18 ideeën om small business saturday (2023) te vieren

Een paar jaar geleden herinner ik me dat ik een Instagram-post of een schattige Pinterest-afbeelding zag met de tekst: “Elke keer dat je bij een klein bedrijf winkelt, doet een echt persoon een vrolijk dansje.”

Ik vond het zo schattig, me voorstellend dat mijn bestelmelding de oorzaak was van iemands feest. En toen werd ik zelf eigenaar van een klein bedrijf, freelancend met mijn schrijf- en fotografievaardigheden om de eindjes aan elkaar te knopen tijdens het hoogtepunt van de pandemie.

Toen ik vragen kreeg van vreemden om een fotosessie met hun familie te boeken, of een klant interesse toonde om samen aan de strategie voor sociale media te werken – of uiteindelijk, toen een zeer coole goednieuwspublicatie (dat is ook een klein bedrijf!) me inhuurde als aannemer om te helpen bij het maken van de maandelijkse Goodnewspaper, was het niet alleen een vrolijke dans. Het was een opluchting dansen.

Eigenaren van kleine bedrijven vertrouwen op klanten en klanten om de rekeningen te betalen, voedsel op tafel te zetten en te gedijen bij het doen van werk waar ze echt gepassioneerd over zijn.

De Small Business Administratie over het algemeen definieert een klein bedrijf als een onafhankelijke onderneming met winstoogmerk die 500 of minder mensen in dienst heeft. Hoewel werknemers- en omzetpercentages variëren tussen industrieën, zijn kleine bedrijven onafhankelijk eigendom en worden ze geëxploiteerd en zijn ze volledig gescheiden van grote bedrijven.

Kleine bedrijven in uw gemeenschap kunnen winkel- en restaurantaanbiedingen omvatten, zoals bodega’s, boetieks of bakkerijen, of handelaars zoals kappers, timmerlieden of fotografen.

De voordelen van het ondersteunen van een klein bedrijf hebben een enorme impact op uw lokale economie. De voordelen van klein winkelen zijn onder meer gemeenschapsondersteuning, uitstekende en gepersonaliseerde klantenservice, innovatie en creativiteit, het creëren van banen en een kleinere ecologische voetafdruk.

Dus wanneer je besluit om – bijvoorbeeld, te winkelen voor een sojawaskaars van je lokale boetiek, of al je vriendinnen elk jaar een armband van dezelfde ambachtelijke maker te kopen – investeer je in je gemeenschap, betaal je iemands salaris en zorg je opzettelijker voor de planeet dan wanneer je exclusief zou winkelen bij grote doosverkopers.

En een van de beste excuses om je herbruikbare tote boodschappentassen klaar te krijgen? Small Business Zaterdag, baby.

Dit jaar valt Small Business Saturday op 26 november. Het is altijd de zaterdag na Thanksgiving, en het is een geweldige manier om je dollars te gebruiken om te winkelen voor de feestdagen – en te investeren in de kleine winkels die je kent en waar je van houdt.

Omdat er zoveel kleine bedrijven zijn die uw steun nodig hebben, hebben we deze gids samengesteld om u te helpen de Zaterdag van kleine bedrijven dit jaar in stijl te vieren.

We hebben manieren geschetst om uw favorieten te ondersteunen wanneer u geen enorm budget heeft, hoe u nieuwe kleine bedrijven kunt vinden om te winkelen en hoe u het allemaal duurzaam kunt doen!

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u.

Misschien vind je dit ook interessant: Het beste goede nieuws verhalen over kleine bedrijven

Hoeveel geven mensen uit aan Small Business Saturday?

Uw Small Business Saturday-dollars maken zeker een verschil. In 2021 gaven Amerikaanse shoppers meer dan $ 20 miljard uit aan Small Business Saturday, volgens American Express. Het vakantieseizoen is vaak een make-or-break-tijd voor eigenaren van kleine bedrijven, en ervoor kiezen om hen te ondersteunen betekent dat de lichten aan blijven.

Statistieken &Feiten over Small Business Zaterdag:

Zoals we hebben gedeeld, is het ondersteunen van kleine bedrijven niet alleen goed voor individuen, het is een belangrijk element voor een gezonde economie. Hier zijn een paar nuttige statistieken en feiten die wijzen op de grote impact die kleine bedrijven hebben op onze economie:

Hoe small business zaterdag dit jaar te vieren:

Winkel lokale bedrijven.

Het eerste item op deze lijst is absoluut het meest voor de hand liggende, maar het is ook een toestemmingsbriefje om jezelf te behandelen.

Doe een bewuste poging om te winkelen bij een lokaal bedrijf, zelfs voor jezelf! Klein winkelen en lokaal vermindert uw ecologische voetafdruk door de behoefte aan scheepvaart en emissies te verminderen, helpt leden van uw gemeenschap rechtstreeks en laat u vaak achter met een aantal echt unieke en unieke vondsten.

Weet u niet zeker waar u enkele lokale bedrijven kunt vinden om te winkelen? Blader door een lokale toeristische website of Instagram-pagina, duik diep op Yelp of vraag je vrienden zelfs om een lijst met hun favoriete lokale winkels.

Koop cadeaus van kleine bedrijven.

Oké, prima. Je moet de liefde waarschijnlijk een beetje verspreiden, tMol Kun je jezelf uitdagen om een bepaald percentage van je jaarlijkse vakantiecadeaus bij kleine bedrijven te kopen?

Wij helpen je op weg! Veel van onze cadeaugidsen bevatten items van kleine bedrijven. Bekijk er een paar:

Geschenken voor milieuactivisten
Cadeaus voor liefhebbers van nationaal park
Duurzame Kousenvullers
Verbruiksartikelen Cadeaus

Koop cadeaubonnen van kleine bedrijven.

Wil je niet worstelen om het perfecte cadeau voor iemand te vinden? Koop een handvol cadeaubonnen voor een klein bedrijf! Dit is altijd een overwinning voor de kieskeurigste mensen in je omgeving en vormt nog steeds een geweldig, attent geschenk.

Ik bedoel, wie wil er nu niet het equivalent van een handvol gratis lattes uit hun favoriete lokale café?

Eet in lokale restaurants.

We snappen het: soms lonken de gouden bogen ons. Maar als er één dag per jaar is om een lokaal restaurant te kiezen boven een grote keten, is het Small Business Saturday!

Vergeet niet om altijd geef goed fooi en heb geduld met retail- en servicemedewerkers – maar vooral in een druk weekend als dit.

Huur een klein bedrijf of lokale serviceprovider in.

Winkelen, dineren – en een show! Er zijn andere manieren om kleine bedrijven te ondersteunen buiten een shopping spree. Overweeg een voucher te kopen voor een service zoals een fotosessie, nagelafspraak of paint-n-sip-les. Je kunt je grote vakantieweekend zelfs afsluiten met een film in een lokaal indietheater.

Er zijn verschillende manieren om kleine serviceproviders te ondersteunen of een unieke lokale ervaring te bieden – wees creatief!

Organiseer een evenement met een klein bedrijf.

Organiseer je dit jaar de feestdagen met de hele fam? Laat de keukennachtmerrie achterwege voor een feestzaal in een lokaal restaurant, of huur een lokaal bedrijf in om voor uw bemanning te zorgen.

Je kunt ook kijken naar het organiseren van een evenement in een lokale huurruimte, galerij of winkelgebied voor die vakantiebijeenkomsten (zoals bedrijfsfeesten) dit jaar.

Laat een positieve beoordeling achter voor een klein bedrijf waar je van houdt.

U hoeft helemaal geen geld uit te geven om een klein bedrijf te ondersteunen. Neem wat tijd uit je dag om een handvol positieve recensies achter te laten voor je favorieten!

Spring op Google, Facebook of Yelp en leg uit wat je leuk vindt aan dit bedrijf en hoe het je een positieve ervaring heeft geboden.

Winkel duurzame kleine bedrijven.

We hebben al vastgesteld dat klein winkelen een geweldige manier is om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Het beste van alles? Winkelen in een duurzaam klein bedrijf.

Een duurzaam klein bedrijf zal zeer transparant zijn over zijn duurzaamheidspraktijken, waaronder verpakking, recycling en afvalbeheer, arbeidspraktijken, productiematerialen en -methoden en meer. Velen kunnen ook worden gecertificeerd door externe organisaties die de methoden en materialen hebben gecontroleerd die zijn gebruikt om zijn producten te maken.

Sommige van onze favoriete kleine duurzame kleine bedrijven bieden ook veel producten die u helpen een meer milieubewuste levensstijl te leiden. Bekijk ze eens:

Made Handel
EarthHero
Pakket Gratis Shop
Pad&co
Wearwell
Novica
Goud

Steun kleine bedrijven die iets terugdoen.

Kleine bedrijven zijn vaak missiegedreven om terug te geven aan bepaalde doelen, of zijn zelfs opgericht om een probleem op te lossen of een behoefte te vervullen die uiteindelijk veel andere mensen helpt. Geef uw dollars uit en bied uw steun aan kleine bedrijven die dit seizoen graag iets terug willen doen.

Shop onze ultieme gids voor cadeaus die teruggeven

Steun artiesten en influencers.

We hebben allemaal een handvol favoriete artiesten of makers die we online volgen (bij Good Good Good zijn we grote fans van Danielle Coke, Morgan Harper Nichols en Adam J. Kurtz!).

De kans is groot dat die kunstenaars ook goederen verkopen zoals originele werken, prints, merchandise en meer. Winkelen vanuit hun winkels is een andere geweldige kans om een individu of gemeenschap rechtstreeks te ondersteunen.

Steun bedrijven die eigendom zijn van historisch gemarginaliseerde groepen.

We moeten het hebben over de olifant in de kamer: kapitalisme. Hoe je het ook wendt of keert, de Amerikaanse economie is gebouwd op een racistisch, hetero-patriarchaal systeem dat lang verschillende groepen mensen heeft onderdrukt en gemarginaliseerd. Oef.

LGBTQ +, Zwart, Inheems, Spaans, AAPI en andere mensen van kleurenbedrijven moeten zeker bovenaan uw boodschappenlijstjes staan.

Wanneer u bedrijven winkelt die eigendom zijn van historisch en opzettelijk gemarginaliseerde groepen, helpt u welvaartskloven te dichten, unieke en diverse culturen en artisticiteit te vieren, kansen te creëren en een meer rechtvaardige en rechtvaardige economie te ontwikkelen die iedereen ondersteunt – niet alleen de mensen aan de top.

Wil je hulp bij het vinden van diverse bedrijven? Bij ons zit je goed!

Zoek black-owned bedrijven om te ondersteunen
Zoek LGBTQ+ bedrijven om te ondersteunen
Zoek AAPI-bedrijven om te ondersteunen
Vind inheemse bedrijven om te ondersteunen
Vind Spaanse en Latinx-bedrijven om te ondersteunen

Winkel rechtstreeks bij een bedrijf, in plaats van via een app of winkel van derden.

Soms kan een beetje gemak ons leven een stuk gemakkelijker maken, maar we moeten in gedachten houden dat dit gemak een prijs kan hebben voor anderen.

Apps voor het bezorgen van eten brengen vaak hoge kosten in rekening voor restaurants. In plaats van afhaalmaaltijden te bestellen via Grubhub of DoorDash, bestel je rechtstreeks bij het lokale restaurant.

Veel kleine bedrijven verkopen hun producten via big box-winkels. In plaats van te winkelen bij een klein merk op Amazon of Target, zoekt u gewoon naar het kleine merk en plaatst u uw bestelling rechtstreeks op hun eigen website.

Door dit te doen, steekt u meer geld rechtstreeks terug in het bedrijf en voorkomt u dat bedrijfseigenaren kosten betalen. Ga jij!

Winkel bij onafhankelijke boekhandels.

Meg Ryan en Tom Hanks, we tikken je aan.

Als je de klassieke romantische komedie ‘You’ve Got Mail’ hebt gezien, of als je hebt gewinkeld in een indie-boekwinkel, weet je hoe intrinsiek een lokale boekhandel is voor de identiteit van een gemeenschap.

Deze boekhandels brengen lezers samen en bieden een menselijk element aan leesgemeenschappen die gigantische retailers eenvoudigweg niet kunnen. We dagen je uit om de tweedaagse verzending in te ruilen voor een in cadeauverpakking verpakt boek dat door een van je buren op de plank ligt en het verschil te merken.

Neem de tijd om door een lokale boekhandel in je gemeenschap te lopen – en misschien zelfs een gesprek aan te gaan met de eigenaren om een aantal geweldige gepersonaliseerde boekaanbevelingen te krijgen.

Als u online moet winkelen, helpen websites zoals Bookshop.org en Libro.fm u de indie-boekverkopers van uw keuze vanuit uw luie stoel te ondersteunen.

En als je wat meer opties nodig hebt, bekijk dan zeker onze Amazon-boekwinkelalternatieven en Audible-alternatieven voor audioboeken.

Shop op Etsy.

Etsy is een goudmijn voor aangepaste geschenken, unieke vondsten en handgemaakte creaties en is een verkopersmarktplaats waar je zo ongeveer alles kunt vinden.

Zoek naar uw volgende aankoop in de wetenschap dat het geld dat u uitgeeft een individuele ambachtsman of een klein bedrijf zal ondersteunen – waarvan ik bijna zeker weet dat het het hele seizoen gelukkig zal dansen.

Post over een klein bedrijf waar je van houdt op sociale media.

Een andere gratis optie voor Small Business Saturday is om je liefde voor je favorieten te delen op sociale media. Maak een kleine gids voor je go-to lokale winkels, plaats een TikTok met de beste scores van het seizoen of deel de post van een klein bedrijf op je Instagram Stories.

Een eenvoudig aandeel, opslaan of opmerking kan leiden tot een levensveranderende verkoop voor een eigenaar van een klein bedrijf.

Overweeg om de banden met Amazon te verbreken.

Hoewel veel kleine bedrijven Amazon (zoals meer dan 2 miljoen kleine bedrijven) gebruiken als een manier om meer klanten te bereiken, is het zeker niet de beste plek om klein te winkelen.

Onder een lange lijst van kritieken heeft Amazon een aanzienlijke negatieve impact op het milieu, draagt het bij aan overconsumptie, behandelt het zijn werknemers en aannemers slecht – en verzamelt het gegevens over bedrijven die op zijn site verkopen en gebruikt het die gegevens vervolgens om zijn eigen concurrenten te creëren en te promoten.

Dus hoewel er zeker iets te zeggen valt voor de toegankelijkheid van Amazon, kun je een klein bedrijf veel beter rechtstreeks ondersteunen dan door Jeff Bezos een kijkje te geven op je boodschappenlijstje.

Bekijk de 15 beste Amazon-alternatieven

Start je eigen bedrijfje.

Wat is een betere manier om Small Business Saturday te vieren dan door de bal in beweging te krijgen om een eigen klein bedrijf te starten. Heb je erover nagedacht om de sprong te maken, unieke producten te maken of diensten aan te bieden die aansluiten bij je vaardigheden?

Als de ondernemersgeest roept, wil je misschien eens luisteren. Begin met leren over beginnen een klein bedrijf van de Small Business Association!

Maak je klaar voor Giving Tuesday.

Het ondersteunen van kleine bedrijven is geweldig, maar zorg ervoor dat je op schema blijft met je budget om op Giving Tuesday te verschijnen en bereid je voor om te doneren aan, vrijwilligerswerk te doen met of bewustzijn te verspreiden voor je geliefde doelen en non-profitorganisaties.

Ontdek de beste ideeën voor Giving Tuesday-viering en deel enkele Giving Tuesday quotes

Veelgestelde vragen:

Wanneer is Small Business Saturday?

Small Business Saturday vindt plaats op de zaterdag na Thanksgiving. In 2022 is Small Business Saturday op 26 november. In 2023 vindt het plaats op 25 november. De dag is gewijd aan het stimuleren van klanten naar lokale bedrijven en het omarmen van positieve effecten op de werkgelegenheid, het economisch welzijn en de vitaliteit van de gemeenschap.

Wie heeft Small Business Saturday uitgevonden?

Small Business Saturday werd gestart door American Express, in samenwerking met de National Trust for Historic Preservation, boston burgemeester Thomas M. Menino en Roslindale Village Main Street in 2010. Het jaar daarop nam de Amerikaanse Senaat unaniem een resolutie aan om de feestdag in alle 50 staten te eren.

Wat is de hashtag voor Small Business Saturday?

De officiële hashtag voor Small Business Saturday is #ShopSmall, hoewel velen #SmallBusinessSaturday ook zullen gebruiken om hun bedrijven te promoten en te identificeren tijdens dit drukke seizoen. Lokale bedrijfsverenigingen kunnen ook specifieke hashtags voor hun gebied hebben om mensen te helpen kleine bedrijven te vinden om in hun eigen gemeenschap te ondersteunen.

Wanneer is Small Business Saturday begonnen?

Small Business Saturday begon in 2010 in zijn eerste campagne door American Express, de National Trust for Historic Preservation, de burgemeester van Boston Thomas M. Menino en Roslindale Village Main Street. In 2011 werd Small Business Saturday officieel erkend in alle 50 staten, dankzij een resolutie die door de Senaat werd aangenomen.

Wat zijn enkele Small Business Saturday-citaten?

Hier zijn een paar citaten die u kunt gebruiken in bijschriften, nieuwsbrieven of blogposts voor Small Business Saturday:

 • “Als consumenten hebben we zoveel macht om de wereld te veranderen door gewoon voorzichtig te zijn in wat we kopen.”
  – Emma Watson
 • “Als je iets koopt dat door een persoon is gemaakt, is er iets speciaals en voel je het. Het bewustzijn waarmee een ding gemaakt wordt is vaak belangrijker dan het ding zelf.”
  – J. Donald Walters
 • “We moeten kleine bedrijven gezond houden om onze economie sterk te houden.”
  – Keith Haynes
 • “Elke keer dat je geld uitgeeft, breng je een stem uit op het soort wereld dat je wilt.”
  – Anna Lappe
 • “Een klein bedrijf is een geweldige manier om te dienen en een impact achter te laten op de wereld waarin je leeft.”
  – Nicole Sneeuw

Wat is de slogan van Small Business Saturday?

American Express en partnerbedrijven kunnen Small Business Saturday herkennen met de slogan: ‘Shop Small’. Bedrijven kunnen stickers, afbeeldingen of andere displays hebben die het officiële “winkel kleine” insigne tonen. American Express biedt ook beloningen voor kaarthouders die tijdens de feestdagen klein winkelen.

Misschien vind je dit ook interessant:

Waar u zwarte bedrijven kunt vinden om te ondersteunen
Steden stimuleren de economie door degenen te belonen die lokaal winkelen
Ontmoet een Oekraïense Etsy-verkoper die creëert te midden van conflicten
Meer vrouwen worden ondernemer dan ooit

De headerafbeelding voor dit artikel is geïllustreerd door Good Good Good Art Director Carra Sykes voor The Small Business Edition van de Goed krantenpapier.