5 Leeuw Geest dieren uitgelegd die perfect dit teken vertegenwoordigen

5 Leeuw Geest dieren uitgelegd die perfect dit teken vertegenwoordigen

De door de zon geregeerde Leeuw is het 5e teken van de dierenriem. Ze staan bekend als gepassioneerde, creatieve natuurkrachten die aandacht vragen, al is het maar door het simpele feit van hun bestaan in een ruimte. Ze zijn het vaste vuurteken, de smeulende kolen, die warmte leveren zonder veel te hoeven doen.

Leeuw staat voor de kindertijd; niet de vroege kindertijd van het leren van lessen en uitzoeken hoe je in de wereld kunt zijn, maar de vrije, tijdloze kindertijd, waar het enige dat telt spel is; de fysieke belichaming van de schepping.

Wat is een spirit animal?

Dieren met een dierenriem zijn dieren die kunnen worden bekeken voor aanwijzingen over energieën rond bepaalde tekens. In plaats van één dier dat gedurende het hele leven als gids fungeert, zoals in veel inheemse culturen, zijn er veel dieren die de eigenschappen van een bepaald teken belichamen.

Omdat er geen twee mensen van hetzelfde teken zijn die precies hetzelfde zijn, omvatten de dieren van de dierenriemgeest veel verschillende aspecten van de energie van een teken.

Wat zijn de Leeuw Spirit Animals?

Alle dieren die Leeuw vertegenwoordigen of belichamen hebben een eigenschap gemeen: ze trekken aandacht, en ze gaan goed om met die aandacht. De meeste van deze dieren zijn moeilijk om van weg te kijken als ze in hun natuurlijke element zijn, en het is vaak hetzelfde met Leeuwen.

Zelfs als ze niet bewust alles over hen maken, kan de focus vanzelf naar hen verschuiven, net als een kind in een groep volwassenen.

Leeuwen worden natuurlijk vertegenwoordigd door de majestueuze leeuw, evenals de prachtige en enigszins eigenwijze pauw. De kleurrijke ara betovert met spraakzaamheid en sociale genaden, terwijl de vurige draak respect eist en van glanzende dingen houdt. Tot slot de speelse otter die de kinderlijke energie van Leeuw belichaamt.

Laten we eens kijken naar wat deze dieren Leeuw-geestdieren maakt!

1. De Leeuw

Leeuw wordt natuurlijk in de eerste plaats vertegenwoordigd door de leeuw. De leeuw in de mythologie die het sterrenbeeld zijn naam gaf, was de Nemeïsche Leeuw, die vrouwen uit nabijgelegen steden naar zijn hol zou slepen, wat potentiële helden ertoe zou aanzetten om te proberen hen te redden, alleen om ook hun ondergang te ontmoeten.

Hij werd uiteindelijk verslagen door Herakles – of Hercules, in het Romeins – als de allereerste van zijn twaalf werken.

De leeuw vertegenwoordigt een groot deel van de Leeuw-persoonlijkheid. In de medische astrologie regeert Leeuw over het hart, en leeuwenhartig is een bekend eufemisme voor sterk en dapper zijn. Leeuwen zijn zowel sterk als dapper.

Net als leeuwen kunnen ze de neiging hebben om meer bezig te zijn met vrije tijd en ontspannende tijd, totdat het tijd is om in beweging te komen, wanneer ze zo gefocust en fel worden als een leeuwin op jacht. Als vuurteken vinden ze het gemakkelijk om dingen op gang te brengen – zelfs als dit een einde betekent aan kostbare loungetijd.

leo spirit dier

In het wild staan leeuwinnen bekend als de jagers van de roedel, terwijl de leeuw die verantwoordelijk is voor de trots thuis blijft en zich tegoed doet aan hun dood.

In werkelijkheid jagen mannelijke leeuwen ook, alleen doen ze dat in het hoge gras, en met zulke deadlines dat wetenschappers niet wisten dat ze dat deden, omdat iedereen die er een tegenkwam zijn ondergang tegemoet ging. Leeuwen tarten ook vaak verwachtingen of zijn tot meer in staat dan mensen van hen dachten.

Er is een algemene misvatting dat een Leeuw niet verlegen kan zijn, wat niet noodzakelijkerwijs waar is. Ze kunnen zich verstoppen en totaal ongezien zijn – het is gewoon dat wanneer een leeuw – of een Leeuw – in de open lucht is, het moeilijk is om ze niet je volledige aandacht te geven.

Niet alleen trekken Leeuwen moeiteloos de aandacht, maar degenen die Leo’s hart hebben, worden in ruil daarvoor getrakteerd op de helderheid en warmte van hun aandacht, wat een bedwelmend gevoel kan zijn.

Leeuwen kunnen soms ook fysieke kenmerken van leeuwen delen – voornamelijk hun prachtige haarmanen. Degenen met Leo Suns en Risings hebben vaak geweldige lokken waar ze erg trots op zijn. Over trots gesproken, dit is een ander waardevol principe van het leven van een Leeuw.

Als leeuwen met hun trots maken Leeuwen graag deel uit van een groep – idealiter de as waaromheen de groep draait, afhankelijk van de Leeuw. Leeuwen zijn ook trots op alles wat ze doen en alles wat ze zijn, en ze gaan zich er niet voor verontschuldigen. En dat zouden ze ook niet moeten doen!

2. De Pauw

Natuurlijk is de pauw een prachtige weergave van Leeuw in het dierenrijk, buiten hun gebruikelijke leeuwenvergelijkingen. De reden waarom zou vrij duidelijk moeten zijn: het prachtige verenkleed dat ze vertonen bij het zoeken naar een partner. Of Leo nu wel of niet op jacht is, ze proberen er altijd op hun best uit te zien in elke situatie.

Leeuwen staan bekend als een van de meest creatieve tekens, vooral als het gaat om entertainment en in de kroeg zijnlic oog.

Vaak zal de Leeuw zich van nature aangetrokken voelen tot beroepen die hen in staat stellen om door anderen gezien te worden; in feite zijn er vele, vele acteurs, muzikanten en andere entertainers die Leeuwen zijn.

Een ding waar Leeuwen altijd op kunnen rekenen, is het drama overal mee naartoe nemen; of dat positief of negatief is, hangt af van de situatie. Evenzo is de pauw een onmiskenbaar dramatisch dier; onmogelijk om van weg te kijken, en luid.

leo dieren dieren

Hoewel we niet in de geest van een pauw kunnen kijken om te weten hoe ze zich voelen over het feit dat ze een van de mooiste vogels in het vogelrijk zijn, geven ze bij het rondlopen een zeer zelfverzekerde energie af. Niemand kan een pauw ooit beschuldigen van plankenkoorts.

Vaak, zelfs als een Leeuw verlegen is in één op één ontmoetingen, lichten ze op wanneer ze de kans hebben om op te treden, of dat nu letterlijk optreden is, of wanneer ze de kans krijgen om hun vaardigheden aan andere mensen te laten zien.

Leeuwen koesteren zich in aandacht en bewondering alsof het de zon is, die hun heersende planeet is (ook al is het een uitblinker – deze tellen als planeten in de astrologie).

Omdat ze zoveel aandacht besteden aan zichzelf en hun uiterlijk, kan Leo de reputatie hebben eigenwijs en arrogant te zijn. Ze houden er wel van om hun spullen te laten zien, maar alleen omdat ze anderen onzeker kunnen maken met hun veiligheid, betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze arrogant zijn.

Oké, dat is misschien een heel Leeuw-manier om naar dingen te kijken, en ze kunnen zeker arrogant overkomen en soms geneigd worden om zo vol van zichzelf te zijn dat ze moeilijk in de omgang zijn. Zelfverzekerdheid is voor sommige mensen intimiderend, maar vaak gebruikt Leo het als een masker voor de onzekerheden waarmee ze worden geconfronteerd.

Het teken zijn dat bekend staat als mooi, uitbundig en zelfverzekerd kan zijn eigen soort tol hebben, wanneer ze het gevoel hebben dat ze een standaard moeten handhaven die anderen van hen verwachten. Net als van de pauw wordt van hen verwacht dat ze elke keer dat ze hun deur verlaten een show geven, terwijl ze soms liever hun veren achter zich laten.

3. De Ara

Nog een kleurrijke vogel die Leeuw vertegenwoordigt! Ara’s zijn een van de meest intelligente en communicatieve vogels – en inderdaad, dieren – ter wereld, vanwege hun vermogen om menselijke spraak na te bootsen. Leeuwen staan ook bekend als een intelligent en sociaal teken en houden ervan om vriendschappen en relaties met veel verschillende soorten mensen te koesteren.

Net als de pauw maken de veren van de ara ze moeilijk te missen. Maar zelfs hun prachtige uiterlijk wordt overschaduwd door hun verbazingwekkende vermogen om in menselijke taal te spreken. Wanneer je een Leeuw ziet, word je misschien eerst aangetrokken door hun uiterlijk, maar het zal hun magnetische persoonlijkheid zijn die je in vervoering houdt.

Leeuwen hebben een manier met woorden en kunnen elk verhaal spannend en dramatisch laten lijken, omdat ze zo geanimeerd worden wanneer ze het vertellen.

ara sterrenbeeld

Zelfs als Leeuwen niet per se aandacht zoeken, trekt hun natuurlijke charisma mensen naar zich toe. Ze kunnen zich vaak verplicht voelen om te “presteren”, zelfs als ze het die dag niet voelen.

Gelukkig hebben Leeuwen als vuurteken toegang tot veel natuurlijke energievoorraden en vinden ze hun uithoudingsvermogen om de mensen om hen heen te vermaken behoorlijk stevig.

Hoewel dit niet altijd het geval is, kunnen Leeuwen erg extravert zijn; dat wil zeggen, ze vullen hun energiebatterijen bij door in de buurt van andere mensen te zijn, vooral degenen van wie ze houden en die ze vertrouwen.

Introversie en extraversie hebben niets te maken met verlegen en stil zijn of luid en extravert. Een extravert kan zeker verlegen zijn in de omgang met vreemden, maar geeft er de voorkeur aan om in het gezelschap van anderen te zijn, waar ze zich energiek voelen; vooral hun vrienden en familie.

Op dezelfde manier, ondanks dat het het leven van het feest en het middelpunt van de aandacht is, kan een Leeuw introvert zijn en zijn vrije tijd liever alleen thuis doorbrengen met opladen. Zelfs dan springen ze hoogstwaarschijnlijk in de groepschat om op hun speciale Leo-manier nog een wild verhaal te vertellen.

4. De Draak

Ja, Draken zijn mythische wezens, tenzij je de Komodovaraan meetelt, maar ze verdienen een plek op de Leo spirit animal list vanwege hun vele overeenkomsten met Leo.

Naast dat ze nauw verbonden zijn met vuur, Leo’s element, staan draken ook bekend om één ding: hun obsessie met goud en schatten. In legendes over draken zijn ze vaak de heren van een enorme schat aan schatten. Evenzo, hoewel ze er misschien niet zo gierig en beschermend over zijn, hebben Leeuwen een liefde voor de fijnere dingen in het leven.

Leo wil het beste van alles. Van de beste champagne, tot de beste kleding en juwelen, voor de beste vrienden, verzamelen ze zorgvuldig elk spreekwoordelijk stuk goud voor hun schat. Ze hebben deze dingen misschien niet per se nodig, maar het bevalt hen om te kunnen kijken naar tastbaar bewijs van tijden in hun leven waarin ze in staat waren om mooie, zeldzame en gekoesterde objecten te verkrijgen.

leo dieren

Hoewel het niet bij iedereen het geval is, doen Leeuwen er ook graag alles aan om geld te verdienen; en voor natuurlijke entertainers en creatievelingen is het niet moeilijk voor hen om hun eigen fortuin te kunnen vergaren.

Hoewel het er misschien niet per se uitziet als een enorm herenhuis in Beverly Hills of flitsende auto’s – hoewel er genoeg Leo-beroemdheden zijn die die dingen wel hebben – wil Leo alle dingen in het leven waardoor ze zich ‘rijk’ voelen. Het ligt zeker in hun aard dat dit van toepassing is op materiële rijkdom, maar kan ook betekenen dat je rijk bent aan vrienden, met een vol, bevredigend leven.

Naast hun rijkdom staan draken ook bekend om hun majestueuze schoonheid en aanwezigheid; iets wat bij Leeuw duidelijk een thema is. Ze trekken natuurlijk moeiteloos de aandacht, want ze zijn een gigantisch gevleugeld wezen dat vuur uit hun mond schiet. Hoe kan iemand wegkijken? Maar als je de woede van een draak aantrekt, kun je merken dat je verschroeid bent.

5. De Otter

Ons laatste Leeuw-geestdier is er een die afstand neemt van het verhaal van Leeuwen die mooi en majestueus zijn en aanwezigheid commanderen – hoewel otters natuurlijk erg schattig zijn. De otter vertegenwoordigt een van de beste delen van Leo, wat ze populair maakt, meer dan hun uiterlijk.

Leeuw is een van de tekens die pure “kinderenergie” belichaamt, samen met Ram en Tweelingen. Ze houden van spelen en staan er niet om bekend dat ze dingen al te serieus nemen. Zelfs wanneer een Leeuw aan een serieus project of onderneming begint, is hun aanpak er een van spel en lichtheid.

Als je ooit otters hebt gezien, kun je zien dat ze ook deze speelse geest bezitten. Zelfs als ze technisch hard aan het werk zijn om te vissen en voedsel voor zichzelf te vinden, lijken de otters het geweldig te hebben.

Otters worden ook gezien als symbolen van romantiek, iets dat Leo’s beker vult. Zeeotters zullen naast elkaar drijven, elkaars hand vasthouden en nooit uit elkaar drijven; het is schattig en romantisch.

Leeuw houdt van romantiek en als er een teken is dat je waarschijnlijk een gigantisch boeket rozen en chocolaatjes zal sturen voor een romantische gelegenheid, is het Leeuw, maar ze kunnen de romantiek ook vinden in de kleine, rustige momenten die je deelt, alleen met z’n tweeën.

dieren die leo vertegenwoordigen

Leeuwen kunnen gepassioneerde en toegewijde partners zijn, die je het gevoel geven dat je de enige persoon ter wereld bent. Het kan ontwapenend bedwelmend zijn om de volle kracht van de zonnige Leeuw-persoonlijkheid op je te voelen, en veel mensen vinden dit onmogelijk om te weerstaan. Maar jij bent misschien niet het enige waar de Leeuw-zon op schijnt; ze hebben genoeg voor iedereen.

Leeuwen kunnen zeker monogame partnerschappen hebben, maar in dat geval zullen ze vaak vrienden en anderen in hun leven hebben op wie ze hun aandacht richten, en het kan heel donker en koud aanvoelen als die aandacht van je wordt weggetrokken.

Toch zijn ze geweldige metgezellen en leuk om in de buurt te zijn, en hun gekke, speelse capriolen kunnen zelfs het gezicht van de meest saturnijnse cynicus een glimlach bezorgen.

Welk Leeuw Geest dier ben jij?

Nu we alle leeuw-geestdieren hebben doorgenomen, denk je dat er iemand is die jou of de Leeuwen in je leven beter vertegenwoordigt? Welke dieren resoneerden en welke niet? En zijn er nog andere dieren waarvan je vindt dat ze het verdienen om op deze lijst te staan?