41 beste citaten over teruggeven om vrijgevigheid te inspireren

Search

Als er iets is dat we kunnen leren van alles wat vandaag in het nieuws is, is het dat iedereen met elkaar verbonden is. De acties die iemand over de hele wereld onderneemt, kunnen rimpeleffecten hebben die van invloed zijn op jou en mij – ten goede of ten kwade.

Daarom hebben we de geweldige kans om ervoor te kiezen om terug te geven en een leven van vrijgevigheid te leiden. Ieder van ons heeft de kracht om een betekenisvol verschil te maken in iemands leven door te geven.

We moeten doen wat we kunnen om systemische verandering te creëren en samenwerken om onze tijd, vaardigheden, goederen en belangenbehartiging te gebruiken om anderen te helpen.

Gelukkig hebben we de tijd genomen om alle beste citaten over geven en vrijgevigheid op te sporen.

Of je nu hier op zoek bent naar citaten om je eigen vrijgevigheid te inspireren, je werkt voor een non-profitorganisatie die werkt om potentiële donateurs aan te moedigen om te geven, of je doet iets daartussenin – we staan achter je.

Misschien vind je dit ook interessant:

De beste citaten voor het geven

Beroemde citaten voor het geven van citaten

“Het beste wat je met de beste dingen in het leven kunt doen, is ze weggeven.”
– Dorothy Dag

“Het gaat er niet om hoeveel we geven, maar hoeveel we in het geven steken.”
— Moeder Teresa

“Ik heb ontdekt dat onder zijn andere voordelen, geven de ziel van de gever bevrijdt.”
– Maya Angelou

“Niemand is ooit arm geworden van het geven.”
– Anne Frank

“In een samenleving die optimaal functioneert, moeten degenen die dat kunnen natuurlijk willen zorgen voor degenen die dat niet kunnen. Dat is hoe het is ontworpen om te werken. Ik geloof echt dat we hier zijn om voor elkaar te zorgen.”
– LeVar Burton

“Ik denk dat het belang van activistisch werk juist is omdat het je in staat stelt om terug te geven en jezelf niet te beschouwen als een enkel individu dat misschien wat dan ook heeft bereikt, maar om deel uit te maken van een voortdurende historische beweging.”
– Angela Davis

“Als je vandaag iemand zonder glimlach ziet, geef ze dan de jouwe.”
– Dolly Parton

Over het helpen van de gemeenschap

“Naarmate je ouder wordt, zul je ontdekken dat je twee handen hebt – een om jezelf te helpen, de andere om anderen te helpen.”
– Audrey Hepburn

“Het gaat er niet om terug te geven of je succesvol bent of een beroemdheid of hoeveel geld je hebt: het gaat om je verantwoordelijkheid als volwassene om anderen te helpen.”
– Trisha Jaarhout

“Teruggeven is het juiste om te doen, of het nu gaat om het doneren van kleding of zelfs gewoon een glimlach aan iemand die het nodig heeft.”
– Becky G

“De beste manier om jezelf te vinden is om jezelf te verliezen in dienst van anderen.”
– Mahatma Gandhi

Inspirerende citaten

“Dienstbaarheid aan anderen is de huur die je betaalt voor je kamer hier op aarde.”
– Mohammed Ali

“We leven van wat we krijgen. We maken een leven door wat we geven.”
– Winston Churchill

“Te vaak onderschatten we de kracht van een aanraking, een glimlach, een vriendelijk woord, een luisterend oor, een eerlijk compliment of de kleinste daad van zorgzaamheid, die allemaal het potentieel hebben om een leven om te keren.”
– Leo Buscaglia

“De meest hardnekkige en dringende vraag van het leven is: “Wat doe je voor anderen?””
– Martin Luther King Jr.

Bij ontvangst

“Wat je in de wereld uitstort, wordt direct weer in je uitgestort.”
– Matshona Dhliwayo

“We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Of we nu hulp geven of ontvangen, ieder van ons heeft iets waardevols te brengen op deze wereld. Dat is een van de dingen die ons als buren verbindt – op onze eigen manier is ieder van ons een gever en een ontvanger. ”
– Fred Rogers

“Ik heb geleerd dat je niet met een catchers mitt aan beide handen door het leven moet gaan. Je moet iets terug kunnen gooien.”
– Maya Angelou

“Je hebt alleen wat je geeft. Het is door jezelf uit te geven dat je rijk wordt.”
– Isabel Allende

“Ik geloof absoluut in de kracht van tienden geven en teruggeven. Mijn eigen ervaring met alle zegeningen die ik in mijn leven heb gehad, is dat hoe meer ik weggeef, hoe meer er terugkomt. Dat is de manier waarop het leven werkt, en dat is de manier waarop energie werkt.”
– Ken Blanchard

Over vriendelijkheid

“Vriendelijkheid is universeel. Soms stelt vriendelijk zijn anderen in staat om de goedheid in de mensheid door jou heen te zien. Wees altijd vriendelijker dan nodig.”
― Duitsland Kent

“Waar een mens is, is er een mogelijkheid voor vriendelijkheid.”
– Seneca

“Geen enkele daad van vriendelijkheid, hoe klein ook, wordt ooit verspild.”
—Aesopus

“Wederzijdse zorgzame relaties vereisen vriendelijkheid en geduld, tolerantie, optimisme, vreugde in de prestaties van de ander, vertrouwen in zichzelf en het vermogen om te geven zonder overmatig na te denken over winst.”
– Fred Rogers

“Ieder van ons kan een verschil maken. Het hoeft niets spectaculairs te zijn. Houd het kind van de buurvrouw terwijl ze naar de winkel of naar de dokter gaat, of sluit vriendschap met iemand in nood. Ik bedoel niet dat je ze in huis moet nemen, maar je kunt een plek voor ze vinden om te verblijven of ervoor te zorgen dat ze eten krijgen. Je kunt elke eenzame dag een daad van vriendelijkheid doen, omdat het nodig is.”
– Opaal Lee

“Zelfcompassie is gewoon dezelfde vriendelijkheid aan onszelf geven als we aan anderen zouden geven.”
– Christoffel Germer

“De kleinste daad van vriendelijkheid is meer waard dan de grootste intentie.”
– Oscar Wilde

Over dankbaarheid

“Dankbaarheid begint in ons hart en sluit dan aan bij gedrag. Het maakt je bijna altijd bereid om dienstbaar te zijn, en dat is waar de vreugde zich bevindt. Het betekent dat je bereid bent om te stoppen met zo’n eikel te zijn. Wanneer je je bewust bent van alles wat je is gegeven, in je leven en de afgelopen dagen, is het moeilijk om niet nederig te zijn en blij om terug te geven.”
— Anne Lamott, Help Thanks Wow: De drie essentiële gebeden

“In het gewone leven realiseren we ons nauwelijks dat we veel meer ontvangen dan we geven, en dat het leven alleen met dankbaarheid rijk wordt.”
– Dietrich Bonhoeffer

“Toen ik hier als kind kwam, zal ik nooit vergeten dat ik voor het eerst de haven van New York binnenvoer en het Vrijheidsstatuut aanschouwde. Ik hoefde niet geconfronteerd te worden met vluchtelingenkampen of het soort gevaar dat veel vluchtelingen doorstaan. Maar zoals alle vluchtelingen deelde ik de hoop om een veilig leven met waardigheid te leiden en een kans om terug te geven aan mijn nieuwe land.”
– Madeleine Albright

“Dankbaarheid voelen en het niet uiten ervan is als het inpakken van een cadeau en het niet geven.”
– William Arthur Ward

Over vrijgevigheid

“Geef om de juiste reden – en dat wil zeggen, geef zonder enige reden.”
— Frank Sonnenberg, Het pad naar een zinvol leven

“Tegenwoordig is er veel armoede in de wereld, en dat is een schandaal als we zoveel rijkdom en middelen hebben om aan iedereen te geven. We moeten allemaal nadenken over hoe we wat armer kunnen worden.”
– Paus Franciscus

“Vergeet niet dat de gelukkigste mensen niet degenen zijn die meer krijgen, maar degenen die meer geven.”
– H. Jackson Brown Jr.

“De meest waarlijk vrijgevige personen zijn degenen die in stilte geven zonder hoop op lof of beloning.”
– Carol Ryrie Brink

“Als je in een positie bent om zoveel te hebben gekregen, is het geschenk op dit moment teruggeven.”
– Paul Stanley

Meer citaten over geven aan anderen

“Wat belangrijk is, is familie, vrienden, iets teruggeven aan je gemeenschap en zingeving in het leven vinden.”
– Adrian Grenier

“Ik geef al terug sinds ik een tiener was, deel kalkoenen uit op Thanksgiving en deel speelgoed uit bij speelgoedritten voor Kerstmis. Het is heel belangrijk om als jongere iets terug te geven. Het is zo simpel als een oude dame aan de overkant van de straat helpen of je stoel in de bus opgeven voor iemand die zwanger is.”
– Koningin Latifah

“Ik geloof enorm in teruggeven en helpen in de gemeenschap en de wereld. Denk globaal, handel lokaal denk ik. Ik geloof dat de maat van iemands leven het effect is dat ze op anderen hebben.”
– Steve Nash

“Ik ben vastbesloten om iets terug te geven aan de gemeenschap en zal blijven doen wat ik kan om mensen in nood te helpen.”
– Al Horford

“Je hoeft niet rijk te zijn om te geven; je cadeau kan zo simpel zijn als een glimlach.”
– Frank Sonnenberg, Soul Food: Verander je denken, verander je leven