48 Beste John Green Citaten over hoop, wanhoop, leven

Search

John Green is een bestsellerauteur, podcaster, fervent voetbalfan en populaire YouTube-maker. In 2014 werd hij uitgeroepen tot een van time magazine’s 100 meest invloedrijke mensen in de wereld.

John is de auteur van The Fault in Our Stars, Paper Towns, Looking for Alaska, An Abundance of Katherines, Turtles All The Way Down en The Anthropocene Reviewed – waarvan er vele zijn aangepast voor film en televisie.

Samen met zijn broer Hank Green maakt John regelmatig YouTube-video’s voor hun kanaal Vlogbrothers. Ze vonden al vroeg succes op het platform en hebben een publiek opgebouwd van fans die zichzelf “Nerdfighters” noemen.

Hoewel er veel kenmerken zijn die de Nerdfighter-gemeenschap verenigen (bedachtzaamheid, creativiteit en nieuwsgierigheid, om er maar een paar te noemen), delen ze allemaal een gemeenschappelijk doel van “het verminderen van de wereld zuigen”. (In feite hebben John en Hank Green samen de non-profitorganisatie The Foundation to Decrease World Suck opgericht.)

De Green Brothers en hun gemeenschap van Nerdfighters zijn doorgegaan met het verminderen van de wereld zuigen:

En dat is nauwelijks het oppervlak krabben…

Het meest betekenisvolle is dat John Green een geweldig voorbeeld is van iemand die zijn platform voorgoed gebruikt. Zijn boeken en andere creatieve inspanningen – die vaak worstelen met de zwaarte van de wereld terwijl ze nog steeds een gevoel van zinvolle hoop behouden – hebben duidelijk contact gemaakt met een gemeenschap van mensen. En met die gemeenschap die hij heeft opgebouwd, blijft hij mensen uitnodigen om de wereld een betere plek te maken – op grote en kleine manieren.

We hebben onze favoriete John Green-citaten verzameld – en we hopen dat ze je helpen je minder alleen te voelen, geïnspireerd om een verschil te maken en je de wereld complexer voor te stellen.

Ontdek de beste citaten van auteur, YouTuber en voetballiefhebber John Green –

Beroemde citaten

“De wereld mag dan gebroken zijn, hoop is niet gek.”
– John Green

“We zijn tegelijk veel te machtig en lang niet krachtig genoeg. We zijn krachtig genoeg om het klimaat en de biodiversiteit van de aarde radicaal te hervormen, maar niet krachtig genoeg om te kiezen hoe we ze hervormen. ”
– John Green

“Ik herlas het werk van mijn vriendin en mentor Amy Krouse Rosenthal, die een paar maanden eerder was overleden. Ze had ooit geschreven: ‘Voor iedereen die probeert te onderscheiden wat hij moet doen in zijn leven: LET OP WAAR JE OP LET. Dat is zo’n beetje alle info die je nodig hebt.'”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Vaak gebeurt goed nieuws langzaam en slecht nieuws gebeurt allemaal tegelijk. En dus hebben we de neiging om ons te concentreren op het slechte nieuws dat in golven over ons heen stort, en niet op het langzame langetermijnwerk dat mensen samen doen om te proberen een betere wereld voor ons te maken om te delen. ”
– John Green, in gesprek met Steve Levitt over People I (Mostly) Admire

Lees meer citaten over goed nieuws

Over Hope

“Hoop is iets grappigs, want in zekere zin is het overal. Zoals, mensen zullen zeggen ‘Alles gebeurt met een reden’ of ‘Het zal uiteindelijk allemaal lukken’ – wat zeer hoopvolle sentimenten zijn – het is gewoon dat ze ook, weet je, bullshit zijn. En voor mij in ieder geval houden ze gewoon niet stand in het aangezicht van echt lijden. Maar ik zal je vertellen wat er voor mij opkomt. Er is een gedicht van Emily Dickinson dat begint: ‘Hope’ is het ding met veren – Dat zit in de ziel – En zingt het deuntje zonder de woorden – En stopt nooit – helemaal niet.’
En je zult merken dat Emily Dickinson niet zegt dat je nooit stopt met het horen van het lied van hoop – alleen dat het niet stopt met spelen.
Het spijt me echt dat je zoveel pijn hebt, en je pijn is echt, maar het lied van hoop zingt nog steeds. En ik weet dat je het niet kunt horen, maar op een dag binnenkort wel.”

— John Green, op TikTok

“Voor mij is het vinden van hoop niet een of andere filosofische oefening of sentimentele notie; het is een voorwaarde voor mijn overleving.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Hoop is het juiste antwoord op het vreemde, vaak angstaanjagende wonder van het bewustzijn. Hoop is niet gemakkelijk of goedkoop. Het is waar.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Wanhoop is niet erg productief. Dat is het probleem ermee. Net als een replicerend virus is alle wanhoop meer van zichzelf.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik hoor het deuntje nog wel eens niet meer. Ik word nog steeds omhuld door de abjecte pijn van hopeloosheid. Maar de hoop zingt al die tijd. Het is gewoon dat ik keer op keer opnieuw moet leren luisteren.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik sta zeer wantrouwig tegenover pogingen om menselijk leed op te helderen, vooral lijden dat – zoals in het geval van bijna alle infectieziekten – onterecht wordt verdeeld. Ik ben hier niet om de hoop van anderen te bekritiseren, maar persoonlijk, wanneer ik iemand poëtisch hoor over de zilveren voeringen van al deze wolken, denk ik aan een prachtig gedicht van Clint Smith met de titel “Wanneer mensen zeggen: ‘we hebben het eerder erger gemaakt.'” Het gedicht begint: “het enige wat ik hoor is de wind die tegen de grafstenen slaat / van degenen die het niet hebben gehaald.” Net als in Ibn Battuta’s Damascus is de enige weg voorwaarts ware solidariteit – niet alleen in hoop, maar ook in klaagzang.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

Lees meer citaten over hoop

Over geestelijke gezondheid

“Het lichaam bepaalt altijd waar de hersenen aan zullen denken, en de hersenen beslissen de hele tijd wat het lichaam zal doen en voelen. Onze hersenen zijn gemaakt van vlees en ons lichaam ervaart gedachten.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik moet ervoor kiezen om te geloven, om te geven, om dierbaar te zijn. Ik ga door. Ik ga in therapie. Ik probeer een ander medicijn. Ik mediteer, ook al verafschuw ik meditatie. Ik sport. Ik wacht. Ik werk om te geloven, om dierbaar te blijven, om door te gaan.”
– John Green

“Je nu is niet je eeuwigheid.”
– John Green

"Je nu is niet voor altijd." - John Green

“Ik ben heel blij dat ik een aantal moeilijke dagen heb meegemaakt, zodat ik deze kon hebben.”
– John Green, een geweldige dag

Lees meer citaten over zelfzorg

Over mensen > Community

“De enige uitweg is door. En de enige goede weg is samen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Als mensen van wie we houden lijden, willen we het beter maken. Maar soms – vaak zelfs – kun je het niet beter maken. Ik moet denken aan iets wat mijn begeleider tegen me zei toen ik student-aalmoezenier was: “Doe niet zomaar iets. Ga daar staan.”
John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik denk dat twee van de fundamentele feiten van het persoon zijn 1 zijn. We moeten doorgaan, en 2. Niemand van ons loopt ooit alleen. We kunnen ons alleen voelen (in feite zullen we ons alleen voelen), maar zelfs in de verpletterende sleur van isolatie zijn we niet alleen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Dit is mijn advies: Studeer breed en zonder angst. Leer een taal als je kunt, want dat zal je leven interessanter maken. Lees elke dag een beetje. Maar wat nog belangrijker is, omring jezelf met mensen die je leuk vindt en maak coole dingen met hen. Uiteindelijk zal wat je doet lang niet zo interessant of belangrijk zijn als met wie je het doet.”
– John Green

Lees meer citaten over het verschil maken

Uit zijn fictieboeken

“We hoeven nooit zonder hoop te zijn, want we kunnen nooit onherstelbaar gebroken worden.”
― John Green, op zoek naar Alaska

“Je mag niet kiezen of je geblesseerd raakt in t wereld… maar je hebt wel wat inspraak in wie je pijn doet. Ik hou van mijn keuzes.”
– John Green, De fout in onze sterren

“Wat heeft het voor zin om te leven als je niet op zijn minst iets opmerkelijks probeert te doen?”
– John Green, Een overvloed aan Katherines

“Ik wil gewoon iets doen dat ertoe doet. Of iets zijn dat ertoe doet. Ik wil er gewoon toe doen.”
– John Green, Een overvloed aan Katherines

Over de liefde

“Ik ken geen perfect persoon. Ik ken alleen gebrekkige mensen die nog steeds de moeite waard zijn om van te houden.”
– John Green

“Je bent behulpzaam, en je bent geliefd, en je bent vergeven, en je bent niet alleen.”
– John Green

“We weten allemaal hoe liefdevol eindigt. Maar ik wil toch verliefd worden op de wereld, om me open te laten breken. Ik wil voelen wat er te voelen is terwijl ik hier ben.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Alles gaat behalve de liefde die je in anderen en de wereld giet.”
– John Green

Over het leven

“De wereld is wat hij is. Maar de wereld is ook wat je brengt en met wie je die deelt.”
– John Green

“Je kunt de toekomst niet zien aankomen – niet de verschrikkingen, zeker, maar je kunt ook de wonderen die komen, de momenten van licht doordrenkte vreugde die ieder van ons te wachten staan niet zien.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Wanneer je erkent dat er niets weerzinwekkends of onvergeeflijks of beschamends is aan jezelf, wordt het gemakkelijker om die authentieke persoon te zijn en het gevoel te hebben dat je een minder uitgevoerd leven leidt.”
– John Green

“De middelbare school is niet het lot… De loop van je leven is niet bepaald. Ooit. Meestal is het niet zo dat er één vork in de weg zit en je kiest de ene of je kiest de andere, er zijn honderden vorken in de weg elke dag dat je leeft. College is ook niet het lot… je twintiger jaren zijn niet het lot! Je dertiger jaren zijn niet het lot. Het lot is niet iets dat in één keer gebeurt. Het is iets dat alleen achteraf gebeurt.”
– John Green

“Openbaar onderwijs bestaat niet ten behoeve van leerlingen of ouders. Het bestaat ten behoeve van de sociale orde.
We hebben als soort ontdekt dat het nuttig is om een goed opgeleide populatie te hebben. U hoeft geen student te zijn of een kind te hebben dat student is om te profiteren van openbaar onderwijs. Elke seconde van elke dag van je leven profiteer je van openbaar onderwijs.
Dus laat me uitleggen waarom ik graag belasting betaal voor scholen, ook al doe ik dat wel.ik heb niet persoonlijk een kind op school: het is omdat ik niet graag in een land woon met een stel domme mensen.”
John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Een van de vreemde dingen aan volwassenheid is dat je je huidige zelf bent, maar je bent ook allemaal zelven die je vroeger was, degenen waar je uit bent gegroeid maar waar je nooit helemaal vanaf kunt komen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Er is niet veel ruimte voor on-ironische emotie in de hedendaagse cultuur. Ik denk dat ironie een belangrijk instrument is in de omgang met de wereld zoals wij die vinden. Het is een hulpmiddel van bescherming, maar het kan ook een instrument van incisie zijn om tot een waarheid te komen. Maar gaandeweg hebben we misschien wat verloren van wat ik beschouw als de kracht van rechttoe rechtaan emotie en ernst en ernst.”
– John Green

“Even een woordje advies. Wanneer je woedend bent op je ouders of als je denkt dat ze verschrikkelijk zijn, onthoud dan dat je op hen hebt overgegeven en dat ze je hebben vastgehouden.”
– John Green

“De ideeën om de aandacht naar buiten te richten, te proberen andere mensen complex voor te stellen, mezelf niet te zien als het centrum van het universum – deze concepten zijn belangrijk voor me geworden, en ik hoop dat ze van minuut tot minuut in mijn leven aan het werk zijn.”
– John Green

Lees meer citaten over de mensheid

Over lezen

“Geweldige boeken helpen je te begrijpen en ze helpen je om je begrepen te voelen.”
– John Green

“Het lijkt me dat het grote plezier van het menselijk leven niet ligt in het hebben van een mening, maar eerder in het leren van alle manieren waarop je verkeerd bent, en alle nuances die je niet hebt verantwoord, en alle waarheden die niet zo eenvoudig bleken te zijn als je ooit geloofde. En het lijkt me dat een van de centrale geneugten van het bijwonen van school is dat je kunt lezen met echt goed geïnformeerde mensen die je kunnen helpen je te verwelkomen in een complexe wereld vol rijke en gekmakende ambiguïteit. “
– John Green

Korte citaten

“De enige uitweg uit het labyrint van lijden is vergeven.”
– John Green, op zoek naar Alaska

“Ziekte behandelt mensen alleen gelijk als onze sociale ordes mensen gelijk behandelen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“We zijn nooit ver van wonderen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Als je het je niet voorstelt, gebeurt er helemaal niets.”
– John Green

Misschien vind je dit ook interessant: Het beste citaten over volksgezondheid het bevorderen van gezondheidsgelijkheid

Over kunst

“Kunst is niet optioneel voor mensen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Kunst is waar wat we overleven overleeft.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Een van de dingen die ik leuk vind aan het maken van dingen in het internettijdperk, is dat mensen dingen maken als reactie daarop. Je ziet mensen visueel of muzikaal of met schrijven reageren op je werk.”
– John Green

“Het werk is een geschenk. En ik vind het leuk om cadeaus te maken voor mensen. En dit zijn de geschenken die ik weet te maken. Ik weet hoe ik verhalen moet schrijven en ik weet hoe ik video’s moet maken. Daar kan ik het verschil maken. En ik wil proberen dat verschil te maken als ik kan. Maar ik moet ook een verschil maken in het leven van de mensen die het dichtst bij me staan, want dat is het grootste verschil dat je maakt… En dat zal altijd het allerbeste gebruik van je aandacht en je bewustzijn zijn.”
– John Green, in gesprek met Steve Levitt over People I (Mostly) Admire

Meer Citaten

“We leven in hoop – dat het leven beter zal worden, en nog belangrijker dat het zal doorgaan, dat liefde zal overleven, ook al zullen we dat niet doen. En tussen nu en den, we zijn hier omdat we hier zijn omdat we hier zijn omdat we hier zijn.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ziekte behandelt mensen alleen gelijk als onze sociale ordes mensen gelijk behandelen.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik denk niet dat onrecht wordt veroorzaakt door mensen die van koelkasten houden.”
– John Green, in een grap op Twitter over citaten die ten onrechte aan hem worden toegeschreven

“We kunnen niet het harde werk doen om ons een betere wereld voor te stellen, tenzij we eerlijk rekening houden met wat regeringen en bedrijven ons willen laten geloven, en waarom ze willen dat we het geloven.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Ik weet dat de wereld ons zal overleven – en in sommige opzichten zal het meer levend zijn. Meer vogelgezang. Meer wezens die rondzwerven. Meer planten die door onze bestrating scheuren en de planeet die we hebben geterraformeerd opnieuw verwilderen. Ik stel me coyotes voor die slapen in de ruïnes van de huizen die we hebben gebouwd. Ik stel me voor dat ons plastic honderden jaren nadat de laatste van ons weg is nog steeds aanspoelt op stranden. Ik stel me motten voor, die geen kunstlicht hebben om naartoe te vliegen, die terugdraaien naar de maan.”
— John Green, The Anthropocene beoordeeld

“Misschien zeggen onze favoriete citaten meer over ons dan over de verhalen en mensen die we citeren.”
– John Green

DFTBA.