15 Beste apps die u kunt downloaden om een verschil te maken

Search

Goed doen is letterlijk binnen handbereik.

Hier bij Good Good Good weten we dat soms de kleinste inspanningen optellen om grote veranderingen teweeg te brengen. Deze iPhone-, Android-, browser- en desktop-apps bieden eenvoudige, snelle en handige manieren om mensen, doelen en de samenleving in uw dagelijks leven te helpen.

Gebruik deze apps om goedheid een beetje toegankelijker te maken voor jou, voor anderen en voor de planeet.

Lees meer over deze creatieve en impactvolle apps en begin vandaag nog met het downloaden van je favorieten.

De beste applicaties die u kunt downloaden voor milieu- en sociaal welzijn:

1. Wees mijn ogen

Screenshot uit de App Store - met afbeeldingen van de Be My Eyes-interface, met de tekst: Leen je oog aan blinden en slechtzienden. Ik wil graag vrijwilligerswerk doen. Ik heb visuele hulp nodig. Help blinden met dagelijkse taken Help blinden via live videobellen. Word lid van de community en help deze groeien.

Be My Eyes is een gratis app die mensen die blind zijn of slechtziend zijn verbindt met ziende vrijwilligers voor visuele hulp via een live videogesprek.

Ziende vrijwilligers lenen hun ogen om grote en kleine taken op te lossen – zoals het controleren van vervaldatums, het onderscheiden van kleuren, het lezen van instructies of zelfs het navigeren door een nieuwe omgeving – om blinde en slechtziende mensen te helpen een onafhankelijker leven te leiden.

De app is beschikbaar in meer dan 150 landen en meer dan 180 talen.

Download Be My Eyes op de App Store of Google Play

2. Te goed om te gaan

Vrouw die in een winkel werkt overhandigt een Too Good To Go-tas aan een klant

Elk jaar gaat een derde van al het voedsel dat in de wereld wordt geproduceerd verloren. Voedselverspilling, wanneer het op een stortplaats terechtkomt, rot en produceert methaan, dat zelfs krachtiger is dan koolstofdioxide. Voedselverspilling is verantwoordelijk voor 8% van alle broeikasgasemissies.

Too Good To Go is op een missie om hier verandering in te brengen. Supermarkten, restaurants, bakkerijen en cafés kunnen de app laten weten wanneer ze etensresten hebben. En hongerige gebruikers kunnen de app gebruiken om het ophalen van een “Surprise Bag” met voedsel te plannen tegen een aanzienlijk gereduceerde prijs.

De supermarkt, het restaurant, de bakkerij of het café zullen een heerlijke maaltijd inpakken van het verse voedsel dat ze nog hebben, en samen zullen de eter en het bedrijf hebben voorkomen dat dat voedsel verloren gaat.

Het is een geweldige manier om geld te besparen op uit eten gaan, lokaal te ondersteunen en de planeet te redden.

Too Good To Go is momenteel niet in elke stad beschikbaar, maar ze zijn vastbesloten om te groeien. De app is momenteel beschikbaar in de VS in Portland, Seattle, Boston, Philadelphia, Washington, D.C., San Francisco en New York City. Too Good To Go is ook beschikbaar in 15 internationale markten, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Spanje, Duitsland en Nederland

We beoordeelden Too Good To Go en liepen door hoe je duurzaam geweldige maaltijden kunt scoren voor een geweldige prijs.

Download Too Good To Go op de App Store of Google Play

3. Tab voor een oorzaak

Tabblad voor een illustratie van het doellogo

Als je ooit hebt willen doneren aan non-profitorganisaties zonder een cent van je eigen geld uit te geven, is deze app iets voor jou.

Tab for a Cause is een gratis browserextensie waarmee u geld kunt inzamelen voor een goed doel telkens wanneer u een nieuw browsertabblad opent. De app transformeert uw “nieuwe tabblad” -pagina met prachtige foto’s, een notitie-app, een takenlijst – en – geeft drie (vrij niet-obstructieve) banneradvertenties weer. Telkens wanneer een banneradvertentie wordt weergegeven, verzamelt Tab for a Cause geld van de adverteerder en gaat het geld naar een goed doel.

U kunt kiezen uit een breed scala van tientallen non-profitorganisaties om uw geld aan te doneren, waaronder The Bail Project, Action Against Hunger, Save the Children, Water.org en Human Rights Watch.

Gebruikers hebben al meer dan $ 1,3 miljoen opgehaald voor het goede doel. (Meer informatie over waarom Tab voor een doel legitiem is)

Tabblad Installeren voor een oorzaak voor Google Chrome*, Safariof Microsoft Edge in twee klikken

4. Pretzly

Pretzly: "Oude manieren openen geen nieuwe deuren," — Toekomstige U

Pretzly is een nieuwe, 1-op-1 audio meetup app. Geïnspireerd door recente gebeurtenissen, waaronder de Black Lives Matter-beweging en de Stop Asian Hate-beweging, is het haar missie om een vriendelijker, meer verenigde wereld te creëren door de vreugde van vriendschap en de kleine gewoonte om contact te maken met mensen buiten je dagelijkse kring. Met 1 dagelijks samengestelde intro en een on-the-go meetup-formaat, Pretzly is ontworpen als de gemakkelijkste manier om nieuwe mensen te ontmoeten buiten een romantische of professionele context.

Begin je nieuwe routine om routine te doorbreken en nieuwsgierigheid in te ruilen voor mogelijkheden – in vriendschap, kansen en saamhorigheid in de wereld.

Download Pretzly in de App Store

5. OLIO

OLIO - Uw buurt - Free Made - Food Non-food - App

Meer dan een derde van het voedsel wordt weggegooid. En in ontwikkelde landen vindt meer dan de helft van de voedselverspilling thuis plaats. Je hebt de macht om dat te veranderen.

OLIO is een gratis app die buren met elkaar en met lokale winkels verbindt, zodat overtollig voedsel en andere items kunnen worden gedeeld, niet weggegooid. Als u een vermelding wilt toevoegen, maakt u gewoon een foto en uploadt u een beschrijving en ophaalgegevens. Eten krijgen via de app is gratis.

Download OLIO op de App Store of Google Play

6. Givetide

GiveTide is een gratis mobiele fondsenwervingsapp voor donateurs en non-profitorganisaties. Gebruikers kunnen hun dagelijkse bankpas of creditcard koppelen en zich aanmelden om hun reservewisselgeld af te ronden en dat geld te doneren aan een goed doel in de VS.

Als een film u bijvoorbeeld $ 11,89 kost, neemt de app de 11 cent om deze af te ronden naar $ 12 en geeft u de 11 cent aan een doel waar u om geeft. U kunt samenwerken met vrienden en familie om uw donaties te vermenigvuldigen en uw fondsenwervingsdoelen te delen via e-mail, sms en sociale media.

Download GiveTide op de App Store

7. Aloë Bud

Aloë Bud - Hydrat - Net als bloemen en planten helpt water ons groeien. Heb je jezelf vandaag water gegeven?

Aloe Bud is de alles-in-één “self-care pocket companion” app. Het brengt voorzichtig bewustzijn voor zelfzorgactiviteiten, met behulp van bemoedigende pushmeldingen, in plaats van schuldgevoel of schaamte.

De app biedt dagelijkse check-ins en reflecties – van gehydrateerd blijven tot het onderhouden van verbindingen tot het reflecteren op interacties tot het nemen van schermpauzes. Het is geliefd bij de ADHD-gemeenschap.

De gratis app voor geestelijke gezondheid brengt bewustzijn voor fysieke, mentale en emotionele behoeften gedurende de dag met behulp van onopvallende pushmeldingen.

Download Aloe Bud op de App Store

8. ACLU Mobiele Justitie

Ken uw rechten - ACLUE Mobile Justice app

De ACLU Mobile Justice-app is de activisme-app waarmee gebruikers interacties met wetshandhavingsinstanties kunnen opnemen en rapporteren en tips en richtlijnen bieden voor interactie met agenten.

Beeldmateriaal en rapporten die via de app worden ingediend, worden automatisch verzonden naar de lokale ACLU-partner van de gebruiker, waar het wordt beoordeeld.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om hun locatie uit te zenden wanneer ze beginnen op te nemen, om app-gebruikers in de buurt te waarschuwen dat een politie-ontmoeting in de buurt wordt opgenomen. De app is momenteel beschikbaar voor 18 Amerikaanse staten.

Download ACLU Mobile Justice op de App Store

9. Denk vies

Denk Vies. Scan producten. Leer ingrediënten en spot vuile ingrediënten. Shop schonere opties.

Think Dirty is een productvergelijkingsapp voor persoonlijke verzorging, huidverzorging en huishoudelijke producten. Na een snelle barcodescan of zoekopdracht laat de app u zien hoe de producten scoren op drie potentiële gezondheidseffecten: carcinogeniteit, ontwikkelings- en reproductietoxiciteit en allergeniciteit en immunotoxiciteit. Als een product ‘vies’ is, beveelt de app een vergelijkbaar, veiliger ‘schoon’ product aan.

Download Think Dirty op de App Store of Google Play

10. Liefdadigheidsmijlen

Charity Miles - Actief-ist
Foto met dank aan Charity Miles

Met Charity Miles kunnen gebruikers lopen, fietsen of hardlopen voor een goed doel. Gebruikers downloaden eenvoudig de gratis app, kiezen een goed doel en gaan aan de slag. Er zijn meer dan 40 goede doelen beschikbaar, dus je kunt er een kiezen waar je het meest gepassioneerd over bent.

Voor elke mijl die u verplaatst, helpt u geld te verdienen voor het goede doel uit de bedrijfssponsoringpool van de app, of u kunt worden gesponsord door vrienden en familie.

Download Charity Miles op de App Store of Google Play

11. Goed voor jou

Draag de verandering die je wilt zien - Good On You

Good On You is een gratis app die betrouwbare ethische beoordelingen van kledingmerken biedt, zodat gebruikers met een geweten kunnen winkelen.

U kunt erachter komen hoe uw favoriete merken worden beoordeeld op hoe ze mensen, de planeet en dieren behandelen. Ontdek vervolgens nieuwe ethische merken die het beter doen en een verschil maken wanneer u winkelt – door te verminderenafval en vervuiling, versterking van de positie van kledingarbeiders en bescherming van dieren.

Download Good On You op de App Store of Google Play

12. Libby

Libby - Gratis boekenbibliotheek-app

Met Libby kunnen gebruikers gratis e-boeken en audioboeken lenen uit hun lokale bibliotheek. U kunt zich aanmelden met uw bibliotheekkaart en downloaden voor offline lezen (of streamen om ruimte te besparen). En als je liever op je Kindle leest, kan Libby je bibliotheekboeken daar ook naartoe sturen.

Door boeken te downloaden via Libby kun je onderweg leren, verspilling verminderen, je lokale bibliotheek ondersteunen, voorkomen dat je geld aan Amazon geeft en je geld besparen.

U kunt ook onze andere aanbevelingen voor Audible-alternatieven voor audioboeken bekijken.

Download Good On You op de App Store of Google Play

13. Samaritaan

Er bestaat een nieuwe app om stadsbezoekers in Seattle te helpen rechtstreeks aan mensen in nood te geven. De app, genaamd Samaritan, werkt door app-gebruikers een kijkje te geven in het verhaal van een persoon zonder huis.

App-gebruikers ontvangen een melding wanneer ze een niet-afgeschermde persoon passeren die een klein Bluetooth-baken draagt. De melding stelt de gebruiker in staat om meer te weten te komen over de persoon en vervolgens contant en direct aan de onvervulde behoeften van de persoon te geven.

Ontvangers kunnen de donatie van een persoon inwisselen bij de partnerhandelaren en non-profitorganisaties van de app om goederen zoals kleding, verse producten of een knipbeurt te ontvangen.

Om het baken actief te houden, ontmoeten houders een counselor om de voortgang te meten en doelen te stellen. Ze kunnen zelfs bestedingsplannen ontwikkelen en toegang krijgen tot nieuwe kansen, waaronder werktraining, verslavingsherstel en werkgelegenheid.

De app stelt gebruikers in staat om effectief en medelevend contact te maken met de mensen die we dagelijks passeren. Met de combinatie van financiële middelen en relationele ondersteuning kunnen ongelooflijke verschuivingen gebeuren met mensen die zonder huis wonen.

Download Samaritan op de App Store of Google Play

14. Eekhoorn Nieuws

Als je gepassioneerd bent over het maken van een verschil, hou je er waarschijnlijk ook van om te lezen over en te vieren dat andere mensen een verschil maken. Squirrel News is hier om te helpen! Hun app biedt een samengestelde verzameling constructieve nieuwsverhalen, zodat je nooit meer door nieuws hoeft te doemscrollen.

Squirrel News houdt het eenvoudig door de beste goednieuwswebsites van over het hele internet te verkennen en de meest nuttige en hoopvolle artikelen uit te kiezen die u kunt lezen.

We hebben ook elke goednieuws-app getest en onze aanbevolen favorieten aangeboden.

Download Squirrel News op de App Store, Google Play, of de webversie

15. Ecosia

Screenshot van Ecosia zoekmachine

Ecosia is een zoekmachine die bomen plant heel laat op het internet. Net als Bij Tab for a Cause neemt deze app iets dat je al doet en gebruikt het voorgoed.

Hoewel het nog steeds niet zo groot is als Google , maakt het winst en maakt het een verschil.

Je kunt ons artikel lezen over hoe Ecosia bomen plant, waarom ze legitiem zijn en meer.

Download Ecosia op de App Store of Google Play — en installeer het in uw webbrowser

Apps die goed doen
Illustratie door Carra Sykes voor de Goodnewspaper

Heb je meer aanbevelingen voor apps die mensen kunnen helpen de wereld te veranderen?

Naast de apps die hier zijn opgenomen, willen we deze lijst blijven uitbreiden. Tweet ons op @goodgoodgood of mail ons op hello@goodgoodgood.co.

Alle aanbevelingen in dit verhaal zijn onafhankelijk geselecteerd door het Good Good Good team. Sommige van de links kunnen affiliate links zijn – wat betekent dat wanneer u erop klikt, we een commissie kunnen verdienen – wat ons vermogen ondersteunt om goed nieuws te blijven delen. Bedankt!