24 Eenvoudige Tarot spreads met drie kaarten voor beginners

24 Eenvoudige Tarot spreads met drie kaarten voor beginners

Wanneer je tarot leert lezen, voel je je misschien overweldigd door wat je niet weet. Er zijn 78 kaarten! Wat betekenen ze allemaal? Wat vertelt de positie van elke kaart in een spread je? Er lijken zoveel regels en zo weinig tijd te zijn.

In feite vertrouwen de meeste ervaren tarotlezers meer op hun intuïtie dan op welk regelboek dan ook. Tarotlezers merken bijvoorbeeld hoe de kaarten met elkaar spreken.

Door de kaarten, de wereld om hen heen en zichzelf te observeren, trekken lezers conclusies. De tarotspread met drie kaarten is de perfecte spread voor het oefenen van je observatievaardigheden!

spread met drie kaarten

Drie kaarten bieden meer informatie dan één kaart en bieden u de mogelijkheid om de relaties tussen symbolen, cijfers en andere kaartpatronen te bepalen.

Maar de tarotspread met drie kaarten biedt niet zoveel informatie dat je je verward voelt – dit kan gebeuren met een Celtic Cross-spread met tien kaarten, vooral als je nieuw bent in het lezen.

Als lezer kun je het hele deck gebruiken als je wilt, maar de tarotspread met drie kaarten blijft een betrouwbare manier om een situatie, een thema of een antwoord vast te leggen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de verschillende spreadontwerpen met drie kaarten die u kunt gebruiken om uw specifieke interesses te verkennen en algemene vaardigheden als lezer te ontwikkelen.

Wat is een tarotspread met drie kaarten?

Een tarotspread met drie kaarten is gewoon een lay-out met drie kaarten uit je tarotdeck. Meestal rangschikken lezers kaarten in een horizontale lijn en lezen ze van links naar rechts. U kunt echter ook experimenteren met niet-lineaire patronen.

Je systeem van intenties instellen, het deck schudden en kaarten trekken is uniek voor jou. Wees niet bang om verschillende technieken uit te proberen wanneer je de tarotspread met drie kaarten beoefent.

tarotspread met drie kaarten

Sommige lezers waaieren bijvoorbeeld de kaarten uit nadat ze hebben geschud en volgen hun intuïtie terwijl ze trekken. Anderen trekken de bovenste drie kaarten na het schuifelen of snijden het deck in drieën.

Hoe u uw kaarten ook trekt, u kunt een van de 8 eenvoudige spreads hieronder gebruiken om de resultaten te rangschikken en te interpreteren.

Hoe gebruik je een tarotspread met drie kaarten?

De tarotspreads met drie kaarten die hieronder worden beschreven, zijn geordend op thema. Je kunt spreads onderzoeken voor liefde, carrière en meer. Binnen elke categorie vindt u meerdere suggesties om het thema te verkennen.

Zodra u een paar van deze spreads hebt geprobeerd, raden we u aan om uw eigen spreads te maken. Misschien heb je een speciale gelegenheid of een ongewone vraag. U kunt kaartbetekenissen kiezen die passen jouw Doelen.

Gebruik deze tarotspreads met drie kaarten als inspiratie voor je eigen uitvindingen! Overweeg een dagboek bij te houden van je lezingen om ze opnieuw te bekijken, net zoals je misschien een recept hebt dat je in de keuken hebt geïmproviseerd.

Drie-Kaart Tarot Spreads

Deze tarotspreads met drie kaarten zijn geweldige plaatsen om te beginnen bij het leren lezen van tarotspreads. Elke suggestie bevat drie trefwoorden of zinnen. Plaats de kaarten die je trekt in die volgorde in een lijn en lees van links naar rechts.

Algemene Drie Kaarten Tarot Spread

Soms wil je de kaarten raadplegen voor een algemene momentopname. Misschien ben je niet op zoek naar iets in het bijzonder en wil je zien wat de kaarten die je trekt benadrukken. Ze kunnen je ergens aan herinneren of je inspireren om dieper in een aspect van je leven te kijken.

De volgende spreads zijn uitstekend geschikt voor het ontdekken van algemene informatie:

 • Verleden – Heden – Toekomst: Een klassieke spread, deze drie kaarten helpen je te zien hoe een belangrijke invloed uit het verleden een huidige situatie beïnvloedt. Je kunt ook onderzoeken hoe je huidige houding en gedrag een waarschijnlijke uitkomst creëren.
 • Kansen – Uitdagingen – Advies: Deze spreiding is geweldig als je een specifieke situatie in gedachten hebt. Wat werkt in jouw voordeel? Wat werkt tegen je? De laatste kaart biedt een energie of hulpmiddel om je op te concentreren terwijl je vooruitgaat.
 • Sterke punten – zwakke punten – Groei: Uitstekend voor zelfreflectie, deze spread is nuttig voor dagelijkse lezingen die je aarden. Verken gebieden van kracht, zwakte en je grootste kans op groei. Je kunt zelfs van de derde kaart een mantra voor je dag of week maken.

Drie-Kaart Tarot Spread voor Liefde en Relaties

Deze spreads met drie kaarten zijn het beste als je een andere persoon in gedachten hebt. Deze persoon kan een love interest zijn, een langdurige partner of een vriend wiens motivaties mysterieus zijn of wiens rol in je leven je in verwarring brengt.

Raadpleeg deze spreads voor meer informatie over uw dynamic en toekomst met een andere persoon:

 • Wat u wilt – wat zij willen – uw toekomst: Deze basislezing geeft je een idee of je verlangens op elkaar zijn afgestemd en waar je samen naartoe kunt gaan. Het is effectief voor allerlei soorten relaties, van casual tot zeer toegewijd.
 • Wat jou verenigt – Wat verdeelt jou – Waar je je op moet concentreren: Deze is geweldig voor relaties die al goed zijn ingeburgerd wanneer je wilt weten hoe je iets nog sterkers kunt opbouwen.
 • Love Interest # 1 – Love Interest # 2 – Hoe te beslissen: Team Edward of Team Jacob? Meestal word je uiteindelijk gedwongen om te kiezen. Gebruik deze spread wanneer je kiest tussen twee opties voor liefde.

Drie-Kaart Tarot Spread voor de Toekomst

Misschien wilt u ook een spread met drie kaarten proberen om te zien welke toekomst mogelijk is. Hoewel kaarten niet kunnen voorspellen wat er precies zal gebeuren, kunnen ze een krachtig hulpmiddel zijn om te manifesteren wat je wilt.

Probeer deze spreads om meer te weten te komen over waarschijnlijke resultaten en hoe u de gewenste toekomst kunt krijgen:

 • Wat je hebt – wat je wilt – hoe je er kunt komen: Deze verspreiding helpt je de factoren in je leven te isoleren die je misschien over het hoofd ziet of waarvan je je niet bewust bent terwijl je verder gaat.
 • Wat zal helpen – Wat zal belemmeren – Uw potentieel: Gebruik deze spread met drie kaarten als je een specifiek doel hebt. Het zal je helpen begrijpen wie of wat aan jouw kant staat (of niet) en wat de best mogelijke uitkomst zou kunnen zijn.
 • Doelen – Obstakels – Tools: Dit is een geweldige spread om basisdetails over uw plannen vast te leggen. De “Tools” -kaart stelt u in staat om de controle over uw toekomst te nemen door u te herinneren aan de vaardigheden en troeven in uw hoek.

Tarot met drie kaarten voor besluitvorming

Tarotkaarten kunnen je ook helpen om duidelijk te maken hoe je de moeilijke keuzes in je leven kunt maken. De meeste van deze spreads benadrukken wat voor en tegen je werkt om je te helpen de beste manier van handelen te nemen.

Gebruik van een van deze tarot met drie kaarten wanneer je het gevoel hebt vast te zitten tussen een rots en een harde plek:

 • Sterke punten – Zwakke punten – AdviesDeze spread is ontworpen om u te helpen zien hoe het erkennen van uw persoonlijke eigenschappen u kan helpen de verwarring die u misschien voelt op te ruimen. Wat heb je te bieden? Hoe zit je jezelf in de weg?
 • Kansen – Uitdagingen – Oplossing: In tegenstelling tot de bovenstaande spread, richt deze zich op de externe invloeden op uw beslissing, wat leidt tot een mogelijke oplossing.
 • Optie # 1 – Optie # 2 – Beslissende factor: Wanneer u een duidelijke keuze hebt tussen twee acties, paden of oplossingen, destilleert deze spread de essentie van elke optie en biedt een aandachtsgebied terwijl u uw beslissing neemt.

Drie-Kaart Tarot Spread voor Carrière

Vragen over liefde en relaties kunnen zeker tarotlezingen domineren, maar veel mensen hebben ook vragen over de kansen en voldoeningen in hun werk.

Deze tarotspreads met drie kaarten zijn ontworpen voor een carrièrefocus:

 • Passie – Vaardigheid – Carrière mogelijkheid: Deze eerste spread met drie kaarten is het beste om te beslissen welke carrière te volgen. De eerste twee kaarten helpen je te begrijpen hoe je je waarden en dromen kunt afstemmen op je praktische vaardigheden om een passende carrièrekeuze te bepalen.
 • Doelen – Tools – Pad: Als je eenmaal weet welke carrière bij je past, heb je misschien vragen over hoe je dit kunt bereiken. Deze spread is er om u te helpen begrijpen welke hulpmiddelen u hebt en hoe u ze in uw voordeel kunt gebruiken.
 • Obstakel – Uw positie – Kans: Deze spread is ontworpen voor het verkennen van uitdagingen waarmee u op het werk of in uw zoektocht naar werk wordt geconfronteerd. Wat is het grootste obstakel? Wat is je relatie ermee? Welke kans om vooruitgang te boeken heb je over het hoofd gezien?

Drie-Kaart Tarot Spread voor Geld

Hoewel ze carrière kunnen inhouden, zijn geldspreads het beste om te bepalen hoe u het beste met uw middelen kunt omgaan. Hoe moet je bijvoorbeeld uitgeven of beleggen? Afgezien van carrière, waar zou je je geld vandaan kunnen halen?

De volgende spreads helpen u in evenwicht te brengen wat er in en wat er uit uw portemonnee komt:

 • Probleem – Actiestappen – Hulp: Deze spreiding helpt wanneer u geconfronteerd wordt met een probleem in uw financiële situatie. Het probleem kan een investeringsverlies zijn, een nieuwe druk op uw budget of iets anders. De tweede twee kaarten helpen je te kijken welke stappen je direct kunt zetten en wie of wat je kan helpen.
 • Kans – Nadeel – VoordelenSoms geeft het leven je een financiële kans die ten koste kan gaan van iets anders zoals je energie, tijd of levensstijl. Deze spread helpt yu begrijpt de voor- en nadelen van het accepteren van de kans.
 • Uitgeven – Sparen – Focus: Geweldig voor budgettering, trek deze drie kaarten naar hoe uw uitgaven en besparingen u beïnvloeden, evenals waar u zich op moet concentreren om balans en gemak te vinden in uw financiële situatie in de toekomst.

Drie-Kaart Tarot Spread voor Innerlijke Begeleiding

Je kunt ook naar de tarotkaarten komen om meer over jezelf te leren: je verborgen motieven, onbenutte mogelijkheden of dingen waarvan je bang bent om toe te geven dat je ze wilt.

De volgende spreads zijn ontworpen voor zelfontdekking:

 • Lichaam – Emotie – Geest: Wanneer u een eenvoudige check-in met uzelf wilt doen, trekt u deze drie kaarten. Elke kaart vertegenwoordigt de staat van één aspect van jezelf. Door te begrijpen hoe je je voelt, leer je hoe je jezelf kunt geven wat je nodig hebt.
 • Ego – Id – Superego: Deze drie categorieën vertegenwoordigen verschillende aspecten van de geest. (Je herkent ze misschien als je Freud hebt bestudeerd.) De “Ego” -kaart laat je zien wat je opmerkt of waar je om geeft, en de “Id” onthult motivatoren die van invloed zijn op je acties waarvan je je niet bewust bent. Ten slotte onthult de “Superego” -kaart je potentieel, het zelf dat je creëert vanuit je verlangens en gedrag.
 • Roeping – Twijfels – Acties: Deze verspreiding helpt je om je gevoelens te verwerken rond het volgen van een hogere roeping. De eerste kaart richt zich op je doel in het leven en de volgende kaarten richten zich op eventuele twijfels die je hebt, evenals acties die je kunt ondernemen om deze hogere aspiratie na te streven.

Drie-Kaart Tarot Spread voor Creativiteit

Als je een schrijver of kunstenaar bent, heb je een relatie met je eigen creativiteit. Je weet wat je inspireert en wat werkt als je je ongeïnspireerd voelt. U kunt ook specifieke projecten waaraan u werkt die onbekende uitdagingen met zich meebrengen.

Raadpleeg de drie onderstaande spreads wanneer je vragen hebt over je artistieke leven:

 • Inspiratiebron – Hoe het te kanaliseren – Potentieel resultaat: Deze spread helpt je te begrijpen welke inspiratiebron je op dit moment het meest van dienst kan zijn. De tweede kaart geeft je inzicht in hoe je je inspiratie kunt kanaliseren, of het nu gaat om de natuur, relaties, een soort retraite of iets anders. De uiteindelijke kaart presenteert een mogelijke uitkomst, zoals een nieuw idee of het hoogtepunt van een langetermijnproject.
 • Wat blokkeert creativiteit – gewoonte om los te laten – gewoonte om te cultiveren: Schrijvers worstelen vaak met writers’ block, en dit gevoel kan je ook bekend voorkomen. Deze spread isoleert wat je creativiteit belemmert om je te begeleiden naar betere gewoonten die de creatieve sappen laten stromen. Welke gewoonte moet je loslaten? Welke moet je verder ontwikkelen?
 • Ambitie – Gemeenschap – Kans: Terwijl ze ernaar streven om de kost te verdienen, krijgen kunstenaars veel steun van hun gemeenschap. Deze drie kaarten onthullen de ambitie of het project waar je je momenteel op richt, evenals de manier waarop je community je vooruitgang promoot of afleidt. Ten slotte helpt de mogelijkheid u te zien wie of wat in uw netwerk u kan helpen een duurzame carrière te creëren!

Kun je geen genoeg krijgen van het leren van nieuwe tarotspreads?

Verken de verscheidenheid aan algemene tarotspreads om te beslissen wat je vervolgens wilt oefenen!

Bekijk bijvoorbeeld hoe je kunt werken met spreads met meer kaarten, zoals spreads met vijf kaarten, spreads met zeven kaarten of het beroemde Celtic Cross met tien kaarten.

drie kaarten tarot spread gratis

U kunt ook onderwerpen verkennen die hier niet worden besproken of uw eigen spreads maken om uw unieke problemen en zorgen aan te pakken.

Is er een tarot met drie kaarten hierboven die goed voor je werkte? Een idee dat je hebt dat hierboven niet werd genoemd?