12 duurzame tapijten voor uw milieuvriendelijke huis (2023)

Search

Als je net als wij bent, vind je het erg belangrijk om een veilig, gelukkig, comfortabel huis te hebben om te ontspannen en bij te tanken voordat je naar buiten gaat en een verschil maakt in de wereld.

Of u nu uw huis huurt of bezit, we hebben allemaal de mogelijkheid om milieuvriendelijke winkelkeuzes te maken van wat voor soort matras we ’s nachts (of middagdutje) slapen; items waarmee we keukenkasten en boekenplanken vullen; naar de kaarsen die we aansteken (en waarmee we ze aansteken).

Net zoals hoe onze kleding wordt gemaakt en waar ze van zijn gemaakt een enorm verschil maakt voor mensen en de planeet – hoe tapijten worden gemaakt, is ook echt belangrijk!

We hebben een korte handleiding samengesteld om u te helpen het perfecte vloerkleed te vinden om uw huis te complimenteren – en niet op de schade van de planeet. We geven je ook wat meer informatie over milieuvriendelijke tapijten en textiel om je wat context te geven terwijl je winkelt.

Wat maakt een vloerkleed milieuvriendelijk?

Zoals bij de meeste aankopen die we doen, komt duurzame consumptie eigenlijk neer op twee factoren: mensen en de planeet. Als het gaat om het kiezen van een milieuvriendelijk tapijt, betekent dit dat je ervoor moet zorgen dat de materialen die worden gebruikt om het te maken de planeet niet hebben geschaad toen ze werden gemaakt of ingekocht, noch het aan het einde van de “levensduur” van het tapijt zullen schaden.

Daarnaast willen we dat de mensen die het tapijt hebben gemaakt veilige werkomstandigheden hebben en op de juiste manier worden gecompenseerd voor hun arbeid.

Zo kies je een duurzaam en ethisch vloerkleed:

✅ Zoek naar natuurlijke en hernieuwbare materialen

✅ Dubbele controle op transparante en ethische arbeidspraktijken

✅ Overweeg om tweedehands te winkelen, indien mogelijk

Kies een vloerkleed gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen

Close-up van natuurlijke tapijtvezels
Merken zoals CICIL gebruiken natuurlijke materialen zoals wol of duurzaam via deadstock / Foto met dank aan CICIL

Als het gaat om materialen, zoek dan naar vezels en stoffen die natuurlijk en hernieuwbaar zijn, zoals katoen, wol en jute.

Veel vloerkleden zijn gemaakt van polyester, een soort plastic gemaakt van aardolie. Hoewel het veranderen van aardolie in een tapijt niet noodzakelijkerwijs dezelfde negatieve impact heeft als het verbranden voor brandstof – het proces om het te maken is nog steeds koolstofintensief en verwoestend voor de planeet, van het boren tot de productie.

Bovendien, omdat polyester echt goedkoop is om te maken (alleen in termen van dollars, de kosten om het te maken zijn echt zo hoog op elk ander gebied), produceren fabrikanten het vaak te veel. Op aardolie gebaseerde producten zijn ook niet-hernieuwbaar en niet-biologisch afbreekbaar – dus aan het einde van zijn levensduur zal een tapijt op basis van polyester honderden jaren op een stortplaats liggen.

Tegelijkertijd is het belangrijk op te merken dat er ook niet-duurzame manieren zijn om natuurlijke, hernieuwbare materialen zoals wol en katoen te oogsten. Een milieuvriendelijk tapijt mag nooit gepaard gaan met de extra kosten van landdegradatie door slechte katoenteeltpraktijken of dierenmishandeling door schapen te veel te scheren voor wol.

Bedrijven die echt geven om duurzaamheid en zorg voor de planeet zullen transparant zijn over hun toeleveringsketen en kunnen zelfs certificeringen krijgen zoals de Responsible Wool Standard, Recycled Claim Standard en / of Global Organic Textile Standard.

Kies vloerkleden van merken die transparant zijn over hun arbeidspraktijken

Een ambachtsman weeft ethisch een nieuw vloerkleed
Merken zoals Salam Hello communiceren zorgvuldig over hun arbeids- en inkooppraktijken en delen foto’s achter de schermen van het weefproces / Foto met dank aan Salam Hello

Als het gaat om het beschermen van de mensen die onze tapijten maken, is de beste certificering die we kunnen zoeken items die Fair Trade-gecertificeerd zijn, wat betekent dat het bedrijf het levensonderhoud verbetert, het milieu beschermt en veerkrachtige, transparante toeleveringsketens bouwt.

Het is belangrijk op te merken dat gecertificeerd worden onbetaalbaar kan zijn, vooral voor kleinere bedrijven, dus u kunt ook zoeken naar transparantie op de website van een merk over hun arbeidspraktijken – en als er hiaten zijn of als u vragen hebt, neem dan contact op!

Op zijn minst zal uw bezorgdheid aan het bedrijf communiceren dat deze principes iets zijn waar u als consument om geeft.

Tweedehands winkelen is de meest milieuvriendelijke manier om een vloerkleed te kopen

Een tweedehands vloerkleed is te koop op de OfferUp app
Apps zoals Offerup, Facebook Marketplace en Craigslist maken het gemakkelijk om tweedehands te winkelen, waardoor een vloerkleed een tweede leven krijgt en mogelijk wordt gered van een stortplaats

En zoals altijd is het meest milieuvriendelijke wat je kunt doen bij het winkelen van tapijten, tweedehands winkelen! Deze items – zelfs degenen gemaakt met polyester of synthetische materialen – bestaan al in de wereld, en het meest milieuvriendelijke wat we kunnen doen is ze uit een stortplaats houden en hun “levensduur” in onze huizen verlengen.

Het helpt er ook voor te zorgen dat bedrijven niet te veel items produceren en meer creëren dan consumenten echt nodig hebben. Afhankelijk van waar je woont, kan een snelle zoekopdracht in je lokale Facebook-marktplaats, no-buy-groep of andere item swap-groep zoveel geweldige tweedehandsopties opleveren.

Als je na het zoeken naar iets tweedehandss merkt dat je nog steeds in de markt bent voor een nieuw, milieuvriendelijk tapijt voor je huis, hebben we het internet afgezocht naar merken die voldoen aan onze criteria voor duurzaamheid, zorg voor zowel de planeet als mensen.

Dit zijn onze favoriete duurzame vloerkleden

De merken die je hier ziet staan, stuurden leden van ons team een vloerkleed om te beoordelen voor dit artikel. (Onze beoordelingen zijn altijd eerlijk. Het ontvangen van gratis producten om te testen heeft nooit invloed op ons schrijven – en merken krijgen geen invloed op ons redactionele proces.)

We hebben onze beoordelingen opgesplitst op basis van de verpakking, kwaliteit en het ontwerp van het tapijt om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw huis, uw portemonnee en de planeet.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Cicil

Een uniek halfcirkel vloerkleed voor de slaapkamer
Een voorbeeld van CICIL’s Tapijten / Foto met dank aan CICIL

Wat is goed: CICIL maakt zijn tapijten van 100% natuurlijke, hernieuwbare en niet-giftige materialen die rechtstreeks afkomstig zijn van een boerencollectief waar kleine partijen wol worden samengesteld van familieboerderijen in New York, Vermont en Pennsylvania. De tapijten van CICIL worden met de hand genaaid in North Carolina door een familiebedrijf, Carolinas, wat ook helpt om de ecologische voetafdruk van het bedrijf klein te houden.

CICIL gebruikt geen op aardolie gebaseerde vezels, synthetische kleurstoffen of giftige chemicaliën die andere bedrijven gebruiken om de “prestaties” van tapijten te verbeteren en te verlengen, omdat, zoals ze op hun website zeggen: “Er is geen behoefte – wol is al een natuurlijke prestatievezel, met inherente antimicrobiële en vlekbestendige eigenschappen.”

Scheren is eigenlijk noodzakelijk voor schapen, en de boeren van CICIL scheren hun eigendom in het late voorjaar of de vroege zomer, om “hun lading te verlichten” voor de warmere maanden die voor hen liggen. In tegenstelling tot andere fabrikanten van wollen tapijten, gebruikt CICIL alle vezelkleuren om afval te verminderen en waarde toe te voegen voor hun boeren.

Bijzonderheden: Megan mocht cicil’s Curvy Runner testen, die gemaakt is van 72% wol en 28% jute. Voor stabiliteit wordt de wol gevlochten rond de jute, die het bedrijf betrekt van deadstockvezels – materialen die anders op een stortplaats zouden belanden. Het is aan elkaar genaaid met 100% katoenen draad, zodat het hele tapijt natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar is.

CICIL loper vloerkleed in een gang (met een hond ernaast)
Megan’s Curvy Runner van CICIL / Foto met dank aan Megan Burns for Good Good Good

Megan’s gedachten:

  • Verpakking: Ik vond het geweldig dat het in een plasticvrije verpakking arriveerde – alleen de buitendoos, vastgebonden met een katoenen lint en recyclebare papieren tag / kaart.
  • Kwaliteit: Onlangs overgestapt op wollen tapijten vanwege hun natuurlijke vlekbestendigheid en duurzaamheid, was ik zo onder de indruk van het stevige maar zachte en gezellige gevoel van deze CICIL-hardloper.
  • Ontwerpen: De vorm is zo uniek en anders dan alles wat ik ergens anders heb gevonden of gezien. Het is minimalistisch, met een beetje plezier en interesse, wat mijn favoriete combo is.

Shop vloerkleden van CICIL

Lorena kanalen

Mooi duurzaam vloerkleed
Een voorbeeld van Lorena Canals ‘Tapijten / Foto met dank aan Lorena Canals

Wat is goed: Lorena Canals is een door vrouwen gerund bedrijf dat is begonnen met het maken van wasbare tapijten voor kinderen. Nu, begrijpend de vraag en duurzaamheid van wasbare tapijten, biedt het merk ze voor elke kamer van het huis.

Naast het gebruik van textiel en kleurstoffen die zowel veilig zijn voor mens als planeet, gebruikt Lorena Canals geen chemicaliën in het productieproces. Het bedrijf creëerde ook een “RUGCYCLED” -collectie die katoenresten en restjes van hun andere producten gebruikt om een zero-waste status te behouden.

De Lorena Canals-fabriek is gevestigd in Barcelona en bevindt zich in India, waar ambachtslieden elk van de stukken met de hand maken. Het merk heeft meer dan 170 ambachtslieden in dienst onder eerlijke handelspraktijken, biedt werkgelegenheid voor vrouwen en heeft een eigen stichting, die voedsel en onderwijs biedt aan kinderen met een laag inkomen in India.

Bijzonderheden: Kamrin mocht het Natural Cotton Terrazzo Rug van Lorena Canals testen, dat is gemaakt van 97% katoen, 3% “andere vezels” met een gerecyclede katoenen basis. Het is handgemaakt met natuurlijk katoen en niet-giftige kleurstoffen en is volledig wasbaar in een conventionele, huishoudelijke wasmachine.

Hond die op een kleurrijk tapijt zit
Kamrin’s Lorena Canals ‘ Natural Cotton Terrazzo Rug / Foto met dank aan Kamrin Baker for Good Good Good

Kamrin’s gedachten:

  • Verpakking: Mijn kleed kwam gevouwen in een grote kartonnen doos zonder plastic verpakking. Ik was zo blij om te zien dat het in goede staat was en dat er geen onnodig afval in de verpakking zat. Het was super eenvoudig om uit te rollen in mijn ruimte en de doos gemakkelijk te recyclen.
  • Kwaliteit: Ik hou van hoe pluche en zacht dit vloerkleed is. Je kunt zien dat het is gemaakt met hoogwaardige vezels en het is gebouwd om lang mee te gaan, terwijl het nog steeds licht en gemakkelijk te vervoeren is.
  • Ontwerpen: Ik koos voor dit vloerkleed omdat de kleuren leuk waren en goed pasten bij mijn binnenruimte zonder al te opzichtig te zijn. De artisticiteit in het ontwerp is mijn favoriete ding over dit stuk!

Overige opmerkingen: Ik vind het geweldig hoe dit vloerkleed is gemaakt van geweldige materialen, maar ook dat het in een gewone wasmachine kan worden gewassen! Met zijn lichte achtergrond hoef ik me geen zorgen te maken over een paar kleine vlekken of regelmatige slijtage, omdat ik er gemakkelijk voor kan zorgen.

Shop vloerkleden van Lorena Canals

Archief New York via Made Trade

Duurzaam vloerkleed in unieke badkamer
Een voorbeeld van Archive New York’s Rugs / Photo met dank aan Made Trade

Wat is goed: Made Trade is een online marktplaats die hoogwaardige, duurzame goederen inkoopt – van kleding en schoenen tot meubels en woondecoratie. Made Trade gelooft dat alles wat we consumeren mensen en de planeet op de eerste plaats moet zetten, dus het bedrijf stelt eerlijke lonen boven winst, duurzaamheid boven massaproductie en transparantie boven alles.

En de collectie tapijten is niet anders.

De tapijtopties van Made Trade omvatten opties in alle soorten en maten, gemaakt van materialen zoals jute, wol en katoen, voor zowel binnen- als buitengebruik, en tegen verschillende prijspunten.

Dit tapijtmerk in het bijzonder, Archive New York, maakt gebruik van kleine batchproductiecycli door een familiebedrijf buiten Oaxaca. Het team van Archive New York werkt uitsluitend samen met ambachtelijke wevers in Mexico, Guatemala en India om fragiele kunstvormen (zoals het weven van voetweefgetouwen) te behouden. Al hun ambachtslieden ontvangen leefbaar loon via directe handel of gecertificeerde Fair Trade-groepen.

Bijzonderheden: Amanda mocht het Zapotec Checkered Wool Rug van Archive New York proberen, dat met de hand wordt geweven door ambachtslieden in de gemeenschap van Teotitlán del Valle, Mexico, waar voorouderlijke technieken, voetweefgetouwen en de praktijk van het maken van tapijten van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Elk vloerkleed is strak geweven met handgeverfde, 100% lokaal geteelde wol. Het wordt aangeraden om dit specifieke stuk indien nodig chemisch te reinigen of te reinigen.

Milieuvriendelijke hardloper in een keuken
Amanda’s Zapotec Checkered Wool Runner Rug door Archive New York van Made Trade / Foto met dank aan Amanda R. Martinez for Good Good Good

Amanda’s gedachten:

  • Verpakking: Mijn stijlvolle nieuwe loper kwam opgerold in een middelgrote kartonnen doos zonder plastic verpakking. Ik vond het geweldig hoe ze een eenvoudige informatieve tag toevoegden met het oorsprongsverhaal van het product, onderhoudsinstructies en een snoepkaart van Made Trade met details over de sociale missie.
  • Kwaliteit: Het hoogwaardige vakmanschap achter dit stuk komt tot uiting in de manier waarop het is opgebouwd. De strak geweven wolstructuur maakt het zacht genoeg om comfortabel op te lopen, maar duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik. De blauwe handgeverfde kleur is prachtig levendig en consistent in het hele tapijt.
  • Ontwerpen: Noem me een maximalist, maar ik speel graag met kleur en textuur! Het geruite ontwerp verhoogde onmiddellijk mijn keukenruimte en voegde ook een broodnodige pop van kleur toe – allemaal zonder (naar mijn mening) het gebied te overweldigen.

Shop Archief New York vloerkleden op Made Trade
Shop alle vloerkleden op Made Trade

Andere milieuvriendelijke tapijtmerken

Hoewel Good Good Good-teamleden (nog) geen kans hebben gekregen om van deze vloerkleden te genieten, hebben we tijd besteed aan het lezen van recensies, het onderzoeken van claims en certificeringen en het samenstellen van enkele andere geweldige opties voor onze lezers.

Overweeg absoluut deze duurzame en ethische tapijten terwijl u winkelt:

YaYa Co.

Milieuvriendelijk tapijt onder een tafel in een eetkamer
Een voorbeeld van YaYa &Co.’s Rugs / Foto met dank aan YaYa &Co.

Wat is goed: YaYa &Co. betrekt duurzaam gemaakte tapijten van ambachtslieden en zorgt ervoor dat ze “meer dan eerlijk” worden betaald voor hun werk. In plaats van tapijten die slijten en moeten worden weggegooid, zijn al hun tapijten zo hoogwaardig bedoeld dat ze generaties lang kunnen worden doorgegeven.

Bijzonderheden: YaYa &Co.’s tapijtcollectie biedt een verscheidenheid aan flatwoven, vintage-stijl en getufte opties. Hoewel de certificeringen voor elk variëren, maken de technieken die worden gebruikt om hun tapijten te maken ze echt unieke tapijten. U vindt tapijten die Fair Trade-gecertificeerd zijn, gemaakt in familiebedrijven, organische materialen gebruiken, natuurlijk met de hand geverfde kleuren en OEKO-TEX-gecertificeerd® zijn, wat betekent dat de materialen veilig zijn voor de menselijke gezondheid.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van YaYa &Co

Parachute

Kind spelen op uniek vloerkleed in de woonkamer
Een voorbeeld van Parachute’s Rugs / Foto met dank aan Parachute

Wat is goed: Parachute is een door vrouwen gerund en door vrouwen opgericht merk voor huishoudelijke artikelen dat zich inzet voor het aanbieden van hoogwaardige producten met deskundig vakmanschap, doordacht ontwerp en sociale verantwoordelijkheid.

De tapijten van Parachute zijn Fair Trade-gecertificeerd en het bedrijf werkt samen met de Nothing But Nets-campagne van de Verenigde Naties, die levensreddende malariapreventie-klamboes biedt aan mensen in nood.

Bijzonderheden: Parachute is ook OEKO-TEX-gecertificeerd, dus hun producten zijn gemaakt zonder chemicaliën of kunststoffen die schadelijk zijn voor de maker, consument en het milieu. Je kunt dus wandelen, spelen, worstelen met je hond en op zijn kleed liggen, wetende dat ze veilig zijn voor jou en iedereen die bij je thuis komt.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van Parachute

Salam Hallo

Twee ambachtslieden houden een ethisch gemaakt tapijt vast
Een voorbeeld van Salam Hello’s Tapijten / Foto met dank aan Salam Hello

Wat is goed: Salam Hello brengt het kunstenaarschap en de traditie van het weven van Marokkaanse tapijten naar een echt opmerkelijk nieuw niveau – we zouden uren kunnen besteden aan het bekijken van de foto’s op hun website van ambachtslieden die de tapijten met de hand weven!

Alle tapijten van Salam Hello zijn gemaakt van schapen-, geiten- of kamelenwol. Hun ambachtslieden gebruiken “levende wol”, wat betekent dat de wol van levende dieren is afgenomen, zonder hen te schaden – het betekent ook dat de wol gezonder en sterker is.

Hoewel hun prijs ze meer een investeringsstuk maakt, salam (“Vrede” in het Arabisch, gebruikt als begroeting) Hallo tapijten zijn erfstuk-kwaliteit en met zorg en transparantie ingekocht.

Bijzonderheden: Salam Hello ontmoet persoonlijk elke tapijtambachtsman, vraagt naar het verhaal achter hun textiel (dat ze vervolgens delen in de productbeschrijving van elk tapijt!), En zorgt ervoor dat ze eerlijk worden gecompenseerd voor hun tijd en arbeid – nooit onder de vraagprijs van een ambachtsman aanbieden. Als u op zoek bent naar een vloerkleed van erfstukkwaliteit dat met zorg en transparantie is gemaakt en ingekocht, hoeft u niet verder te zoeken dan Salam Hello.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van Salam Hello

Koude picknick

Een vloerkleed in een eetkamer en een vloerkleed dat als kunst aan de muur hing
Een voorbeeld van Cold Picnic’s Rugs / Foto met dank aan Cold Picnic

Wat is goed: Ontworpen in Brooklyn en handgemaakt door ambachtslieden in India, is de collectie tapijten van Cold Picnic gemaakt met wol, katoen, bamboe en / of hennep met behulp van milieuvriendelijke kleurstoffen.

Ze zijn Goodweave Standard-gecertificeerd en zorgen ervoor dat hun producten worden geproduceerd zonder kinder-, dwang- of gebonden arbeid met volledige transparantie van de toeleveringsketen. Ze hebben ook een Care &Fair-certificering, een initiatief dat werkt aan het beëindigen van kinderarbeid in India, Nepal en Pakistan en ervoor zorgt dat werknemers eerlijk worden betaald.

Met name alle handgetufte weefmachines van Cold Picnic draaien op 100% zonne-energie en hun fabriek heeft een school opgericht en volledig gefinancierd die momenteel 140 studenten heeft ingeschreven.

Bijzonderheden: Cold Picnic biedt vloerkleden die geschikt zijn voor gebieden met weinig, gemiddeld en veel verkeer in uw huis. Ze hebben zelfs een collectie limited-edition tapijten (sommige zijn uniek in hun soort!) gemaakt van deadstock wolgaren – overgebleven garen van andere tapijtontwerpen die anders zouden worden verspild.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van Cold Picnic

Revival Vloerkleden

Groot groen vloerkleed in een woonkamer
Een voorbeeld van Revival’s Tapijten / Foto courtesy van Revival Tapijten

Wat is goed: Revival Rugs brengt kwaliteitskleden rechtstreeks naar het winkelend publiek en biedt transparantie en eerlijkheid in prijzen. Aanvankelijk bood het merk uitsluitend vintage tapijten aan (sommige zijn tientallen jaren oud!), En heeft sindsdien zijn aanbod uitgebreid naar nieuwe, traditionele tapijten, evenals wasbare tapijten.

Alle nieuwe tapijten van Revival zijn gemaakt met natuurlijke vezels (met uitzondering van de buitenkleden, meer daarover hieronder!), handgesponnen en met de hand geweven door ambachtslieden met behulp van traditionele technieken. Revival is toegewijd aan het aanbieden van tapijten die zowel functionaliteit als stijl bieden, zodat de tapijten de tand des tijds en trends doorstaan – wat het extra voordeel heeft van het verminderen van afval.

Uniek is dat Revival Rugs ook geweldige, duurzame buitenkleden maakt met volledig gerecyclede materialen.

Kleurrijk outdoor vloerkleed duurzaam gemaakt
Een voorbeeld van Revival’s buitenkleden / Foto met dank aan Revival

Bijzonderheden: Hoewel we eerder vermeldden dat je moet zoeken naar natuurlijke vezels in je tapijten, is er één voorbehoud als het gaat om buitenkleden. In dit geval is de duurzaamheid van polyethyleentereftalaat (P.E.T.) nuttig, omdat het een materiaal is dat bestand is tegen de elementen en buitenshuis veel langer meegaat dan een tapijt van natuurlijke vezels.

P.E.T. is een soort polyester, een soort plastic gemaakt van aardolie – dus het is het beste om te zoeken naar tapijten gemaakt van 100% gerecyclede P.E.T., omdat dit geen nieuwe plasticindustrie vereiste. En het goede nieuws is: alle outdoor vloerkleden van Revival zijn gemaakt van 100% gerecycled P.E.T.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van Revival

LOOMY Startpagina

Kleurrijk en abstract duurzaam vloerkleed
Een voorbeeld van LOOMY Home’s Rugs / Foto met dank aan LOOMY Home

Wat is goed: LOOMY is een door vrouwen gerund bedrijf dat is opgericht door een interieurontwerper die hoogwaardige, vakkundig vervaardigde tapijten bij u thuis wilde brengen. Het merk is van mening dat al onze consumptie rekening moet houden met de impact ervan op de wereld – van de mensen die de planeet bereiken.

De tapijten van LOOMY zijn ethisch afkomstig van ambachtslieden over de hele wereld die al generaties lang tapijten maken. Ook voor mensen met een beetje een hoger budget, zijn deze tapijten gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke door de mens gemaakte of gerecyclede materialen.

Bijzonderheden: LOOMY maakt stijlvolle tapijten van designerkwaliteit , maar met duurzame, ethische productiepraktijken. Van gedurfde prints en patronen tot meer minimalistisch en neutraal, hun tapijten zijn er in alle soorten en maten voor elke kamer in uw huis. Ze hebben zelfs een tapijtzoekerquiz om u te helpen de beste keuze voor u, uw stijl en uw huis te maken – wat ervoor zorgt dat u er lang van houdt!

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van LOOMY Home

Ocelot Markt

Klein duurzaam vloerkleed in een woonkamer
Een voorbeeld van Ocelot Market’s Rugs / Foto met dank aan Ocelot Market

Wat is goed: Ocelot Market werd in 2018 opgericht als een handgemaakt schoenenbedrijf en werkt aan een bewuste impact binnen de gemeenschappen die hun producten in Thailand, Marokko en Turkije maakten. Ocelot heeft sindsdien zijn aanbod uitgebreid van schoenen naar accessoires, woondecoratie en tapijten!

Het bedrijf gelooft dat “het leven achter het product zoveel belangrijker is dan het product zelf” en in de kracht van onze aankopen om een verschil te maken in gemeenschappen en over de hele wereld.

Bijzonderheden: Als het om details gaat, kent Ocelot ze letterlijk allemaal. Ze geven prioriteit aan volledige transparantie in hun toeleveringsketen en werken alleen met makers en merken die ook elk detail over dat van hen weten – van waar de materialen vandaan kwamen, tot de namen van de mensen die ze hebben aangeraakt. Hoewel ze een kleinere collectie tapijten hebben, zijn hun selecties zorgvuldig samengesteld en komen ze meestal in neutrale tinten.

Tapijt opties:

Shop vloerkleden van Ocelot Market

We zullen dit artikel blijven bijwerken terwijl we nieuwe tapijten uitproberen en de slijtage van oude tapijten blijven volgen. Als je ideeën hebt over meer vloerkleden die we moeten overwegen, aarzel dan niet om laat het ons weten!