5 manieren om vluchtelingen te helpen

Volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties waren er eind 2020 bijna 26,4 miljoen vluchtelingen over de hele wereld die gedwongen werden hun huizen te ontvluchten vanwege oorlog, geweld, conflict of vervolging.

Bijna de helft van hen is jonger dan 18 jaar, sommigen zijn lid van de LBGTQ + -gemeenschap, sommigen zijn kunstenaars, dichters en makers, sommigen zijn ondernemers – en elk heeft zijn eigen unieke verhaal en ervaring.

Op Wereldvluchtelingendag willen we hun bijdragen aan onze gemeenschappen en de hele wereld vieren – en hen helpen ondersteunen.

Er zijn zoveel organisaties over de hele wereld die werken om vluchtelingen te ondersteunen – scroll om er een paar te lezen, en de manieren waarop u ook kunt helpen!

Hoe te doneren aan, vrijwilligerswerk te doen met en mensen en gezinnen te ondersteunen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict:

Volgens de UNHCR zijn er wereldwijd bijna 26,4 miljoen vluchtelingen die gedwongen zijn hun huizen te ontvluchten vanwege oorlog, geweld, conflict of vervolging. Ongeveer de helft van hen is jonger dan 18 jaar – elk met een unieke ervaring en verhaal om te vertellen.

We kunnen allemaal helpen vluchtelingen in onze gemeenschappen en over de hele wereld te ondersteunen – hier is hoe:

1. Hoe lgbtq+-vluchtelingen te helpen

Het is nog steeds illegaal om LGBTQ + te zijn in 70 landen. In deze landen hebben LGBTQ+ mensen geen mensenrechtenbescherming, worden ze geconfronteerd met geweld en discriminatie en kunnen ze hun baan of huisvesting verliezen. In 11 landen riskeren queer mensen de doodstraf.

Sinds 2006 heeft Rainbow Railroad meer dan 800 vervolgde LGBTQ + -mensen uit 38 landen geholpen om naar veiligheid te reizen – waarbij zowel LGBTQ + -vervolging als een wereldwijde vluchtelingencrisis worden aangepakt.

→ Meer informatie en een donatie doen op rainbowrailroad.org

→ Luister naar onze podcastaflevering met de oprichter van Rainbow Railroad

2. Hoe hulp je gevluchte kunstenaars en makers?

Creatieve expressie is een krachtig hulpmiddel voor het helen van het trauma van het verlaten van je huis.

→ Narratio activeert, ondersteunt en benadrukt de creatieve expressie van ontheemde jongeren. Ga aan de slag met hun poëzie, kunst, fotografie en verhalen vertellen op narratio.org

→ MADE51 biedt gevluchte ambachtslieden een manier om een inkomen te verdienen, hun levensonderhoud opnieuw op te bouwen en hun onafhankelijkheid te herstellen. Shop prachtige producten van vluchtelingen bij made51.org

‍‍

3. Hoe vluchtelingen van kleine ondernemers en ondernemers te ondersteunen

Volgens een onderzoek uit 2018 van het National Immigration Forum is 13% van de vluchtelingen bedrijfseigenaar (vergeleken met 9% van de mensen die in de VS zijn geboren). In 2015 genereerden bedrijven die eigendom zijn van vluchtelingen $ 4,6 miljard aan inkomsten.

Deze bedrijven maken onze gemeenschappen speciaal, maar vluchtelingen worden vaak geconfronteerd met barrières zoals toegang tot startup-financiering en leningen.

→ Moedig uw bedrijf aan om gevluchte ondernemers en kleine bedrijven te ondersteunen via non-profitorganisatie The Tent Partnership for Refugees, investeer rechtstreeks in vluchtelingeninitiatieven via Refugee Investment Network en winkel en eet natuurlijk bij bedrijven die eigendom zijn van vluchtelingen in uw gemeenschap.

4. Hoe help je vluchtelingen in je gemeenschap

Veel steden in de VS hebben hervestigings- en ondersteuningsprogramma’s voor vluchtelingen waar u bij betrokken kunt raken. En zo niet, dan kun je helpen er een te starten!

→ Als je een gelovig persoon bent, moedig je gemeente dan aan om betrokken te raken bij de vluchtelingengemeenschap. Bekijk deze joodse, christelijke en islamitische non-profitorganisaties: HIAS, World Relief en Islamic Relief USA.

→ vrijwilliger bij lokale initiatieven die vluchtelingen verwelkomen en ondersteunen. Bezoek de bron van Welcoming America om organisaties in uw omgeving te vinden – en hoe u er een kunt starten als er nog geen is!

→ We hebben eigenlijk de meest uitgebreide lijst samengesteld van organisaties die vluchtelingen in de Verenigde Staten ondersteunen, georganiseerd per staat. U kunt de volledige lijst bekijken en een specifieke manier vinden om betrokken te raken bij non-profitorganisaties voor vluchtelingen in uw gemeenschap.

5. Maak een verschil voor vluchtelingen over de hele wereld

Aan het einde van 2020 schatte de UNHCR dat ten minste 82,4 miljoen mensen over de hele wereld gedwongen waren hun huizen te ontvluchten als gevolg van vervolging, conflicten, mensenrechtenschendingen, enz. – onder hen zijn bijna 26,4 miljoen geclassificeerd als vluchtelingen.

UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie, is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het redden van levens, het beschermen van rechten en het opbouwen van een betere toekomst voor vluchtelingen, gedwongen ontheemde gemeenschappen en staatlozen.

Help hun werk te ondersteunen door het bewustzijn te vergroten (zoals het delen van dit artikel!) en een donatie te doen op unhcr.org

Deel dit als een Instagram-bericht

Deel deze post op Instagram → Hoe vluchtelingen te helpen