11 ethische en milieuvriendelijke horloges om keer op keer te dragen

Search

Niemand van ons kan er genoeg van krijgen: tijd. Of we nu onze alarmen snoozen, de Google-agenda kleuren of de hond dringend voeden wanneer hij elke dag om precies 17.00 uur zeurt, de tijd heeft ons in zijn greep als al het andere.

Het is logisch dat je het wilt bijhouden. Sommige mensen zijn blij met het gebruik van hun telefoon of gluren naar de klok aan de muur, maar als je onderweg bent of op zoek bent naar een stijlvol en praktisch item om aan je garderobe toe te voegen, is een horloge de juiste keuze.

Maar u kent ons – we willen u helpen ethische en duurzame aankopen te doen waarop u kunt vertrouwen, terwijl u daarbij de minste schade aan de planeet toebrengt.

Voordat we ingaan op enkele aanbevelingen voor uw reis naar het kopen van horloges, willen we u eraan herinneren dat, zoals altijd, het beste horloge om te dragen er een is die u al hebt (misschien moet u gewoon een batterij vervangen op een horloge dat stof heeft verzameld op uw nachtkastje), of een die u tweedehands kunt kopen. Kijk of je met een vriend kunt ruilen, langs kunt gaan bij een pandjeshuis of er een kunt ophalen op je volgende kringloop- of garageverkoopavontuur.

Dat gezegd hebbende, als je echt op zoek bent naar een nieuw, betrouwbaar horloge, hebben we een lijst samengesteld om je te helpen de juiste pasvorm te vinden. En we geven een paar inzichten in duurzaam en ethisch horlogemaken!

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Wat maakt een horloge ethisch of duurzaam gemaakt?

Wanneer u een milieuvriendelijk horloge wilt kopen, moet u de gebruikte materialen in de gaten houden, evenals het algemene ethos van het merk waar u winkelt.

Duurzame en ethische horloges zijn vaak ambachtelijk of handgemaakt en gebruiken hergebruikte materialen, teruggewonnen hout of sommige gifvrije veganistische lederen alternatieven. Horlogebanden spelen een grote rol in deze overwegingen, omdat veel horlogemerken afstappen van leren bandjes en naar veganistische, gerecyclede of andere duurzame opties gaan.

Misschien wilt u ook overwegen hoe het horloge wordt aangedreven. Kun je hem opladen door hem aan te sluiten? Is het op zonne-energie? Standaard alkalinebatterijen zijn wegwerpbaar en minder duurzaam (maar u kunt uw batterijen op een aantal verschillende manieren recyclen – bekijk Call2Recycle voor meer informatie!)

Niet elk item dat u koopt, kan perfect zijn of geen sporen achterlaten op het milieu, dus daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u winkelt bij een gerenommeerd merk dat geeft om zijn arbeids- en duurzaamheidspraktijken.

Kijk uit voor bedrijven die iets teruggeven aan milieuorganisaties, die koolstofneutrale doelen hebben, gelijkheid en inclusie in hun arbeidspraktijken toepassen en hun materialen op verantwoorde wijze inkopen.

Onze favoriete ethische horloges om te winkelen:

De merken die u hier ziet, zijn horloges die we zelf hebben gedragen, getest en beoordeeld. Voor velen van hen stuurden de bedrijven leden van ons team een horloge om te beoordelen voor dit artikel. Onze beoordelingen zijn altijd eerlijk. Het ontvangen van gratis producten om te testen heeft nooit invloed op ons schrijven – en merken krijgen geen invloed op ons redactionele proces. We hebben onze beoordelingen opgesplitst op basis van de verpakking, esthetiek en kwaliteit van het horloge om u te helpen de beste beslissing te nemen.

Horloges op zonne-energie van Solios

Solios horloge op zonne-energie in de originele verpakking met de woorden: "Ze zeggen dat je bent wat je draagt. Eerlijk is eerlijk, je bent nu de beste. Zie er goed uit. Doe goed. Eén Solios-horloge verkocht = een hectare regenwoud hersteld"
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Wat is goed: Voor Solios is duurzaamheid de kern van de waarden van het bedrijf. Het was het eerste horlogebedrijf dat een gecertificeerde B-corp werd en al hun horloges gebruiken zonne-energie. Om nog maar te zwijgen, Solios gebruikt een innovatieve kurkbenadering van veganistisch leer, waardoor alle veganistische lederen horlogebanden vrij zijn van rubbers en kunststoffen.

Andere gerecyclede en duurzame materialen, zoals gerecycled roestvrij staal, ecokleuring, kurkverpakkingen en geen plastic voor eenmalig gebruik. Solios heeft beloofd tegen 2025 netto nul interne en externe emissies te hebben. Alle werknemers verdienen boven het minimum gezinsloon en het bedrijf organiseert maandelijkse gemeenschapsomgevingsprojecten voor zijn personeel.

Het bedrijf geeft ook terug met zijn partnerschappen met de Rainforest Trust en de Make-A-Wish Foundation.

Een eenvoudig, minimalistisch wit en goud horloge van Solios
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Bijzonderheden: Kamrin ontving Het Solar White horloge, een 36 mm roségouden wijzerplaat met een crème vegan leren band gemaakt van kurk materiaals. Zoals alle horloges van Solios is dit horloge op zonne-energie en waterbestendig tot 30 meter. Het is gemaakt van saffier-gecoat gehard mineraal glas en kan worden opgeladen met natuurlijk en kunstmatig licht. Je kunt dit horloge ook verwisselen met verwisselbare bandjes.

Prijs: 275 dollar

Solios horloge verpakt met kurk
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Kamrin’s gedachten:

 • Verpakking: Mijn horloge werd verpakt in een slanke doos, gewikkeld rond een kurk inzetstuk voor bescherming. De doos bevatte alle informatie die ik moest weten, had prachtige merkelementen en was gemakkelijk te recyclen.
 • Esthetisch: Dit horloge is het perfecte subtiele accessoire, vooral omdat ik neutrale tinten heb geselecteerd die passen bij de rest van mijn garderobe. Ik hou van hoe glanzend het gezicht is en hoe comfortabel en professioneel de veganistische leren band is. Ik heb het gevoel dat ik mijn hele esthetiek heb verhoogd als ik het aantrek!
 • Kwaliteit: De kwaliteit van dit horloge is duidelijk vanaf het moment dat u de verpakking opent. Het horloge is licht van gewicht maar goed gemaakt en de kurkband voelt stevig en ondersteunend aan.
 • Andere opmerkingen: Dat gezegd hebbende, de kurk horlogeband zal in het begin een beetje stijf zijn. Net als bij een chique paar schoenen, zal er na verloop van tijd ingebroken worden.

Shop The Solar White bij Solios

Het Bradley uurwerk van Eone

Close-upweergave van het Bradley-horloge, dat minimalistisch van ontwerp is, allemaal matzwart en twee kleine ballen heeft die rond het horloge draaien om de tijd weer te geven
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Wat is goed: Eone maakt horloges die uniek functioneel zijn voor blinden en slechtzienden.

Met verhoogde uurmarkeringen en twee gemagnetiseerde kogellagers (één voor de minuut en één voor het uur), kunnen gebruikers hun vingers over de verhoogde markers en kogellagers laten lopen om de tijd te controleren. Dit ontwerp is niet alleen inclusief voor mensen met een visuele beperking, maar het is ook discreet en werkt in het donker voor iedereen.

Toegewijd aan inclusief en functioneel ontwerp – en niet ten koste van het milieu – vindt de Bradley-collectie van Eone het polshorloge opnieuw uit, zodat alle mensen de tijd kunnen vertellen.

Eone heeft onlangs ook zijn Relay-programma geïntroduceerd, waarmee shoppers hun bestaande uurwerken kunnen inruilen om een tegoed van $ 50 te ontvangen voor een nieuw horloge. Deze items worden opgeknapt en gedoneerd aan een partnerorganisatie of verkocht onder het Relay-gedeelte van de website van het bedrijf.

Eone werkt ook samen met non-profitorganisaties The Seeing Eye en Kilimanjaro Blind Trust om de toegankelijkheid en onafhankelijkheid voor iedereen met een visuele beperking te bevorderen.

Boekje met de tekst "Gemaakt als een samenwerking tussen ingenieurs, productontwerpers en mensen met gezichtsverlies. Met het Bradley Timepiece kun je voelen hoe laat het is." Geschreven in braille.
Bijgaand boekje met de tekst “Gemaakt als een samenwerking tussen ingenieurs, productontwerpers en mensen met gezichtsverlies. Met het Bradley-uurwerk kun je voelen hoe laat het is.” – ook geschreven in braille / Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Bijzonderheden: De Bradley is gemaakt van goed geproduceerde materialen zoals roestvrij staal, keramiek en Ronda-kwarts. Hij komt in zowel 36 als 40 mm (Branden kreeg de 36 mm) en heeft een verstelbare gesp. Het horloge maakt gebruik van een Renata 371 knoopcelbatterij en is bestand tegen kort contact met water, maar is niet bedoeld om in water te worden ondergedompeld.

Prijs: 310 dollar

Verpakking die zegt "Ontworpen voor u. Ontworpen voor iedereen. Eone" in braille
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Branden’s Gedachten:

 • Verpakking: Dit horloge werd verzonden en verpakt in milieuverantwoorde papieren verpakkingen zonder een vleugje plastic in zicht. Ik hapte hoorbaar naar adem toen ik de verpakking uitpakte vanwege hoe prachtig de unboxing-ervaring was. Ik voelde me vooral aangetrokken tot het mooie gebruik van braille in de verpakking en het bijbehorende boekje.
 • Esthetisch: Het unieke tekenpunt van dit horloge zijn de twee kogellagers die magnetisch draaien om u in staat te stellen de tijd zonder zicht te vertellen, waardoor een echt heerlijke ervaring ontstaat, of u nu wordt gezien of niet. Ik hou van het uiterlijk van het roestvrij staal en keramiek en de eenvoud van de band.
 • Kwaliteit: Dit werd al snel mijn favoriete horloge om te dragen vanwege de forsheid van de materialen. Het voelt substantieel aan om je pols en de materialen voelen echt sterk aan – wat een mooie balans is met de delicate ervaringe van de twee roterende kogellagers.
 • Andere opmerkingen: Mijn favoriete ding over dit horloge is het verhaal eromheen. Het Bradley-uurwerk is vernoemd naar voormalig marineofficier Bradley Snyder die in 2011 zijn zicht verloor toen hij als bomverspreider in Afghanistan diende. Hij won gouden en zilveren medailles op de Paralympische Spelen van 2012.
  De mensen van Eone creëerden dit horloge – en andere producten – in samenwerking met ondervertegenwoordigde gebruikers “om onnodige obstakels te verminderen” en “inclusieve producten te creëren die iedereen dienen.”

Shop het Bradley horloge van Eone

Solgaard’s Shoreline Horloge

Minimalistisch zeshoekig horloge in een lila kleur, plat op een tafel
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Wat is goed: Solgaard is een bedrijf dat zich toelegt op het creëren van alledaagse voorwerpen met een positieve impact op het milieu. Met horloges gemaakt van gerecycled plastic en polycarbonaat die anders in de oceaan zouden belanden, levert het merk plastic-negatief en koolstofneutraal.

Elke aankoop bij Solgaard bespaart 229 plastic waterflessen (of vijf pond plastic) uit de oceaan. Op dit moment is 600.000 pond plastic uit de oceaan afgeleid voor gebruik in de goederen van Solgaard. Tegen 2023 zal de eerste bezoekersvriendelijke plasticterugwinningslocatie van het merk worden voltooid voor innovatieve recycling en robuuste initiatieven voor koolstofafvang.

Solgaard maakt gebruik van externe organisaties om 100% van zijn fabrieken te controleren en alle vrachtzendingen hebben hun koolstofcompensatiedoelen bereikt om neutraliteit te bereiken. Het bedrijf werkt ook samen met Sungai Watch, Eco-Brick Project en NextWave Plastics om zijn impact te vergroten door middel van projecten zoals rivieropruimingen, de bouw van een eco-bakstenen faciliteit en het toetreden tot een coalitie van andere fabrikanten van gerecycled plastic.

Lila, minimalistisch Solgaard horloge met zeshoekige vorm
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Bijzonderheden: Branden ontving een Shoreline Watch in de Laguna Lilac kleur manier (uh, breng ons meteen naar het strand, alstublieft). Gemaakt van “SHORE-PLAST” plastic dat anders in onze oceanen terecht zou komen, een natuurlijk biologisch afbreekbare siliconen band en mineraal glas, is de Shoreline Watch 42 mm groot en waterbestendig tot 50 meter.

Met de zeshoekige wijzerplaat kunnen gebruikers de tijd gemakkelijker vertellen, met zes hoeken en zes platte zijden die de 12 uur op het horloge vormen.

Prijs: 175 dollar

Horlogedoos met de tekst '5 lbs ocean plastic removed' met een QR-code
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Branden’s Gedachten:

 • Verpakking: Ik vind het leuk dat dit horloge wordt geleverd met nul plastic voor eenmalig gebruik, maar ik ben vooral dol op de prachtige tinnen kast waarin het horloge eigenlijk is verpakt. Ik zag mezelf dit op mijn dressoir achterlaten om mijn horloge op te bergen als ik het niet draag.
 • Esthetisch: Dit horloge is echt uniek in zijn soort. Het neemt de esthetiek van een minimalistisch horloge, maar voegt de zeshoekige vorm toe om het gemakkelijk te maken om de tijd snel te vertellen. Omdat de vorm gedurfd is, heb ik ervoor gekozen om ook een gedurfde kleur te bestellen – hoewel ze ook meer “standaard” kleuren hebben als je het een beetje terug wilt draaien.
 • Kwaliteit: Hoewel dit een van de lichtere horloges is die we hebben beoordeeld, is de kwaliteit fantastisch. Het horloge blijft bestand tegen dagelijks gebruik en de band vertoont geen tekenen van slijtage of vlekken.
 • Andere opmerkingen: Ik hou van de grootte van het horloge om mijn pols. Het is groot genoeg om ruimte in te nemen zonder zo groot te zijn dat het vervelend is. En de band is echt comfortabel en lichtgewicht. (Ook op een niet-gerelateerde opmerking: het dragen van dit horloge zorgt ervoor dat ik solgaard’s prachtige rugzakken en bagage gemaakt van oceaangebonden plastic wil uitproberen.)

Shop het Shoreline Horloge van Solgaard

Meer plaatsen om ethische en milieuvriendelijke horloges te kopen:

TRIWA’s 2030-gecertificeerde horloges

Hand van de persoon met een blauw duurzaam horloge
Foto met dank aan TRIWA

Wat is goed: TRIWA is een acroniem voor Transforming the Industry of Watches en het bedrijf wil horloges gebruiken als een voertuig voor moderne statements, in plaats van traditionele statussymbolen. Het bedrijf noemt dat het “tijd is voor verandering” en “transparantie” en is voortdurend bezig met het innoveren van productiemethoden om zijn koolstofemissies te verminderen. In feite heeft elk product een specifieke berekening van zijn koolstofvoetafdruk in zijn beschrijving.

TRIWA werkt met behulp van de 2030 Calculator als een manier om rekening te houden met alle delen van zijn energieverbruik en emissies voor een zo laag mogelijke impact. Bovendien was TRIWA het eerste bedrijf dato ontvang de 2030-certificering door Doconomy.

Bijzonderheden: TRIWA heeft een aantal innovatieve ontwerpen, waaronder een horloge dat u inzicht kan geven in uw stemming, horloges op zonne-energie gemaakt van gerecyclede materialen en een verzameling horloges die zijn samengesteld met volledig gerecycled oceaanplastic.

Het waren echter TRIWA’s Time For Peace-horloges die ons in onze sporen stopten. De Humanium horloges zijn allemaal gemaakt van het metaal van vernietigde illegale vuurwapens met als doel de problemen van wapengeweld te benadrukken. Voor elk verkocht horloge wordt 15% van de winst gegeven aan door conflicten verscheurde samenlevingen en slachtoffers van wapengeweld. Tot nu toe heeft TRIWA meer dan $ 100.000 aan het goede doel gedoneerd.

De Humanium horloges zijn gemaakt van Humanium metaal en bandjes van diverse gerecyclede materialen, zoals PET canvas en plantaardig geverfd leer. Ze zijn er in de maten 34 of 39 mm en zijn waterbestendig tot 50 meter.

Prijs: 269 dollar

Shop TRIWA’s horloges gemaakt van gerecyclede en vernietigde vuurwapens

Mondaine’s Essence horloge collectie

Vrouw die milieuvriendelijk horloge draagt tijdens het tuinieren in een groene jurk
Foto met dank aan Mondaine

Wat is goed: Mondaine staat bekend om zijn oude Zwitserse horlogemakerij – nu met een vooruitstrevende toewijding aan de toekomst van de planeet. Mondaine Watch Group maakt gebruik van een fotovoltaïsch systeem (in feite fancy zonne-energie) en hydro-elektriciteit om aan de jaarlijkse energiebehoeften van het bedrijf te voldoen.

Daarnaast recycleert Mondaine zijn productieafvalmaterialen door middel van strikte scheidings- en inzamelpraktijken. Door zijn inspanningen bespaart het bedrijf elk jaar ongeveer 77 ton CO2-uitstoot, waardoor het koolstofneutraal wordt. Mondaine houdt zich ook aan de Zwitserse arbeidspraktijken en zorgt ervoor dat de lonen van werknemers bovengemiddeld zijn.

Bijzonderheden: Mondaine’s Essence horlogecollectie is gemaakt van hoogwaardige, gerecyclede en hernieuwbare materialen, zoals gerecyclede PET-flessen, een kurkvoering, ricinusolie, glaspoeder en fossiele kunststoffen. Kies uit verschillende kleurstellingen, evenals 32 mm of 41 mm vlakken.

De collectie interpreteert het al lang bestaande Zwitserse spoorwegontwerp van het bedrijf met duurzaamheid in het achterhoofd. Essence horloges zijn waterbestendig tot 30 meter en hebben twee jaar internationale garantie.

Prijs: 220-245 dollar

Koop mondaine’s Essence horloge collectie

Grondstoffenhorloges van JORD

Groot horloge gemaakt van marmerhout en roestvrij staal
Foto met dank aan JORD

Wat is goed: JORD creëert tijdloze stukken door grondstoffen te gebruiken voor hoogwaardige, milieuvriendelijke horloges. Of het nu gaat om stalen of houten uurwerken, of zelfs koffie in een horloge, JORD is een creatieve en duurzame optie met strak vakmanschap.

Bijzonderheden: Jord’s Stearman-serie maakt gebruik van hoogwaardige materialen en zorg om een nietje voor uw garderobe te creëren. (En er is niet eens een batterij voor nodig!) Gemaakt van marmerhout en roestvrij staal, de Stearman heeft verstelbare elementen en is verkrijgbaar in de maten 34, 44 of 52 mm.

Om een lange levensduur en duurzaamheid te bevorderen, wordt elke Stearman geleverd met een cederhouten horlogedoos, reinigingsdoek en een levering van zes maanden van een op maat geformuleerde houtbehandelingsgel en applicatorpen.

Prijs: Begint bij $ 495

Jord’s Stearman Serie kopen

Time IV Change’s Pinatex horloge

Minimalistisch goud en wit horloge met eco suède
Foto met dank aan TIME IV Change

Wat is goed: Time IV Change (TIVC) stelt: “Tijd is alles wat we hebben – waarom niet investeren in de toekomst?”

Het bedrijf gelooft in hoogwaardige handgemaakte veganistische horloges die wreedheidsvrij en Peta-goedgekeurd zijn. Van eco-suède opties gemaakt van gerecyclede materialen en Pinatex-banden die natuurlijke vezels gebruiken, tot veganistische microvezel “lederen” horloges in 36 en 40 mm maten, je zult zeker iets vinden waar je dol op zult zijn.

Alle horloges van TIVC worden vervaardigd in een SA8000-gecertificeerde ethische fabriek en de leerproductie bevat geen zorgwekkende stoffen, zoals gevraagd door het Europees Agentschap voor chemische stoffen.

Bijzonderheden: Tivc’s Pinatex horloges zijn gemaakt met een nieuw gepatenteerd materiaal gemaakt van ananasblad vezels! De vezels worden verzameld door partnerlandbouwcoöperaties in de Filippijnen en zijn het bijproduct van een reeds bestaande ananasoogst, wat betekent dat er geen extra land, water, meststoffen of pesticiden nodig zijn om ze te produceren. TIVC was ’s werelds eerste bedrijf dat het materiaal gebruikte voor horlogebanden.

De Pinatex collectie is verkrijgbaar in naturel of zwart color manieren en met gouden, zilveren of roségouden wijzerplaten (die allemaal alleen verkrijgbaar zijn in 36mm-maten). Alle horloges zijn uitgerust met quick-release bandjes, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk is om de stijlen van hun horloges te veranderen met nieuwe bandjes.

Prijs: $ 220 AUD (of iets meer dan $ 153 USD)

Shop het natuurlijke Pinatex horloge van Time IV Change

Gerecyclede PET-horloges van 2 degrees east

Minimalistisch horloge in goud en zwart
Foto met dank aan 2 Degrees East

Wat is goed: 2 Degrees East is een Aziatisch horlogemerk dat zich toelegt op het maken van accessoires die u of de planeet niet kosten. Het bedrijf gebruikt materialen zoals saffierkristallen, Japanse beweging, zero-waste ionenplating, Italiaans volnerfleer, plantaardig looien, gerecycled PET en gerecyclede ambachtelijke papieren verpakkingen.

2 Degrees East heeft ook een eigen assemblagefabriek, wat betekent dat er geen tussenpersonen zijn en dat uw horloge van hoge kwaliteit is en rechtstreeks naar u wordt verzonden. Het bedrijf deelt dat alle werknemers die betrokken zijn bij de horlogeproductie eerlijke lonen en voorwaarden ontvangen die voldoen aan of hoger zijn dan de fundamentele normen van de Internationale Arbeidsorganisatie.

Ten slotte werkt 2 Degrees East samen met de non-profitorganisatie Trees For The Future, die werkt aan het internationaal beëindigen van honger, armoede en ontbossing. Bij elk verkocht horloge worden 30 bomen geplant.

Bijzonderheden: Een van de populaire ontwerpen van 2 Degrees East is het NATO-horloge, een minimaal maar zorgvuldig vervaardigd horloge met een ademende band geweven van 100% post-consumer RePET gerecyclede plastic flessen. Het NATO-horloge is verkrijgbaar in diameters van 36 mm en 40 mm en is gemaakt van roestvrij staal en afvalvrije ionische beplating voor een slanke en stijlvolle look die de planeet op de eerste plaats zet.

Prijs: 130 dollar

Koop het NAVO-horloge van 2 graden Oost

Votch’s AppleSkin bandjes voor Apple Watch

Getatoeëerde persoon die een Apple Watch draagt met een bandje gemaakt van veganistisch appelleer
Foto met dank aan Votch

Wat is goed: Votch is een dierproefvrij accessoiremerk dat horloges maakt voor de bewuste consument, gemaakt van hoogwaardig kunstleer en andere veganistische materialen. Het bedrijf belooft ook één boom geplant bij elke bestelling via een partnerschap met CFree, een non-profitorganisatie die mangroven plant in Madagaskar.

Votch ondersteunt ook een aantal dierenwelzijnsorganisaties met een teruggeefprogramma om de drie maanden. Bovendien hanteert Votch een circulair model, dat kortingen biedt voor elk gerecycled horloge (van elk merk of elke staat!). Het geld dat wordt verdiend met het recyclen van de horloges gaat rechtstreeks terug naar het teruggeefprogramma van Votch.

Bijzonderheden: Hoewel Votch een verscheidenheid aan schattige veganistische horloges biedt, vielen ons op de Apple Watch-compatibele horlogebandjes gemaakt met een materiaal genaamd AppleSkin. Al deze bandjes zijn gemaakt met een biobased materiaal dat wordt geproduceerd met behulp van restvezels uit de appelsapindustrie in Noord-Italië. Deze vezels worden omgetoverd tot een duurzaam lederen alternatief.

Prijs: 48 dollar

Apple-compatibele AppleSkin horlogebandjes van Votch kopen

Aanpasbare veganistische horloges van Tense

Fancy horloge gemaakt van teruggewonnen hout en veganistisch leer
Foto met dank aan Tense

Wat is goed: Tense is een in Canada gevestigd horlogebedrijf dat houten horloges van hoge kwaliteit ontwerpt die zijn gemaakt van 100% gerecycled of teruggewonnen hout. Tense is ook lid van 1% for the Planet en belooft één procent van zijn omzet te doneren aan organisaties die zich inzetten voor het welzijn van lokale en wereldwijde milieu-initiatieven.

Elk Tense-horloge wordt met de hand vervaardigd in Vancouver en kan worden aangepast met uw keuze van kast, houten materialen, wijzerplaten en zelfs gratis aangepaste gravure.

Bijzonderheden: Een van de vegan-vriendelijke horloges van Tense is de Hampton II, gemaakt van volledig gerecycled hout voor een premium lederen alternatief. Het maakt gebruik van een Miyota-uurwerk uit Japan en heeft een roestvrijstalen sluiting.

Met een garantie van twee jaar kan de Hampton II ook worden aangepast met horloge- en doosgravure, evenals aangepaste specificaties, voor een volledig uniek stuk.

Prijs: 209,99 dollar

Shop het veganistische Hampton II horloge van Tense

(PRODUCT) RODE Apple Watch

Product (ROOD) Apple Watch met rode band
Foto met dank aan Apple

Wat is goed: Hoewel we begrijpen dat Apple een groot bedrijf is dat niet altijd ons applaus verdient, maar als je in de markt bent voor een slim horloge en want om een verschil te maken – zoek niet verder dan de Apple Watch.

De 15-jarige samenwerking van Apple met PRODUCT(RED) heeft bijna $ 250 miljoen opgehaald om hiv/aids-programma’s te financieren en levensreddende behandelingen te bieden aan meer dan 13,8 miljoen mensen.

Wanneer u een (RODE) Apple Watch koopt, helpt uw aankoop levens te redden. 100% van het geld dat door (RED) partners wordt bijgedragen, gaat naar het Global Fund om pandemieën zoals aids en COVID te bestrijden.

Bovendien heeft Apple een aantal behoorlijk goede duurzaamheidspraktijken. De Apple Watch (Series 7) is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en gerecyclede magnetische elementen. Bovendien helpt het inruilprogramma van Apple u om geld terug te krijgen op uw gebruikte producten en tegelijkertijd goed te doen voor de planeet.

Bijzonderheden: De (RED) Apple Watch (Series 7) is scheur-, stof- en waterbestendig en biedt dezelfde slimme horlogemogelijkheden die we hebben leren kennen en waar we van houden. Of dat nu gaat om wellnesstracking, telefoon- en sms-functies, noodoproepen of het Always-On Retina-display, de Series 7 Watch is verkrijgbaar in de maten 45 of 41 mm.

Als je al een Apple Watch hebt, kun je je bandjes bovendien verwisselen voor een (PRODUCT)RED-band (in Sport Loop, Modern Buckle of Sport Band), de Black Unity-band (in Sport Band) of de Pride Edition-band (in Nike Sport Loop of Sport Loop) – die allemaal rechtstreeks doneren aan non-profitorganisaties.

Prijs: 399-459 dollar

Shop de PRODUCT(RED) Apple Watch van Apple

Op zoek naar meer milieuvriendelijke producten? Ontdek onze gids!