5 goed nieuwsverhalen over geluk

Als je al lang een Good Good Good-lezer bent, of als je een first-timer bent, hé! Welkom! Hallo! We zijn blij dat je er bent.

Een ding dat u snel over ons zult leren – of iets dat u misschien al hebt opgepikt – is dat we in de business van werkelijk goed nieuws, niet zozeer voelen goed nieuws.

Ons doel is niet om in gelukzalige onwetendheid te leven (ahem, giftige positiviteit), maar om diep geïnformeerd te zijn en in contact te komen met de wereld, zodat we ons deel kunnen doen om het nog beter te maken.

Er is een populair citaat van dichter en zwarte feministische leider Toi Derricotte dat je misschien bekend voorkomt: “Vreugde is een daad van verzet.”

Derricotte betoogt dat vreugde, vooral de vreugde van zwarte vrouwen, een instrument is tegen onderdrukking, dat het vrijheid biedt in het licht van systemisch onrecht dat eindeloos probeert de ervaringen van gemarginaliseerde mensen te verstikken.

Geluk dient dus niet alleen als een revolutionair middel om te overleven, maar het is ook een indicator dat een land, groep of regio goed doet in de wereld.

Volgens het World Happiness Report zijn er zes componenten om nationaal geluk te meten: inkomen (hierover zo meer), gezonde levensverwachting, sociale steun, vrijheid, vertrouwen en vrijgevigheid.

Hier zijn vijf stukjes geluksnieuws die zullen helpen om dat allemaal in perspectief te plaatsen en hopelijk een beetje vreugde aan je dag toe te voegen:

5 stukjes geluksnieuws die ons eraan herinneren: het gaat goed met ons

Harvard-studie toont aan dat gemeenschap ons gelukkiger maakt

In 1938 begonnen wetenschappers de gezondheid van 268 Tweedejaars harvard te volgen in wat een van ’s werelds langste studies van menselijke ontwikkeling zou worden: De Harvard Study of Adult Development.

Hoewel de studie alleen Harvard-mannen omvatte (de school was nog steeds alleen open voor mannen toen de studie begon), waren de oorspronkelijke deelnemers president John F. Kennedy en Washington Post-redacteur Ben Bradlee. 80 jaar later zijn er nog maar 19 proefpersonen in leven, en ze zijn allemaal halverwege de 90.

Wetenschappers hebben uiteindelijk hun onderzoek uitgebreid met kinderen van de oorspronkelijke deelnemers, nu 1.300, in de leeftijd van 50 en 60 jaar.

Hoewel er een aantal afhaalmaaltijden uit de studie zijn en Harvard voldoende gegevens heeft verzameld over de levenservaringen, veroudering en gezondheid van de proefpersonen, ontdekten onderzoekers iets bijzonder onthullends: dat meer dan genen, geld of roem, nauwe relaties mensen hun hele leven gelukkig hielden.

“Die banden beschermen mensen tegen de ontevredenheid van het leven, helpen mentale en fysieke achteruitgang te vertragen en zijn betere voorspellers van een lang en gelukkig leven dan sociale klasse, IQ of zelfs genen”, staat in een verhaal in de Harvard Gazette. “Die bevinding bleek over de hele linie waar.”

Onderzoekers vonden een sterke correlatie tussen het bloeiende leven van de mannen en hun relaties met familie, vrienden en de gemeenschap, en gingen zelfs zo ver dat ze suggereerden dat het niveau van tevredenheid van mensen met hun relaties op 50-jarige leeftijd een betere voorspeller was van fysieke gezondheid dan hun cholesterolgehalte. Experts ontdekten ook dat proefpersonen met sterke sociale steun minder mentale achteruitgang ervoeren met de leeftijd.

“Toen de studie begon, gaf niemand om empathie of gehechtheid,” zei psychiater Georg Valliant, die in 1966 als onderzoeker bij het team kwam en de studie tussen 1972 en 2004 leidde. “Maar de sleutel tot gezond ouder worden zijn relaties, relaties, relaties.”

De VS zijn zelfs gelukkiger geworden

Voordat je te opgewonden raakt, ja, de Verenigde Staten werken nog steeds aan een aantal grote systemische problemen, en veel individuen en bevolkingsgroepen lijden onder deze problemen, maar het World Happiness Report toont de VS als het 16e gelukkigste land, van de 150 landen wereldwijd, in 2022.

Finland heeft het allemaal uitgezocht en staat voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer op de eerste plaats, maar de VS zijn sinds 2021 drie plaatsen gestegen. John Helliwell, een redacteur van het World Happiness Report, verwijst naar de toegenomen “welwillendheid en vertrouwen” tijdens de COVID-19-pandemie als katalysator voor deze statistieken.

“Deze golf van welwillendheid, die vooral geweldig was voor het helpen van vreemden, levert krachtig bewijs dat mensen reageren om anderen in nood te helpen, waardoor meer geluk voor de begunstigden, goede voorbeelden voor anderen om te volgen en een beter leven voor zichzelf ontstaat,” zei Helliwell.

Deze toename van vrijgevigheid leunt op het idee van sociaal burgerschap dat gemeenschappelijk activisme, onderlinge afhankelijkheid en herverdeling van rijkdom poneert als wegen naar welzijn. Vanwege de wereldwijde pandemie hebben overheden rond tDe wereld heeft een toename van gemeenschapsvorming gezien.

Statistieken die in juni 2021 werden gedeeld, illustreren dat 73% van de inwoners van het VK zei dat ze er zeker van waren dat ze zich tijdens de pandemie tot anderen in hun gemeenschap konden wenden voor hulp, en 81% deelde dat ze vonden dat mensen meer deden om anderen te helpen dan vóór COVID-19.

Naarmate wederzijdse hulp een meer wijdverspreid voertuig wordt voor gemeenschapszorg, burgers ernaar streven om gelijkheid in sociale programma’s over de hele linie te bereiken en te verbeteren, en jongeren leunen op activisme in de hoop op een betere toekomst, “op zoek naar de helpers” is misschien wel het beste wat we kunnen doen in de hoop op een gelukkiger Amerika.

Onderzoekers zijn het erover eens dat wetten die LGBTQ + -gelijkheid bevorderen, mensen gelukkiger maken

Hoewel het misschien niet als een schok komt dat verhoogde mensenrechten in feite leiden tot hogere niveaus van welzijn, is het opwindend om te weten dat onderzoekers sterke correlaties hebben gevonden tussen landen met robuuste LGBTQ + -rechten en welzijn.

LGBTQ + -gemeenschappen worden vaak geconfronteerd met sterk verhoogde percentages van depressie en zelfmoord veroorzaakt door een gebrek aan sociale acceptatie. Daarom leidt het creëren van een samenleving waarin ze kunnen gedijen onder de volledige reikwijdte van de wet tot meer welzijn over de hele linie.

In feite concludeert een studie uit 2019 dat “LGBT-inclusie en economische ontwikkeling elkaar wederzijds versterken. Wettelijke rechten voor holebi’s worden geassocieerd met hogere niveaus van economische ontwikkeling, en dezelfde correlatie werd gevonden voor wettelijke rechten voor transgenders in een eerdere studie. ”

Een studie van de Universiteit van Washington wees ook uit dat getrouwde LGBTQ + oudere volwassenen gezonder en gelukkiger waren dan alleenstaanden in dezelfde leeftijdsgroep. Deze studie was de eerste in zijn soort om de potentiële voordelen van het huwelijk onder LGBTQ + -paren te onderzoeken, na de Obergefell v. Hodges uitspraak in 2015.

“In de bijna 50 jaar sinds Stonewall ging het homohuwelijk van een luchtkasteel naar een juridisch moeras naar de realiteit – en het is misschien wel een van de meest diepgaande veranderingen in het sociale beleid in de recente geschiedenis,” zei de hoofdauteur van de studie, Jayn Goldsen.

Landen beginnen het bbp te dumpen in hun geluksmetingen

Door een concept aan te nemen dat in 1972 door de boeddhistische natie Bhutan werd geïntroduceerd, wenden een aantal landen zich nu tot het idee van “Bruto Nationaal Geluk” in plaats van “Bruto Binnenlands Product”.

Landen als Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk stappen af van productiviteit en een economische bottom line, en in de richting van het welzijn van hun mensen.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft deze aanpak in 2019 overgenomen en prioriteit gegeven aan het verbeteren van de welvaart van lokale gemeenschappen in vergelijking met een nationaal gemiddelde.

Bbp-metingen maken vaak aannames over de levensstandaard, die vaak verschillend zijn in sociaaleconomische spectrums, en bieden daarom geen nauwkeurige maatstaf voor succes in het hele land.

Gecombineerd met vijf prioriteiten voor overheidsuitgaven (verbetering van de geestelijke gezondheid, vermindering van kinderarmoede, het aanpakken van ongelijkheden in inheemse gemeenschappen, gedijen in een digitaal tijdperk en de overgang naar een emissiearme, duurzame economie), zei Ardern dat ze hoopte dat deze aanpak “de basis zou leggen voor niet slechts één welzijnsbudget, maar een andere benadering voor de besluitvorming van de overheid in het geheel.”

Evenzo meet het Verenigd Koninkrijk welzijn door een lens van verschillende inkomensgroepen.

In 2020 meldde de Conversation dat Canadezen ook beginnen te verschuiven van bbp-indicatoren en meer naar milieubescherming en duurzaamheid. In een peer-reviewed studie toonden de resultaten het volgende aan:

  • Bijna 43% van de respondenten zou waarschijnlijk een Canadese politicus steunen die economische groei niet als een belangrijk beleidsdoel zou nastreven
  • 65% van de respondenten steunde het idee om naar een economisch systeem van verminderde consumptieniveaus te gaan
  • Meer dan 80% van de respondenten was het ermee eens dat Canadezen manieren moeten vinden om de kwaliteit van leven te verhogen en tegelijkertijd het materiaalverbruik te verminderen
  • Tussen de 60 en 88% van de respondenten geeft prioriteit aan milieubescherming, zelfs als dit de economische groei vertraagt

Deze bevindingen, gecombineerd met de grote bewegingen van andere landen, illustreren dat het bbp misschien niet langer een haalbare maatstaf is voor geluk, en mensen boven winst plaatsen zou leiden tot meer succes over de hele wereld.

Wetenschappers suggereren dat leren – niet beloningen – een nieuw gelukskader biedt

Velen van ons gaan er misschien van uit dat het winnen van de loterij of het kopen van iets dat we altijd al wilden, ons gelukkiger zou kunnen maken, maar die vreugde is vaak van korte duur of voldoet misschien niet aan onze verwachtingen, volgens wetenschappers Robb Rutledge en Bastien Blain.

In plaats daarvan is their onderzoek suggereert dat geluk op de lange termijn het best kan worden gevonden in leermogelijkheden, in plaats van in de beloningen die we kunnen oogsten. Hun onderzoek omvatte een onderzoek onder 75 deelnemers, die een spel speelden met als doel een beloning te winnen.

De kans op het ontvangen van een beloning was niet gerelateerd aan de grootte van de beloning, dus de wetenschappers konden de bijdragen van leren en beloning scheiden bij het bepalen van het geluk van de deelnemers.

Ze ontdekten dat het geluk van de deelnemers helemaal niet afhankelijk was van de grootte van de beloning, maar eerder van wanneer de resultaten van het spel beter waren dan verwacht.

“Dit hielp deelnemers om overtuigingen bij te werken terwijl ze informatie over de grootte van de beloningen negeerden”, schrijven Rutledge en Blain. “Met andere woorden, het was het proces van leren hoe het spel werkte dat mensen een goed gevoel gaf, in plaats van de hoeveelheid beloning die ze winnen.”

De onderzoekers zeiden dat dit patroon logisch is, omdat leren vaak als intrinsiek lonend wordt beschouwd, zoals wanneer we een nieuwe taal oppikken, historische feiten onthouden of een computerspel veroveren.

Dit onderzoek biedt een nieuw kader voor het verkennen van geluk – en jij kunt ook helpen! Rutledge en Blain ontwikkelden een smartphone-app: The Happiness Project, waar gebruikers games kunnen spelen en kunnen rapporteren over hun geluk terwijl ze ze spelen, wat bijdraagt aan het lopende wetenschappelijke onderzoek naar geluk.

Over het algemeen erkennen we dat geluk een belangrijke marker is in het begrijpen van het welzijn van een land, en op zijn beurt het creëren van beleid om prioriteit te geven aan en voort te bouwen op het welzijn van zijn mensen.

Wanneer je je echter overweldigd of diepbedroefd voelt over de wereld: we willen je eraan herinneren dat het OK is om je zo te voelen, en het is OK om voor jezelf te zorgen voordat je in staat bent om je empathie in het goede te kanaliseren. Geen enkel economisch beleid of mooie studie kan vreugde vangen en het de hele tijd levend houden, maar we kunnen werken aan een toekomst waarin het een beetje gemakkelijker te vinden is.

We streven naar het goede – niet naar perfect. We zijn blij dat je het werk met ons doet.