51 Zelfliefde Affirmaties om je zelfrespect te laten groeien

51 Zelfliefde Affirmaties om je zelfrespect te laten groeien

In de moderne wereld kan het behoorlijk moeilijk zijn om van onszelf te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben die zich constant gebombardeerd voelt met redenen om niet gelukkig te zijn in mijn vel.

Ons wordt altijd verteld dat we niet mager genoeg zijn, niet mooi genoeg en niet succesvol genoeg. Dat kan ons behoorlijk verdrietig maken over onszelf!

Dus in dit artikel zal ik het hebben over zelfliefde affirmaties. Affirmaties zijn vrij eenvoudig, maar ze zijn geweldig voor het genezen van onze geest en het starten van onze dag.

Ze kunnen over van alles en nog wat gaan, en zelfliefde affirmaties gaan allemaal over het bieden van het comfort en de vriendelijkheid die we nodig hebben om ons gezond en gelukkig te voelen.

Wat is Zelfliefde?

Dus, wat is eigenlijk zelfliefde?

Volgens de Brain and Behavior Research Foundation is zelfliefde de ‘staat van jezelf waarderen’.

Het betekent dat we onszelf behandelen met de liefde en vriendelijkheid die we verdienen door alle goede dingen over ons te waarderen.

We kunnen zelfliefde beoefenen door te identificeren waar we goed in zijn, ons lichaam en onze geest te bedanken voor wat ze voor ons doen en trouw te zijn aan onszelf.

zelfliefde affirmaties

Zelfliefde draait om acceptatie. Het stelt ons in staat om alle aspecten van ons wezen te accepteren, van onze spirituele ziel tot onze gelaatstrekken! Zelfliefde vertelt ons om onszelf wat speling te geven en gewoon al het goede in ons te vieren!

Welke tekenen tonen een gebrek aan zelfliefde?

We moeten allemaal zelfliefde beoefenen, maar sommige mensen moeten zich er misschien wat meer op concentreren dan anderen. Dit komt omdat ze een enorm gebrek aan zelfliefde kunnen hebben.

Als je een gebrek aan zelfliefde hebt, zul je vaak negatieve gedachten over jezelf hebben. Je kunt jezelf blijven vertellen dat je lelijk bent, of ongezond, of slecht in je werk. Kleine dingen komen vaak naar je toe en je neemt afwijzing en kritiek ter harte.

Een gebrek aan zelfliefde is ook gekoppeld aan de manier waarop we omgaan met andere mensen in de wereld. Als we niet de liefde voor onszelf hebben die we nodig hebben, zullen we ons vaak in ongezonde of aanhankelijke relaties bevinden. We kunnen afhankelijk zijn van de persoon met wie we daten voor goedkeuring en geluk.

Een gebrek aan zelfliefde kan er ook toe leiden dat je doet alsof je iemand anders bent of je verschuilt achter een masker. Als je niet zelfverzekerd en comfortabel bent in wie je bent, wil je misschien iemand anders zijn. Dit betekent dat je niet eerlijk bent tegenover jezelf en de mensen om je heen over wie je werkelijk bent.

Easy Self Love Affirmaties

Als je je verhoudt tot de tekenen die een gebrek aan zelfliefde laten zien, is het tijd om je zelfliefde te oefenen en een betere houding ten opzichte van jezelf te ontwikkelen!

Zelfliefde affirmaties zijn een geweldige plek om te beginnen. Dit komt omdat ze eenvoudig zijn en over alles in je leven kunnen gaan waar je je down over voelt. Ze zijn ook geweldig omdat ze niet gaan over het veranderen van wie je bent als persoon, maar over het veranderen van je eigen houding ten opzichte van jezelf.

Zelfliefde Affirmaties over waarde

Als we niet van onszelf houden, denken we vaak dat we goede dingen niet waard zijn. We zijn echter allemaal waardig en moeten onszelf er dagelijks aan herinneren!

Hier zijn enkele zelfliefde affirmaties voor waarde.

 • Ik ben het geluk waard.
 • Ik ben liefde waard.
 • Ik ben het succes waard.
 • Ik ben genoeg.
 • Ik ben geweldig zoals ik ben.
 • Ik accepteer mezelf voor wie ik nu ben.
 • Ik erken de noodzaak om mezelf met vriendelijkheid te behandelen.

Zelfliefde Affirmaties voor zelfvertrouwen

Wanneer we geen zelfliefde hebben, kunnen we ook gebrek aan zelfvertrouwen hebben. Door affirmaties te herhalen die ons zelfvertrouwen vergroten, kunnen we gelukkiger zijn in wie we zijn.

 • Ik waardeer mezelf.
 • Ik ben sterker dan mijn angsten.
 • Ik kan uitdagingen aangaan die zich voordoen.
 • Ik geloof in mijn talenten.
 • Ik hoef niet op anderen te vertrouwen voor goedkeuring.
 • Ik kan alles bereiken wat ik wil bereiken.
 • Ik ben sterk en krachtig.
 • Ik word groter elke dag dat ik besta.
 • Ik kan leren van negatieve gebeurtenissen.
 • Ik omarm mijn imperfecties.
 • Ik kan aanvullingen van anderen accepteren.
 • Ik hou van mezelf om wie ik ben.

Self Love affirmaties voor body confidence

Vanwege schoonheidsnormen die door de samenleving en de media worden gedicteerd, kunnen we vaak het vertrouwen van het lichaam missen. Ons fysieke lichaam doet geweldige dingen voor ons, maar het is gemakkelijk om dit te vergeten!

hoe zelfliefde affirmaties te gebruiken

Hier zijn enkele zelfliefde affirmaties voor body confidence en dankbaarheid.

 • Ik dank mijn lichaam voor wat het me geeft.
 • Ik dank mijn lichaam voor zijn kracht.
 • Ik dank mijn lichaam voor zijn vermogen om in de wereld te leven en verbazingwekkende dingen te ervaren.
 • Mijn lichaam verdient liefde.
 • Ik respecteer mijn lichaam en behandel het met vriendelijkheid.
 • Ik verzorg en voed mijn lichaam.
 • Mijn lichaam is een geschenk.
 • Het getal op de weegschaal definieert mij niet.
 • Het is oké voor mij om te houden van hoe ik eruit zie.
 • Een perfect lichaam is een lichaam dat werkt.
 • Ik word gedefinieerd door mijn ziel en mijn persoonlijkheid, niet door mijn lichaamstype.
 • Mijn lichaam doet geweldige dingen!

Zelfliefde Affirmaties voor acceptatie

Precies accepteren wie je nu bent, is echt nuttig voor zelfliefde. In plaats van te herkauwen op het verleden, of je zorgen te maken over de toekomst, kan aanwezig zijn en accepteren echt helpen om een positieve mindset te creëren.

We streven allemaal naar iets, of het nu gaat om gezondheid of werkdoelen, en dit is natuurlijk! Het is echter belangrijk om aanwezig te zijn en van onszelf te houden voor waar we nu zijn. Laten we eens kijken naar enkele zelfliefde affirmaties voor acceptatie!

 • Ik accepteer mezelf voor wie ik nu ben.
 • Ik heb veel bereikt in mijn leven.
 • Ik voel me op mijn gemak met wie ik ben.
 • Ik erken mijn gebreken en accepteer ze als een deel van mij.
 • Ik ben tevreden met wie ik ben.
 • Ik zal mezelf niet vergelijken met anderen.
 • Ik ben op een reis in het leven.
 • Ik ben precies waar ik moet zijn.
 • Ik zal me niet verontschuldigen voor het bestaan.
 • Ik heb het recht om ruimte in te nemen.

Zelfliefde Affirmaties voor Vergeving

Een groot deel van zelfliefde is het vermogen om jezelf te vergeven voor dingen die je hebt gedaan of jezelf de schuld te geven. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals per ongeluk het verkeerde tegen iemand zeggen. Soms worden we echter voortdurend herinnerd aan fouten die we in ons leven hebben gemaakt, en dit kan ons gevoel van eigenwaarde echt beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat niemand perfect is en dat we allemaal fouten maken in ons leven. Het kan moeilijk zijn om over het verleden heen te komen, maar om vreedzaam te leven, moeten we dat doen.

Hier zijn enkele zelfliefde affirmaties voor vergeving om te oefenen.

 • Mijn verleden definieert mij niet.
 • Het is oké om af en toe het verkeerde te zeggen.
 • Ik ben in staat om te genezen van pijn die ik heb veroorzaakt.
 • Ik kan woede en schaamte loslaten.
 • Ik kan verder met mijn verleden.
 • Ik vertrouw erop dat ik in de toekomst de juiste beslissingen neem.
 • Ik accepteer dat mijn keuzes in het verleden met de beste bedoelingen op dat moment zijn gemaakt.
 • Ik vergeef mezelf voor de manier waarop ik met mijn lichaam ben omgegaan.
 • Ik vergeef mezelf voor de manier waarop ik anderen heb behandeld.
 • Ik verdien innerlijke rust.

Hoe zelfliefde affirmaties te gebruiken

Wat ik echt leuk vind aan affirmaties is dat ze super eenvoudig zijn en over alles kunnen gaan wat we willen. We kunnen zelfliefde affirmaties ook op zoveel verschillende manieren gebruiken, afhankelijk van wat voor soort persoon we zijn en waar we ons prettig bij voelen.

Ik gebruik dagelijks affirmaties, maar in plaats van ze hardop te zeggen, zing ik ze. Klinkt raar toch? Maar het geeft mijn humeur een flinke boost! Rondlopen in mijn flat en zingen over hoe geweldig ik ben, is fantastisch voor mijn welzijn, en het helpt me echt om me vrolijk en opgewonden te voelen over het leven.

Het zingen van zelfliefde affirmaties is misschien niet voor jou, dus wat zijn enkele andere geweldige manieren om ze te oefenen om je zelfvertrouwen en zelfrespect te vergroten?

Meditatie

Een geweldige manier om affirmaties te beoefenen is door middel van meditatie. Oké, ik weet dat meditatie voor sommige mensen een beetje een ontmoedigend woord is. Wanneer we het woord meditatie horen, denken we vaak aan die mensen die hun geest volledig kunnen leegmaken en gewoon volledig kunnen worden op de een of andere manier in vrede.

Meditatie is echter niet altijd zo! Wanneer we meditatie gebruiken voor zelfliefde affirmaties, hoeven we alleen maar in een veilige en stille ruimte te zitten, onze ogen te sluiten, diep te ademen en de affirmaties in onze geest of hardop te herhalen.

Aandacht besteden aan onze ademhaling is een heel belangrijk onderdeel van meditatie, en we kunnen dit naast onze affirmaties doen. Adem in, herhaal je affirmatie en adem dan uit. Stel je voor dat je alle negativiteit uitademt en alle positiviteit inademt!

Als je in staat bent, zou ik dit elke dag proberen te doen. We hebben allemaal tijd nodig uit ons hectische dagelijkse leven, en mediteren met zelfliefdebevestigingen is een geweldige manier om deze pauze van de wereld te krijgen. Bovendien werken we tegelijkertijd aan ons gevoel van eigenwaarde!

Journaling

Een andere geweldige manier om zelfliefde affirmaties te oefenen, is door een dagboek. Je kunt het een deel van je ochtendroutine maken door simpelweg vijf minuten van je dag te nemen om een paar affirmaties voor zelfliefde op te schrijven.

bevestigingen van zelfrespect

Als je kunt, koop dan een heel mooi notitieboek dat positieve vibes bevordert. Dit kan je zelfliefde dagboek zijn! Kies vijf tot tien zelfliefde affirmaties uit op gebieden van je leven waar je aan wilt werken en schrijf ze allemaal dagelijks uit.

Het zien van je affirmaties opgeschreven kan echt nuttig zijn bij het cureren van zelfliefde en geluk, en is zo’n stemmingsbooster!

Een spiegel gebruiken

Het gebruik van een spiegel om je zelfliefde affirmaties te oefenen is een geweldige manier om te koppelen hoe je jezelf ziet met de affirmaties.

Oké, je voelt je in het begin misschien een beetje gek! Voor een spiegel staan, jezelf in de ogen kijken en jezelf vertellen dat je mooi en sterk bent, kan raar aanvoelen als je het nog niet eerder hebt gedaan. Je verbindt echter wat je in de spiegel ziet met de woorden die je zegt, en dit is echt krachtig!

Dit is vooral handig als je een negatief beeld van jezelf hebt en last hebt van een laag zelfvertrouwen. Probeer je zelfliefde affirmaties elke dag gedurende vijf minuten of zo in een spiegel te herhalen.

Waarom positieve zelfliefde affirmaties werken

Oké, misschien lees je dit en denk je ‘natuurlijk, zelfliefde affirmaties klinken leuk, maar zijn ze te mooi om waar te zijn?‘. Iets dat zo gemakkelijk te doen is, kan ons leven en onze houding niet op magische wijze veranderen?

Gelukkig werken zelfliefde affirmaties echt, en er zit zelfs een lading wetenschap achter. Volgens Healthline veranderen en passen onze hersenen zich aan in de loop van ons leven en kunnen we het soms moeilijk vinden om onderscheid te maken tussen realiteit en verbeelding.

Wanneer we positieve affirmaties herhalen, moedigen we onze geest aan om deze affirmaties als feit te beschouwen. Door deze affirmaties dagelijks te beoefenen, vertellen we onze geest dat we inderdaad mooi, krachtig en sterk zijn.

Ben je klaar voor meer zelfliefde?

Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel over zelfliefde affirmaties, en ik hoop dat je nu wat aanmoediging hebt om de affirmaties in je eigen leven te gebruiken! Het is verrassend hoe effectief deze affirmaties kunnen zijn, en we kunnen ze dagelijks gebruiken om geluk en vrede in ons leven te krijgen.

We verdienen allemaal zelfliefde, ongeacht wie we zijn. Het beoefenen van zelfliefde affirmaties is de eerste stap naar een gezond en gelukkig leven!