12 plaatsen om zwarte bedrijven te vinden om te ondersteunen

Search

Waar u zwarte bedrijven kunt vinden om te ondersteunen in uw gemeenschap en in de Verenigde Staten – en waarom het belangrijk is

Zwarte bedrijven hebben in de loop van de Amerikaanse geschiedenis te maken gehad met systemische barrières – en de impact van de aanhoudende COVID-19-pandemie heeft duidelijk gemaakt dat die raciale barrières tot op de dag van vandaag blijven bestaan.

Gelukkig vinden veel zwarte bedrijven succes naarmate consumenten bewuster worden over het ondersteunen van hen na massale Black Lives Matter-protesten en activisme in de afgelopen jaren.

Als bewuste consumenten hebben we allemaal de mogelijkheid om zwarte bedrijven te zoeken om te ondersteunen.

Een zwarte vrouw met kort haar glimlacht achter haar computer in haar kleine bedrijf / winkel
Een kleine ondernemer glimlacht in haar winkel / Foto door BONNINSTUDIO

Wat zijn de uitdagingen waarmee zwarte ondernemers worden geconfronteerd?

Volgens het Center for American Progress: “Terwijl zwarte Amerikanen 13 procent van de Amerikaanse bevolking uitmaken, bezitten ze minder dan 2 procent van de kleine bedrijven met werknemers. Daarentegen vormen blanke Amerikanen 60 procent van de Amerikaanse bevolking, maar bezitten ze 82 procent van de kleine werkgeversbedrijven.

Als het financiële kapitaal gelijkmatiger zou worden verdeeld en zwarte Amerikanen dezelfde bedrijfseigendom en slagingspercentages zouden genieten als hun blanke tegenhangers, zouden er ongeveer 860.000 extra zwarte bedrijven zijn die meer dan 10 miljoen mensen in dienst hebben. “

In een rapport uit 2019 in opdracht van American Express vertegenwoordigen bedrijven die eigendom zijn van zwarte vrouwen de hoogste groei in het aantal totale bedrijven in handen van vrouwen.

Portret van zelfverzekerde zwarte vrouwelijke winkeleigenaar in haar vintage winkel
Een kleine ondernemer poseert voor een foto in haar vintage kledingwinkel / Foto door Victor Bordera

Maar tegelijkertijd verdienden deze bedrijven een gemiddelde omzet van $ 24.000 versus een gemiddelde van $ 142.900 voor bedrijven die eigendom zijn van alle vrouwen. Van alle bedrijven die eigendom zijn van vrouwen van kleur, ervaren zwarte bedrijven de grootste ongelijkheid in gemiddelde inkomsten.

Deze problemen zijn verergerd door de COVID-19-pandemie. Vóór de pandemie liep ongeveer 58 procent van de zwarte bedrijven het risico op financiële problemen – tegenover slechts 27 procent van de blanke bedrijven.

Volgens een rapport van de Federal Reserve Bank of New York wordt geschat dat “de totale daling van het actieve bedrijfsbezit tussen februari en april onder zwarten op 41 procent ligt, tweemaal de daling van het actieve bedrijfsbezit onder blanken.”

Bovendien hebben zwarte bedrijven minder toegang tot sterke bankrelaties, melden ze dat ze worden ontmoedigd om leningen aan te vragen tegen hogere tarieven dan blanke bedrijven en krijgen ze minder toegang tot federale hulpfondsen tijdens de coronaviruspandemie.

Wat is het goede nieuws over black-owned bedrijven?

Mensen in de hele Verenigde Staten kiezen er bewust voor om zwarte bedrijven te ondersteunen. En het heeft eigenlijk een positief effect.

Na de moord op George Floyd barstte in de Verenigde Staten en over de hele wereld een (langverwacht) gesprek los over systemisch racisme. In een zoektocht naar manieren om de onrechtvaardige machtsstructuren te veranderen die onevenredig veel invloed hebben op ondernemers van kleur, begonnen consumenten meer zwarte bedrijven te ondersteunen.

Tussen februari 2020 en februari 2021 zijn zoekopdrachten naar zwarte bedrijven op Yelp met 3,085% gestegen. En 31% van de Amerikaanse consumenten zei dat ze in de afgelopen 12 maanden meer hebben gekocht bij minderheidsbedrijven dan het jaar ervoor.

In een interview met Bloomberg in 2021 beschreef Mandy Bowman, die Official Black Wall Street leidt, het verschil tussen eerdere inspanningen om de steun voor zwarte bedrijven te vergroten en deze nieuwe golf van steun als een positieve. “Deze go-round, de push om Black te kopen was groter dan ik ooit eerder heb gezien in mijn vijf jaar dat ik Official Black Wall Street runde,” zei hij.

Op grotere schaal hebben veel Amerikaanse topretailers het aantal zwarte bedrijven dat ze in hun schappen hebben, verhoogd. LaToya Williams-Belfort, de uitvoerend directeur van de Fifteen Percent Pledge, vertelde Axios dat haar non-profitorganisatie “$ 4 miljard aan kansen naar zwarte bedrijven verplaatste” terwijl ze werkten om 23 grote retailers ertoe te brengen 15 procent van de schapruimte in te zetten voor black-owned bedrijven. Een zwarte oprichter beschreef aan Bloomberg hoe haar schoonheidsmerk, Camille Rose, als gevolg daarvan een stijging van 70 procent op jaarbasis zag in de verkoop aan retailers.

Hoewel een deel van de aanvankelijke hype is afgenomen, beschrijven zwarte bedrijven een gevoel van vertrouwen in een positieve toekomst voor hun bedrijven.

Een klant betaalt een eigenaar van een klein bedrijf per creditcard met een Square-lezer
Een klant betaalt een eigenaar van een klein bedrijf met een creditcard / Foto door Nathan Dumlao

Hoe kan ik lijsten en mappen van black-owned bedrijven vinden om te ondersteunen?

Hoewel we meer gesprekken zien over de worstelingen waarmee zwarte ondernemers worden geconfronteerd, is er nog steeds veel ruimte voor groei en verbetering.

Om vooruitgang duurzaam te maken, hebben we allemaal de mogelijkheid om opzettelijk de bedrijven die we winkelen, bezoeken en ondersteunen te diversifiëren. Of dit nu persoonlijk of online wordt gedaan, er zijn altijd black-owned bedrijfseigenaren en merken die uw ondersteuning kunnen gebruiken.

Maar het kan soms een uitdaging zijn om die bedrijven te vinden. We hebben de beste mappen, lijsten en platforms samengesteld voor het vinden en ondersteunen van bedrijven die eigendom zijn van en worden beheerd door zwarte ondernemers.

Vind kleine zwarte bedrijven om bij u in de buurt te ondersteunen in uw gemeenschap – en in het hele land:

Eatokra: black-owned restaurant bij jou in de buurt

EatOkra App en Website Marketplace, met de tekst: Vind uw lokale zwarte eetgelegenheden met EatOkra

EatOkra is een app en website die “fijnproevers verbindt met zwarte restaurants en culinaire evenementen, terwijl de eetervaring voor en door zwarte gemeenschappen wordt versterkt.”

Toen oprichters Anthony Edwards en Janique Edwards verhuisden naar een nieuw appartement in Brooklyn dat geen koelkast had, moesten ze hun gemeenschap in gaan en eten in lokale restaurants.

Anthony hield van technologie en Janique hield van eten, dus samen besloten ze een app te ontwikkelen die anderen zou helpen om geweldige black-owned restaurants, foodtrucks en andere winkels te vinden.

Ze zijn gelanceerd in 2017 en hebben nu een nationale database met meer dan 9.500 vermeldingen die 350.000 mensen bedienen en werken samen met merken als Apple, Uber Eats, Bacardi en meer.

“Ik denk dat zwarte bedrijven niet alleen de zwarte cultuur huisvesten, maar in zekere zin ook de zwarte cultuur cultiveren. En ik heb het gevoel dat ze belangrijk zijn omdat ze een veilige ruimte creëren voor zwarte mensen om zichzelf te zien,” vertelde Janique in een interview.

Vind black-owned restaurants in uw gemeenschap en download de EatOkra-app

BLK + GRN: Volledig natuurlijke marktplaats door all black ambachtslieden

Black + Green website, met de tekst: Een volledig natuurlijke marktplaats door alle zwarte ambachtslieden" en de logo's voor Essence, Forbes, USA Today, The New York Times, Beauty Independent en Buzzfeed

BLK + GRN is een marktplaats die uitsluitend producten bevat met natuurlijke ingrediënten gemaakt door zwarte ambachtslieden.

Vanwege de geschiedenis van schadelijke effecten van schadelijke ingrediënten voor mensen van kleur, zorgen ze ervoor dat geen van de producten die op hun site worden vermeld schadelijke ingrediënten bevatten zoals aardolie, zware metalen, parabenen of een van de anderen op hun “Toxic Twenty” -lijst.

Volgens BLK + GRN worden “alle zwarte ambachtslieden zorgvuldig gekozen door zwarte gezondheidsexperts die weten hoe een volledig natuurlijk product er echt uitziet.” Ze bieden een service aan zwarte Amerikanen die op zoek zijn naar producten die goed doen – en voor alle Amerikanen om zwarte ambachtslieden te ondersteunen.

Wanneer u de samengestelde producten van BLK + GRN koopt, ondersteunt u black-owned bedrijven en zorgt u ervoor dat uw huis gevuld is met producten die plantaardig, duurzaam gemaakt, ethisch gemaakt en wreedheidsvrij zijn.

Ontdek volledig natuurlijke producten van black-owned bedrijven

Zwart Business Groen Boek

Black Business Green Book Database Directory Website, met de tekst: An online Black-owned business directory, Join Color of Change in the fight to support and protect Black businesses

Het Black Business Green Book, gemaakt door de non-profitorganisatie Color of Change, is een directory van zwarte bedrijven in de Verenigde Staten.

Hun site bevat zwarte bedrijven in elke staat – en maakt het ook gemakkelijk om zwarte bedrijven te vinden die u online kunt winkelen in categorieën zoals media, huishoudelijke artikelen, eten en kunstfotografie.

Als u de bewuste keuze maakt om zwarte bedrijven te kopen tijdens de feestdagen en daarna, is Black Business Green Book een geweldige bron.

Verken zwarte bedrijven in uw staat en leer waarom het belangrijk is om zwarte bedrijven te beschermen

Black-Owned Subscription Box Directory

Een screenshot van de Cratejoy-collectie van black-owned abonnementsdozen, waaronder zwarte kunst, kaarsenbedrijven in zwarte handen, werk- en carrièreabonnementsdozen en schoonheidsdozen

We weten allemaal dat het bezorgen van heerlijke post een absolute traktatie is. (Wij creërend een maandelijks Goedkrant immers.)

Abonnementsboxen zijn een geweldige manier om regelmatig verrassingen per post te krijgen en blootgesteld te worden aan nieuwe producten, bedrijven en ervaringen. En nu kunt u black-owned bedrijven ondersteunen in het proces.

Cratejoy stelt een lijst samen van kleine black-owned bedrijven die zorgvuldig maandelijkse abonnementsboxen maken rond thema’s als zelfzorg, schoonheid, boeken, eten en meer.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor een vriendin die graag haar leeslijst diversifieert, een driemaandelijkse uitdaging om nieuw voedsel te bakken of een maandelijkse briefpapierdoos, er is een abonnementsdoos voor jou.

Maak kennis met je volgende favoriete merk en vind je perfecte abonnementsbox

Shop Black Owned

Steun black-owned bedrijven - Uw dollars hebben de kracht om positieve economische en sociale verandering te creëren. Winkel zwarte bedrijven in Boston, Charlotte, Chicago, Dallas, Los Angeles, NYC, SF en Seattle

Shop Black Owned is een open-source tool die u helpt bij het vinden van black-owned bedrijven in Seattle, San Francisco Bay Area, New York City, Los Angeles, Dallas, Chicago, Charlotte en Boston. Ze geven gebruikers ook de mogelijkheid om steden voor te stellen om in de toekomst toe te voegen.

Wanneer u lokale black-owned bedrijven in uw gemeenschap winkelt, hebt u de macht om economische opwaartse mobiliteit en sociale verandering te creëren.

Verken black-owned bedrijven in uw gemeenschap

Ethische en duurzame merken van BIPOC-oprichters

MadeTrade - Winkel op basis van uw waarden - Duurzame materialen, veganistisch, eigendom van de vrouw, handgemaakt, BIPOC-eigendom, fair trade, gerecycled, geupcycled en made in usa

MadeTrade is een platform dat uitsluitend ethische, duurzame en mooie producten verkoopt. Ze hebben een lijst samengesteld met producten die zijn gemaakt door merken die voor ten minste 51% eigendom zijn en worden gerund door zwarte makers, inheemse makers of makers van kleur.

MadeTrade weet dat, vanwege systemische redenen, BIPOC-bedrijven het moeilijker hebben gehad om te werken in de ethische mode en bewust consumentisme. Dus ze verheffen en vieren opzettelijk ondervertegenwoordigde gemeenschappen die goed doen.

Ontdek ethische en duurzame merken gerund door mensen van kleur

Boeken van zwarte en BIPOC-auteurs in alle genres

Rachel Elizabeth Cargle's Elizabeth's boekwinkel

Te lang werden gemarginaliseerde gemeenschappen grotendeels uitgesloten van mogelijkheden om hun eigen verhalen te vertellen in de massacultuur. Het is belangrijk dat we leren over de ervaringen van zwarte mensen en alle gemarginaliseerde gemeenschappen door hun eigen stem.

Elizabeth’s Bookshop &Writing Centre, opgericht door schrijver, opvoeder en activist Rachel Elizabeth Cargle, is “een innovatief alfabetiseringscentrum dat is ontworpen om gemarginaliseerde stemmen te versterken en te vieren.”

Op Bookshop.org hebben ze een verzameling sterk aanbevolen boeken samengesteld van zwarte auteurs in genres zoals YA Books with BIPOC Main Characters, Afrofuturism & BIPOC Speculative Fiction, Art &Activism for Early Readers, Black Women Writers en Recommended Books to Preorder.

Ze doneren ook een percentage van de omzet aan The Loveland Foundation om therapie voor zwarte vrouwen en meisjes te ondersteunen.

Steun zwarte auteurs terwijl u een zwart bedrijf en organisaties ondersteunt die therapie voor zwarte vrouwen en meisjes ondersteunen.

Black-Owned Bookstores om te ondersteunen

Kaart van kleine en onafhankelijke boekhandels in zwarte handen in de Verenigde Staten en Noord-Amerika

Naast het kopen en leren van zwarte auteurs, kunt u black-owned boekhandels over de hele wereld ondersteunen. Libro.fm een handige (groeiende) lijst samengesteld van alle zwarte boekhandels in de Verenigde Staten, over de hele wereld en online.

Libro.fm zegt: “Een antiracistische lezer zijn betekent niet alleen onszelf opleiden, maar ook aandacht besteden aan de instellingen die we financieel ondersteunen.”

U kunt deze boekhandels persoonlijk ondersteunen als ze in uw stad zijn, of u kunt ze online ondersteunen. In feite is een geweldige manier om ze online te ondersteunen, zich aan te melden voor een Libro.fm audioboekabonnement – omdat u elke lokale boekhandel kunt toewijzen om de winst van uw maandelijkse audioboeken te ontvangen.

Meld je aan voor een abonnement (met de code GOOD om een gratis audioboek te krijgen) – en kies vervolgens een zwarte boekhandel om elke maand aan terug te geven.

Zoek een black-owned boekwinkel om te ondersteunen en ontdek vervolgens onze beste do-good boekaanbevelingen

Etsy shops in zwarte eigendom

Etsy shops in zwarte handen - met sieraden, kunst, kleding, hout, snacks, eten en accessoires

Etsy is al lang een nuttig platform voor jongeren bedrijven om nieuwe klanten te vinden en hun bedrijf te laten groeien. Zwarte makers en oprichters hebben sinds het begin veel succes gevonden op Etsy. En nu is het team van Etsy bezig met het cureren en verheffen van zwarte verkopers die hun community maken tot wat het is.

Ontdek huisraad, kunst, geschenken en meer van Black-owned shops op Etsy

Black Owned Association Directory

Black Owned Association Directory Website - Verenigd We Prosper! Vind en ondersteun black-owned bedrijven!

De Black Owned Association heeft een directory van black-owned bedrijven gemaakt om overal in de Verenigde Staten te ondersteunen. Ze hebben momenteel bijna 1.700 bedrijven vermeld – en ze groeien dat aantal elke dag.

Met het platform kunt u winkelen op deals, categorie of stad. Het is gratis voor zwarte bedrijfseigenaren om zichzelf op het platform te vermelden.

Bekijk black-owned bedrijven die worden getoond door Black Owned Association

WeBuyBlack: Black-Owned Everyday Essentials

We Buy Black website - Elke zwarte familie zou de overstap moeten maken

Een ongelooflijk eenvoudige manier om verandering in de wereld te creëren, is door simpelweg te controleren wat we kopen en vervolgens de vraag te stellen: Hoe konden diezelfde aankopen voorgoed worden gebruikt?

Wanneer we willen kopen van merken die aansluiten bij onze waarden, is het niet nodig om nieuwe dingen te kopen. We kunnen gewoon de alledaagse producten die we al kopen en die geen positieve impact hebben op de wereld, ruilen.

Dat is waar WeBuyBlack om de hoek komt kijken. Het is een platform dat kleding, sieraden, gezondheids- en schoonheidsproducten, speelgoed en meer verkoopt – allemaal van black-owned bedrijven.

Wanneer u de overstap maakt naar het kopen van een product van een zwart bedrijf, sluit u zich aan bij “een beweging om wereldwijd sociale en economische rechtvaardigheid te zien.”

Ontdek alledaagse black-owned producten van WeBuyBlack

Society6: Kunst van zwarte kunstenaars

Society 6 - Ontdek Zwarte Kunstenaars - Kunst aan de muur, Home Decor, Bed &Bad, Tafelblad, Kantoor, Tech, Kleding &Tassen, Outdoor &Lifestyle

De zwarte gemeenschap speelt al eeuwenlang een belangrijke rol bij het vormgeven van de cultuur van kunst en creativiteit in de Verenigde Staten.

Society6 heeft het je gemakkelijk gemaakt om je nieuwe favoriete kunstenaar te ontdekken om kunst van te kopen. Ze hebben het werk van zwarte kunstenaars zoals Morgan Harper Nichols uit de Society6-gemeenschap samengesteld.

Of je nu op zoek bent naar kunst aan de muur, mokken en waterflessen, kleding of telefoonhoesjes – je zult zeker een stuk vinden waar je van houdt.

Vind prachtige kunst van zwarte kunstenaars op Society6

Meer manieren om kleine bedrijven in zwarte handen te ondersteunen: