12 Keuken Dieet Hacks om gewicht te verliezen

12 Keuken Dieet Hacks om gewicht te verliezen

Is uw keuken ingericht om u te helpen uw doelen voor gewichtsverlies te bereiken? Heb jij de tools om een gezondere levensstijl op gang te brengen? Als je nee hebt geantwoord op deze vragen, maak je dan geen zorgen; bij ons zit je goed. Leer hoe u snel en eenvoudig veranderingen in uw keuken kunt aanbrengen, zodat koken en gewichtsverlies gemakkelijker en minder overweldigend worden. U bespaart ook tijd en geld.

1

Gebruik schepjes om de juiste porties te eten

korrels meten met schepjes
James en James / Getty Images

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken wanneer ze proberen af te vallen of gezonder te worden, is het eten van porties die te groot zijn. De meesten van ons meten bijvoorbeeld geen enkele portie ontbijtgranen. We gieten gewoon ontbijtgranen in een kom. Vervolgens voegen we een enkele portie ontbijtgranen toe aan ons voedseldagboek – terwijl we in feite waarschijnlijk twee tot drie keer die hoeveelheid hebben gegeten.

Om de juiste porties granen en granen te eten, moet u enkele serveerschepjes in dozen met ontbijtgranen, rijst, havermout en andere voedingsmiddelen bewaren. Controleer eerst het etiket met voedingsfeiten om de juiste grootte van een enkele portie te bepalen en koop vervolgens een maatbeker die overeenkomt met die hoeveelheid. Als je geen extra geld wilt uitgeven aan maatbekers, gebruik dan een schone plastic yoghurtbeker met een markering voor de juiste portiegrootte.

2

Houd bessen droog

Vermijd suikerrijke snacks en eet in plaats daarvan voedzame en vullende bessen. Frambozen zijn een van de beste voedingsmiddelen voor mensen die proberen af te vallen. Maar frambozen hebben ook de neiging om snel beschimmeld te raken, dus sommige budgetbewuste eters vermijden ze helemaal te kopen.

De oplossing: wanneer u verse bessen koopt, spoel ze dan niet meteen af. Zet ze meteen in de koelkast om ze koel en droog te houden. Schimmel vormt zich minder snel in een droge omgeving. Wanneer je klaar bent om bessen toe te voegen aan je gezonde ontbijt of snack, spoel ze dan snel af en dep ze droog met een papieren handdoek.

3

Creëer een healthy food zone

Hoe vaak ga je naar de koelkast om een snack te zoeken als je niet echt honger hebt? Als je bent zoals de meeste mensen, doe je het te vaak, vooral ’s avonds. Er zijn manieren om ’s nachts te stoppen met eten, maar je kunt je koelkast ook opnieuw organiseren voor gewichtsverlies.

Een grote revisie is niet nodig. Deze keukenhack duurt vijf minuten of minder. Verplaats gewoon de calorierijke voedingsmiddelen naar de achterkant van de koelkast en maak een plank aan de voorkant schoon voor bevredigende, caloriearme snacks, zoals vers fruit, magere yoghurt en kant-en-klare groenten. Op die manier zie je ze als eerste als je de deur van de koelkast opent.

Als je samenwoont met mensen die niet proberen af te vallen, vraag hen dan om je “gezonde voedselzone” te respecteren, zodat je altijd slimme snackopties beschikbaar hebt.

4

Gebruik een voedselweegschaal

Een geweldige manier om portiegroottes onder controle te houden, is door een digitale voedselweegschaal aan te schaffen. Dit kan u helpen om nauwkeurige porties te serveren en voedingsstoffen nauwkeurig bij te houden in uw voedsellogboek.

Veel mensen houden de weegschaal in een kast. U zult het echter eerder gebruiken als u het in het volle zicht op het aanrecht houdt. Plaats er een kleine lichtgewicht plastic container op, zodat je snel dingen zoals granen, granen en ingrediënten voor recepten kunt meten. Zorg ervoor dat u de schaal op nul zet voordat u meet.

5

Snackpakketten maken

Gezond snacken is essentieel als je wilt afvallen.Deze hack kost in het begin wat extra tijd, maar bespaart zowel tijd als geld op de lange termijn. Het zal u ook helpen uw calorietelling onder controle te houden om sneller af te vallen.

In plaats van dure (en vaak ongezonde) snackpakketten in de winkel te kopen, maak je thuis je eigen snackpakketten met 100 calorieën met gezond voedsel waar je van houdt: noten, zaden, popcorn, wortels, selderij, enzovoort. Haal alle ingrediënten en een pakket hersluitbare zakjes van snackformaat wanneer u uw wekelijkse boodschappen doet. Bereid dan een week aan gezonde snacks in één keer.

Bewaar je gezonde snackpakketten op het gezonde voedselschap dat je in de koelkast hebt gemaakt of plaats ze voorin je kast, zodat ze het eerste zijn dat je ziet als je honger hebt.

6

Sla paddenstoelen in

Als je graag hartig voedsel met gemalen vlees eet, zul je dol zijn op deze eenvoudige keukentip. Je kunt paddenstoelen gebruiken om je gemalen vlees te verdubbelen en calorieën te verminderen als je kookt.

Bewaar fijngesneden champignons in de koelkast. Wanneer je vlees kookt, voeg dan dezelfde hoeveelheid champignons toe om de hoeveelheid die je kookt te verdubbelen. Voor als je bijvoorbeeld een kopje gehakt kookt, voeg dan een kopje fijngehakte champignons toe aan de pan met het vlees. Zet na het koken van het mengsel de helft opzij om in te vriezen en later te gebruiken.

Als je niet om champignons geeft, kun je een vergelijkbaar resultaat bereiken met volle granen. Voeg gekookte gerst, bulgur of een andere volkoren toe aan gemalen vlees om vezels, vitamines en mineralen te stimuleren en vet te verminderen.

7

Verminder calorieën met voorraad

Slimme koks kennen deze beproefde keukenhack: je kunt calorieën verminderen wanneer je vlees of groenten bakt door bouillon te gebruiken in plaats van olie.

Je vindt kippenbouillon in de meeste supermarkten, maar je kunt groentebouillon of elke smaak gebruiken die je verkiest. Kies een natriumarme voorraad.

Gebruik een antiaanbakpan en in plaats van olie toe te voegen, warmt u gewoon een kleine hoeveelheid bouillon op en voegt u het voedsel toe dat u wilt koken. Als je niet vaak bakt, vries dan kleine hoeveelheden bouillon in ijsblokjesbakken in, zodat je altijd wat bij de hand hebt om te gebruiken.

Je kunt ook uien, knoflook en spinazie bakken voor eiwitomeletten. De groenten absorberen veel smaak zonder toegevoegde vet of calorieën.

8

Vries bananen in

Bananen zijn de basis voor veel recepten voor smoothie voor gewichtsverlies. Maar bananen rijpen en worden snel slecht, en veel recepten gebruiken slechts een halve banaan om het aantal calorieën onder controle te houden. Dus hoe houd je bananen bij de hand zonder al die extra helften te verspillen? Je kunt bananen invriezen om tijd en geld te besparen.

Om in te vriezen, schil je vijf tot zeven rijpe bananen en snijd je ze doormidden. Neem vervolgens de helften en leg ze op een koekjesbakje. Leg de hele bak ongeveer een uur in de vriezer. Zorg ervoor dat de bak plat blijft, zodat de bananen niet samenrollen. Verwijder de bak, doe de bananen in een diepvrieszak en plaats de zak terug in de vriezer. De bananen blijven niet bij elkaar in de zak en je hebt altijd een verse banaan klaar voor je recept.

9

Gebruik saladeborden om minder te eten

Als je tijdens de maaltijd minder wilt eten, kan het de kunst zijn om kleinere borden te gebruiken. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer mensen kleinere borden gebruiken, ze kleinere porties voedsel nemen en in het algemeen minder eten.

Is dit een trefzekere manier om af te vallen? Nee. Sommige andere studies hebben geen verband gevonden tussen plaatgrootte en portiegrootte. Maar waarom zou je het niet eens proberen? Gebruik je saladeborden in plaats van dinerborden tijdens de maaltijd om te zien of je minder eet. In het ergste geval heb je een kleinere schaal om te wassen.

10

Vries rauwe spinazie in

Veel koks vriezen gekookte spinazie in. Je hebt waarschijnlijk bevroren gekookte spinazie gezien in het vriesgedeelte van de supermarkt. Maar wist je dat je kunt bevriezen .raw spinazie? Het vriest niet alleen goed, maar het werkt zelfs beter in groene smoothies.

Koop grote zakken spinazie voor gebruik in eiwitomeletten en in gezonde smoothierecepten (samen met bevroren bananen). Zet de zak vast met een elastiekje en gooi de hele zak in de vriezer.

De spinaziebladeren bevriezen apart, dus het is gemakkelijk om de exacte hoeveelheid te pakken die je nodig hebt als je klaar bent om de spinazie te gebruiken. Dan is het gemakkelijk om de spinazie in een sauteerpan of blender te gooien en bespaar je geld door geen voedsel te verspillen.

11

Verwijder eierschalen zonder rommel

Het krijgen van voldoende eiwitten kan je helpen gewicht te verliezen. Eiwit is verzadigend omdat het leptine activeert, een hormoon dat gevoelens van volheid reguleert. Als je een kom hardgekookte eieren in je koelkast bewaart, is het eten van de juiste hoeveelheid eiwit per dag gemakkelijk. Maar het pellen van die eieren kan vervelend zijn.

Om eierschalen zonder rommel of gedoe te verwijderen, voeg je zuiveringszout of azijn toe aan het water wanneer je de eieren kookt. En zorg ervoor dat je de eieren in een pot ijswater dompelt als ze klaar zijn met koken. Deze twee tips moeten het gemakkelijker maken om de schelpen te verwijderen.

Verwijder de dooier van een hardgekookt ei en voeg caloriearme hummus toe voor een snelle en hartige snack. Je kunt ook eiwit hakken en toevoegen aan kwark om de eiwitwaarde te verhogen, of een ei toevoegen aan salades of sandwiches.

12

Drink gewichtsverlies-vriendelijke wijnporties

Veel koks drinken graag wijn als ze het avondeten bereiden. Het probleem is dat het gemakkelijk is om te veel wijn te drinken als je niet oplet. Een enkele portie wijn is slechts vijf ons, en veel wijnglazen hebben ruimte voor twee keer zoveel.

Wijnglazen van merken als Livliga® lossen dat probleem op. De glazen hebben een elegant ontwerp dat u laat zien waar u het glas moet vullen voor een schenking van 4 of 6 ounce. De bril komt in sets van vier en verkopen voor ongeveer $ 50.

Heb je een goedkopere optie nodig? Je kunt ook het gratis wijnglas opslaan dat je krijgt tijdens je volgende wijntour. De meeste wijnhuizen geven je een glas om mee naar huis te nemen als je een proeverij doet. De glazen zijn meestal kleiner en hebben tekst op de voorkant van de kom. U kunt de markeringen gebruiken om aan te geven waar een enkele portie wijn moet worden geschonken.

Een woord van bodymindspirit

Al deze keukenhacks zijn ontworpen om u te helpen gezonde, caloriearme voedingsmiddelen te allen tijde beschikbaar te hebben, zodat u de beste beslissingen kunt nemen om af te vallen. Maar vergeet niet dat gewichtsverlies alleen gebeurt als je de juiste balans van calorieën in en calorieën uit creëert.

Organiseer uw keuken met deze eenvoudige tips, eet vervolgens beter en oefen dagelijks om de resultaten van het gewichtsverlies te krijgen die u verdient.

Als je samenwoont met mensen die niet proberen af te vallen, vraag hen dan om je “gezonde voedselzone” te respecteren, zodat je altijd slimme snackopties beschikbaar hebt.

Als je niet om champignons geeft, kun je een vergelijkbaar resultaat bereiken met volle granen. Voeg gekookte gerst, bulgur of een andere volkoren toe aan gemalen vlees om vezels, vitamines en mineralen te stimuleren en vet te verminderen.