30 minuten loopbandtraining om u te helpen verveling te doorbreken

30 minuten loopbandtraining om u te helpen verveling te doorbreken
Vrouw die op loopband in sportschool loopt
Xavier Arnau/E+/Getty Afbeeldingen

Verveeld met de gebruikelijke loopbandtrainingen?  De beste manier om met de ‘Dreadmill’ om te gaan, is door te veranderen wat je doet en een geweldige manier om dat te doen is met intervaltraining.

Met dit type training ga je van het ene intensiteitsniveau naar het andere en elk interval is kort, dus in plaats van bang te zijn voor die training van 30 minuten, ben je nu alleen gericht op heel kleine stukjes.  Je hoeft geen 30 minuten te doen – je hoeft alleen dat interval van 1 of 2 minuten te doen.

Je zult versteld staan van hoe snel je training voorbij vliegt wanneer je intervallen probeert.  Bovendien verbrand je meer calorieën en leer je je lichaam hoe je harder kunt werken zonder de hele training ellendig te hoeven zijn.

Intervaltraining voor meer calorieverbranding

Deze intervaltraining helpt je om verveling te doorbreken en meer calorieën te verbranden door je snelheid tijdens de training te veranderen.  Dit is veel efficiënter dan steady state training omdat je je richt op al je energiesystemen, niet alleen op de zogenaamde ‘vetverbrandingszone’.

Je wisselt intervallen met hoge intensiteit af met herstelintervallen, een bewezen manier om het uithoudingsvermogen te vergroten en meer calorieën te verbranden in een kortere periode. De helling verandert tijdens de training, dus verhoog of verlaag uw snelheid om overeen te komen met de voorgestelde waargenomen inspanning.

De vermelde hellingen zijn slechts suggesties, dus pas ze aan uw waargenomen inspanning aan en raadpleeg uw arts als u medische aandoeningen, ziekten of verwondingen heeft.

Tijd

Intensiteit/Snelheid

Inc

PE

8 min. Warm op in een rustig tempo 1% Niveau 3-4
5 min. Verhoog de snelheid tot een matige intensiteit – Dit is uw basislijn 1% Niveau 5
1 min Verhoog de snelheid tot een matig hoge intensiteit 2% Niveau 7
2 min. Terug naar baseline 0% Niveau 5
1 min Verhoog de snelheid tot een hoge intensiteit 3% Niveau 8
2 min. Terug naar baseline 0% Niveau 5
1 min Verhoog de snelheid tot een zeer hoge intensiteit 3% Niveau 9
2 min. Terug naar baseline 0% Niveau 5
1 min Ga er helemaal voor, zo snel als je kunt 4% Niveau 9
2 min. Terug naar baseline 0% Niveau 5
5 min. Koel af in een rustig tempo 0% Niveau 3-4
Totale trainingstijd: 30 minuten

Tips voor betere trainingen

Het belangrijkste aan intervaltrainingen is dit: uw instellingen blijven niet altijd hetzelfde tijdens de training.  Je probeert niet per se voor een bepaalde snelheid te gaan, maar probeert op een bepaald intensiteitsniveau te werken.

Wanneer u de training start, kunt u misschien sneller gaan.  Terwijl je jezelf tijdens de training pusht, zul je merken dat je je neiging moet vertragen of zelfs verminderen om bij de voorgestelde waargenomen inspanning te blijven.  Dat is normaal en het is oké.

Wees geen slaaf van je instellingen.  Pas ze indien nodig aan om veilig te blijven en hard te werken.  Na verloop van tijd heb je een beter gevoel van je lichaam en hoe je je voelt bij verschillende snelheden en hellingen, zodat je je instellingen nauwkeuriger kunt raden.

Wees niet bang om een beetje te duwen en hoger te gaan dan je denkt dat je kunt … je kunt de helling ook op elk moment verlagen als je het gevoel hebt dat je te hard werkt.


Door Paige Waehner, CPT

Paige Waehner is een gecertificeerde personal trainer, auteur van de “Guide to Become a Personal Trainer” en co-auteur van “The Buzz on Exercise &Fitness”.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board