15 LGBTQ+ influencers en makers die het verschil maken

Search

We hebben de zin zo vaak gehoord dat het bijna afgezaagd klinkt: representatie is belangrijk. Maar de waarheid is dat het echt zo is. Of mensen nu op zoek zijn naar figuren die eruitzien, handelen of klinken zoals zij – in media, politiek of entertainment – representatie heeft een belangrijke waarde voor mensen met gemarginaliseerde identiteiten.

Michael Morgan, een voormalig emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Massachusetts in Amherst, en een oude media-onderzoeker, zegt het perfect: “Als je mensen zoals jij niet ziet, is de boodschap: je bent onzichtbaar. De boodschap is: Je telt niet mee. En de boodschap is: Er is iets mis met mij.”

Veel te lang hebben LGBTQ + -mensen die negatieve berichten van media en popcultuur gevoed gekregen, en als ze Deed zien meeslepende representaties van hun gemeenschappen, ze werden vaak geportretteerd door hetero acteurs, of in kleine cameo’s zonder dimensie of diepte.

Dat is de reden waarom sociale media zo’n baanbrekende kracht creëren voor LGBTQ + -makers om hun authentieke zelf te zijn op camera voor een groot publiek. Natuurlijk zijn sociale media niet altijd de veiligste plek voor queer mensen om te bestaan, maar daarom is het zo belangrijk dat we hun werk blijven ondersteunen en verheffen.

Het is enorm genereus voor LGBTQ + -mensen om hun wijsheid, opleiding, energie, talent en verhalen te delen met hun digitale publiek, en we moeten hen op elke mogelijke manier verheffen (volgen, leuk vinden, becommentariëren, delen en betaal ze het hele jaar door).

Hier zijn slechts een handvol van de beste LGBTQ + -makers en -beïnvloeders die hun platforms voorgoed gebruiken op Instagram en TikTok:

Volg deze LGBTQ + -makers die hun platforms voorgoed gebruiken:

Op Instagram

Alok Vaid-Menon

@alokvmenon op Instagram | zij/zij

Alok Vaid-Menon
Foto via Instagram

Alok Vaid-Menon is een non-binaire auteur, spreker, komiek en activist wiens werk thema’s als trauma, verbondenheid en de menselijke conditie verkent. Ze zijn de maker van #DeGenderFashion: een beweging naar de-gender mode- en schoonheidsindustrieën, resulterend in belangrijke gesprekken over gender, schoonheid en cultuur.

Op sociale media heeft Vaid-Menon meer dan 1 miljoen Instagram-volgers en gebruikt hun platform om voortdurend inzichten te delen over gender en mode, antiracisme en meer.

Een gast in tal van podcasts en televisieprogramma’s, hun verschijning op de podcast “Man Enough” ging viraal, nadat ze een prachtig perspectief deelden op de dringende behoefte aan mededogen. Vaid-Menon is ook de auteur van drie boeken: ‘Femme in Public’, ‘Beyond the Gender Binary’ en ‘Your Wound/My Garden’.

Pattie Gonia

@pattiegonia op Instagram | zij/zij/hij

Pattie Gonia
Foto via Instagram

Pattie Gonia (AKA Wyn Wiley) is een queer drag queen milieuactivist die een gemeenschap bouwt voor LGBTQ + -mensen, bondgenoten en de planeet. Wat begon als een leuk dragkostuum op een wandelpad, veranderde in een platform van meer dan 469.000 volgers die het belangrijk vinden om samen te komen in naam van intersectioneel milieubewustzijn.

Door middel van merkpartnerschappen met namen als The North Face, Tazo en Nuun, evenals spreekbeurten en contentcreatie met mensen als Bill Nye en Jonathan Van Ness, gebruikt Pattie Gonia haar platform om het bewustzijn over klimaatverandering en inclusie in de buitenlucht te verspreiden.

Onlangs lanceerden Pattie, Teresa Baker en José González de Outdoorist Oath, een non-profitorganisatie die is ontworpen voor outdooristische gemeenschappen om na te denken over de kruispunten van planeet, inclusie en avontuur – en hoe ze op unieke wijze voor alle drie kunnen verschijnen.

Sam Slupski

@theyaresam op Instagram | zij/zij

Sam Slupski
Foto via Instagram

Sam Slupski is een non-binaire schrijver, content creator en modeblogger in het Midwesten. Slupski staat bekend om hun stijl van gemak en comfort en houdt zich bezig met mode buiten het gender-binaire en deelt verhalen en inzichten over gender, geestelijke gezondheid, chronische ziekten, relaties en meer.

Hun Instagram-platform werd actiever tijdens de pandemie, omdat het Slupski een nieuwe plek gaf om gender en mode te verkennen, naast wat een publiek van meer dan 25.000 is geworden.

Voor de pandemie toerden ze met hun poëzie door Amerika en kondigden ze onlangs aan dat Game Over Books hun eerste dichtbundel zal publiceren.

Nic Taliaferro

@nic.taliaferro op Instagram | zij/zij

Nic Taliaferro
Foto via Instagram

Nic Taliaferro is ook een non-binair writer, content creator en fashion blogger. Ze zijn beste vrienden met Slupski en delen kleurrijke blikken in hun “Nic-gendered” garderobe, waardoor opzettelijke gesprekken over gender, leven in onze gecompliceerde lichamen en zich kleden voor plezier mogelijk worden.

Taliaferro biedt een digitale persoonlijke stijlcursus genaamd “Feel Good, Dress Better”, die mensen van alle genderidentiteiten en seksuele geaardheden in staat stelt om hun identiteit af te stemmen op hun kasten.

Met meer dan 17.000 volgers stelt Taliaferro queer femmes in staat om te omarmen wie ze zijn – en zich ook zo te kleden.

Pınar Sinopoulos-Lloyd

@queerquechua op Instagram | zij/zij

Pınar Sinopoulos-Lloyd
Foto via Instagram

Pınar Sinopoulos-Lloyd is een inheemse leider op het gebied van milieurechtvaardigheid die queer natuurliefhebbers helpt hun relaties met meerdere soorten, dieren in het wild en een mooie toekomst op te bouwen. Ze delen hun verhalen en activisme online met een community van meer dan 49.000 mensen.

Zij en hun echtgenoot zijn mede-oprichter van Queer Nature, een multidisciplinaire non-profitorganisatie die een op aarde gebaseerde queer-gemeenschap beheert door middel van activiteiten en concepten zoals verwantschap van meerdere soorten, voorouderlijke vaardigheden en overgangsrituelen.

Ze zeggen dat hun relatie met transness, hybriditeit, neurodivergentie, indigeneity en belonging hun werk heeft geleid bij het ontwikkelen van Queer Ecopsychology.

Sinopoulos-Lloyd is een van de oprichters van Intersectional Environmentalist en de Diversifie Outdoors-coalitie.

Lezen Sinopoulos-Lloyd’s prachtige essay over hun werk, en hoe ze ecologisch verdriet hebben omgevormd tot een helende praktijk.

Sean Querino Snyder

@seanqsnyder op Instagram | zij/zij

Sean Querino Snyder
Foto via Instagram

Sean Querino Snyder is een non-binaire, tweegeestige danser en activist die de schijnwerpers deelt met hun partner Adrian Matthias Stevens. De twee ontmoetten elkaar jaren geleden in het powwow-circuit en nadat ze waren gediskwalificeerd voor de dans van een paar, lanceerden ze hen in activisme.

Snyder en Stevens zijn ambassadeurs geworden voor de two-spirit en LBGTQ + -gemeenschappen en overbruggen gesprekken in zowel queer als inheemse ruimtes. Het paar heeft gemodelleerd voor Nike-campagnes, is te zien geweest in Vogue en geprofileerd in een documentaire: ‘Sweetheart Dancers’.

Snyder’s Instagram – waar ze meer dan 21.000 volgers hebben – zit vol met slices of life, evenals hun kralen sieradencreaties en dansvideo’s.

Markies Neal

@marquimode op Instagram | hij/zij

Markies Neal
Foto via Instagram

Marquis Neal is een queer model en modemaker met een aanstekelijke glimlach. Zijn inhoud bevat tal van “maak je klaar met mij” video’s en outfits van de dag, allemaal bijgehouden met onweerstaanbare popmuziek en felle kleuren.

Zijn platform – de thuisbasis van meer dan 27.000 volgers – brengt de broodnodige vertegenwoordiging naar sociale media voor queer mannen van kleur en brengt “grote babes die zich graag aankleden” samen.

Sjakie Craggs

@charlie_craggs op Instagram | zij/haar

Sjakie Craggs
Foto via Instagram

Charlie Craggs is een transgender actrice en activist in het Verenigd Koninkrijk. Craggs werd populair voor haar campagne, Nail Transphobia, die gratis manicures aan mensen verstrekte en hen uitnodigde om met een transpersoon te chatten, transfobie te verminderen en verbindingen te vergemakkelijken.

Op Instagram, waar ze meer dan 43.000 volgers heeft, gebruikt Craggs haar geweldige humor en humor om verhalen uit haar leven te delen en transfobie te bestrijden.

Craggs is ook de redacteur van een compilatie van essays genaamd ‘To My Trans Sisters’. Het boek bevat woorden van advies van politici, aan muzikanten, aan modellen, die hun wijsheid overbrengen over de overgang naar vrouwelijkheid.

Casey Bruin

@queersextherapy op Instagram | zij/zij

Casey Bruin
Foto via Instagram

Casey Tanner is een gecertificeerde sekstherapeut die gespecialiseerd is in gender en seksuele diversiteit, waarbij hij samenwerkt met individuen, relaties en instellingen om zinvolle verandering rond gender en seksualiteit mogelijk te maken.

Hun Instagram-pagina is een verlengstuk van hun klinische werk, met veilige en inclusieve dialogen over seks, plezier en identiteit. Met meer dan 185.000 volgers verkent Tanner speels en doordacht onderwerpen van queer cultuur tot genderbevestigend plezier.

Ze zijn ook een gastheer van de Safe Word-podcast en de oprichter van de Expansive Group, een collectief van professionals en therapeuten die mensen in hun kracht zetten door middel van relationships en seksualiteit.

Op TikTok

Dylan Mulvaney

@dylanmulvaney tiktok | zij/zij

Dylan Mulvaney
Foto via Instagram

Dylan Mulvaney is een transactrice, komiek en contentmaker die vooral bekend is om haar TikTok-serie genaamd ‘Days of Girlhood’, waarin ze elke dag haar transgenderreis belicht.

Met meer dan 3 miljoen volgers en 200 miljoen views, resoneren mensen overal met haar queer vreugde en genieten ze van haar mijlpalen als meisje. (Zo van, hoe zou je dat niet kunnen? Ze is de diamant van het seizoen!)

Voordat hij doorbrak op TikTok, toerde Mulvaney met Broadway’s ‘Book of Mormon’ als Elder White. Wanneer ze haar make-uproutines niet deelt of ons geen gretige ‘outfit van de dag’ geeft, schrijft en ontwikkelt Mulvaney gescripte inhoud, en haar grootste hoop is om trans- en non-binaire verhalen naar het podium en het scherm te brengen.

En raad eens?! Dylan schreef een essay voor onze 2022 Pride Edition van de Goodnewspaper. Lees haar mooie verhaal over haar eerste Pride Maand als vrouw!

Jeffrey Marsh

@thejeffreymarsh tiktok | zij/zij

Jeffrey Marsh
Foto via Instagram

Jeffrey Marsh is een non-binaire maker van video-inhoud die bekend staat om hun spirituele en inclusieve boodschappen over genezing, gender en een veilige gemeenschap.

Sprekend voor een gemeenschap van meer dan 617.000 en meer dan een miljard views op TikTok, is Marsh een revolutionaire non-binaire leider die LGBTQ + -mensen begeleidt naar een plaats van veilige, onvoorwaardelijke zelfliefde. Hun bestverkopende gids voor zelfrespect, “How To Be You”, combineert memoires, werkboek en spiritueel advies en dient als een verlengstuk van hun doordachte online inhoud.

Portia Burch

@portia.noir op TikTok | zij/haar

Portia Burch
Foto via Instagram

Portia Burch is een queer Black TikTok-maker die video’s deelt die mensen informeren en informeren over antiracisme en LGBTQ + -rechten. Ze concentreert haar inhoud op het stellen van grenzen, afleren en zich op haar gemak voelen met ongemakkelijk zijn.

Met meer dan 130.000 volgers bereikt de zelfbenoemde “hella gay” TikToker publieksleden die willen genezen van systemische onderdrukking, evenals degenen die betere bondgenoten willen zijn.

Ty Deran

@mx.deran op TikTok | zij/zij

Ty Deran
Foto via Instagram

Ty Deran is een zelfbenoemde “professionele eenhoorn” die bevestigende, educatieve en helende inhoud maakt voor LGBTQ + -mensen en hun bondgenoten. Of ze nu mensen leren over het belang van voornaamwoorden, hun publiek bevestigen met pov-video’s van moeders of een show-stoppende ballade uitdelen, hun inhoud brengt ons hoop, vreugde en nieuwe kennis.

Met meer dan 475.000 TikTok-volgers brengt het platform van Deran zeker een broodnodige sprankeling naar sociale media.

Chaya Milchtein

@mechanicshopfemme tiktok | zij/haar

Chaya Milchtein
Foto via Instagram

Chaya Milchtein eist de auto-industrie terug voor femmes één TikTok per keer. Haar platform biedt broodnodig en niet-oordelend autoadvies voor LGBTQ + -mensen en femmes die al lang zijn uitgesloten van – en uitgebuit door – de industrie.

Op haar website verduidelijkt Milchtein dat ze geen monteur is, maar meer een monteur-tolk, die mensen helpt hun auto’s te begrijpen en zich gesterkt te voelen. Haar platform is ook een plek waar ze andere passies verkent, zoals plus-size mode, radicale lichaamsacceptatie, reizen, relaties en meer.

Op TikTok heeft ze meer dan 580.000 volgers die dol zijn op haar vrouwen en queer-owned monteurs, autotips en natuurlijk haar video’s over haar queer levensstijl.

Zoë Staller

@zoestoller tiktok | zij/zij

Zoë Staller
Foto via Instagram

Zoe Staller is een queer schrijver, maatschappelijk werker en digitale maker met een passie voor het verspreiden van LGBTQ + -kennis, zichtbaarheid van de geestelijke gezondheid en algehele authenticiteit via sociale media.

Ze werkt aan het doorbreken van de stigma’s rond deze onderwerpen, het creëren van gratis en toegankelijke bronnen voor onderwijs en het in staat stellen van haar gemeenschap om hun ware zelf te zijn. Met meer dan 34.000 TikTok-volgers confronteert Staller misvattingen, biedt educatieve bronnen over verschillende genderidentiteiten en verkent LGBTQ + -geschiedenis en -symbolen op hun pagina.