4 duurzame nieuwjaarsvoornemens om de aarde te helpen (2023)

Search

Milieuresoluties om klimaatverandering te helpen bestrijden (en anderen te inspireren om mee te doen en hetzelfde te doen)

Wanneer veel mensen denken aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, brainstormen ze over manieren om zichzelf te verbeteren voor het komende jaar.

Wat als we die aspiraties zouden uitbreiden met resoluties die ook onze gemeenschappen, de samenleving en de planeet ten goede komen?

Het is misschien geen typische aanpak, maar het kan je horizon verbreden om manieren te laten zien waarop je ook anderen van dienst kunt zijn.

Hier zijn vier populaire goede voornemens voor het nieuwe jaar met een twist voor het verbeteren van je relatie met de natuur in 2022 en daarna:

1. Houd meer rekening met hoe uw acties het milieu beïnvloeden

We hebben allemaal een milieu-ethiek die weerspiegelt hoe we de natuur waarderen, beheren en uiteindelijk verhouden tot de natuur. Het balanceren van de schalen van wederkerigheid tussen ons en de natuur – hoeveel we geven en nemen – kan deze relatie op vele manieren verbeteren. Of het nu gaat om onze verslaving aan plastic voor eenmalig gebruik dat zich ophoopt op stortplaatsen of fossiele brandstoffen die de planeet verwarmen, een verkeerd behandelde relatie met de natuur doet ons of de aarde geen plezier.

In 2022 kunnen we allemaal meer verantwoordelijkheid nemen voor hoe onze acties milieuproblemen verergeren.

Flyer op pool met de tekst Planet Earth First

We kunnen ook overheden en bedrijven aanmoedigen om het voor mensen met verschillende sociaaleconomische achtergronden gemakkelijker te maken om het milieu te beschermen. Dit omvat het betaalbaar maken van gerecyclede goederen en betrouwbaar openbaar vervoer breed toegankelijk.

Bekijk de bronnen van het Amerikaanse Environmental Protection Agency die enkele zeer eenvoudige manieren beschrijven om afval thuis, op het werk, in onze gemeenschappen en tijdens de feestdagen te verminderen.

Tips van de website zijn onder meer het overdag uitschakelen of loskoppelen van lampen, het hergebruiken van verpakkingsmaterialen en het gebruik van online factureringsdiensten in plaats van papieren post.

2. Verlies het gewicht van sociaal onrecht – het schaadt ook de natuur

De gevaren van sociaal onrecht benadrukken meerdere aspecten van de samenleving. Racisme en ongelijkheid kunnen leiden tot gezondheidsverschillen, en ze hebben ook gevolgen voor de natuurlijke omgeving.

Een recente studie beschreef hoe praktijken zoals redlining en residentiële segregatie leidden tot ongelijke toegang tot de natuur, overmatige vervuiling en verlies van biodiversiteit.

Deze praktijken brachten snelwegen en industrieën met zich mee die de milieukwaliteit in gemarginaliseerde gemeenschappen schaden.

Ze lieten ook buurten achter met minder parken en bomen die in de zomer voor verkoeling zorgen en de planeet ten goede komen.

Het bestendigen van sociale kwalen zoals systemisch racisme en onrechtvaardige toewijzing van middelen is schadelijk voor het milieu, gemarginaliseerde mensen en de samenleving als geheel.

Om dit om te draaien, kun je je uitspreken in je gemeenschap. Sluit je aan bij groepen die milieubescherming en sociale rechtvaardigheid proberen te bevorderen en de natuur terugbrengen naar gemeenschappen.

Bel uw stads-, staats- en Congresleiders om hen aan te sporen actie te ondernemen.

Raadpleeg ook het gedeelte van het Green 2.0-rapport over het succesvol maken van diversiteitsinitiatieven voor concrete manieren waarop u dit op uw werkplek kunt realiseren.

3. Leer iets nieuws over de natuur en hoe je schade aan het milieu en jezelf kunt verminderen

Schone lucht, water en bodem zijn van fundamenteel belang voor onze overleving, maar onderzoek toont aan dat veel mensen geen basiskennis hebben op het gebied van milieu en gezondheid om te weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

Maak in 2022 kennis met je eigen impact op het milieu. Lees meer en begin met het verkennen van manieren om de integriteit van de natuurlijke hulpbronnen van uw gebied te behouden.

Ontdek bijvoorbeeld waar u op de hoogte kunt blijven van lokale beslissingen over landgebruik die van invloed zijn op het milieu en uw algehele gemeenschap.

Je kunt ook lokale opvoeders ondersteunen en hen aanmoedigen om het milieu in de lessen te brengen. Milieukwesties overlappen veel andere onderwerpen, van geschiedenis tot gezondheid.

Deze website bevat een kader en materialen voor docenten om studenten te helpen hun milieugeletterdheid uit te breiden.

Op de hoogte blijven van media die het nieuwste onderzoek bespreken, kan het bewustzijn vergroten. Je kunt ook proberen om milieufeiten en -kennis te koppelen aan je spelavond en teambuildingactiviteiten.

4. Breng meer tijd door met familie en vrienden in de natuur

Studies tonen aan dat tijd doorbrengen in de natuur, inclusief stedelijke groene ruimtes, je relatie met de natuur en met anderen kan verbeteren.

Tijd in de natuur kan de sociale cohesie vergroten. Tijdens de pandemie ontdekten veel mensen het buitenleven als een plek om te decomprimeren en stress verminderen.

Meer tijd buitenshuis doorbrengen kan sociale interacties aanmoedigen die de gezondheid ten goede komen, emotionele nood bufferen en het gebruik van deze ruimtes aanmoedigen, wat hen kan helpen beschermen voor de toekomst.

Foto van meisje wandelen met een gele rugzak, van achteren gefotografeerd

Hier zijn enkele hulpmiddelen die best practices beschrijven om parken en recreatie bij u in de buurt te verbeteren. Hier zijn ook manieren om buitenomgevingen inclusiever te maken voor gezinnen in diverse gemeenschappen.

Gezamenlijk kan het nadenken over onze relatie met de natuur en het vinden van manieren om het milieu te beschermen ons helpen betere rentmeesters van de planeet te zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Het gesprek — en werd met toestemming opnieuw gepubliceerd