3 manieren om Martin Luther King Jr. Day daadwerkelijk te vieren (2023)

In een tweet, Bernice King, de dochter van Martin Luther King Jr. en CEO van The King Center, riep Amerikanen op om de leringen van haar vader “strategisch op te nemen” in onze vieringen en herdenkingen op MLK Day dit jaar.

Ze zei dat we dit op drie manieren kunnen doen: door zijn leringen verder te lezen dan “Ik heb een droom”, anderen te dienen en systemische verandering in onze gemeenschappen en over de hele wereld te creëren, en te werken aan het beëindigen van racisme.

We hebben een gids samengesteld over hoe je daadwerkelijke actiestappen kunt nemen ter ere van King op Martin Luther King Jr. Day.

Hoe de leringen van Dr. King op te nemen in uw MLK Day-viering van 2022:

1. Lees de volledige leringen van Martin Luther King Jr., niet alleen citaten of fragmenten.

Je hebt waarschijnlijk stukjes van King’s leringen gezien of gehoord op Instagram, of in toespraken van leiders en politici. Hoewel deze citaten ongetwijfeld krachtig zijn op zichzelf , wat ze echt impactvol maakt, is de volledige context waarin ze zijn geschreven.

Mensen zullen bijvoorbeeld het beroemde citaat van King gebruiken: “Ik heb een droom dat mijn vier kleine kinderen op een dag in een natie zullen leven waar ze niet zullen worden beoordeeld op de kleur van hun huid, maar op de inhoud van hun karakter”, om te pleiten voor “kleurenblindheid” – of een wereld waarin we geen ras zien.

Maar dit was helemaal niet het punt van King’s “I Have a Dream” -toespraak.

Het doel ervan was niet om de huidskleur te negeren, maar om de manieren te herkennen waarop onrecht in het verleden heeft plaatsgevonden – en in het heden plaatsvindt – op basis van de kleur van iemands huid.

King wilde dat we zouden erkennen dat mensen van kleur systemisch onrechtvaardig zijn behandeld – en die systemen houden vandaag onrecht in stand.

Alleen door de manieren te erkennen waarop racisme in onze systemen is verweven, kunnen we hopen betere, rechtvaardigere en rechtvaardigere systemen te bouwen.

En dus is Martin Luther King Jr. Day het perfecte moment om hele toespraken, preken en leringen van King te lezen of ernaar te luisteren.

Naast het lezen of luisteren naar de vol “I Have a Dream” speech, raden we ook aan:

  • “Brief uit een gevangenis in Birmingham”, waarin het vaak geciteerde” staat, “onrecht overal is een bedreiging voor gerechtigheid overal.”
  • “Onze God marcheert door”, waarin het populaire citaat staat, “de boog van het morele universum is lang, maar het buigt naar rechtvaardigheid.”

Aanverwant: 50 Essentiële toespraken over burgerrechten
Aanverwant:
De beste citaten van Martin Luther King Jr.
Aanverwant:
De beste citaten van Bernice King &Coretta Scott King
Aanverwant:
De beste citaten van aartsbisschop Desmond Tutu

2. Creëer systemische verandering door een “dag op” te nemen om te pleiten voor stemrecht voor iedereen

Zoals Martin Luther King Jr. leerde, zijn de Amerikaanse systemen gebouwd op een geschiedenis van slavernij, racisme en ongelijkheid – en ze moeten worden veranderd om de waarden te weerspiegelen die we als land claimen. Waarden van eerlijkheid, rechtvaardigheid, vrijheid en gelijkheid voor iedereen. Momenteel doen ze dat niet.

In een democratie is een van de beste manieren om systemische verandering te creëren, het kiezen van de mensen aan de macht die het beleid schrijven en uitvoeren dat onze samenleving organiseert, en bij uitbreiding elk van onze levens.

Een essentieel element van een functionerende, eerlijke democratie – het stemrecht – wordt op ongekende manieren teruggedraaid.

In staten overal in de VS worden strengere wetten voor kiezersidentificatie ingevoerd, post-in en vroeg stemmen worden beperkt, stemlokalen worden verplaatst en / of volledig verwijderd.

Kortom, staten maken het moeilijker om te stemmen.

Hoewel de opkomst van de kiezers recordhoogtes heeft gezien in recente verkiezingen (niet in de laatste plaats dankzij het lobbywerk van zwarte vrouwen en gemeenschapsleiders zoals Stacey Abrams in Georgia en Michelle Obama in het hele land), heeft Amerika nog steeds een angstaanjagend lage opkomst – vooral bij lokale en tussentijdse verkiezingen.

Bij de presidentsverkiezingen van 2020 meldde The Census Bureau dat 67% van alle burgers van 18 jaar en ouder stemde. Hoewel het goede nieuws is dat dit een stijging van 5 procent was ten opzichte van 2016 , is het slechte nieuws dat wanneer slechts tweederde van de kiesgerechtigden onze leiders bepaalt, de vertegenwoordiging lijdt.

Martin Luther King Jr. was een levenslange pleitbezorger voor stemrecht, en zijn dochter Bernice King citeerde hem nadat hij had gezegd: “Ik denk dat de tragedie is dat we een Congres hebben met een Senaat die een minderheid van misleide senatoren heeft die de filibuster zullen gebruiken om de meerderheid van de mensen ervan te weerhouden zelfs maar te stemmen.”

We hebben de unieke kans om de erfenis van King te eren door #MLKDay te vieren met een “dag op” om te pleiten voor rechtvaardig stemrecht.

Momenteel heeft de Amerikaanse Senaat de mogelijkheid om twee historische federale stemwetten aan te nemen – Freedom to Vote Act en de John Lewis Voting Rights Advancement Act – die een basislijn creëren waaraan staten zich moeten houden.

Ze zullen stemmen toegankelijker maken voor meer mensen – een enorme overwinning voor de democratie en voor gekozen functionarissen die beter de vertegenwoordigers weerspiegelen.

De Republikeinen in de Senaat gebruiken een filibuster om een stemming over beide wetten uit te stellen en te voorkomen. Om een filibuster te omzeilen, moeten ten minste 60 senatoren ermee instemmen om de wet aan te nemen, en met de Senaat in een 50/50-verdeling is het niet waarschijnlijk dat ze die drempel van 60 personen zullen bereiken.

Herdenk Martin Luther King Jr. Day door contact op te nemen met uw vertegenwoordigers in de Amerikaanse Senaat en hen te vragen de stemrechtwetgeving aan te nemen. En vertel ze dat als het niet in een stemming wordt aangenomen, je wilt dat ze de filibusterregels van de Senaat veranderen om ze aan te nemen.

Je kunt ook ‘MLK’ sms’en naar When We All Vote op 56005. Ze sturen u details die u kunt gebruiken om vandaag nog gekozen functionarissen te bellen.

3. Werk aan het beëindigen van racisme in je eigen leven door te blijven leren over antiracisme – en actie te ondernemen in je dagelijks leven

Dr. Ibram X. Kendi, – de veelgeprezen professor, auteur en opvoeder – schreef dit over het onderwerp hoe racisme te bestrijden:

“Niemand wordt ‘niet racistisch’, ondanks de neiging van Amerikanen om zich op die manier te identificeren. We kunnen er alleen maar naar streven om dagelijks ‘antiracistisch’ te zijn, om onszelf voortdurend opnieuw toe te wijden aan de levenslange taak om het racistische erfgoed van ons land te overwinnen. “

In het proces van onszelf wijden aan de taak om racisme te overwinnen, moeten we onszelf opvoeden. We kunnen leren over geheime witte suprematie, organisaties volgen die voorop lopen voor raciale gelijkheid en rechtvaardigheid, films kijken, naar podcasts luisteren en boeken lezen.

En als we eenmaal beter hebben geleerd, zoals Maya Angelou zei, “kunnen we het beter doen.”

Het lezen en luisteren naar bronnen over hoe we antiracistisch kunnen zijn, is slechts de eerste actiestap – we moeten ook actie ondernemen om te implementeren wat we in ons leven leren.

Je kunt antiracistisch werk implementeren, ongeacht wie je bent of wat je doet.

Houd het bedrijf waarvoor u werkt verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat ze diversiteit en inclusie op de werkplek integreren.

Op sociale media verhef je verschillende stemmen die gratis, educatieve bronnen bieden – en als / wanneer je de mogelijkheid en het vermogen hebt om dit te doen, huur ze dan in.

Roep in je familie racistische acties of woorden wanneer je ze ziet of hoort en herinner ze eraan dat ze dat kunnen – en moeten! — doe hetzelfde voor u.

Door opzettelijk te leren van de volledige leringen van Martin Luther King Jr., zijn strijd voor het stemrecht voort te zetten en te werken aan het beëindigen van racisme – kunnen we King eren op MLK Day en elke dag.