11 Populaire Tarot Spreads voor beginners en gevorderden

11 Populaire Tarot Spreads voor beginners en gevorderden

Tarot lezen is een intuïtieve oefening. Net als bij een wetenschappelijk experiment worden de gegevens die u ontvangt echter beïnvloed door de manier waarop u uw procedure ontwerpt.

In tarotlezingen wordt het kaartontwerp de tarot spread. Deze term verwijst naar het patroon van kaarten gekozen uit een deck tijdens een lezing.

Tarotlezers hebben verschillende benaderingen om de querent te aarden, of de persoon die om begeleiding vraagt voordat kaarten worden getrokken.

Meestal wordt het hele deck van 78 kaarten geschud en gesneden door de querent. Terwijl ze schuifelen, wil je ze misschien aansporen om na te denken over hun intentie of vraag.

Vervolgens zal de tarotspread je interpretatie van hun verhaal leiden. De hieronder beschreven patronen bieden combinaties die geschikt zijn voor alle niveaus van expertise.

Er zijn ook tarotspreads die veel problemen aanpakken waarmee lezers worden geconfronteerd, waaronder besluitvorming, relaties en psychologische genezing.

Tarot Spreads voor Beginners

In de begindagen van het lezen kan een betrouwbare standaard vertrouwen opbouwen. Klassieke tarotspreads met drie kaarten zijn de meest voorkomende basis voor beginners.

Zodra je hiermee hebt geëxperimenteerd, probeer dan een tarotspread met vijf kaarten om meer details aan je lezingen toe te voegen.

Klinkt dit allemaal een beetje overweldigend? Begin dan met de makkelijkste tarotspread, de dagelijkse one-card draw uit het Modern Way Tarot deck.

Eén Kaart Tarot Spread

We leven allemaal een druk leven en soms zijn meer kaarten gewoon niet beter. KISS (keep it simple stupid) werkt ook in het geval van het doen van een reading voor de meeste tarot beginners.

Natuurlijk, als je meer de diepte in wilt gaan of op zoek bent naar meer details, dan is het beter om een meervoudige kaartspreiding te doen.

U kunt vragen stellen en u krijgt onmiddellijk antwoord binnen een minuut – perfect voor ons moderne drukke leven. Met deze spread heb je geen excuus om je dagelijkse tarotritueel te missen!

Hoe een Tarot Spread te doen met één kaart

 1. Denk aan elke vraag die niet met een ja of nee beantwoord kan worden, over een aspect van je leven waar je graag wat meer duidelijkheid en begeleiding zou willen krijgen. Bijvoorbeeld:
  • Wat moet ik doen aan….?
  • Hoe zal ik….?
  • Waar vind ik….?
  • Hoe moet ik …?
 2. Neem je Tarotkaarten in handen en klop of tik een paar keer op de stapel kaarten om je energie in het deck te verspreiden.
 3. Denk aan je vraag terwijl je je kaarten vasthoudt, probeer het echt diep van binnen te voelen.
 4. Als je klaar bent, kun je de kaarten schudden. Schud de kaarten zo lang als je wilt, totdat je diep van binnen voelt dat het tijd is om te stoppen en de kaarten uit te spreiden.
 5. Kies de ene kaart waartoe u zich aangetrokken voelt. Soms springen er tijdens het schuifelen een of meerdere kaarten uit de stapel. Als je denkt dat dat de kaart voor jou is, neem dan een van deze.
 6. Raadpleeg een gids en altijd je intuïtie.

De kaart die je hebt gekozen, geeft je de antwoorden en begeleiding die je die dag nodig hebt en vooruit!

Drie Kaarten Tarot Spread

De tarotspread met drie kaarten is relatief eenvoudig, waardoor het ideaal is voor beginners. Het is niet alleen een klassieker, maar het is ook aanpasbaar aan veel vragen.

drie kaarten tarot spread

Het biedt genoeg informatie voor diepere inzichten zonder een lezer of een querent te overweldigen. Zo blijft de tarotspread met drie kaarten een favoriet voor doorgewinterde beoefenaars.

Naarmate je je meer op je gemak voelt met je kaarten, zul je in staat zijn om je eigen tarotspreads met drie kaarten uit te vinden. Tot die tijd, leen of pas een van deze beproefde drie kaart tarot spread patronen:

Past-Present-Future Tarot Spreads

In het verleden, heden, toekomstige tarotspread vertegenwoordigt de eerste getrokken kaart elementen uit het verleden die de huidige gebeurtenissen beïnvloeden.

Dit kan je enkele aanwijzingen geven over thema’s. Alleen al een Klein Arcana-pak kan je interpretatie leiden.

Een bekerkaart onthult bijvoorbeeld een door gevoelens gedreven vraag, terwijl een pentakelskaart onderliggende ideeën over materieel gewin of veiligheid kan suggereren.

De tweede kaart, geplaatst in het midden van de line-up, toont de aard van de tarotvraag of de huidige positie van de querent.

Over het algemeen suggereert een Major Arcana-kaart in deze positie een periode waarin de querent zich moet vernederen tot grotere krachten.

Ondertussen geeft een Minor Arcana-kaart in deze positie aan dat de querent meer controle heeft over de situatie.

Ten slotte vertegenwoordigt de derde kaart de waarschijnlijke uitkomst. Mediteren over het verleden en de huidige kaarten kan shoe je de toekomstkaart inpast.

Dat gezegd hebbende, als de toekomst ongewenst is, kan meditatie je ook helpen betere keuzes te maken voor de gegeven omstandigheden.

Situatie-Obstakel-Advies/Uitkomst Tarot Spreads

Deze verspreiding is vooral nuttig om een conflict te helpen begrijpen of de spanning op te lossen. De eerste kaart die voor de situatie wordt getrokken, vertegenwoordigt vaak de rol van de querent.

Vervolgens kruist de obstakelkaart in deze tarotspread de eerste kaart om te laten zien welke elementen het conflict of de spanning veroorzaken.

De uiteindelijke kaart kan flexibel zijn. Misschien onthult het een waarschijnlijke uitkomst, of kan het advies geven aan de querent: hoe moeten ze handelen om het beste uit de situatie te halen?

Mind-Body-Spirit Tarot Spreads

Mind, body, spirit tarot spreads kunnen een lezer helpen begrijpen wat er nodig is om balans toe te voegen aan het leven van een querent.

Overweeg daarom om het te gebruiken voor algemene lessen of indrukken. Afhankelijk van de behoeften van de querent, kan elke kaart de huidige staat vertegenwoordigen, naderende energieën of advies voor uitlijning in elk rijk.

Vijf Kaarten Tarot Spreads

Hoewel de tarotspreads met drie kaarten veel informatie bieden, kan een tarotspread met vijf kaarten helpen om in de vraag te duiken: “Waarom?”

Probeer een van de twee onderstaande formaties om iemand te helpen tot de kern van de zaak te komen!

Vijf Kaarten tarot spread – kruisvorming

Een tarotspread met vijf kaarten kan worden gestructureerd als een kruis, dat voortbouwt op de driekaartformatie. In deze spread kan een middelste rij bestaan uit drie kaarten met verleden, heden en toekomst.

vijf kaart tarot spreads

Onder deze drie wordt één kaart geplaatst om een kernreden te onthullen voor de omstandigheden zoals ze bestaan.

Een andere kaart wordt getrokken en boven de rij met drie kaarten geplaatst om het potentieel van de situatie aan te tonen.

Hoewel het misschien niet de werkelijke uitkomst is, toont het de helderste en / of donkerste mogelijkheid verborgen in de stand van zaken.

Vijf Kaart Tarot Spreads – Rechthoekige Vorming

In Llewellyn’s Complete Book of Tarot, een bekende uitgebreide gids, wordt een tarotspread met vijf kaarten ook gebruikt om een thema en zijn variaties te verkennen.

De themakaart wordt in het midden van de andere vier kaarten geplaatst, die er een rechthoek omheen vormen. Het wordt meestal als laatste getrokken.

vijf kaarten tarot spread

Sommige lezers geven er de voorkeur aan om de vier omringende kaarten losjes te interpreteren, maar u kunt ook van tevoren beslissen wat elke positie zal vertegenwoordigen.

De kaarten kunnen bijvoorbeeld angsten, verlangens, conflicten, het perspectief van een andere persoon, een hulpmiddel om te gebruiken of een les die moet worden geleerd, vertegenwoordigen.

Tarot spreads voor een gerichte vraag

Soms kun je de kaarten gebruiken om één gerichte vraag te beantwoorden. Dit soort lezen kan ontmoedigend lijken omdat je de kaarten moet interpreteren in relatie tot iets anders.

Van de twee onderstaande opties is de Ja of Nee tarot spread beter voor beginners, terwijl de Celtic Cross tarot spread een geweldige manier is om je kennis als intermediaire of gevorderde lezer uit te breiden.

Ja of Nee Tarot Spreads

Ja of Nee tarot spreads zijn uitstekend voor beginners omdat ze zo eenvoudig zijn. Ze omvatten een gerichte vraag en meestal één kaart die het antwoord “ja”, “nee” of “misschien” vertegenwoordigt.

Omdat deze lezingen zijn uitgekleed, kunnen ervaren tarotlezers deze benadering reductief vinden.

Tarot heeft de kracht om lagen en nuance toe te voegen aan een levensverhaal. Soms beperkt het stellen van een enkele tarotvraag met een enkel antwoord die kracht.

Desondanks is het een geweldige manier om kaartinterpretatie te oefenen en de energie van een specifieke situatie te lezen.

Deze tarotspread vereist geen diepgaande kennis van de kaarten, je hoeft alleen van tevoren te weten welke kaarten “Ja”, “Nee” of “Misschien” vertegenwoordigen.

Ja of Nee tarot lezingen kunnen je ook helpen om de kaarten te leren. Voor meer informatie kunt u mijn bericht lezen over het uitvoeren van deze ja- of nee-metingen.

Keltisch Kruis Tarot Verspreiding

Ik raad de tien-kaart Keltische Kruis tarot spread voor beginners niet aan, maar het is een favoriet voor het isoleren van problemen in iemands leven.

Hoewel het kan worden gebruikt voor querents die op zoek zijn naar algemene informatie, is het ook een geweldige manier om een specifieke vraag te beantwoorden.

keltische kruisverspreiding

De lezing begint met een ‘kruis’. De eerste kaart vertegenwoordigt het thema of de rol van de querent. De tweede kaart, die de eerste overschrijdt, is een primair obstakel waarmee ze te maken krijgen als ze het probleem aanpakken.

Vervolgens wordt een derde kaart onder het kruis t geplaatsto de fundamenten van de kwestie uit het diepe verleden laten zien. De vierde kaart, links van het kruis, is een gebeurtenis in het recente verleden die van invloed is op de huidige situatie.

Boven het kruis onthult de vijfde kaart potentieel. De zesde kaart vertelt je iets dat in de nabije toekomst zal gebeuren met betrekking tot het probleem.

Merk op hoe dit een grotere kruisvorm creëert die vergelijkbaar is met de kruisformatie met vijf kaarten die hierboven is beschreven!

Wanneer het grotere kruis is voltooid, wordt een kolom met vier extra kaarten gemaakt om aanvullende informatie over de gebeurtenissen te geven. Deze kaarten beantwoorden de volgende vragen:

 • Kaart 7: Wat zijn de eerdere ervaringen of opvattingen van de querent over het thema?
 • Kaart 8: Hoe beïnvloedt de externe omgeving, inclusief de mensen rond de querent, de situatie?
 • Kaart 9: Wat zijn de hoop en/of angsten van de querent?
 • Kaart 10: Wat is de meest waarschijnlijke uitkomst?

Als je meer wilt weten over deze bekende spread, bekijk dan mijn artikel over de Celtic Cross tarot spread.

In dit artikel leg ik niet alleen de posities dieper uit, maar ook de relaties tussen bepaalde posities.

Wees gewoon geduldig bij het werken met deze tarotspread, vooral als je vrij nieuw bent in het lezen van de tarotkaarten.

Tarot Spreads Voor Liefde

Veel aanpassingen van elke spread kunnen worden gebruikt om vragen over liefde en relaties te beantwoorden.

We hebben de drie meest voorkomende liefdesspreads toegevoegd. Deze lezingen kunnen worden gebruikt voor romantische partnerschappen of voor elke vorm van relatie tussen twee mensen, inclusief vriendschappen of vroege flirts.

Als je meer tarotspreads voor de liefde wilt uitproberen, bekijk dan onze artikelen over liefdesspreads en relatiespreads.

Drie Kaarten Love Spread

Om meer te weten te komen over de staat van iemands relatie, trek je drie kaarten om (1) de querent, (2) de andere persoon en (3) de relatie te vertegenwoordigen.

Afhankelijk van de kaarten die verschijnen, kan deze verspreiding verlangens, angsten of andere motivaties van de twee partijen onthullen.

Vijf Kaarten Love Spread

Het is ook gemakkelijk om een kruisformatie met vijf kaarten aan te passen voor de liefde. De centrale kaart, of het thema, staat voor de huidige staat of de kwestie tussen de querent en de andere persoon.

Plaats de tweede kaart links van de themakaart om het perspectief van de querent weer te geven. Plaats vervolgens de derde kaart rechts van de themakaart om de plaats van de andere persoon weer te geven.

De vierde kaart, geplaatst onder de centrale kaart, is de basis van de relatie of iets in het verleden dat bijdraagt aan het huidige probleem. Ten slotte wordt de vijfde kaart boven de eerste kaart geplaatst om de waarschijnlijke uitkomst weer te geven.

Tien Kaarten Love Spread

liefde tarot spread

Ben je klaar voor een diepe duik in de geschiedenis en belofte van een relatie? Een optie met tien kaarten begint met een rij van vijf kaarten.

 • Kaart 1: Het verre verleden beïnvloedt het huidige moment
 • Kaart 2: De recente invloeden uit het verleden
 • Kaart 3: De huidige staat van de relatie
 • Kaart 4: Invloeden die in de toekomst zullen verschijnen
 • Kaart 5: Invloeden uit de externe omgeving (geld, familie, gezondheid, etc.)

Deze eerste rij geeft een gedetailleerd beeld van de samenwerking, terwijl de volgende vijf kaarten grotere thema’s bieden. Plaats de zesde kaart boven de rij om de overtuigingen van de querent over de relatie weer te geven.

Plaats onder de rij van vijf kaarten een zevende kaart die gunstige energie laat zien en een achtste voor wat tegen de relatie werkt.

De laatste twee kaarten worden boven de zesde kaart geplaatst. De negende kaart geeft hoop en/of angsten, en de tiende kaart geeft de waarschijnlijke uitkomst voor het paar.

Tarot Spreads voor Mentale Healing

Mary K. Greer is een tarotlezeres die in haar praktijk thema’s uit de Jungiaanse psychologie ontleent.

Een van haar vijf kaartkruisvorming tarot spreads kan worden gebruikt om meer te leren over onze psychologische projecties, of de eigenschappen die we waarnemen bij anderen, maar niet bij onszelf.

mental healing tarot spreads

Je kunt dit gebruiken wanneer je merkt dat je anderen vaker dan normaal labelt of beoordeelt.

 • Kaart 1 (onder aankruis): Wat zie ik in anderen dat ik niet in mezelf kan zien?
 • Kaart 2 (links van de middelste kaart): Wat is de bron van deze projectie?
 • Kaart 3 (middelste kaart): Welk deel van deze projectie kan ik terugvorderen?
 • Kaart 4 (rechts van de middelste kaart): Welke gevoelens zal ik ervaren als ik dit patroon loslaat?
 • Kaart 5 (bovenkant van het kruis): Wat kon ik winnen, als een vaardigheid of kennis, door deze projectie terug te winnen?

Tarot Spreads voor meer gevorderde lezers

Als je eenmaal wat ervaring hebt met verschillende tarotkaartspreads, raad ik je aan om nieuwe vormen te proberen. Soms kan een onbekend visueel patroon nieuwe waarheden of doorbraken teweegbrengen.

Beide onderstaande patronen zijn goed gedocumenteerde spreads samengevat in Llewelyn’s Complete Book of Tarot.

Hoefijzer Tarot Spread

Deze lezing is uitstekend voor besluitvorming, vooral wanneer de querent zich onzeker voelt over hoe de beste manier van handelen moet worden gekozen.

Wanneer je voor deze lezing trekt, maak je een V-vorm met zeven kaarten. Traditioneel opent de V naar beneden, maar je kunt de vorm ook omdraaien als je die formatie verkiest.

hoefijzer tarot spread

Hoewel u uw eigen betekenissen kunt toewijzen, is hier een manier om de lezing op te splitsen:

 • Kaart 1: Invloeden uit het verleden
 • Kaart 2: Huidige uitgifte
 • Kaart 3: Toekomstige ontwikkelingen
 • Kaart 4: Advies voor de querent
 • Kaart 5: Hoe mensen rond het probleem de beslissing van de querent beïnvloeden
 • Kaart 6: Obstakels of verborgen invloeden
 • Kaart 7: Optimale actie voor resolutie

Astrologische verspreiding

Deze tarotspread neemt een cirkelvormige formatie aan voor twaalf kaarten die de energie van elk sterrenbeeld vertegenwoordigen. Dit kan een goede lezing zijn om persoonlijke groei aan te moedigen of om doelen te stellen.

In feite, als je deze lezing aan het begin van de dierenriemcyclus voltooit, kan elke kaart een periode in het komende jaar vertegenwoordigen.

astrologische tarot verspreiding

Voor liefhebbers van astrologie is deze spread een leuke manier om dierenriemkennis naar de tarot te brengen. Als u beperkte kennis van de tekens hebt, zijn hier enkele vragen voor elke kaartplaatsing.

 • Kaart 1 (Ram): Hoe definieer je jezelf of druk je je identiteit uit?
 • Kaart 2 (Stier): Welke tradities of autoriteiten sturen jouw waarden en dromen?
 • Kaart 3 (Tweelingen): Hoe neem je wat je leuk vindt op in je beslissingen?
 • Kaart 4 (Kreeft): Hoe blijf je gefocust en veilig om je doelen te bereiken?
 • Kaart 5 (Leeuw): Hoe ga je om met conflicten?
 • Kaart 6 (Maagd): Hoe reguleer je je emoties en krijg je toegang tot innerlijke wijsheid?
 • Kaart 7 (Weegschaal): Wat moet je doen om eerlijk te zijn tegenover jezelf en de mensen om je heen?
 • Kaart 8 (Schorpioen): Wat moet je loslaten om verder te komen?
 • Kaart 9 (Boogschutter): Welke gebieden in je leven hebben meer balans nodig?
 • Kaart 10 (Steenbok): Welke verleidingen kunnen je afleiden van spirituele groei?
 • Kaart 11 (Waterman): Wat is de wens van je hart?
 • Kaart 12 (Vissen): Welke aspecten van je schaduw (positief of negatief) moeten aan het licht worden gebracht?

Welke spread is de volgende?

Houd op je reis naar tarot vloeiendheid een dagboek bij van de tarot spreads die je gebruikt en je interpretaties ervan. Je kunt zelfs nieuwe formaties uitvinden, opnemen of uittekenen.

In de loop der jaren heb ik zoveel tarotdagboeken bijgehouden dat ik besloot om mijn favoriete spreads, lezingen, tools en sjablonen te combineren in een 50 pagina’s tellend afdrukbaar Tarot-dagboek (te koop in mijn Etsy-winkel), zodat jij er ook van kunt genieten en Tarot in een mum van tijd kunt leren!

afdrukbaar tarot dagboek werkboek
Download het hier

Welke Tarot verspreiding ben je het meest enthousiast om te proberen? Heb je een favoriet? Laat het ons weten door contact met me op te nemen op mijn Instagram-pagina. Ik leer graag en hoor graag van je!