27 ideeën om Pride Month (2023) zorgvuldig te vieren

Hoewel Pride Month bekend is geworden om mooie, onstuimige regenboogparades in het hele land (en enkele niet-zo-esthetisch aantrekkelijke merchandise van grote bedrijven), viert de LGBTQ + -gemeenschap deze maand ter ere van een lange, tumultueuze geschiedenis naar gelijke rechten in de Verenigde Staten.

Nu Pride dit jaar weer de bocht omgaat, wilden we wat middelen en ideeën bieden om op een doordachte en zinvolle manier te vieren.

Blader door voor bronnen voor: Learning | Actie | Feestelijke | Werk | | van de school Social Media | Bondgenoten | Kast

Ten eerste: wat is Pride Month?

Het vieren van Pride kan niet gebeuren zonder de wortels ervan te erkennen. Pride Month eert de Stonewall-opstand van 1969 in Manhattan. Deze opstand was een kantelpunt voor de homobevrijdingsbeweging in de VS, toen de politie een inval deed in een homobar in New York City en de klanten terugvochten.

Op dit punt in de geschiedenis waren “homoseksuele handelingen” illegaal in het hele land (behalve Illinois), en deze invallen op LGBTQ-inclusieve ruimtes waren niet ongewoon, volgens History.com. Deze juniavond in 1969 – en de weken daarna – stonden LGBTQ + -activisten (voornamelijk transvrouwen van kleur, zoals de iconische Marsha P. Johnson, Sylvia Rivera en Miss Major Griffin-Gracy) echter in de voorhoede van deze rellen en eisten gerechtigheid.

De Stonewall-rellen waren geen evenement van één nacht en de komende weken waren leden van de LGTBQ + -gemeenschap onderworpen aan traangas, homofobe en transfobe laster en aanhoudend geweld.

Deze actie in New York leidde tot verdere organisatie in het hele land en LGBTQ + -mensen mobiliseerden zich in grote steden en kwamen bijeen om organisaties zoals het Gay Liberation Front en Gay Activists Alliance op te richten.

Een jaar later, op 28 juni 1970, begon de eerste Pride-parade in de Stonewall Inn, toen LGBTQ + -activisten de Christopher Street Liberation March organiseerden. Toen honderden mensen begonnen te marcheren, sloten aanhangers van de menigte zich bij hen aan en duizenden marcheerden over 15 stadsblokken.

Dit stimuleerde Pride-vieringen over de hele wereld en voedde bewegingen in Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland, volgens History.com.

Hoewel LGBTQ + -mensen nog steeds op zoek zijn naar meer gelijkheid onder de wet, waren de Stonewall-rellen het eerste grote keerpunt in homobevrijding, wat leidde tot de vieringen van vandaag, waaronder parades, feesten, concerten, educatieve mogelijkheden, gedenktekens en meer.

Hoe Pride Month te vieren: activiteiten, ideeën, meer

Leren

Kom meer te weten over de eerste Pride.

Gefeliciteerd – je hebt de verkorte versie eerder in dit artikel al gekregen. Maar laten we het daar niet bij laten. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van Pride (en LGBTQ + -geschiedenis in het algemeen) door je bezig te houden met verschillende bronnen van hen, GLAAD en Learning For Justice – of natuurlijk door langs je lokale bibliotheek te slingeren.

Het is ook van vitaal belang om in gedachten te houden dat lgbtq + -geschiedenis niet alleen begint met Stonewall. Poets je queer geschiedenis op, of leer deze maand over een hele nieuwe demografie van geschiedenismakers om al diegenen te eren die voor ons zijn gekomen.

Meer informatie over gender en seksualiteit.

AKA, leer over de L’s, de G’s, de B’s, de T’s, de Q’s en alle anderen in het alfabet! Hier zijn een paar geweldige organisaties (deze lijst is zeker niet uitgebreid) die gratis educatieve bronnen op hun websites aanbieden:

 • National Center for Lesbian Rights: Een nationale juridische organisatie die de burgerrechten van LGBTQ + -mensen beschermt en bevordert door middel van rechtszaken, wetgeving, beleid en openbaar onderwijs.
 • Het Centrum: Het Centrum is een one-stop-shop voor alles wat LGBTQ + is met middelen voor allerlei elkaar kruisende identiteiten binnen de LGBTQ + -gemeenschap.
 • Bi.org: Een website die al meer dan 20 jaar is gewijd aan het verstrekken van bronnen over biseksualiteit en ondersteuning voor mensen die zich identificeren als bi +.
 • National Center for Transgender Equality: Een belangenorganisatie die tot doel heeft het beleid en de samenleving te veranderen om het begrip en de acceptatie van transgenders te vergroten.
 • Gender Justice League: Een nationale organisatie die opkomt voor mensenrechten voor trans- en genderdiverse mensen. Bekijk hun bronnengids!
 • De Intersex Society of North America: Toegewijd aan de systemische verandering om een einde te maken aan schaamte, geheimhouding en schade in intersekse gemeenschappen, biedt deze organisatie eindeloze educatieve en belangenbehartigingsmogelijkheden.
 • Aseksuele zichtbaarheid en onderwijsnetwerk: ’s werelds grootste online aseksuele gemeenschap, die een groot archief van bronnen over aseksualiteit omvat
 • PFLAG’s Online Academy: Een hub voorr gratis, maandelijkse educatieve middelen om LGBTQ + -mensen en hun families te ondersteunen

Lees boeken van LGBTQ+ schrijvers

Haal je queer studiemateriaal rechtstreeks van de bron! Of geniet gewoon van geweldige fictie die de verhalen van LGBTQ + -personages vertelt. Er zijn zoveel geweldige boeken die er zijn (geloof ons; we houden onze ogen open voor nieuwe boekaanbevelingen elke maand!).

Ga aan de slag door te zoeken in Libro.fm’s Pride-collectie audioboeken of deze LGBTQ + YA-boeken.

Lees meer over de pre-Stonewall LGBTQ + geschiedenis

Hoewel Stonewall een enorm katalysatormoment was, begon de LGBTQ + -geschiedenis daar niet. Lees dit artikel over queer geschiedenis, beginnend helemaal terug in 2900 voor Christus – en neemt ons helemaal mee naar de jaren 1960.

Onderneem actie

Roep jullie gekozen functionarissen op om trans- en queer jongeren te beschermen en te verheffen.

Het is een zwaar jaar geweest in het beleid voor LGBTQ + -jongeren in Amerika. Het is aan ons om de rechten van queer en trans jongeren te beschermen en te bevorderen. Ga aan de slag door uw vertegenwoordigers te bellen of e-mailen en dring er bij hen op aan om pro-LGTBQ + -wetgeving te ondersteunen.

Bekijk onze artikelen over contact opnemen met uw vertegenwoordigers, evenals deze gids en het script voor het beschermen van LGBTQ + -jongeren!

Doneer aan organisaties die LGBTQ+ jongeren ondersteunen.

Er zijn letterlijk honderden organisaties in de Verenigde Staten die werken om LGBTQ + -jongeren te ondersteunen.

Child Welfare Information Gateway – een service onder het Children’s Bureau, U.S. Department of Health and Human Services – biedt een uitgebreide lijst van K-12 belangenbehartigings- en ondersteuningsorganisaties voor LGBTQ + -jongeren.

Hier zijn slechts enkele van de vele organisaties die hun inspanningen op deze gemeenschap richten:

 • Het Trevor Project is ’s werelds grootste organisatie voor zelfmoordpreventie en crisisinterventie voor LGBTQ + -jongeren.
 • GLSEN: GLSEN ondersteunt onderwijsomgevingen en zorgt ervoor dat elk lid van elke schoolgemeenschap wordt gewaardeerd en gerespecteerd, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.
 • Transgender Law Center: De grootste nationale trans-geleide organisatie die de transgemeenschap ondersteunt door juridische expertise te bieden en te pleiten voor veilige en bevestigende ruimtes voor transjongeren

Doe vrijwilligerswerk voor een LGTBQ + non-profitorganisatie in uw regio.

Als je het je niet kunt veroorloven om te doneren, of als je je donatie nog meer impactvol wilt maken, doe dan vrijwilligerswerk in je gemeenschap! Bekijk een crowd-sourced directory van LGBTQ + -organisaties of zoek naar LGBTQ + -gemeenschapscentra bij u in de buurt om aan de slag te gaan.

Hier zijn een paar andere geweldige nationale organisaties om vrijwilligerswerk mee te doen:

 • Het Trevor-project: Zoals gezegd werkt het Trevor-project aan het voorkomen van zelfmoord en het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van LGBTQ + -jongeren. Vrijwilligers staan in de frontlinie om deze jongeren door moeilijke tijden heen te helpen.
 • GLAAD: GLAAD is altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met de werving, het management, de leiderschapsontwikkeling en de ondersteuning van hun missie.
 • Trans Lifeline: Trans Lifeline is een trans-geleide organisatie die transmensen verbindt met de middelen die ze nodig hebben om te gedijen. Vrijwilligers bouwen non-profitervaring op, registreren de vereiste klinische uren, leren de ins en outs van economische herverdeling van de gemeenschap – en ontmoeten ongelooflijke transmensen in het hele land.

Stem of campagne voor gekozen functionarissen die werken aan het verbeteren van het leven van alle leden van de LGBTQ + -gemeenschap.

Zet die deurkloppende en bellende spieren aan het werk en mobiliseer voor een kandidaat die pro-LGBTQ + -wetgeving ondersteunt! Het Victory Fund werkt aan het opbouwen van lgbtq+-politieke macht op de lange termijn door lgbtq+-leiders op elk overheidsniveau te kiezen.

Ontmoet hun kandidaten en leer meer.

Doneer aan genderbevestigende chirurgische fondsen.

Herverdeel rijkdom en help een vriend of lid van de gemeenschap te betalen voor genderbevestigende procedures. Als je problemen hebt met het vinden van een beleggingsfonds of crowdfonds in je directe omgeving, kun je op GoFundMe een fonds zoeken om aan bij te dragen of een van de volgende non-profitorganisaties ondersteunen:

 • Jim Collins Foundation: Degenen die financiële hulp zoeken voor genderbevestigende operaties kunnen subsidies aanvragen via de Jim Collins Foundation, een organisatie die werkt aan het bevorderen van de zelfbeschikking en empowerment van alle transgenders.
 • For The Gworls: For The Gworls (FTG) is een zwart, trans-geleid collectief dat feesten beheert en organiseert om geld in te zamelen om zwarte transgenders te helpen betalen voor huur, genderbevestigende operaties, kleinere co-pays voor medicijnen en doktersbezoeken, en reisbijstand.
 • Punt van Trots: Point of Pride biedt verschillende genderbevestigende programma’s, waaronder een jaarlijks operatiefonds, financiële steun voor elektrolyse, een gratis jaar hormoonvervangingstherapie en gratis borstbanden en shapewear.

Vieren

Woon een Pride-evenement bij.

Pak de vlaggen, trek je beste outfit aan, bedek jezelf met glitter en vier je ware zelf! Pride-evenementen worden over de hele wereld gehouden; bekijk deze wereldwijde directory van Pride-evenementen van de International LGBTQ + Travel Association.

Vier goed nieuws in de LGBTQ+ gemeenschap.

Het kan moeilijk zijn om het goede te vinden in de strijd voor echte gelijkheid, maar er gebeurt echt zoveel goeds in de LGBTQ + -gemeenschap! Neem het van ons aan, we zijn een goed nieuws mediabedrijf dat letterlijk een maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws maakt. (En je moet je abonneren!)

Deze maand hebben we ook een gloednieuwe Pride Edition van de Goodnewspaper beschikbaar!

Wanneer we onze hersenen vullen met herinneringen dat er veel goeds in de wereld is, helpt het ons om ons hoopvoller te voelen over de toekomst en moedigt het ons aan om deel uit te maken van het creëren van die betere toekomst.

Abonneer u op een e-mailnieuwsbrief met positief nieuws zoals de onze, bekijk goednieuwswebsites, goednieuws-apps en goednieuwspodcasts en doe al het mogelijke om ervoor te zorgen dat u regelmatig wordt blootgesteld aan hoopvolle nieuwsverhalen.

En, ten slotte, als je goed nieuws hebt gevonden , zorg er dan voor dat je het ook met anderen deelt!

Hier zijn een paar positieve nieuwsverhalen om u op weg te helpen:

Activiteiten op het werk

Leer meer over (en vermijd) regenboogwassen.

Rainbow-washing (soms aangeduid als pink-washing) is de handeling van bedrijven of bedrijven die Pride gebruiken als een excuus om winst te maken.

Schrijver Justice Audre definieerde regenboogwassen als het toestaan van “mensen, regeringen en bedrijven die geen tastbaar werk doen om LGBTQ + -gemeenschappen op een ander moment van het jaar te ondersteunen, om in de maand juni een regenboog bovenop iets te slaan.”

Dit kan zich op veel verschillende manieren manifesteren; van het gebruik van Pride of regenbogen om producten te pushen, het tijdelijk veranderen van logo’s, LGBTQ+ mensen gebruiken als rekwisieten in social media campagnes, aan het onderbetalen van queer talent, het bevorderen van een onveilige of niet-inclusieve werkomgeving, of het voeren van een Pride-campagne terwijl je actief bijdraagt aan anti-LGBTQ-politici.

Dus… dat is precies wat uw bedrijf is niet Gaan doen.

Een goede manier om ervoor te zorgen dat de Pride-festiviteiten van u of uw organisatie echt nuttig zijn (en niet voor winst of goede PR) is door de volgende vragen te stellen:

 • Wat is de reden dat we betrokken raken bij Pride?
 • Zijn LGBTQ+ mensen betrokken bij dit evenement of feest?
 • Zullen we prioriteit geven aan LGBTQ + -inclusie na Pride Month?
 • Gaat de winst rechtstreeks naar de LGBTQ+ gemeenschap?
 • Weerspiegelt deze viering de interne cultuur van ons bedrijf of onze organisatie?

Zorg ervoor dat uw werkplek gelijke rechten heeft voor zijn werknemers.

Met regenboogwassing in het achterhoofd is het niet genoeg om lgbtq+-mensen geen schade toe te brengen tijdens Pride, maar eerder het absolute minimum. Dit is een uitstekende gelegenheid om ervoor te zorgen dat uw werkplek niet alleen veilig en inclusief is voor LGBTQ + -werknemers, maar ook bevestigend en opzettelijk.

Zorg ervoor dat uw werkplek gelijke rechtenbescherming heeft voor de LGBTQ + -gemeenschap en ga een stap verder door te pleiten voor sterkere staatsbrede en landelijke non-discriminatiebescherming op de werkplek.

Een paar kleine stappen om LGBTQ + -inclusie te garanderen, zijn het bijwerken van beleid en handboeken om non-discriminatie van queer-werknemers te garanderen, het implementeren van gemeenschappelijk gebruik van voornaamwoorden en investeren in effectieve trainings- en onderwijsoplossingen die LGBTQ + -ervaringen centraal stellen.

De Human Rights Campaign heeft een geweldige lijst met de beste plaatsen voor LGBTQ + -mensen om in Amerika te werken.

Organiseer een evenement om geld in te zamelen voor LGBTQ + -organisaties.

Als uw bedrijf of organisatie goed werk levert door voor haar LGBTQ + -teamleden te zorgen, verspreid dan de liefde! Vier Pride door lgbtq+-communityleden buiten je bedrijf te verheffen door middel van vrijwilligersmogelijkheden, donaties, mentorprogramma’s en meer.

Bonuspunten als u uw team een betaalde vrijwilligersdag aanbiedt om een non-profitorganisatie in de omgeving te ondersteunen!

Activiteiten op school (voor studenten en docenten)

Begin een GLSEN-hoofdstuk op uw school.

Wat vaak “gay-straight alliances” (GSA’s) worden genoemd, worden steeds robuuster, inclusiever, ongelooflijke community-building groepen in scholen in het hele land, dankzij het Gay Lesbian Straight Education Network (GLSEN).

GLSEN werd in 1990 opgericht door een groep leraren om te helpen bij het creëren van bevestigende leeromgevingen voor LGBTQ + -jongeren door door studenten geleide bewegingen te stimuleren.

Naast het pleiten voor uitgebreid beleid, coördineert GLSEN een netwerk van 43 hoofdstukken in 30 staten in de VS en ondersteunt het door studenten geleide inspanningen in duizenden geregistreerde GSA’s in het hele land.

Schoolleiders kunnen talloze digitale bronnen vinden (voor zowel docenten als studenten), maar ook hun gebiedshoofdstuk vinden – of er zelf een starten – op de website van GLSEN.

Investeer in hoogwaardige LGBTQ+ educatieve training.

Schoolbesturen en administratie kunnen Pride Month gebruiken als een prachtige kans om hun lerarenopleidingen opnieuw te evalueren en te investeren in het beschermen, verheffen en leren over LGBTQ + -studenten. GLSEN heeft een verscheidenheid aan professionele ontwikkelingsbronnen om u op weg te helpen.

Het Welcoming Schools-programma van de Human Rights Campaign biedt ook het meest uitgebreide, op vooroordelen gebaseerde pestpreventieprogramma van het land dat LGBTQ + en genderinclusieve professionele ontwikkelingstraining biedt voor Pre-K-12-opvoeders.

Pleit voor kwaliteitsvolle, uitgebreide seksuele voorlichting.

Volgens het Center for American Progress is seksuele voorlichting alleen wettelijk verplicht in 22 staten, en hiervan zijn er slechts 12 mandaatonderwijs over anticonceptie, en slechts zeven vereisen dat de informatie medisch accuraat is.

Dit laat studenten – vooral LGBTQ + -studenten – achter met een waslijst aan slepende vragen. Uitgebreide seks ed is nodig voor alle studenten en draagt bij aan verminderde niveaus van vooroordelen tegen LGBTQ + -jongeren.

Begin je seksed advocacy-reis met bronnen van de Sex Education Collaborative, The American Psychological Association of Get Real. (PS: We schreven onlangs over hoe geweldige seks ed ook helpt de behoefte aan abortussen te verminderen.)

Zorg ervoor dat studenten toegang hebben tot bevestigende bronnen.

Zelfs als uw schooldistrict ver verwijderd is van enkele van de bovenstaande mijlpalen in LGBTQ + -jeugdbescherming, kunnen individuele leraren een grote impact hebben.

Uit een GLSEN 2017 National School Climate Survey bleek zelfs dat de aanwezigheid van ondersteunende en bevestigende leraren leidt tot een betere aanwezigheid, een hoger zelfbeeld en verbeterde academische prestaties.

Wijs uw klaslokaal aan als een LGBTQ + veilige ruimte en zorg ervoor dat uw studenten toegang hebben tot bevestigende bronnen over gender en seksualiteit. Gender Spectrum heeft een geweldige Gender Inclusive Schools Toolkit en The Safe Zone Project heeft een geweldige lijst met bronnen voor alle leraren om aan dek te hebben terwijl ze hun studenten ondersteunen.

Bescherm LGBTQ+ leraren door een Regionale Prisma Coalitie te starten.

Net als elke andere werkplek worden LGBTQ + -leraren gediscrimineerd vanwege hun genderidentiteit of seksuele geaardheid. Deze last wordt verdubbeld als leraren werken om hun studenten te beschermen en te ondersteunen te midden van hun eigen onderdrukkende systemen.

Een sterke bron voor leraren en hun studenten is Teach for America’s National Prism Alliance (NPA), die ervoor zorgt dat LGBTQ + -leraren en bondgenoten zijn uitgerust met intersectionele routekaarten over hun zoektochten om een einde te maken aan onderwijsongelijkheid.

NPA is opgericht in 2014 en biedt zijn leraren ondersteunende middelen zoals wetgevingskaarten om lokale bescherming, juridische hulpmiddelen en belangenbehartigingsgroepen voor peer-ondersteuning bij te houden.

Meer dan 25 Prism-besturen – ondersteuningsgroepnetwerken voor LGBTQ + en aanverwante opvoeders – zijn verspreid over het hele land en moedigen opvoeders aan om meer manieren te vinden om voor zichzelf te zorgen, terwijl ze hun studenten in staat stellen om te leren, vragen te stellen en advies te zoeken wanneer dat nodig is.

Lees meer en overweeg om je eigen regionale Prism Coalition te lanceren.

Op Social Media

Volg LGBTQ+ creators (en betaal ze!)

Je kent de boor! Het maakt niet uit hoe inclusief en divers uw volgerslijsten op sociale media zijn, u kunt altijd nog meer briljante makers ondersteunen. Volg LGBTQ + -makers, geef ze een fooi voor hun werk, abonneer je op hun Patreons, koop hun merchandise en al die andere goede dingen.

Weet u niet zeker wie er op uw feed moet worden opgenomen? We helpen je op weg met deze lijst met de beste LGBTQ + contentmakers en influencers die hun platforms voorgoed gebruiken.

Deel beleggingsfondsen die LGBTQ + -mensen verheffen.

Het kost bijna geen tijd om belangrijke informatie te verheffen en te delen met uw volgers op sociale media. Een manier om de steun voor uw LGBTQ + -gemeenschapsleden te vergroten, is door beleggingsfondsen te delen die genderbevestigende operaties ondersteunen, housing, en andere benodigdheden.

Als je kunt, zorg er dan voor dat je ook doneert ter ondersteuning van deze fondsen. Het kan soms moeilijk zijn om beleggingsfondsen in uw gemeenschap te vinden, dus om aan de slag te gaan, kunt u de pagina van GoFundMe doorzoeken om mensen te vinden die geld nodig hebben voor genderbevestigende zorg.

Lees glaad’s Social Media Safety Index.

Hoewel velen van ons waarschijnlijk al in pro-LGBTQ + -bubbels in onze online en persoonlijke gemeenschappen wonen, is het internet als geheel vaak onveilig voor mensen in gemarginaliseerde gemeenschappen.

Het is belangrijk om goed na te denken over het geven van inhoudswaarschuwingen, het stellen van grenzen online en waakhonden te zijn voor uw favoriete makers door schadelijke inhoud of accounts te blokkeren en te rapporteren.

GLAAD heeft ook een ongelooflijke bron samengesteld: hun allereerste Social Media Safety Index.

Deze baanbrekende index bevat een basisevaluatie van LGBTQ + -gebruikersveiligheidservaringen op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en TikTok. Het biedt ook aanbevelingen voor de industrie, een lijst met anti-LGBTQ online haatzaaiende uitlatingen en pakt schadelijke desinformatie aan.

Als bondgenoot

Maak het niet over jou.

Luister, we houden allemaal net zoveel van een “yas hunty” van Johnathan Van Ness als de volgende persoon, maar het is zo belangrijk dat we op de hoogte zijn van onze verschillende privileges tijdens Pride Month. Queer cultuur is niet iets voor bondgenoten om te coöpteren, en het is vooral geen viering van het werk dat je als bondgenoot doet. Hoeveel we ook van je houden, waarderen en je nodig hebben, Pride Month is niet van jou.

Pride is zowel een viering van queerness en authenticiteit, als een tijd om de levens te eren, te reflecteren en te rouwen van degenen die de LGBTQ + -gemeenschap onderweg heeft verloren.

Als bondgenoot is het jouw taak tijdens Pride om ruimtes veilig en bevestigend te maken voor mensen om zichzelf te zijn, rijkdom te herverdelen onder LGBTQ + -gemeenschapsleden (vooral zwarte en bruine transmensen) en meer te leren bij elke beurt om beter op te komen voor je buren.

Ook: de ‘A’ in LGBTQIA staat voor ‘aseksueel’, ‘agender’ of ‘aromantisch’; niet voor ‘bondgenoot’.

Winkel bij queer-bedrijven.

Een geweldige manier om op te komen voor je LGBTQ + -buren is om hen financieel te ondersteunen. Winkelen in queer-bedrijven is ook leuk omdat je de zoete dopamine-afgifte krijgt van het kopen van iets, en je kunt blij zijn als je weet dat je geld meteen teruggaat naar een LGBTQ + -bedrijfseigenaar die elke dag zijn kont afwerkt.

Hoewel we zouden willen dat we elk geweldig LGBTQ + -bedrijf, winkel of product hier in dit artikel konden vermelden, zouden we waarschijnlijk het internet breken.

Dus, net zoals je je Yelp-zoekopdrachten kunt verfijnen voor Aziatische, Latinx- en Black-owned bedrijven, kun je hetzelfde doen om LGBTQ + -bedrijven in je omgeving te vinden!

Maak een actieplan om na juni op te komen dagen voor LGBTQ+ mensen.

Pride Month is een geweldig middel om LGBTQ + -ondersteuning in uw gemeenschap te versterken, maar de behoefte aan bevestigende en deskundige bondgenoten eindigt niet op 1 juli. Maak een actieplan om je werk voort te zetten nadat deze feestmaand is afgelopen.

Ga je een terugkerende donatie opzetten? Zult u één keer per week budgetteren om fondsen voor wederzijdse hulp te ondersteunen? Ga je een initiatief leiden op je werkplek? Kom opdagen om te getuigen in uw staatswetgever? Penvriend worden voor gedetineerde LGBTQ+-mensen?

Misschien heb je erover nagedacht om je kandidaat te stellen voor het ambt, pleegouder te worden of je kerkleiding te confronteren.

Soms weten we niet altijd wat we moeten doen, maar het antwoord is simpel: je doet wat je kunt.

In de kast

Sommige LGBTQ + -mensen zijn niet klaar om deze Pride Month uit te komen. Om welke reden dan ook, we willen dat ze weten dat het A-OK is om nog steeds “in de kast” te zijn, je identiteit in twijfel te trekken of al deze veranderingen en realisaties te verwerken.

We hopen dat je op een veilige en bevestigende plek bent, maar we hopen ook dat je weet dat er nog steeds veel manieren zijn om je eigen identiteit te bevestigen zonder deze aan de wereld aan te kondigen.

Vice heeft een geweldig artikel over manieren om Pride te vieren als je niet publiekelijk buiten bent, maar hier zijn ook een paar opties die we hebben bedacht!

Draag subtiele Pride merch.

Een leuke manier om in je Pride-geest te leunen is door Pride-merch of kleuren op een subtiele manier te dragen! Hoewel het meest duurzame ding om te dragen alle kleurgecodeerde items zijn die je in je kast hebt, zijn hier een paar kleine bedrijfsvermeldingen als je iets nieuws aan je repertoire wilt toevoegen:

Luister naar LGBTQ+ podcasts.

Draag je graag je koptelefoon of AirPods om te verdwalen in muziek? Probeer ook eens wat podcasts! Yoje kunt luisteren naar een aantal geweldige bevestigende of goofy gay pods allemaal in de privacy van je eigen hoofdtelefoon.

Hier is een lijst met LGBTQ + -podcasts om aan uw wachtrij toe te voegen.

Nog één ding: Pride-maand moet niet eindigen in juli. Er zijn LGBTQ+ Pride-dagen om het hele jaar door te vieren.

Misschien vind je dit ook interessant:

Table of Contents