35 black-owned fitnessbedrijven om nu en altijd te ondersteunen

35 black-owned fitnessbedrijven om nu en altijd te ondersteunen
Drie vrouwen die buiten sporten

Getty Afbeeldingen


De eerste stap naar een meer gelijkwaardige toekomst is het cultiveren van bewustzijn – mensen laten begrijpen dat de wellness- en fitnessindustrie niet erg inclusief is en dat dit probleem al geruime tijd bestaat. En hoewel de echte verandering in de uitvoerende kantoren ligt, zegt Maillard Howell, eigenaar van The Beta Way in New York City, dat individuen ook collectief verandering kunnen produceren.

“Het is kwetsend en er wordt veel over gesproken onder minderheidstrainers”, zegt Howell. Hij legt verder uit dat zijn bedrijf, een CrossFit-sportschool in zwarte handen, ‘een eiland’ is.

Er zijn bijvoorbeeld niet veel volledig zwarte fitness- of wellnessbedrijven in New York City, zegt Howell, een feit dat pijn doet omdat de stad zijn eigen ecosysteem van wellness en fitness heeft. Toch blijven raciale ongelijkheden bestaan.

Dat gezegd hebbende, je bent niet machteloos om verandering te beïnvloeden. Hier leest u hoe u kunt helpen met een lijst met fitness- en wellnessbedrijven die u kunt ondersteunen.

Wat u kunt doen

Een ding dat iedereen nu kan doen, en blijven doen, is om zwarte bedrijven te ondersteunen. U hebt de mogelijkheid om uw portemonnee te gebruiken om te beslissen welke merken gedijen en welke niet. Stem met je dollars. Je mag je geld gebruiken om zwarte ondernemers te ondersteunen en te stoppen met het ondersteunen van bedrijven met een geschiedenis van racisme.

Om te helpen, heeft bodymindspirit deze lijst samengesteld met fitnessbedrijven in zwarte handen die u nu kunt gaan ondersteunen. Het is duidelijk dat dit geen uitputtende lijst is van fitnessbedrijven in zwarte handen. Hoewel er hier ongeveer 35 merken zijn samengesteld, weten we dat dit slechts een fractie is van de ongelooflijke fitnessbedrijven in black-owned die er zijn.

Als je er een kent die op deze lijst zou moeten staan, laat het ons dan weten! U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar feedback@verywell.com. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele geweldige black-owned fitnessmerken om nu en altijd te ondersteunen, van kleding tot apps en online coaching tot traditionele studio’s.

Black-Owned Workout Kledingmerken

Je kunt altijd wat stijlvolle nieuwe atletische kleding gebruiken, toch? Als u op zoek bent naar nieuwe trainingskleding, is dit de perfecte gelegenheid om uw consumentendollars te gebruiken voor sociaal welzijn.

In plaats van naar de Nike-outlet of je gebruikelijke sportwinkel te gaan, kun je in plaats daarvan winkelen bij een van deze black-owned trainingskledingmerken. Misschien vindt u gewoon uw nieuwe favoriete merk terwijl u een zwarte bedrijfseigenaar ondersteunt. Een win-win, toch?

Culture Fit Kleding

De slogan van Culture Fit Clothing is ‘Activewear voor de cultureel bewuste vrouw’. Culture Fit Clothing is in 2018 opgericht door een groep vrouwen van West-Afrikaanse afkomst en heeft flatterende, hoog getailleerde, Afrikaans geïnspireerde ontwerpen in vochtafvoerend materiaal. Deze draden zijn absoluut de belichaming van stijlvol en functioneel.

Lukafit

Dit fitnesskledingmerk in zwarte handen is opgericht door Mbali Z. Ndlovu, een Zuid-Afrikaanse fitnessliefhebber die een empowering merk voor vrouwen wilde creëren. De naam Lukafit is gedeeltelijk afgeleid van het Zulu-woord “juluka”, wat zweten betekent.

PRU KLEDING

PRU staat voor ‘Kracht + Representatie + Eenheid’. PRU APPAREL werd in 2014 opgericht nadat Ebonique Hewing “een wanhopige behoefte voelde aan veiligheid, vrijheid en vrede.” Hewing creëerde PRU als een schip voor zusterschap en gemeenschap, met levendige en cultureel geïnspireerde prints op alle PRU-ontwerpen.

Kemetische kennis

Kemetic Knowledge is een high-performance atletisch kleding- en badpakmerk dat functionele, flatterende kleding maakt die de Afrikaanse cultuur en afkomst eert. Het merk wil “de aandacht vestigen op de belangrijke rol van Afrikanen door hen te eren via onze kledinglijn.”

Vero Mastodon

Vero Mastodon is een militair geïnspireerd, zwart kledingmerk voor mannen en vrouwen. De lijn bestaat uit hoodies, joggingbroeken, atletische shorts, tanktops, hoeden, leggings, T-shirts en jasjes met ritssluiting.

Lydia Endora

Als je gedurfd, mooi en comfortabel wilt, wil je Lydia Endora. Dit kledingmerk is opgericht door de in Chicago gevestigde ontwerpster Lydia Endora Thompson, die behoefte zag aan hoogwaardige, modieuze kleding tegen betaalbare prijzen.

VizFit Kleding

VizFit Apparel is opgericht door MIRROR oprichter en Equinox personal trainer Gerren Liles. VizFit staat voor Vision Fitness. VizFit Apparel biedt grafische tanks en T-shirts, evenals leggings en hoeden.

Elf

EleVen by Venus Williams maakt ook stijlvolle dagelijkse athleisure-kledingl als tennis-specifieke kleding geïnspireerd door Williams’ levenslange professionele tenniscarrière. Venus richtte EleVen op om een atletische kledinglijn te creëren die vrouwen in staat stelt om op het veld te komen – of waar fitness hen ook brengt – en elke keer het beste van zichzelf te geven.

Gewoon tillen

Just Lift brengt je een verscheidenheid aan joggers, leggings, tanks, T-shirts, hoodies en accessoires. Just Lift biedt ook een selectie fitnessuitrusting en apparatuur, waaronder gewichthefbanden, polswraps, elleboog- en kniewraps, shakerflessen en sporttassen.

Yema

Yema Khalif, die opgroeide in Nairobi, Kenia, richtte de Yema-kledinglijn op nadat hij naar de VS was gekomen om communicatie te studeren via het Road to Freedom-beurzenprogramma. Mede-oprichter Hawi Awash werd geboren in Ethiopië en een vluchteling in Kenia voordat hij op achtjarige leeftijd naar Minnesota verhuisde. Het duo creëert nu gedurfde en cultureel geïnspireerde activewear via Yema, dat 20% van alle aankopen doneert aan weeskinderen in Kenia en Ethiopië.

Zwerf luid

Roam Loud is opgericht door Toyin Omisore, een Liberiaans-Nigeriaanse Amerikaan die houdt van fitness en reizen. Omisore creëert levendige trainingskleding in kleuren en stijlen die bedoeld zijn om de bruine huid op een onnavolgbare manier te flatteren. De lijn bestaat uit high-waisted leggings, long-line sportbeha’s en nog veel meer.

Sankofa Atletiek

Khalia Ervin bevordert eenheid en vrede met dit Afrikaans geïnspireerde fitnessmerk. Sankofa Athletics moedigt een high-performance levensstijl en leven met een doel aan.

Strand uren

Als je op zoek bent naar lichte, beachy, ontspannende vibes in je activewear, ga dan naar Beach Hours, een black-owned en woman-owned bedrijf dat vrouwelijke kracht en empowerment bevordert. Beach Hours biedt bijpassende sets, hoogbouw leggings, sportbeha’s, tops en truien.

Ascot Landhuis

Ascot Manor, een tennis-geïnspireerd merk, maakt windjacks, rokken en skorts, shorts, sweatsuits en zelfs een eigen lijn schoenen. Ascot Manor Black is niet alleen eigendom, maar het is ook de enige tenniskledinglijn die speciaal is ontworpen om bekwame maar ondergefinancierde tennissers te voorzien van uitrusting, kleding en beurzen.

Barbell Commissie

“Gemaakt door lifters. Voor lifters.” Dat is de slogan van Barbell Commission – en het is duidelijk dat het bedrijf er door en door door naar opereert. Barbell Commission produceert duurzame shorts, broeken, leggings en tops die zelfs de meest geavanceerde lifters kunnen bijhouden.

Glamourina

Met een maatgamma van S-3XL positioneert Glamourina zich als een woman-first merk. Glamourina maakt verbluffend mooie activewear met een focus op vrouwen van kleur. Het merk runt ook Black Girl Healthy, een blog gewijd aan het verstrekken van gezondheidsinformatie en tips voor vrouwen van kleur.

Fitness-apps in zwarte handen

Nu thuisfitness in opkomst is, probeer dan een van deze fitness-apps voor thuis die zijn opgericht door zwarte fitnessprofessionals.

Sworkit

Sworkit bestaat al een tijdje: het is een van de eerste uitgebreide, aanpasbare fitness-apps die opduikt. Sworkit werd in 2012 opgericht door Ben Young en Greg Coleman. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot twee apps, een zakelijk wellnessprogramma en meer.

Sworkit leidt ook een jeugdinitiatiefprogramma dat gratis fitnesstechnologie naar kansarme kinderen en tieners brengt.

GrpFit |

GrpFit is een online fitness community speciaal voor zwarte fitnessliefhebbers. De app bevat begeleide trainingen, een communityfeed waar u uw successen kunt delen en een artikelbibliotheek met berichten over gezondheidsonderwerpen die specifiek zijn voor de zwarte gemeenschap.

Black-Owned Fitness Studio’s en Sportscholen

Als je het idee leuk vindt om te trainen in een sportschool of fitnessstudio, zijn hier een paar black-owned bedrijven om uit te checken.

AARMY

AARMY biedt bootcamplessen, fiets-, gewichthef- en stretchprogramma’s. AARMY biedt voornamelijk lessen aan op de locaties in Los Angeles en New York City, met enkele gratis virtuele sessies via Instagram Live.

Harlem Cyclus

Het in Harlem gevestigde Harlem Cycle biedt een bomvol schema van spinning- en sculpt-fitnesslessen in zijn studio en online. Wanneer u zich aanmeldt voor een lidmaatschap, krijgt u ook toegang tot de Harlem Cycle-community waar u op dezelfde reis contact kunt maken met anderen.

E.F.F.E.C.T. Fitness

E.F.F.E.C.T. Fitness is gevestigd in Atlanta, Georgia, en biedt bootcamp, spinlessen en training in kleine groepen, evenals speciale lessen voor vrouwen en mannen. Voor virtuele on-demand fitnesslessen downloadt u de E.F.F.E.C.T-app op Android of iPhone.

Brownstone Wellness

Van yoga tot vechtsporten, Brownstone Wellness biedt zowel privé- als groepslessen in Brooklyn, NY en online. Oprichter Steven Rousseau is een gecertificeerde personal trainer, holistische voedingsdeskundige en kemetische yoga-instructeur, dus je weet dat je het beste van het beste krijgt.

TRILLFIT

Dit fitnessbedrijf in zwarte en vrouwelijke handen biedt dans- en beeldhouwlessen – zie het als een hiphoptrainingsfeest. TRILLFIT biedt groepslessen en privétrainingen in Boston, evenals thuisprogrammering en een digitaal studiolidmaatschap.

Brukwine

Zoek op Instagram op de hashtag #sexiestworkout en je vindt meeslepende video’s van mannen en vrouwen die het uitzweten door middel van dans cardio. Brukwine biedt deze Caribisch geïnspireerde danslessen via Instagram Live en Zoom voor $ 5 tot $ 10 per klas.

Handschoenworx

Gloveworx is een boks- en atletische trainingsfaciliteit die fitnesslessen met hoge intensiteit biedt met de nadruk op menselijke prestaties. Het heeft locaties in Los Angeles en New York City en biedt ook virtuele lessen. Oprichter Leyon Azubuike, een voormalige U.S. Nationals Heavyweight-deelnemer, denkt dat iedereen kan trainen als een atleet en dat iedereen persoonlijke aandacht van coaches verdient, zelfs in groepslessen.

BOOMBOX Boksen

Een andere op boksen geïnspireerde fitnessstudio, BOOMBOX Boxing (gevestigd in Washington, DC) biedt cardioboksen en krachttraining, allemaal verpakt in één functionele, vetstralende training. Oprichters Reggie Smith en Angela Jennings creëerden BOOMBOX Boxing met de bedoeling om de gezondheidsvoordelen van boksen naar alle fitnessniveaus en achtergronden te brengen.

Tone Huis

Tone House is een in New York gevestigde fitnessstudio gericht op “het ontketenen van de innerlijke atleet in iedereen.” Dit is de plek om naartoe te gaan voor teamgerichte, competitieve en energieke kracht- en circuittrainingen.

Zweet Pilates

Met locaties in Las Vegas en Los Angeles biedt Sweat Pilates Proformer-lessen van 45 minuten met vrolijke afspeellijsten.

Trifecta

Trifecta biedt meer dan 100 fitnesslessen per maand online aan. Je kunt afstemmen op Zoom of Instagram Live, of je kunt naar de fysieke sportschool in New York City gaan.

RydeFYR

De indoor cycling boutique studio RydeFYR brengt je een “volledig meeslepende multi-sensorische full-body workout” in Hermosa Beach, CA, en online. Oprichter Chevy Laurent is een voormalige competitieve danseres die haar liefde voor dansatletiek heeft omgezet in een liefde voor fitness.

Stuk 22

Workout herstel is net zo belangrijk als de workout zelf. Herstel sterk en slim met Stretch 22, dat flexibiliteits- en mobiliteitsklassen biedt die zijn ontwikkeld door een voormalige Olympische sprinter en een sportarts. Stretch22 heeft vier locaties in de omgeving van Seattle.

De Beta Way

The Beta Way is Maillard Howell’s CrossFit en functionele fitness gym in New York City. De Beta Way staat bekend om competitieve maar vriendelijke, intensieve lessen.