22 manieren om native American Heritage Month te vieren (2023)

November is Native American Heritage Month! Deze jaarlijkse maandlange viering is een gelegenheid om samen te komen om de cultuur, tradities, geschiedenis en bijdragen van Amerikaanse Indianen en Alaskan Natives te eren en te vieren.

Hoewel indianen ongeveer 2,5% van de totale Amerikaanse bevolking uitmaken, zijn hun geschiedenis en bijdragen van cruciaal belang voor de geschiedenis van de natie. Helaas is veel ervan vergeten of over het hoofd gezien.

Als gevolg hiervan kunnen misvattingen en onwetendheid rond inheemse volkeren en inheemse cultuur leiden tot de bestendiging van schadelijke, verkeerd geïnformeerde “vieringen” – vooral rond de erfgoedmaand en Thanksgiving-vakantie. November is een kans om ons begrip van de inheemse cultuur, tradities en hoe historische trauma’s zoals kolonisatie en genocide inheemse volkeren door de geschiedenis heen hebben beïnvloed – en nog steeds doen.

Deze maand is het belangrijk voor ieder van ons om de hele geschiedenis van onze natie te onthouden – inclusief en vooral de geschiedenis van indianen, de systemische problemen waarmee ze vandaag de dag nog steeds worden geconfronteerd, en ondersteunende, opbeurende actie te ondernemen om historisch onrecht recht te zetten.

Hieronder vindt u bronnen en manieren om de Indiaanse gemeenschap landelijk en in uw eigen gemeenschap te verheffen!

Native American Heritage Month Geschiedenis &Feiten:

 • Native American Heritage Month begon als een eendaagse “American Indian Day” -viering in New York in mei 1916, nadat een lid van Blackfeet Nation, Red Fox James, letterlijk te paard van staat naar staat reed om een dag te vragen om indianen te eren.
 • In 1975 maakte president Gerald Ford er in oktober een week lang een “Native American Awareness Week” van.
 • Terwijl de data van jaar tot jaar verschoven, nam het Congres in 1990 officieel een gezamenlijke resolutie aan die door president George H.W. Bush werd ondertekend en die de hele maand november uitriep tot ‘National Native American Indian Heritage Month’. De naam is inmiddels veranderd in National Native American Heritage Month.
 • De resolutie van 1990 erkende officieel inheemse burgers, zowel als de oorspronkelijke bewoners van het land als voor hun essentiële bijdragen, met name aan landbouw en oogst. Ondanks het eurocentrische perspectief was de resolutie ook bedoeld om de inheemse volkeren te erkennen voor de manieren waarop ze de eerste Europese bezoekers hielpen.
 • Het Congres koos november om de Native American Heritage-maand te vieren vanwege zijn culturele betekenis als de maand waarin indianen hun traditionele oogstseizoen afsluiten.
 • Vanaf 2021 zijn er 574 federaal erkende stammen in de VS en hoewel veel indianen op reservaten wonen, doet ongeveer 71 procent dat niet.

Hoe indiaans erfgoedmaand te vieren:

Leren

Leer op welk inheems land je bent.

Lang voordat je erop woonde, werd het land waar je op zit bezet, beheerd en onderhouden door inheemse mensen en stammen. Land is heilig en belangrijk voor ons allemaal – of we het nu weten of niet – en het is belangrijk om meer te weten te komen over de geschiedenis van het land waar je je bevindt. Het eert niet alleen de mensen van wie het is afgenomen, het helpt ons ook om het land beter te eren en te beheren.

De Canadese non-profitorganisatie Native Land heeft uitgebreid onderzoek gedaan en samengewerkt met inheemse stammen om een interactieve kaart van stamgrenzen over de hele wereld te maken – u kunt zelfs uw exacte adres invoeren!

Geniet van inheemse kunst.

Het Denver Art Museum was een van de eerste kunstmusea in de VS die begon met het verzamelen van inheemse kunst, en als gevolg daarvan is hun collectie zowel uitgebreid als verhelderend. De kunstenaars hebben elk een prachtige, unieke manier om ons allemaal te helpen geschiedenissen en geleefde ervaringen te begrijpen – zowel hartverscheurend als opbeurend – van indianen.

Google Arts &Culture creëerde een unieke, digitale ervaring om u door enkele van de meer dan 18.000 stukken van het Denver Art Museum te leiden door kunstenaars uit meer dan 250 inheemse landen.

Volg indianen op sociale media.

De beste manier om indiaans erfgoed te vieren, is door te luisteren naar en te leren van indiaanse mensen die genereus hun perspectief en wijsheid delen met ons allemaal op sociale media. Door (rustig en nederig) inheemse makers te volgen, kunnen we meer te weten komen over de huidige triomfen en worstelingen waarmee indianen worden geconfronteerd – en hoe we kunnen helpen.

Bekijk een paar van onze favoriete volgen:

Kaitlin B. Curtice (@KaitlinCurtice op Twitter) is een burger van Potawatomi Nation en is een bekroonde auteur, dichter en spreker in het openbaar.

Elizabeth Hidalgo Reese (@yunpovi op Twitter) is een Pueblo assistent-professor in de rechten aan de Universiteit van Harvard en gebruikt haar platform om te delen over Indiaas recht, constitutioneel recht, ras en stemmen.

Jordan Daniel (@nativein_la op Instagram) is een Lakota professionele atleet en oprichter van Rising Hearts, een inheemse geleide grassroots groep gewijd aan het verheffen van inheemse stemmen en het bevorderen van intersectionele samenwerkingsinspanningen in alle bewegingen met de doelen van raciale, sociale, klimaat- en economische rechtvaardigheid.

Jasilyn Charger (@jasilyncharger op Instagram) is een lid van de Cheyenne River Sioux-stam die, na het opmerken van de geestelijke gezondheidscrisis onder tieners in het Cheyenne River Reservation, de One Mind Youth Movement begon met haar vrienden.

Je kunt ook deze lijst met ongelooflijke inheemse activisten verkennen die je moet kennen.

Lees meer over de uitdagingen waarmee Indiaanse gemeenschappen te maken hebben gehad.

Een deel van het helpen om de wereld een betere plek voor iedereen te maken, is door aandacht te besteden aan het liefdesverdriet, pijn en onrecht – dit is de enige manier waarop we kunnen werken aan het creëren van oplossingen. En hoewel de geschiedenis van inheemse volkeren er een is van doorzettingsvermogen en triomf, is het er ook een van groot onrecht, onderdrukking en liefdesverdriet.

 • Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ongeveer 1.500 Amerikaanse Indianen en Alaska Native vermisten gemeld bij het National Crime Information Center in de VS. Naar schatting zijn er ook 2.700 moordzaken gemeld.
 • Beginnend met de Indian Civilization Act van 1819, richtte de Amerikaanse overheid, in samenwerking met voornamelijk kerken en particuliere organisaties, kostscholen op met het verklaarde doel om indianen, Alaska Natives en Inheemse Hawaiianen te “beschaven” – vaak uitgevoerd door marteling en misbruik. Uit een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken bleek dat meer dan 500 inheemse kinderen meer dan 150 jaar stierven in inheemse kostscholen, maar inheemse naties-geleerden schatten dat het cijfer dichter bij 40.000 kinderen ligt.
 • Hawaii wordt regelmatig geëxploiteerd vanwege zijn overvloedige schoonheid en hulpbronnen, met name door het toerisme en het leger. De laatste in een reeks watercrises veroorzaakt door militaire aanwezigheid op de eilanden, lekte 1.000 liter ruw rioolwater in Pearl Harbor, slechts enkele dagen nadat de gezondheidsafdeling van de staat de marine bijna $ 9 miljoen had beboet voor veiligheidsschendingen in zijn afvalwaterzuiveringsinstallatie.
 • Volgens het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services hadden Indiaanse volwassenen hogere percentages ernstige zelfmoordgedachten en hadden ze meer kans om het afgelopen jaar een zelfmoordplan te maken in vergelijking met andere raciale of etnische groepen.
 • De proliferatie van stereotypen leidt ook tot frequente respectloze, extreem aanstootgevende culturele vertoningen, van namen van professionele sportteams tot hoofdtooien of mutsen gedragen door niet-inheemsen.

Hoewel deze lijst onvolledig is, hopen we dat het dient als een startpunt voor bondgenootschap en belangenbehartiging ter ondersteuning van indiaanse gemeenschappen.

Lees meer over Indiaans goed nieuws.

Hoewel het belangrijk is om je bewust te zijn van uitdagingen en onrechtvaardigheden, mag geen enkele gemeenschap alleen door die ervaringen worden gedefinieerd.

Bij Good Good Good delen we betekenisvol goed nieuws – en we hebben een paar van onze favoriete goednieuwsverhalen verzameld met ongelooflijke bijdragen van Indiaanse gemeenschappen.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen om te vieren:

 • Inheemse naties hebben met succes hun gemeenschappen opgebouwd en herbouwd, in de gezondheidszorg, het onderwijs, justitie en meer.
 • Ondanks dat beide technologische barrières hebben en een van de meest risicogroepen voor het coronavirus zijn in het begin van de pandemie en de uitrol van vaccins, waren inheemse stammen een vroege leider in vaccinaties. Ze waren zo efficiënt en succesvol in het uitrollen van vaccins, dat stammen zelfs in staat waren om naburige gemeenschappen en het grote publiek te helpen.
 • Bizons worden opnieuw geïntroduceerd in inheemse landen, die de ruimte bieden die ze nodig hebben en een cultuur die de dieren al lang respecteert – en nu maken ze een grote comeback.
 • Eigendom en beheer van een 532 hectare groot sequoiabos in Californië is onlangs teruggegeven aan Sinkyone-stammen en is omgedoopt tot Tc’ih-Léh-Dûñ.
 • Binnen 100 dagen na het aantreden van de Biden-regering vormde minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland (meer goed nieuws: ze is de eerste inheemse persoon die de rol bekleedt) een speciale Vermiste en Vermoorde Eenheid specifiek om vermiste en vermoorde inheemse volkeren te onderzoeken.
 • Cherokee-artiesten werkten samen om een ‘baanbrekend’ Cherokee-taalalbum te maken, waarbij ze muziek gebruikten om de taal te behouden en te vieren.
 • Via ‘Omwegen’ zijn de inheemse gemeenschappen van Hawaï aan het werkhet opleiden van kolonisten en toeristen op Hawaï en zijn koloniale verleden en heden en het vergroten van het bewustzijn over de staat van hun land.
 • Minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland, een ingeschreven lid van de Laguna Pueblow, is begonnen met het proces van het hernoemen van openbare gronden met denigrerende namen – te beginnen met een term die beledigend is voor inheemse vrouwen die zich op 650 plaatsen op federaal land bevindt.
 • Een gemeenschap van inheemse activisten genaamd Water Protectors werkt voortdurend aan het beschermen van water- en watersystemen in de VS – en we hebben ze allemaal te danken aan zoveel schadelijke projecten, zowel voor mensen als voor de planeet, die worden geannuleerd.
 • … en meer inheems goed nieuws

Lees boeken geschreven door inheemse auteurs en dichters.

Trouwens, sommige van de onderstaande links (zoals links naar boeken) kunnen affiliate links zijn – wat betekent dat Good Good Good een commissie kan verdienen als u een aankoop doet, zonder kosten voor u!

Steun en leer van inheemse auteurs en dichters! Hoewel de uitgeverssector een diversiteitsprobleem heeft, is verandering mogelijk.

Niet alleen zijn de verhalen op zichzelf waardevol en belangrijk, maar wanneer je verhalen van inheemse auteurs stimuleert, help je te laten zien dat je van deze stemmen en ervaringen wilt blijven horen.

Voor kinderen raden we aan: Kapaemahu van Hinaleimoana Wong-Kalu, Joe Wilson en Dean Hamer (een boek over een inheemse Hawaiiaanse legende), Keepunumuk: Weeâchumun’s Thanksgiving Story van Danielle Greendeer, Anthony Perry en Alexis Bunten, Berry Song van Michaela Goade (een boek over seizoenen en land) en Tanna’s Lemming van Rachel Qitsualik-Tinsley en Sean Qitsualik-Tinsley.

Voor volwassenen raden we aan: Spirit Matters: White Clay, Red Exits, Distant Others van Gordon Henry (een verzameling gedichten), We Are the Middle of Forever: Indigenous Voices from Turtle Island on the Changing Earth onder redactie van Dahr Jamail en Stan Rushworth (een verzameling gesprekken met inheemse gemeenschappen over klimaatverandering), Fresh Banana Leaves: Healing Indigenous Landscapes Through Indigenous Science door Jessica Hernandez (een boek over landbehoud), en Braiding Sweetgrass van Robin Wall Kimmerer (een verzameling essays).

Hoewel alle hierboven genoemde boeken beschikbaar zijn op Amazon, raden we u aan Bookshop.org te gebruiken, zodat u uw standaardboekhandel kunt instellen op een boekwinkel in inheemse handen. Vanaf dat moment zal elke aankoop die je doet die boekhandel direct ondersteunen.

Luister naar audioboeken geschreven of verteld door inheemse auteurs en dichters.

We houden van Libro.fm en zijn missie om lokale boekhandels te ondersteunen door middel van audioboekaankopen. (Plus, het is een ander geweldig Amazon-alternatief.)

Ter ere van de Native American Heritage Month belichten ze boekhandels in inheemse handen, inheemse auteurs en inheemse vertellers.

Luisteraars kunnen door hun uitgebreide bibliotheek bladeren en inhoud vinden die gericht is op het versterken, leren en vieren van de inheemse ervaring.

Je kunt er ook voor kiezen om een boekwinkel in inheemse handen te steunen – op Libro.fm of persoonlijk. Bekijk deze kaart om er een te vinden om te ondersteunen.

Bekijk een documentaire.

Indiaanse geschiedenis is Amerikaanse geschiedenis. Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat jullie allebei groeien in kennis en goed geïnformeerd zijn in november, is door deze maand een documentaire (of een paar) te bekijken.

We raden aan om We Shall Remain te bekijken, een vijfdelige PBS American Experience-serie over de langdurige strijd van indianen om land, de Wampanoags en de eerste Thanksgiving, en een wrede oorlog begonnen door de kolonisten. Ook Reel Injun: On the Trail of the Hollywood Indian, een andere PBS-documentaire die de geschiedenis en stereotypen van indianen in film onderzoekt.

Ontdek wat Land Back betekent.

Je kunt deze maand de uitdrukking “Land Back” zien, horen of lezen, en op een voortdurende basis onder inheemse mensen en gemeenschappen. Omdat er honderden inheemse stammen zijn, en nog meer mensen die tot die stammen behoren, zijn indianen geen monoliet – en “Land Back” kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen en groepen.

Land Back kan de letterlijke teruggave van gestolen land aan inheemse volkeren en stammen betekenen, de volledige vrijheid om die landen te onderhouden en te beheren in overeenstemming met historische en culturele tradities, rentmeesterschap en bescherming van de planeet in het algemeen, het respecteren van overheidsverdragen en hun bepalingen, en meer.

Het belangrijkste is om met een open geest naar deze ideeën te luisteren.

Bekijk dit artikel over Land Back en de vooruitgang die al wordt geboekt door individuen en regeringen om land terug te geven aan inheemse gemeenschappen.

Onderneem actie

Plant inheemse plaNts.

Grotendeels vanwege een heilige band met het land en zijn hulpbronnen, zijn indianen experts in landbeheer. Inheemse kennis als het gaat om de gezondheid van bodem en ecosystemen is ongeëvenaard en we zouden er goed aan doen om hun wijsheid, ervaring en richting in acht te nemen.

Helaas, als gevolg van klimaatverandering en een gebrek aan deze kennis in leiderschapsposities, hebben niet-inheemse planten in toenemende mate hun weg gevonden naar lokale, regionale en nationale ecosystemen. Hoewel je misschien waardering hebt voor een bepaalde niet-inheemse plant, leert inheemse kennis ons dat ze extreem schadelijk kunnen zijn voor een inheems ecosysteem, waardoor zowel andere planten als dieren in het wild worden verstoord.

Gebruik de Native Plant Finder van de National Wildlife Federation om ervoor te zorgen dat de planten die je nu hebt inheems zijn en om nieuwe of betere planten te vinden om te planten op basis van waar je woont.

Op een meer lokaal niveau, bezoek een natuurcentrum, tuinclub, lokale tuin of botanische tuin om echt specifieke informatie te krijgen over welke planten het beste zijn voor het klimaat en beestjes die bij u wonen!

(U kunt ook overschakelen naar Ecosia om gratis inheemse bomen te planten door gewoon op internet te zoeken.)

Zorg voor water.

We kunnen allemaal een les nemen van Water Protectors, een groep culturele organisatoren en inheemse activisten die geloven in de heilige aard van water en land. Water is voor de meesten van ons zo gemakkelijk toegankelijk dat we het vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

Maar er komt veel kijken bij het veilig, schoon en toegankelijk houden van ons water. Op grotere schaal worden steeds meer van onze rivieren, oceanen en andere waterwegen vervuild met plastic – wat schadelijk is voor water, zeeleven en het grotere ecosysteem waarvan onze overleving afhankelijk is.

We kunnen allemaal voor water zorgen door ons afval en recyclebare materialen op de juiste manier weg te gooien, te pleiten voor en te stemmen voor beleid dat water- en waterinfrastructuur beschermt (geen pijpleidingen meer!), Te doneren aan inspanningen voor het opruimen van waterwegen en misschien wel het belangrijkste, te leren van de waterbeheerpraktijken van inheemse gemeenschappen.

Steun indiaanse bedrijven

Er zijn ongetwijfeld Indiaanse bedrijven bij u in de buurt. Zorg ervoor dat je ze opzoekt en ondersteunt – in november en het hele jaar door.

U kunt ook online indiaanse bedrijven verkennen. Bekijk dit artikel dat verschillende geweldige merken belicht.

Doneer aan door indianen geleide non-profitorganisaties.

De non-profitorganisatie Native American Rights Fund (NARF) maakt gebruik van juridische belangenbehartiging om ervoor te zorgen dat de rechten en middelen van indianen worden beschermd, verdragen worden gehandhaafd en meer. Het werkt ook om onrecht aan te pakken, zoals kiezersonderdrukking, die het resultaat is van een geschiedenis van gebroken beloften en mensenrechtenschendingen.

Indigenous Women Rising is een non-profitorganisatie die werkt aan eerlijke toegang tot gezondheidszorg voor indiaanse en inheemse vrouwen. Ze geven prioriteit aan het aanbieden van cultureel gevoelige zorg, seksuele voorlichting en middelen, evenals toegang tot veilige, legale en betaalbare abortusopties.

Honor the Earth is een door inheemsen geleide organisatie die heeft gewerkt aan milieubeschermingsprojecten zoals de “Stop Line 3” -campagne. Als de enige inheemse organisatie die zowel financiering als organiserende ondersteuning biedt aan inheemse milieukwesties, werken ze aan het veranderen van beide systemen die tot vernietiging leiden – en geesten om onze “collectieve menselijkheid en gezamenlijke afhankelijkheid van de aarde” te herinneren.

Op het werk

Maak een informatieve automatische e-mailreactie.

Als uw bedrijf gesloten is voor novembervakanties, maakt u een automatische e-mailreactie met vermelding van Native American Heritage Month.

Informatie blijven delen met mensen over de historische betekenis van deze vakantie is een geweldige manier om verder solidair te zijn met inheemse teamleden en klanten.

Markeer Native American Heritage Month in uw nieuwsbrief.

Net als bij het opstellen van een informatieve e-mailreactie, is het gebruik van uw huidige e-mailmarketingplatforms een geweldige manier om meer te delen over Native American Heritage Month.

Dit kan betekenen dat u een zin of twee, een hele sectie of een hele op zichzelf staande e-mail in uw nieuwsbrief opneemt als erkenning van de Native American Heritage Month en hoe lezers het zorgvuldig kunnen vieren. (Misschien zelfs dit artikel delen als bron.)

Zet je goede bedoelingen om in echte verandering.

Acties op de werkplek moeten verder gaan dan alleen het vieren van native American Heritage Month of andere feestdagen en bewustmakingsmaanden. Als je wilt helpen ervoor te zorgen dat je goede bedoelingen daadwerkelijk helpen, is er intentionaliteit en expertise nodig.

Uitchecken middelen van The Diversity Gap, een organisatie die identiteits- en rasbewuste leiders en teams coacht. Hun podcast en boek zijn vooral mooie uitgangspunten.

Thuis

Praat met je kinderen over de Indiaanse geschiedenis.

Vaak is de enige blootstelling die onze kinderen hebben om te leren over de Indiaanse geschiedenis, vooral in de maand november, witgekalkte, gekoloniseerde versies van het Thanksgiving-verhaal. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben kinderen het vermogen om complexe informatie te verwerken wanneer deze op een ontwikkelingsgeschikte manier wordt gepresenteerd.

Zoek op in welk indiaans land je woont en onderzoek het vervolgens om meer te weten te komen over die stammen samen. Praat over hoe inheemse volkeren werden mishandeld, misbruikt en zelfs gedood door de vroege kolonisten, en hoe we allemaal deel kunnen uitmaken van het ervoor zorgen dat die onrechtvaardigheden zowel worden rechtgezet als nooit herhaald.

Oefen met het sparen van fondsen voor regelmatige donaties.

Als je kinderen een toelage of limonadekraam hebben, is de kans groot dat je hoopt ze de waarde van geld te leren. Breid dat gesprek uit met discussies over gemeenschapszorg, wederzijdse hulp, fondsenwerving en herverdeling van rijkdom.

Deze onderwerpen kunnen aanvoelen als grote of verwarrende ideeën, maar moedig uw kinderen aan om een deel van hun geld te sparen in een speciale pot die ze kunnen gebruiken om een organisatie of lid van de gemeenschap van hun keuze op de weg te ondersteunen.

Je hoeft ze geen volledige uitleg over het kapitalisme te geven (of doe, we zullen je niet stoppen!), maar je kunt ze leren hoe ze hun privileges kunnen gebruiken op manieren die hun buren helpen.

Misschien kun je naar de bibliotheek gaan en verschillende ideeën voor fondsenwerving onderzoeken, lezen over verschillende oorzaken of sociale bewegingen en dit een leerervaring voor het hele gezin maken.

Voor docenten & studenten

Gebruik Native American Heritage Month Lesplannen op school.

Leraren hebben zo’n ongelooflijke kans om studenten van alle leeftijden een waarheidsgetrouwer, nauwkeuriger beeld te geven van de geschiedenis, het erfgoed en de cultuur van indianen dan misschien in het verleden is onderwezen.

Volgens de vele inheemse activisten en voorstanders die hebben gevraagd, sla de pelgrimshoeden, Indiase hoofdtooien en witgekalkte hervertelling van het Thanksgiving-verhaal deze Native American Heritage Month over. Gebruik in plaats daarvan de Teacher’s Guide gemaakt door de National Endowment for the Humanities, die u zal helpen uw studenten te leren over de cultuur en geschiedenis van indianen in de VS.

Je kunt ook de onderwijsgids “The Land You Live On” van Native Land gebruiken, die instructies bevat voor het gebruik van hun Native Land-app, het belang van het begrijpen van kolonialisme uitlegt en oefeningen bevat voor leraren met studenten van alle leeftijden – van kinderen tot volwassenen.

Meer Native American Heritage Month-activiteiten

Luister naar inheemse muziek.

Voeg deze maand wat inheemse muziek toe aan je afspeellijstrotatie! Volgens Howard Paden, uitvoerend directeur van de Cherokee Nation Language Department, “gaat er elke twee weken een inheemse taal verloren over de hele wereld.”

Maar inheemse mensen vinden creatieve manieren om hun taal te behouden. Onlangs kondigde Cherokee-filmmaker en -maker Jeremy Charles, in samenwerking met non-profitorganisatie Horton Records, onlangs de productie aan van een baanbrekend hedendaags album met originele muziek die volledig in de Cherokee-taal wordt uitgevoerd.

Stream het album “Anvdvnelisgi (Performers)” op Spotify, op Apple Music of steun het project door het album online te kopen.

We raden ook aan om de uitgebreide verzameling afspeellijsten met inheemse muziek op Spotify van Urban Native Era te bekijken.

Bezoek nationale parken die het Indiaanse erfgoed vieren.

Nationale parken in de VS werken aan het behoud en de delen van de verhalen, geschiedenissen, erfgoed en tradities van inheemse volkeren. Deze maand zullen die parken speciale vieringen en educatieve mogelijkheden organiseren voor Native American Heritage Month.

Zoek een Nationaal Park bij jou in de buurt en maak een plan om er deze maand een te bezoeken!

(Pro tip: Je kunt deze maand gratis nationale parken bezoeken op Veteranendag op 11 november!)

Woon evenementen bij.

Een manier om inheemse gemeenschappen te ondersteunen, te vieren en te eren, is door gewoon te verschijnen. Zoek naar lokale evenementen in uw stad om te zien of er evenementen, lezingen of zelfs protesten zijn die gericht zijn op het ondersteunen van inheemse mensen, cultuur en inheemse rechten.

Het tabblad Evenementen van Facebook en sites zoals Meetup of Eventbrite zijn eenvoudige manieren om erachter te komen wat er bij jou in de buurt gebeurt.

Belangrijke opmerking: als u een evenement of feest bijwoont, zorg er dan voor dat uu begrijpt het verschil tussen culturele waardering en culturele toe-eigening.

Waardering probeert te begrijpen en te leren van een andere cultuur om je perspectief te verbreden en contact te maken met iemand uit die cultuur.

Toe-eigening neemt een cultureel aspect dat niet van jou is en gebruikt het voor je eigen persoonlijke belang, zonder de culturele betekenis te begrijpen – hoewel het vaak onbedoeld wordt gedaan, kan het diep beledigend en schadelijk zijn.

Veelgestelde vragen:

Wanneer werd Native American Heritage Month een feestdag?

In 1990 nam het Congres officieel een gezamenlijke resolutie aan die door president George H.W. Bush werd ondertekend en die de hele maand november uitriep tot ‘National Native American Indian Heritage Month’. Het is sindsdien omgedoopt tot Native American Heritage Month.

Heet het nog steeds Native American Heritage Month?

In de jaren sinds 1990 hebben presidenten soortgelijke resoluties en proclamaties gemaakt, soms onder verschillende namen, zoals National American Indian en Alaska Native Heritage Month. In 2021 vaardigde president Biden een proclamatie uit voor national native american heritage month.

Wat zijn de data voor Native American Heritage Month?

Native American Heritage Month vindt elk jaar plaats van 1 november tot en met 31 november.

Wat was het thema voor Native American Heritage Month 2022?

Hoewel veel pride- en erfgoedmaanden een thema hebben voor elke jaarlijkse viering, heeft national native american heritage month dit jaar geen specifieke uniforme thema’s die worden gevierd.