– Mauree Turner

“Ik ben geen homo, maar als ik dat wel was, zou ik de eerste zijn die uit de kast zou rennen.”
– Dolly Parton

“Ons verhaal bezitten en van onszelf houden tijdens dat proces is het dapperste wat we ooit zullen doen.”
– Brené Brown

Ondersteunende LGBTQ+ citaten

“Geboren worden als homo, zwart en vrouw is geen revolutionaire daad. Trots zijn om homo te zijn, zwarte vrouw is dat ook.”
– Lena Waithe

“Ieders reis is individueel. Als je verliefd wordt op een jongen, word je verliefd op een jongen. Het feit dat veel Amerikanen het als een ziekte beschouwen, zegt meer over hen dan over homoseksualiteit.”
– James Baldwin

“Ik ben een sterke, zwarte, lesbische vrouw. Elke keer als ik het zeg, voel ik me zoveel beter.”
– Brittney Griner

“Hoe meer ik mezelf accepteer als een genderloos mens, in zekere zin, hoe meer ik van mijn lichaam houd.”
– Sam Smith

“Ik hou niet alleen van mannen. Ik hou van mensen. Het gaat niet om een geslacht. Het gaat gewoon om de geest die uitstraalt van die andere persoon met wie je bent.”
– Kesha

“Ik ben heel fluïde en ik denk dat liefde liefde is. Je kunt het in elk geslacht vinden.”
– Demi Lovato

“Ik ben non-binair, dus ik zie mezelf gewoon niet als een vrouw, alleen. Ik voel al mijn energie. Ik heb het gevoel dat God zoveel groter is dan het ‘hij’ of het ‘zij’. Als ik van God ben, ben ik alles. Ik ben alles, maar ik zal altijd, altijd achter vrouwen staan. Ik zal altijd achter zwarte vrouwen staan. Maar ik zie gewoon alles voorbij het binaire.”
– Janelle Monáe

“Dus laat me duidelijk zijn: ik ben er trots op homo te zijn, en ik beschouw homo zijn als een van de grootste geschenken die God me heeft gegeven.”
– Tim Cook

“Jezelf zijn is echt een revolutionaire daad, en ik denk dat steeds meer mensen het zouden moeten proberen, omdat het me een behoorlijk cool leven heeft opgeleverd.”
– Lena Waithe

“Misschien kunnen we stoppen met zo hard te proberen het prachtige mysterie van seksualiteit te begrijpen. In plaats daarvan kunnen we gewoon naar onszelf en elkaar luisteren met nieuwsgierigheid en liefde, en zonder angst. We kunnen mensen gewoon laten zijn wie ze zijn en we kunnen geloven dat hoe vrijer elke persoon is, hoe vrijer beter zijn we allemaal.”
– Glennon Doyle

Voor jongeren

“Er is niets mis met je. Er is veel mis met de wereld waarin je leeft.”
– Chris Colfer

“Ik denk dat het belangrijk is voor ouders om zichzelf ook op te voeden en open te zijn, en te beseffen dat je kinderen hun eigen persoon zijn en of ze zich al dan niet gedragen zoals je wilt dat ze doen in termen van genderexpressie dat dat OK is.”
– Laverne Cox

“Niemand is je vriend die je stilte eist of je recht om te groeien ontkent.”
– Alice Walker

Over rechten & Actie ondernemen

“Elke homo en lesbienne die het geluk heeft gehad om de onrust van het opgroeien te overleven, is een overlever. Overlevenden hebben altijd een verplichting tegenover degenen die voor dezelfde uitdagingen komen te staan.”
– Bob Parijs

“Hoe meer ik heb kunnen leren over homorechten en gelijke beloning en gendergelijkheid en raciale ongelijkheid, hoe meer het allemaal kruist. Je kunt het niet echt uit elkaar halen. Het is allemaal met elkaar verweven.”
– Megan Rapinoe

“We moeten het doen omdat we niet langer onzichtbaar kunnen blijven. We moeten zichtbaar zijn. We moeten ons niet schamen voor wie we zijn.”
— Sylvia Rivera, over LGBTQ+ activisme

“Mensen in dit land die zich in bevoorrechte posities bevinden, moeten leren manieren te vinden om te vechten voor de rechtvaardige behandeling van anderen, niet door zichzelf te centreren en te platformen, maar door degenen die lijden op te houden.”
– Brandi Carlile

Misschien vind je dit ook interessant: De beste citaten over activisme – door activisten

Komt uit Queer Eye

“Ik wil dat mensen verliefd worden op zichzelf en echt trots en vol vreugde zijn voor de ruimte die ze innemen. Als iemand anders de ruimte die je inneemt waardeert, dan is dat de kers op de taart.”
– Jonathan Van Ness

“Stop nooit met geloven in jezelf. Je had het al die tijd.”
– Karamo Bruin

“Er is geen goede of foute manier om homo te zijn. Geen goede of foute manier om eruit te komen. Het is jouw reis, doe het zoals jij het wilt doen.”
— Tan Frankrijk

“Mijn seksualiteit is iets dat intiem is. Het is niet iets waar ik me voor schaam.”
– Antoni Porowski

“Zelfs als je niet klaar bent om op je volledige volume te leven, zet het dan halverwege hoger en kom er.”
– Bobby Berk

Komt uit Marsha P. Johnson

“We moeten zichtbaar zijn. We moeten ons niet schamen voor wie we zijn.”
– Marsha P. Johnson

“Geschiedenis is niet iets waar je op terugkijkt en zegt dat het onvermijdelijk was, het gebeurt omdat mensen beslissingen nemen die soms erg impulsief en van het moment zijn, maar die momenten zijn cumulatieve realiteiten.”
– Marsha P. Johnson

“Je hebt nooit helemaal je rechten, één persoon, totdat je allemaal je rechten hebt.”
– Marsha P. Johnson

“Schat, ik wil nu mijn homorechten!”
– Marsha P. Johnson

Misschien vind je dit ook interessant: De beste Marsha P. Johnson Citaten

Komt uit Harvey Milk

“Alle jongeren, ongeacht seksuele geaardheid of identiteit, verdienen een veilige en ondersteunende omgeving om hun volledige potentieel te bereiken.”
– Harvey Melk

“Als je eenmaal een dialoog op gang hebt gebracht, weet je dat je vooroordelen kunt doorbreken.”
– Harvey Melk

“Als er een kogel in mijn hersenen zou komen, laat die kogel dan elke kastdeur vernietigen.”
– Harvey Melk

“Rechten worden alleen gewonnen door degenen die hun stem laten horen.”
– Harvey Melk

“De vrijheid is te groot om onder een kastdeur te worden geschoven.”
– Harvey Melk

“Als je niet persoonlijk vrij bent om jezelf te zijn in dat belangrijkste van alle menselijke activiteiten – de uitdrukking van liefde – dan verliest het leven zelf zijn betekenis.”
– Harvey Melk

“Ik ben geboren uit heteroseksuele ouders. Ik kreeg les van heteroseksuele leraren in een fel heteroseksuele samenleving. Televisiereclames en krantenadvertenties – fel heteroseksueel. Een samenleving die homoseksualiteit neerlegt. En waarom ben ik homoseksueel als ik beïnvloed word door rolmodellen? Ik had heteroseksueel moeten zijn. En geen belediging bedoeld, maar als leraren je als rolmodel gaan treffen, zouden er vandaag veel nonnen op straat lopen.”
– Harvey Melk

Misschien vind je dit ook interessant: De beste Harvey Milk Quotes

Komt uit Coretta Scott King

“Ik geloof dat alle Amerikanen die geloven in vrijheid, tolerantie en mensenrechten een verantwoordelijkheid hebben om zich te verzetten tegen onverdraagzaamheid en vooroordelen op basis van seksuele geaardheid.”
– Coretta Scott King

“Ik doe een beroep op iedereen die gelooft in de droom van Martin Luther King Jr. om plaats te maken aan de tafel van broer en zus voor lesbische en homoseksuele mensen.”
– Coretta Scott King

“Ik hoor nog steeds mensen zeggen dat ik niet moet praten over de rechten van lesbiennes en homo’s en dat ik me moet houden aan de kwestie van raciale rechtvaardigheid. Maar ik haast me eraan te herinneren dat Martin Luther King Jr. zei, ‘Onrecht overal is een bedreiging voor gerechtigheid overal.'”
– Coretta Scott King

Misschien vind je dit ook interessant: De beste Citaten van Coretta Scott King

Van politici

“Ieder van ons die openlijk homoseksueel is, leeft en schrijft de geschiedenis van onze beweging. We zijn niet meer – en niet minder – heldhaftig dan de suffragisten en abolitionisten van de 19e eeuw; en de arbeidsorganisatoren, Freedom Riders, Stonewall-demonstranten en milieuactivisten van de 20e eeuw.”
– Tammy Baldwin

“Een groot deel van mijn leven werd ik beoordeeld op mijn genderrepresentatie of mijn seksuele geaardheid, of wat mensen van me aannamen; en elke keer was mijn doel om dat te bestrijden en mijn grootsheid te tonen.”
– Taylor Small

“Ik maakte me ooit zorgen dat er geen plaats was voor transgenders zoals ik om op welke manier dan ook deel te nemen aan onze politiek. Sinds ik uit de kast ben gekomen, heb ik echter gezien dat verandering mogelijk is en ik heb geleerd dat de enige dingen die echt onmogelijk zijn, de dingen zijn die we niet proberen. Je kunt rennen, je kunt winnen en je kunt serveren.”
– Sarah McBride

“Wanneer alle Amerikanen als gelijk worden behandeld, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden, zijn we allemaal vrijer.”
– Barack Obama

“Als we terugkijken naar de Stonewall-opstand en het activisme dat uit dat moment voortkwam, leek zelfs de meest elementaire vooruitgang een revolutie te vergen om te bereiken. Dus we hadden er een. En zo hebben we de afgelopen 50 jaar zo’n enorme vooruitgang geboekt. Vandaag moeten we geïnspireerd blijven door de moed van het verhaal van Stonewall.”
– Tammy Baldwin

Misschien vind je dit ook interessant: De beste humanitaire citaten van humanitaire hulpverleners

Meer Korte Pride Quotes

“Gelijkheid betekent meer dan het aannemen van wetten. De strijd is echt gewonnen in de harten en hoofden van de gemeenschap, waar het echt telt.”
– Barbara Gittings

“Ik heb door de jaren heen tegen allerlei mensen moeten ingaan om mezelf te zijn. Ik vind dat iedereen moet kunnen zijn wie hij is en moet houden van wie hij of zij houdt.”
— Dolly Deelop

“Deze gemeenschap heeft gevochten en blijft een oorlog van acceptatie, een oorlog van tolerantie en de meest meedogenloze moed uitvechten. Jij bent de definitie van moed, ken je dat?”
— Lady Gaga, aan de LGBTQ+ gemeenschap

“Trots is belangrijk omdat iemand vanavond nog steeds gelooft dat hij beter dood is dan zichzelf te zijn.”
– Sterling Graven